Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפו האצ׳בק בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סביר להניח שהייתי רוכש את הליאון ולא את הטיפו.

וסביר להניח שגם רב הרוכשים שיתלבטו ביניהם יעשו כמוני.

אבל, זה בכלל לא משנה. כי העובדה שמביאים אלטרנטיבה ידנית ראויה לרכב משפחתי, היא משהו שצריך לשמח כל חובב רכב.

כן ירבו מספר הגרסאות לכל דגם משווק כאן.

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נניח ואתם מחפשים רכב צעיר בגודל משפחתי סטנדרטי (לא סופר מיני) עם מנוע טורבו וגיר ידני, ולא בא לכם לקרוע את הכיס. כמה אלטרנטיבות כבר יש?

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

בלי קשר לאלטרנטיבות, כמות המכירות בפלח שוק המאד מאד צר הזה זניחות בעליל.

מילא, אם התמחור היה אטרקטיבי, עוד היה לה סיכוי.

בתמחורה הנוכחי, הטיפו הידנית מכונית מיותרת בעליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
זה בדיוק העניין. הלאון לא באמת איכותית ומזמינה בפנים והיתרונות הדינאמיים שלה לא יבואו לידי ביטוי בגרסאות בעלות המתלה האחורי הפשוט.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

נניח ואני מסכים איתך, עכשיו לך תסביר את זה לעם בישראל, במיוחד את הקטע עם המתלה האחורי.

אחרי השיחה איתך הם כנראה ישנו את דעתם...

במקרה של הטיפו הסיכוי היחיד שלה שאני רואה להצליח הוא מחיר מאוד מאוד זול.

אני באמת מאחל לה בהצלחה, נשמעת לי כמו עסקה לא רעה כיד 2, אבל ממה שניתן לראות בשנים האחרונות כאן ההצלחה כנראה לא תגיע.

חג שמח לכולם.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
נניח ואתם מחפשים רכב צעיר בגודל משפחתי סטנדרטי (לא סופר מיני) עם מנוע טורבו וגיר ידני, ולא בא לכם לקרוע את הכיס. כמה אלטרנטיבות כבר יש?

זה לא משנה כמה אלטרנטיבות יש. זה כן משנה אם האלטרנטיבה הקיימת רלוונטית.

פורסם

אתם עושים פה סלט בין שני דברים לא קשורים... הראשון הוא מידת ההצלחה הפוטנציאלית של רכב כזה במחיר הזה בשוק הישראלי והשני הוא עד כמה הרכב מתומחר נכון יחסית לתחרות שיש לו בארץ ובעולם.

בהתייחס לנקודה הראשונה, סביר להניח שהגירסה הידנית עם מנוע הטורבו תמכור מעט מאוד. השוק המקומי לרכבים ידניים מצומצם, הישראלי הממוצע מוכן להפעיל את רגל שמאל רק כשהמחיר של הרכב מגרד רצפות וזה לא המקרה.

בהתייחס לנקודה השניה, התמחור של הרכב דומה לתמחור של רכבים מקבילים והתמורה האוביקטיבית למחיר היא די טובה. גם נראה שהתמחור של הדגמים בארץ פרופורציונאלי לתמחור שלהם בחו"ל.

האם היבואן היה מוכר הרבה יותר רכבים כאלה אם הוא היה חותך 20% מהמחיר? גם סקודה פאביה היתה נמכרת הרבה יותר טוב אם היו חותכים לה 20% מהמחיר אבל תמחור של מוצרים זה לא תכנית כבקשתך ואם התוצאה של "הישראלים לא יקנו הרבה רכבים כאלה במחיר כזה" היתה שהרכב לא היה נמכר פה בכלל אז זה היה חבל.

פורסם

תסע כל יום 100 קילומטר בפקקים, ותגיד לי אחר כך כמה אתה רוצה להפעיל את רגל שמאל.

