Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחליף הולם לבלנו 98

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים וברוכים הנמצאים, אני חדש :mm_yeah:.

ברשותי סוזוקי בלנו 98 אוטומטית עם 230,000 ק"מ כבר מעל לעשור, מעוניין להחליף אותה רק בגלל הטסט השנתי הכפול ותו לא. לא קניתי רכב שנים ואני לא ממש מעודכן בשנתונים הנוכחיים אז אני צריך קצת עזרה. התקציב הוא כ 30,000 שקל. אני מציין את הרכב הנוכחי, מפני שאני מחפש רכב דומה על כל המשתמע מכך, מי שמכיר בלנו יודע על מה אני מדבר ומי שלא, הנה כמה פרטים שיעזרו לכם לעזור לי.

רכב אוטומטי, ישמש כרכב עבודה עירוני באזור המרכז, נסיעות קצרות ותכופות, חניות צפופות, הרבה עמידה בפקקים.. וכו'. בסופי שבוע הרכב ישמש משפחה קטנה של ארבע נפשות עם כסא בטיוחות אחד לטיול בצפון, הרכב צריך להיות קל זריז וחסכוני כמו הנ"ל ולא לעכב אף אחד בעליות לירושליים, מזגן חזק, תא מטען סביר ונח, פשטות טכנולוגית ככל שניתן, אמינות מופלגת, חלפים זמינים וזולים, בלי "מחלות ילדות" ונח לביצוע טיפולים שוטפים עצמאית. הבלנו עושה את זה מצויין כבר שנים רבות עם אפס תקלות, עם הידע שיש לי כרגע רק בלנו 2002 עולה לי לראש.. :) יש עוד פחנוע משובח כזה ?

:?: מבקש את עזרתכם והמלצתכם לתקציב הנ"ל. תודה רבה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עברתי טסט בנוב' 2016, החל מהטסט הבא זה שניים (כך אמרה הפקידה במכון הטסטים). אחד בנוב' 2017 והשני אחרי ששה חודשים נוספים אאל"ט. בכל אופן, עד נוב' 2017 אני חייב אוטו קצת יותר חדיש.

פורסם

יש לך את הליאנה, ממשיכת דרכה של הבלנו, שהיא גם פחנוע חביב ואמין. אתה יכול לקנות 2007/8 בפחות מ-20K.

כמובן מזדה 3, טויוטה קורולה, ניסן אלמרה, כולן בשנתונים 2005/6/7 ככה, נכנסות בתקציב של ה-30. אבל בקטע של הפשטות נראה לי שהליאנה הכי מתאימה.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
יש לך את הליאנה, ממשיכת דרכה של הבלנו, שהיא גם פחנוע חביב ואמין. אתה יכול לקנות 2007/8 בפחות מ-20K.

כמובן מזדה 3, טויוטה קורולה, ניסן אלמרה, כולן בשנתונים 2005/6/7 ככה, נכנסות בתקציב של ה-30. אבל בקטע של הפשטות נראה לי שהליאנה הכי מתאימה.

ליאנה, במיוחד הסטיישן היא אופציה, למרות שאני צריך לשתות הרבה סאקה כדי להתגבר על הכיעור. קורולה ומזדה 3 הן לא "שתייניות" ביחס לבלנו או ליאנה הקלילות יחסית ?

פורסם

אני מגדיר אותה כ"האצ'בק עם בגאז' מכובד".

הטענות על שתיינות עלו כנגד המזדה זכור לי. בכל אופן לא יודע עד כמה ההבדל משמעותי.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

הליאנה לא שמרה על האמינות המופלגת של הבאלנו (אמינה לכשעצמה אבל רחוקה מהבאלנו),

חפש ניסן טידה 5 דלתות או הונדה ג'אז מהדורות הראשונים בארץ.

פורסם (נערך)

שלום אשרי

שלחתי לך הודעה פרטית. יכול להיות שיש לי הצעה שיכולה להתאים לך. אנחנו בדיוק בתהליכי קניית רכב חדש שאמור להגיע בעוד חודשים ועתידים למכור ליאנה 2006 עם 100 אלף קמ

ולזה שכתב מעלי - אנחנו מחזיקים ליאנה כ 10 שנים. מעולם היא לא עשתה בעיות וראתה מוסך רק בטיפולים שוטפים או בהחלפת חלקים כתוצאה מבלאי: מצבר, צמיגים וכו. - אמינות מופלגת אך ללא שום הנאה בנהיגה עצמה. רכב שעושה את העבודה ללא דופי וגם בלי רצועת טיימנג...

