Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות? השקת פיג'ו 308GTi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
חרף הציניות שבדבריך, זה מוי כיף וזה חלק ממה שנקרא חוכמת חיים. לאנשים עם אינטליגנציה רגשית גבוהה יש את היכולת הזו - ויש כאלו שגם מתפתחים עם הגיל.

לעניין M3 E30, מכונית בה לא נהגת, אני תוהה מאין הדעה הנחרצת. כך גם לגבי מגאן RS.

מאחל לך שתנהג בהן בהזדמנות. נדבר אחרי זה.

לא הבנתי את החלק הראשון. מה מוי כיף? להיות שקול ורציונלי קבל את דעת האחר?

לגבי החלק השני, במגאן RS נהגתי לא מעט. משם דעתי. למעשה זו המכונית הספורטיבית באמת הראשונה שנהגתי בה.

ה-E30 היא לכאורה קונצנזוס ולקוחה כדוגמה קיצונית, שבאה להגיד: אם הייתי כרגע בשלב ההחלטה הייתי לוקח את הפחות נוחה, פחות מאובזרת וכדומה, בשביל שתהיה מהנה יותר לנהיגה עבורי. כלומר, מגאן RS ולא גולף GTI, למשל.

הסכמתי שיש אילוצים בחיים, אין מה לעשות נגד זה.

הסכמתי שמעטים האנשים שבאמת ייקחו את מה שכתבתי שאני אקח.

רק אמרתי שאני מאמין, שאם אין לי אילוצים [תקציב, או ילדים למשל] אני עדיין אבחר במהנה יותר לנהיגה.

זה באמת כל כך נורא שעבורי זה הפרמטר הכי חשוב כרגע?

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 245
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה לא נורא בכלל, והנאה מנהיגה היא הפרמטר הראשון גם עבורי כרגע.

אבל בין בחירה של מגאן RS על פני גולף GTI אוטומטית בעלת 5 דלתות, לבין בחירה בM3 E30 על פני M2\3 חדשה ובאותו מחיר יש פער גדול.

עם זאת, אני אשמח ל E30 318is (וגם ארכוש, במידה ואמצא רכב מתאים), סוג של GTI מבית במוו של אותם ימים- רק שאת הרכב הזה ניתן לרכוש בכ10 אש"ח, לא 200-250.

כדי לבחור בM3 E30 על פני הM2/3 אתה צריך להיות בליגה כלכלית אחרת לגמרי עם סט שיקולים שונים. אם הייתי יכול להרשות לעצמי 320דיזל כרכב דיילי ו-M3 E30 כרכב סופ"ש יכול להיות שהייתי בוחר אחרת.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

אני מסכים, דוגמה קיצונית ולא בהכרח משקפת היטב את כוונתי.

אבל המטרה לא להגיד שהייתי משלם על רכב זול כמו על המתחרה היקר המודרני, אלא שבאותו תקציב הייתי משלם על המהנה יותר לנהיגה מאשר על הנוח יותר או המאובזר יותר. משם החל גם הדיון.

אני מתקן בכוונה לדוגמה מופרכת: אם מחר יוצאת e30 טריבוטו מחודשת [כמו M3 E30, רק חדשה מהניילונים, כדי שנוריד את עניין האמינות של רכב ישן מהסיפור הדמיוני] ותתומחר בול כמו הM3 החדשה, אני מאמין שאם הטריבוטו הייתה מהנה יותר לנהיגה עבורי הייתי בוחר בה, על אף כל החסרונות.

זה נשמע קלוש אני יודע. אבל אני מאמין שזה באמת מה שהיה קורה, מהיכרות עם עצמי.

יכול להיות שיש כאלו שחושבים שאני יכול להאמין עד מחר, אבל בפועל אני בטוח אקח את ה-M3.

אני דווקא חושב שלא.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

עם זה אני מסכים ואני חושב שאמרתי לך(/קבוצת וואצאפ) את אותו הדבר.

