Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז החלטתי שאני רוצה קצת יותר. להרגיש קצת את האוטו, לחייך קצת כשאני נוהג. נו, אתם מכירים את העניין.

כרגע קיימת ברשותי איביזה 2016 tsi 90 כ"ס, ואני מוכן לזרוק עד 20 אלף ש"ח לטובת העניין.

בהינתן האמצעים, צריך להיות יצירתי!!

אז האופציה הראשונה והטריוויאלית היא לפנק את האיביזה בתוכנת ניהול מנוע - זה זול, וההספק קופץ לאיזור ה-120-130 כ"ס.

במדד ה-fun, כמה זה מורגש? מה ההבדלים בין התוכנות ואיזו מומלצת?

האופציה השניה, קצת פחות טריוויאלית, היא להשאיר את האיביזה כמו שהיא ולקנות רכב ספורטיבי ישן וזול באיזור ה-20 אלף. ככה אני מרוויח עוד קצת זמן עם באיביזה כרכב נטול תקלות ויכול להרשות לעצמי להתחרע לשרוף קצת את הקלאץ/ברקסים/צמיגים של החדש..

על איזה רכב הייתם חושבים במקרה כזה, ומאיזה שנתונים?

אשמח לשמוע חוות דעת :)

פורסם

האיביזה תהייה חזקה משמעותית (כמעט כמו אוקטביה 1.4 נניח), אבל אל תשכח שעם תוספת הכוח עלולות לבוא הוצאות נוספות (דלק, רפידות בלם ״ספורטיביות״ אולי..) אבל בעיקר הוא לא משנה את ההתנהגות הניטראלית של האיביזה, את ההגה הפולקסווגני (מדויק, משקל מעט קל אבל כמעט ללא משוב), את השלדה שלא אוהבת להוציא זנב וכל הדברים שמחפשים ברכב מהנה בפיתולים. עם זאת, אם אצה מעוניין בעיקר ברכב שנותן תאוצות בקו ישר (דבר שאפשר להיות ממנו ״סתם״ בדרך לעבודה), זו אופציה טובה וזולה יותר.

מנגד, לרכב ספורטיבי ישן יותר יהיו אלמנטים שאין ברכב חדש- הגה הידראןלי (או לא מתוגבר בכלל), שלדב מהנה, מתלים טובים וזה, אבל זכור שזה לא מסתכם ב-20K, אלא גם בטיפולים לאוטו, דלק, ביטוחים, ותקלות וחלקים שעלולים להתקלקל ברכב ישן.

לדעתי נקודת אמצע טובה בין עלויות, בטיחות מסוימת והנאה תהייה 206 XS ידנית עם מנוע 1.6- מהנה, שלדה טובה ועדיין יש בה בטיחות מסוימת כמו ABS, כריות אוויר ו-4 כוכבי בטיחות במבחן הריסוק לפני 17 שנים.

פורסם (נערך)

דיסקליימר: לא מבין כלום ברכבים ספורטיביים.

אבל הייתי חושב על אופציה שלישית: למכור את האיביזה, להוסיף (אם צריך) ולקנות רכב שיתאים למה שאתה מחפש, למשל הפונטו אבארט שיש פה כרגע למכירה (אם לוציפר עוד לא קנה אותה) / 208gti / אבארט 500 / קורסה opc /קליאו או כל רכב ספורטיבי אחר שיראה לך, כאמור אני לא ממש מצוי בתחום.

רכב נוסף ב-20,000₪ לא יהיה חזק משמעותית מהאיביזה (אם בכלל), לא יהיה פשוט לתחזוקה וידרוש ביטוח וטסט נוספים כל שנה. לא חבל?

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

pooh-bear

אני יכול למכור את האיביזה ולקבל 60-65. ב-80-85 אוכל לקנות ספורטיבית משנתון נמוך הרבה יותר, קילומטרז' גבוה יותר, ובאופן כללי אני מחליף רכב שאני מכיר ברכב שאני לא יודע מה עבר עליו. כשזה מגיע למכונית שאני צריך לנסוע איתה יום יום לעבודה אני מעדיף לא להיכנס להרפתקאות.

bencl100

להחזיק שתי מכוניות עם אופי שונה זה יתרון גדול לדעתי :)

את ה-XS לא מצאתי בלוחות, איך ה-CC 2000 בהשוואה אליו?

פורסם

ב-85 אתה קונה 208gti מ-2014. כמה לא אמינה היא תהיה? לאיזו הרפתקה מטורפת אתה נכנס עם רכב בן 3?

מניסיון עם פונטו אבארט מ-2011 (במשפחה), מדובר ברכב אמין להפליא.

לדעתי, ההבדל בין רכב ספורטיבי שתוכנן להיות כזה לרכב קצת משופר הוא די גדול. מעבר לזה שרכב כזה יהיה משמעותית חזק יותר, יש עוד הרבה פרמטרים שונים (בולמים, בלמים, הילוכים, צמיגים). אבל אני לא ממש מבין בזה, אז אני אשאיר את ההסבר למי שמבין.

לגבי רכב ישן, זה אחלה למי שממש רוצה ללמוד לנהוג כמו שצריך, אבל המטרה שלך הייתה קצת כיף בדרך לעבודה, לא? ואז אתה קצת מפספס את כל הקטע. מה גם שזה כנראה לא יהיה רכב חזק במיוחד, ושהתחזוקה שלו בטוח לא תהיה פשוטה יותר מרכב ספורטיבי בין 3-4.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי רכב ישן, זה אחלה למי שממש רוצה ללמוד לנהוג כמו שצריך, אבל המטרה שלך הייתה קצת כיף בדרך לעבודה, לא?

לאו דווקא. אני אפילו מעדיף ספורטיבית ישנה אם היא תוכל להיות פלטפורמה טובה ללימוד נהיגה מתקדמת

• תוכן חדש...