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

אני לא רואה סיבה להחליף רכב רק בגלל טסט כפול.

אני נוסע מעל 15k בשנה עם אמריקאית בת 20.

אני שומר על תקינות הרכב.

שני טסטים זה לא מה שישבור אותי.

אז גדלו לי ההוצאות בכמה אחוזים (לא במחיר הטסט, זוג הטסטים עולים כמו אחד ברכב צעיר).

אבל הרכב עדיין נותן תפוקה טובה לעלויות, ולכן אני מחזיק אותו.

מקווה שעזרתי.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

בסכום הזה יש הרבה אופציות,

אם הדגש לפשטות ויעילות אז יש הקורולה עד 2007(לוותר על השנים 03-04 מיצור טורקי ובוצה במנוע)

סיוויק עד 2006

SX4

יונדאי I30

מליאנה הייתי מציע להתרחק. פשוט רכב פח. עגלה, שתיינית, מכוערת. כול מה שמחפשים ברכב.

פורסם

בתקציב של עד 30 אלף ש"ח, עדיף לקחת פוקוס 2010 או לנסר 2010-2011,

חדש יותר, בטיחותי, מרווח ואיכותי מכל סוזוקי בתקציב הזה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

הייתי מחליף משיקולי בטיחות או מיצוי החוויה של רכב ישן.

אבל ממש לא הייתי מחליף בגלל טסט כפול.

רכבים שתקנה עלולים להוסיף על הטסט הבודד אי אילו ביקורים במוסך..... וגם בתזמון שלא תלוי בך.

הייתי ממשיך עם הנוכחי עד מיצוי יכולותיו בידיעה שכל שנה איתו חוסכת לי כסף בהשוואה לחלופה.

את הכסף הזה שם בצד ומאפשר בעתיד החלפה בתקציב משופר.

אין לזלזל ברכב ישן אמין וזול

פורסם

יש משהו בדבריך, אולי הייתי נוהג כך עם אלפא או אמריקאית מעניינת עם אופי.

הבלנו שלי נראית כמו מכונית תופת, השקעה בקוסמטיקה לא באה בחשבון, זה יעלה יותר ממה שהרכב שווה ולכן אני חייב

להחליף למשהו ראוי יותר.

אני לא רואה סיבה להחליף רכב רק בגלל טסט כפול.

אני נוסע מעל 15k בשנה עם אמריקאית בת 20.

אני שומר על תקינות הרכב.

שתי טסטים זה לא מה שישבור אותי.

אז גדלו לי ההוצאות בכמה אחוזים (לא במחיר הטסט, זוג הטסטים עולים כמו אחד ברכב צעיר).

אבל הרכב עדיין נותן תפוקה טובה לעלויות, ולכן אני מחזיק אותו.

מקווה שעזרתי.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

פורסם

I30 מעניינת אותי מאוד, במיוחד הסטיישן. יש הבדל גדול בין צריכת הדלק של השתיים ? איזה שנתון כדאי לחפש עם תקציב כזה ?

SX4 היא אופציה שלקחתי בחשבון, לסדאן תא מטען ענק וההאצ'בק יפה מאוד לדעתי למרות שנראה לי שהתקציב שהצגתי נמוך מדי למשהו ראוי.

תודה לך.

בסכום הזה יש הרבה אופציות,

אם הדגש לפשטות ויעילות אז יש הקורולה עד 2007(לוותר על השנים 03-04 מיצור טורקי ובוצה במנוע)

סיוויק עד 2006

SX4

יונדאי I30

מליאנה הייתי מציע להתרחק. פשוט רכב פח. עגלה, שתיינית, מכוערת. כול מה שמחפשים ברכב.

פורסם

באלנו הייתה חביבת עולי חבר העמים, שקנו אותה בשנות ה90 בהנחת עולה, נסעו בה 10+ שנים (בסוף שנות ה00 לא היה נדיר לראות בלנו בת 10 יד ראשונה מסבא סובייטי), והיו מחליפים אותה בקורולה מהדור של 02-07.

אז הנה כיוון לרכב הבא שלך. אם אתה לא מפחד מגיר רובוטי, יש את הדגם של 2007-2008 שיכול להיכנס בתקציב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...