Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רביעיית צמיגים 195.55.R16 (קליאו 4)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע הרכב עם רביעיית Continental Ecocontact 5 מהמפעל,

מרוצה מהם אבל מחפש פחות רעשי נסיעה ונוחות טובה יותר.

עד 500 +- לצמיג.

מעדיף לא Falken*

רנו קליאו 2014

מידה 195/55/R16

פורסם

חפש צמיגים מקטגורייה אחת למעלה, הפרימיום טורינג.

למשל טויו CF2, גודייר אפישנטגריפ פרפורמנס, דנלופ בלוריספונס, קונטיננטל פרימיום קונטקט 5, מישלין פרימסי (3 הוא הדגם העכשווי, אבל לא בטוח שיש ממנו דגם רגיל ולא ראן-פלאט שיהיה קשיח יותר) וכו'.

פורסם (נערך)

*לטעמי - TOYO CF2 הם "קשיחים" מדי בשביל מה שאני מחפש.

*פרימיום קונטקט מחוץ לתקציב (רוב המקומות שהלכתי רוצים 620 צפונה לכל צמיג)

*מישלין פרימסי 3 במידה הזאתי לא מצאתי אצל אף אחד, רק ENERGY SAVER.

לבסוף, לפני שעה קלה, הורכבו רביעיית Goodyear Efficient Grip Performance

סה"כ 1750 ש"ח עבור ארבעה צמיגים.

מהנסיעה חזרה:

- יותר נוחים בוודאות.

- רעשי כביש - לא שמתי לב לשינוי כלשהו מהקודמים.

- אחיזת כביש מעולה, גם הקודמים אחזו טוב.

- שמתי לב שהוא "סוחב" קצת פחות ויש צורך ללחוץ יותר על הגז, מה שכנראה ישפיע על הדלק אבל זה כנראה כי הם חדשים עדיין.

הצריכת דלק עם הקונטי אקוקונטקט בני ה3, עד עכשיו, הייתה ממוצע של 18.92 קילומטר לליטר במשאבה (5.2 ל100 במחשב)

נראה איך אלו יתפקדו.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

טיפ-טיפונת יקר, בהתחשב שאפילו דרך היבואן, רביעיה נמכרת ב-1691 ש"ח (ואולי אפשר היה לנסות להשיג עוד הנחה קלה בגלל הפורום, למרות שזה כבר לא בתוקף).

לגבי הסחיבה/צריכת דלק - ראשית, בדוק שלחץ האוויר בכל הצמיגים תקין (שים לב להפרש בין ההמלצה שהיא בצמיגים קרים לבין בדיקה לאחר נסיעה כשהם חמים). כמובן שגם ענין הטריות שלהם משפיע ויקח להם כמה מאות ק"מ "להתיישב" כמו שצריך. ולבסוף, קח בחשבון שמעבר לצמיגים חדשים, גם מאותו דגם עשוי להוביל לעליה קלה בצריכת הדלק משום שהחדשים גמישים יותר ובעלי סוליה עם "קוביות" גבוהות יותר שמתגמשות יותר עם התנועה מאשר כאשר הסוליה שחוקה.

בכל אופן, תתחדש וסע בדרכים טובות. :-)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן.

בגלל סיבות מוצדקות אך לא רלוונטיות, לא שמתי לב שהיה לי פנצ'ר בגלגל האחורי במשך יומיים - אתמול בבוקר הרגשתי רעידות כנראה התחלתי לסוע על הג'אנט למשך כמה עשרות מטרים עד שעצרתי בצד להחליף צמיג.

הצמיג בן ה3 חודשים ו7500 קילומטר, התפורר מבפנים ונדרש להחליף אותו.

אחרי 7.5 אלף קילומטר אני מניח שאני חייב להחליף זוג.

אחרי אינסוף טלפונים וביקורים בפנצ'ריות באזור חיפה אין לאף אחד בארץ GOOD YEAR EFFICIENT GRIP PREF טריים במידה הזאת

מתלבט איזה זוג לקנות שלא ישחטו את הכיס אבל יהיו דומים לנוכחיים.

פורסם

לא הייתי מחליף זוג אחרי 7.5 אלף קילומטרים ברכב שהוא לא 4×4 על סרן אחורי. הייתי קונה צמיג זהה לבן זוג על אותו הסרן, גם אם הוא בן שנתיים מתאריך הייצור.

אם אין להשיג בכלל את הדגם בשום מקום, תקנה זוג פאלקן ze 914.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה vlad.

אני מעדיף לא פאלקן ZE914 - על רטוב יש לי נסיון לא טוב איתם ברכב הקודם שלי.

הם היו מחליקים לי בהאצות רגילות מעמידה בכביש רטוב כמעט כל פעם.

פורסם

אז תחפש טויו cf2, אולי kleber hp3, pirelli p1.

יש עוד דגמים מומלצים, אבל הם יעלו כמו גודייר.

ושוב, לדעתי זה מוגזם לזרוק לפח צמיג אחרי 7.5 k.

מה, אין בכלל בשום מקום את הדגם של הצמיג השני?

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לצערי גם לא ליבואן ITIRE, היה כתוב להם שיש במלאי אבל אחרי שיחה עם הנציגה, התברר שאין מלאי.

כל פנצ'ריה שהלכתי (4!) באזור הקריות והמפרץ אחרי טלפונים לספקים - נאמר לי לבסוף שאין מלאי ואין צפי. אומרים שמי שיש לו זה צמיגים ישנים.

אגב - לא נתקלתי גם במישהו עם צמיגים ישנים.

אני מן הסתם בדעתך.

חבל לי על הצמיג השני ואשמח להחליף רק אחד במידה וזה אכן לא פוגע פגיעה משמעותית כלשהי בהתנהגות הרכב.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם (נערך)

לא פוגע בשום דבר. צמיג על הסרן האחורי אחרי 7.5 אלף קילומטרים חדש לגמרי מבחינת השחיקה. זה לא סרן מניע, לא סרן עם היגוי. הגלגל פשוט מתגלגל. מה יש לך בתור ספייר? אם זה קונטיננטל מקורי בגודל מלא ללא שחיקה, אתה יכול לחפש צמיג זהה לספייר, ואם תמצא - תעביר את הגודייר הלא מפונצ'ר לרזרבי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

לצערי הרזרבי הוא BARUM מסתבר שבמידה אחרת לגמריי (185\65\R15) עם מדבקה של "80KM\H".

לא ברור לי אם זה באמת הגבלה או סתם מדבקת "בוא, אל תיסע עם זה חודש".

בגלל שמדובר בסרן האחורי - לפני כשעה רכשתי צמיג שקר-כלשהו זמנית כדי להרוויח זמן.

בשבוע\שבועיים הקרובים אמשיך לנסות להשיג צמיג מאותו דגם ואת ההוא אשאיר כרזרבי מלא (בתקווה שיכנס לאמבטיה שלו מתחת לאוטו בצורה נורמאלית)

פורסם (נערך)

נראה כאילו הגדילו את מידת הצמיגים אבל לא החליפו את הג'נט והצמיג הרזרבי. ואולי הסיבה לכך שהגלגל במידה החדשה לא נכנס למקום של הספייר.

אם הוא כן נכנס, תקנה צמיג וג'נט ( או שני צמיגים וג'נט אם לא תמצא בן זוג ), את הצמיג הזול תהפוך לרזרבי. באותה ההזדמנות תנסה להזדכות על ג'נט 15 בפנצ'ריה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

• תוכן חדש...