Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ אויר צמיגים SMAX

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אנחנו משפחה בת שש נפשות: זוג + 4 ילדים (NB,8,11,12)

רוב הזמן אשתי נוסעת ברכב לבד וגם מסיעה ילד או שנים לחוגים וכאלה...

ויש כמובן פעמים שנוסעים כל המשפחה יחד.

ברשותי FORD SMAX TREND (2000cc) 2012

צמיגים 225/50ZR17

רציתי לדעת מה הלחץ אויר המומלץ בקדמיים ובאחוריים ? לאיזה עומס להתיחס ?

32 ו 32 ?

38 ו 45 ?

משהו באמצע ??

בבקשה עזרכתם

smax.jpg

tyre.jpg

עריכה אחרונה על ידי zebra
פורסם

לשימוש היום יומי, לפי התרשים נראה כי 32 ו32 הם אכן הלחצים הנכונים. (הכוונה למצב בו אשתך נוסעת לבד או עם מספר ילדים)

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם (נערך)

אז תוכל למלא בלחץ של משהו בין 32 ל38 בקדמיים. ולא לנגוע באחוריים.

אני יוצא מנקודת הנחה, כי 3 ילדים (ואשה בהריון?) שווי ערך במשקל לכ2.5 מבוגרים. ויש מטען נוסף כלשהו. כך שבסה"כ זה דומה למצב של כ3.5 מבוגרים +- :shock:

אני אישית הייתי נשאר בכל מצב עם 32 ו32. אבל זה רק אני.

אשמח לקבל חיזוק ממשהו נוסף, כי הצלחתי לסבך גם את עצמי :shock:

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

רוב הזמן אני מניח שהרכב נוסע עם 2-3 אנשים ומטען קטן ורק לעיתים רחוקות יותר (או פחות) הרכב מלא לגמרי.

אני הייתי ממלא טווח ביניים שלא באמת יזיק גם במצב רגיל וגם במצב מלא, משהו כמו 34 ו- 34.

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
ומה כשנוסעים כל המשפחה ?

בדרך כלל נסיעות עם כל המשפחה הן גם נסיעות ארוכות יותר. אני כן הייתי משתדל למלא אוויר ללחץ הגבוה יותר, לפי הוראות היצרן, (כשהצמיגים קרים, זאת אומרת הרכב עמד שעתיים ונסע עד 2 ק"מ למשאבה).

במיוחד במהירויות בינעירוניות. לנסיעה בעיר כנראה שלא הייתי טורח למלא.

בכל מקרה די מקובל להוסיף עוד 2 PSI אחידים בכל הגלגלים על המלצת היצרן, ולפני שיצלבו אותי: אני חושב שזה די סביר במקרה הזה (ביחס ללחץ הנמוך. הרי לא יתכן שישנם בדיוק 2 מצבים אפשריים, פשוט היצרן לא רצה לסבך עם טבלאות אינסופיות. גם ככה יש מגוון דגמים וזה מספיק מבלבל)

פורסם

מאחר ותמיד הצמיגים קצת חמים, עד הגעה למשאבת מילוי האוויר בתחנת הדלק.

כדאי למלא 35 בכל הגלגלים, ברכבים בסגמנט הזה, וגם כאן זה נראה מתאים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שימו לב כי הרכב של פות"ש מצויד במנוע 2.0 טורבו, שבאופן מבלבל מכונה על ידי פורד GTDI למרות שאינו מנוע דיזל.

אם נצמדים להוראות המדבקה, הלחץ בצמיגים הקדמיים צריך להיות 35PSI.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

נדחף לשרשור, המלצת היצרן שכתובה על הפיאסטה שלי (2013, מנוע 1.25) היא דיי דומה למה שכתוב אצלו על המדבקה.

חלקכם הצעתם למלא את כל הגלגלים בלחץ אחיד, אמאמא שבהמלצות היצרן יש הבדל של יותר מ10 psi בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים. אם כך מי טועה פה?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

אז אם המלצת היצרן אצלך די דומה כמו אצל פות"ש, איך יש הבדלים יש 10 psi בין הקדמיים לאחוריים?

לא כל כך הבנתי...

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם
נדחף לשרשור, המלצת היצרן שכתובה על הפיאסטה שלי (2013, מנוע 1.25) היא דיי דומה למה שכתוב אצלו על המדבקה.

חלקכם הצעתם למלא את כל הגלגלים בלחץ אחיד, אמאמא שבהמלצות היצרן יש הבדל של יותר מ10 psi בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים. אם כך מי טועה פה?

אני דיברתי על תוספת אחידה. האחידות היחידה היא בין גלגל ימין ושמאל באותו ציר.

אין סיבה לנפח לחץ אחיד בכל הגלגלים אם זה מנוגד להוראות היצרן!

פורסם
אז אם המלצת היצרן אצלך די דומה כמו אצל פות"ש, איך יש הבדלים יש 10 psi בין הקדמיים לאחוריים?

לא כל כך הבנתי...

אצלי בעומס מירבי המלצת היצרן היא 35 הקדמיים ו46 באחוריים (עם אולי סטייה קטנה). מכאן ה10 psi

פורסם
אצלי בעומס מירבי המלצת היצרן היא 35 הקדמיים ו46 באחוריים (עם אולי סטייה קטנה). מכאן ה10 psi

שתשים לב, זה כמו שרשום על המדבקה שלו בעומס.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בקיצור, מתלבט אם לשים 34 בכל הגלגלים או 34 קדימה ויותר באחוריים....ממש לא סגור על זה

הצילו

פורסם

שים 34 בכל הגלגלים ותהיה רגוע (וגם אם תחליט לשים 35-36 מאחורה לא יקרה שום דבר).

• תוכן חדש...