אם הייתה לי אפשרות לרכוש M3 E30 חדשה מהמפעל, עם כמה נגיעות מודרניות יותר, אחריות, והכי חשוב- בלי חשש מגניבות, בלי לחשבן לקילומטראז' שאתה זורק על פריט האספנים שברשותך- כנראה שהייתי הולך על זה. אני חושב שהקפיצות שלי בין אלפא חדשה לבין טויוטה שנת 85 וכל מה שבאמצע מוכיחות את זה, אבל שוב- אתה חייב להסכים שיש גבול מסוים שההגיון תופס את ההגה (pun intended).

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

כמעט אף אחד כאן לא מחזיק ברכב מסלול, ולא מבלה במסלול בשגרה.

אף אחד כאן לא נהג תחרותי מקצועי, אז זה לא באמת משנה או מעניין אף אחד שברגע האמת בידי נהג מיומן, רכב א' יהיה מהיר בשניה להקפה במסלול מרכב ב'.

לגבי פשרות - כמו שנכתב כאן, אנשים אכן מוכנים להתפשר רק עד גבול מאוד מסוים בשביל איזה סמל, ובהתאם גם חובבי מוטוריקה עשירים במיוחד לא מתניידים ביום יום במכוניות קצה. אישית אותי האבזור באמת לא מעניין, לכן בכל פעם כשקניתי רכב, זה היה החלק שהייתי מוכן להתפשר עליו, גם כדי לרדת במחיר. מצד שני, בדוגמא הקיצונית יותר, אין שום דבר שממונע ממני תכלס למכור את הרכב שלי ולקנות אלפא סוד משנות ה80. הסיכוי שאעשה את זה הוא 0 מוחלט.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
מסכים חלקית. בסופו של דבר רכב עם טונות אחיזה ובקרות עם הגה אילם כחבילה עדיף על רכב עם נשמה ותקשורת וזנב שמח לנהג הסביר. זה שאנחנו בוחרים את הסוג השני של רכבים זאת גחמה שלנו. אבל זאת לא האמת האבסולוטית. זה אפילו מסוכן יותר. ידידנו חן ג' יסביר למה.

באמת צריך הסבר?

בכל אופן, לא כל התכונות שציינת עומדות בזיקה זו לזו. אין שום דבר אינהרנטי ברכב עם אחיזה גבוהה שמונע ממנו להיות בעל התנהגות שובבה, למשל. השילוב של אחיזה גבוה והתנהגות יציבה וצפויה הוא פשוט זה שיותר קל לנהיגה.

אגב, אין הכרח שרכב של חובב הגה יהיה בעל זנב שמח. אפשר להינות יופי עם שלדה שלא עושה את זה. עניין של טעם.

כמעט אף אחד כאן לא מחזיק ברכב מסלול, ולא מבלה במסלול בשגרה.

אף אחד כאן לא נהג תחרותי מקצועי, אז זה לא באמת משנה או מעניין אף אחד שברגע האמת בידי נהג מיומן, רכב א' יהיה מהיר בשניה להקפה במסלול מרכב ב'.

יתרה מזו, בלא מעט עיקולים יש מגבלת שדה ראיה ואז יכולותיו הדינמיות של הרכב כלל אינן הגורם המגביל לקצב הנהיגה. גם לטרנזיט יש מספיק יכולת דינמית בשביל זה.

יודע מה, גם על מסלול סגור, מאמן הנהיגה של נהגי F1 והראלי העולמי משתמש בפאקינג אופל אסטרה. דון פלמר - באוקטביה. דייב טרנר - ב-Ka. בקורס הראשון שלי השתתף טרנזיט והמדריך עשה איתו כיכר בדריפט.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עם זאת, אני אשמח ל E30 318is (וגם ארכוש, במידה ואמצא רכב מתאים), סוג של GTI מבית במוו של אותם ימים- רק שאת הרכב הזה ניתן לרכוש בכ10 אש"ח, לא 200-250.

