Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת מגאן/307/C4/C5 מודל 06-08

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בדקתי המון אופציות ולבסוף החלטתי ללכת על פיזו או סיטרואן כאמור שמעתי המון דברים טובים והמון דברים רעים ,אך לצערי לא נתקלתי בחיי בדגמים בשנתונים 2006-2008 ובמיוחד לא בתיבה אוטומטית או רובוטית.

אני מעוניין לרכוש את אחד הרכבים האלה(מגאן/C5/307/C4) בשנתונים 2006-2008 מנוע בנזין, אשמח לקבל פרטים מתוך ידע או ניסיונכם האישי :

-סוג רכב: פיזו/סיטרואן

-דגם: C5/307/C4

-שנה רק 2006/2007/2008 אם זה C4 מוכן גם 2009

-פלוסים,מינוסים ובעיות של הרכב שלכם או שאתם מכירים

*** ודבר מאוד חשוב ואחרון - הדבר היחיד שמטריד אותי הכי הרבה זה הגיר, אז כל מידע על הגיר ולדעת על שאר מחלות הרכב בכל אחת מהמכוניות ממש יעזור לי, ועל מה לשים דגש שאני בא לראות את הרכב ולעשות בוא נסיעת מבחן.(הלב הכי התחבר ל-C5 ,אבל אני מעדיף ללכת על המלצה ממכם.

-ולבסוף המלצה איזה מבין הרכבים המומלץ ביותר?

פורסם

דבר ראשון, מוזמן להסתכל בשרשור התחזוקה של ה-c5 שלי (2007). השתדלתי לפרט כמה שאפשר. מוזמן לשאול אם יש משהו לא ברור.

לא ציינת מה הדרישות. ה-c5 (לדעתי) משמעותית נעימה יותר מהשאר (נוחה יותר, מרווחת יותר, מאובזרת יותר, שקטה יותר) אבל צריכת הדלק שלה קצת גבוהה יותר, היא יותר קשה לתמרון בעיר והיא יותר חד-מימדית, כלומר יותר מענישה על כל סגנון נהיגה שהוא לא רגוע וזורם.

משתי האחרות הייתי אישית בוחר ב-c4, כי היא קצת מודרנית יותר, חדשה יותר (עד 2011), לטעמי יפה יותר ויש ממנה מבחר עצום, מה שמוריד עוד יותר את המחיר הנמוך שלה מלכתחילה. אבל גם ה-307 בסדר, בטח בגרסאות המאובזרות.

לגבי הגיר - הוא לא מציאה. את זה אתה כנראה כבר יודע. יש לו רק 4 הילוכים (אז שיוט נעשה בסל"ד גבוה יחסית), הוא נוטה לבעוט מדי פעם, בייחוד בהורדת הילוך, והוא לא שיא האמינות. יש כאלו שמציינים לטובה את התחכום שלו, כנראה שהם גרים באזור הררי יותר ממני ששם זה יותר בא לידי ביטוי (בלימת מנוע בירידות, המנעות מהעלאת הילוך בעליות).

לגבי האמינות שלו - יש את עניין החלפת השסתומים שכנראה כבר בוצע ברוב (אם לא כל) הרכבים מהשנתונים האלו, ורצוי (אם אפשר) לבחור רכב שהחליפו בו שמן גיר מדי פעם (לא זוכר את התדירות המקס' בוודאות, משהו כמו 60,000 ק"מ). מעבר לזה, זה קצת עניין של מזל. יש כאלו שהגיעו ל-300,000 ק"מ, ויש כאלו ששיפצו בין 100,000 ל-200,000 ק"מ. בסוף זה אמנם תיקון לא זול, אבל ברכב מתוחזק שלא נסע המון (או לפחות לא המון בעיר) זה לאו דוקא יפול במשמרת שלך. יש מספיק דברים אחרים שיתקלקלו, לא הייתי פוסל בגלל זה.

לדעתי הכי חשוב זה לקנות רכב מתוחזק. אחרי זה צריך קצת קארמה טובה - ברכבים בגיל כזה דברים מתחילים להתקלקל. הייתי מציע לך לקחת לבדיקה באחד המוסכים המומלצים פה (גבע, אורן, שאפט) לפני קניה, ולא להתפשר על רכב בלי היסטוריית טיפולים מלאה. גם ככה יש היצע עצום, ומעט מאוד ביקוש.

מה שאתה לא עושה - אל תקנה c4 עם המנוע החדש (1.6 טורבו, 140 או 156 כ"ס). מנוע מאוד בעייתי, בטח בגיל כזה.

ודבר אחרון - מבחינת ירידת ערך - יש סיכוי לא רע שאתה תהיה הבעלים האחרון של הרכב. קח את זה בחשבון.

בהצלחה!

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מניסיון, אני יכול להמליץ על סיטרואן C4, שנים 2008 עד 2010, מנוע 110 כ"ס.

תמורה מעולה לכסף - רכב זול מאוד לרכישה, יחסית נפוץ (כדי שתוכל למצוא אחת שמורה ומטופלת), הגיר כנראה כבר עבר החלפה/שיפוץ והתקלות כנראה כבר מאחורייך.

תקבל רכב יחסית מאובזר, בטיחותי, מרווח ונוח יחסית לתקופה. קח בחשבון שהטיפולים/תיקונים לא זולים בכלל.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם (נערך)

ממליץ גם על C4 בדגם שעד שנת 2010, מחיר קנייה נמוך (רכשתי את שלי מודל 2008 ב 11000 שח לפני קרוב לשנה). יותר פשוטה לאחזקה מהמגאן ומה C5, מאוד נוחה לנהיגה, זריזה, בטיחותית, ברקסים חזקים, שים לב שהוחלפה רצועת טיימינג אם לא תחליף בהקדם. גם הטיפולים והתיקונים לא חושב שיקרים במיוחד כל עוד לא נכנסים למוסך היבואן, סט טיימינג גרמני עולה כזכור לי 460 שקל כולל מעמ, משאבת מיים 160 שח , עבודת החלפה 500 שח, החלפתי אלטרנטור עלה 350 שח מפירוק ובית פילטר שמן שהחל לנזול עלה 280 שח. המנוע NFU והגיר Al4 משותפים להמון מכוניות של PSA , יש המון חלקים מפירוק, אני גם הבנתי שקשה למכור אותם אבל אחרי שמכרתי סניק דור 2 אני חושב שאת הכל אפשר למכור ויש מספיק שמחפשים רכבים זולים ומודרנים יחסית.

עריכה אחרונה על ידי FixTrics
פורסם

כמי שהחזיק בשתיהן, אני מעדיף את ה-307 על פני ה-C4 בזכות עיצוב פחות מצועצע, תא נוסעים גבוה, אוורירי ומרווח יותר. מכאנית הן כמובן זהות לחלוטין.

מציע לחפש את גרסאות ה-2.0 ליטר של שתיהן שיעניקו ביצועים טובים משמעותית. ואם הגיר כה מטריד אותך מדוע שלא תחפש ידנית?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...