לגבי תמחור - בואו נתייחס לפיל ענק שנמצא בחדר. אולי התמחור של הרכב הזה הוא הוגן ביחס למתחרים בקטגוריה, וכאן בפורום בוחרים רכבים לפי התמורה שהם נותנים, אבל בעיני קונה ממוצע השם "פיאט" שווה ערך לצרעת, ולכן יקנו את זה רק אם יציע הרבה מאוד ביחס למחיר זול בתור חדש. בגלל זה גם הבראבו נמכרה פה בכמויות הומאופתיות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עשיתי 100 קילומטר בפקקים ביום ועדיין אני מעדיף לעשות אותם עם גיר ידני ולא עם אוטומט.

לא תאמין,

גם בבריטניה וגם בצרפת או איטליה יש פקקים כאלו בכניסה לערים ואף גדולים יותר(עמדתי בכאלה) - ובסטטיסטיקה 80% מהמוכניות מסביבך בפקק ידניות ואף אחד לא קרה לו כלום.

פינוק ארץ-ישראלי טיפוסי - אותו פינוק שכשאני מבקש רכב ליסינג ידני מבהירים לי מהר מאוד שאין דבר כזה כי אם אני אעזוב לפני שיגמר החוזה ליסינג לא יהיה מה לעשות עם הרכב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

עד השנים האחרונות רוב המכוניות שנמכרו באירופה היו ללא מזגנים.

אז מזיעים קצת בקיץ, לא קרה כלום.

בלי קשר לפינוק, בנסיעה בפקקים גיר אוטומטי פשוט נוח יותר, זה הכל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
סביר להניח שהייתי רוכש את הליאון ולא את הטיפו.

וסביר להניח שגם רב הרוכשים שיתלבטו ביניהם יעשו כמוני.

אבל, זה בכלל לא משנה. כי העובדה שמביאים אלטרנטיבה ידנית ראויה לרכב משפחתי, היא משהו שצריך לשמח כל חובב רכב.

כן ירבו מספר הגרסאות לכל דגם משווק כאן.

נדמה לי שבמקרה שלך האפשרות שתעדיף פיאט, כלשהיא אגב, אינה פחות ממרעישה. עם זה גם אני מעדיף את עיצובה של הלאון, הטיפו משמימה מדי למראה לטעמי, לא מתייחס להבדלי איכות מרווח והנאה, פשוט לא מכיר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
הקטע עם המתלה האחורי לא רלוונטי לעם ישראל.

איזה יתרון יחסי רלוונטי לעם ישראל במקרה של הלאון הידנית?

Sent from my MI 5 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בגלל שאין לי מניות בסמל"ת פחות מעניין אותי האם הרכב כן /לא יצליח. שהם יתמחרו ויתמודדו עם ההשלכות בעצמם.

בתור חובב רכב מעניין אותי כמה הרכב מדלוור, ודווקא הרשמים של Escre נראים חיוביים ואובייקטיביים יחסית (תודה על השיתוף) - וזה לפני בדיקת המוגדשת.

בכ"א מבחינתי כל תוספת של האצ' מוגדשת ידנית לשוק זו ברכה... רק צריך לקוות שאכן יתווספו מספיק כאלו לשוק. למכור רכב ידני לא ספורטיבי במחיר כזה זה אתגר לכל יצרן, קל וחומר כשמדובר בפיאט.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לעניין הפקקים של ואדים וחן, אני עם נוקנוק. יש לי בין 30-50 ק"מ של פקקים ביום (בתלות במצב הגודש והשעה) והם טימטמו אותי לחלוטין כשנסעתי אותם עם אוטומטית. דווקא עם הדאצ'יה הידנית אני פחות משועמם בפקקים, פחות עצבני וגם פחות מטומטם. זה לא שקול בעיני לנוכחות של מזגן ברכב.

בהתנהלות נכונה (הילוך ראשון או שני משולב ובלימות מנוע), עבודת הרגליים בידנית לא עולה על עבודת הרגליים של הישראלי האוטומאטי הממוצע שכל הזמן מאיץ ובולם.

• תוכן חדש...