הייתה לי E36 318is M-technic. היה רכב חמוד אבל מהסוג שלא באמת אכפת לך עליו. אישית, לא מושך אותי לקחת רכב כזה ולשפץ אותו ולהשקיע בו המון. קניתי אותו כי רציתי משהו פשוט לנסוע עליו בחורף. עלה 1400 יורו ונמכר ב-1300 תוך יום. מניח שיש כאלה מציאות גם בשוודיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ה e30 קצת שונה. המנוע דומה, אך הרכב קל יותר וסה"כ היה רכב מהנה.

אבל הכיוון הכללי דומה- במידה ואמצא רכב סביר באיזור שלי אשמח לרכוש כרכב חורף. רכב חביב, מעלה חיוך, שלא איכפת לך ממנו יותר מדי.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם
לא הבנתי את החלק הראשון. מה מוי כיף? להיות שקול ורציונלי קבל את דעת האחר?

כתבת לפני כן לשיי - ואני מצטט

כן אבל אתה אדם שקול ורציונלי שמקבל גם את דעת האחר, זה לא כיף ככה.

ולכן עניתי לך שזה דווקא כן כיף להתדיין עם אדם שכזה.

ולעניין E30 M3, אכן מכונית מיוחדת ומהנה מאוד, אבל קצת OVER-RATED, לדעתי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אם אמרת אוברייטד קטונתי מלהתווכח עם מי שמבין יותר ממני, אבל כאמור היא שימשה רק כדוגמה [וסתם אני מת על המראה שלה גם].

אתה לא צריך להגיד לי ש"דווקא כיף להתדיין" עם מישהו כזה, כי הציניות לא הייתה מוכוונת לחובתו של שי. נהפוך הוא, ברור שעדיף להתדיין עם אדם שקול ורציונלי, כמו שי. כי אז אשכרה יש אפשרות ללמוד משהו או לתרום למישהו.

יש כאלו, שבניגוד לשי, חושבים שהדעה/העדפה שלהם היא אמת אבסולוטית ורואים את זה לא אחת, גם על גבי דפי הפורום בכל מיני שרשורים כאלו ואחרים [אלפות, פוליטיקות]. משם הגיע הציניות.

אני טורח להסביר כדי שחלילה שי לא יחשוב שזה היה לחובתו. כאמור, להפך.

פורסם

אם כבר בענייני תמורה לכסף, שמעתי שהשיקו בארץ איזה פג'טה ספורטיבית חדשה במחיר לא רע. למישהו יש מידע?

;-)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פורסם

504l -יש לך מושג מתי תשווק 208gtl bps?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

נקווה שלאחר הרבה מאוד זמן זה מתחיל להראות כמו ניצנים לכך שפז'ו יהיו תחרותיים. אני לא מדבר על להוביל כפי שהם היום בניינטיז, אבל כן לייצר אלטרנטיבה ראויה לגרמניות בעיקר.

יש לי נסיעת מבחן עליה השבוע ואחזור אחריה עם מעט יותר תובנות.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
מסכים חלקית. בסופו של דבררכב עם טןנות אחיזה ובקרות עם הגה אילם כחבילה עדיף על רכב עם נשמה ותקשורת וזנב שמח לנהג הסביר. זה שאנחנו בוחרים את הסוג השני של רכבים זאת גחמה שלנו. אבל זאת לא האמת האבסולוטית. זה אפילו מסוכן יותר. ידידנו חן ג' יסביר למה.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פה אני לא מסכים איתך.

רכב עם טונות אחיזה, בקרות והגה אילם יביא אותי הכי מהר מא' ל ב' אבל בצורה הכי משעממת שיש. בשביל זה לא קונים רכב ספורטיבי או רכב חזק בכלל.

מבחינת כיף אני אהנה הרבה יותר עם רכב שמכיל את כל הפינוקים ונוחות של רכב מודרני אבל עם אחיזה והתנהגות של פיאט 127 כי הוא נותן את אותו ריגוש וכיף בתנועה רגילה שנותן רכב מסלול בבמסלול סגור.

באיזה כביש ציבורי תוכל להביא M2 למשל למגבלות בלי לסכן את כל הסביבה?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...