Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות? השקת פיג'ו 308GTi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
10,000 אירו הבדל בין אסטוניה לצרפת ? אותו דגם/רמת איבזור ?

שאלה טובה. בדקתי עכשיו קצת יותר לעומק.

גרסת ה-250 כ"ס עולה 27900. גרסת ה-270 כ"ס מתחילה מ-30800. נראה שרמת האבזור שלה דומה לרמת האבזור של גרסת ה-270 כ"ס שעולה לצרפתים 37700.

אגב, גג פנורמי עולה בצרפת תוספת של 610 יורו, ללמדכם כמה גונבים אתכם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 245
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם לי זה מפריע שבחרו לשים מנוע בנפח 1.6 ליטר על רכב בסגמנט הזה. אם אני לא טועה זה אותו המנוע שיש ב-208GTi עם כנראה תוכנה שונה.

אם הייתי צריך לבחור בין המתחרות בקטגוריה, הייתי שולל את הפג'ו לו רק בגלל הנחיתות בנפח המנוע (ולצורך העניין גם את הג'ולייטה מאותה הסיבה). עבורי זה דיי turn off.

מישהו פה נתן את המרצדס A45 ומנוע ה-2 ליטר שלה כדוגמא למנוע קטן יחסית שמנפיק המון סוסים - לפי דעתי זה חיסרון מהותי של המרצדס. אני למשל מעדיף את המנוע של ה-M2 על פניו, למרות ההספק המעט נמוך יותר. הוא פשוט פחות "יתאמץ" בשביל להגיע אליו.

חוץ מזה, לפי הרושם מהתמונות ה-308 נראית טוב מבחוץ (בלי הצביעה הדו-גוונית המזעזעת), פחות מרשימה מבפנים. מעניין אותי להרגיש אותה בנסיעה, אם כי אם היא דומה בפן הזה לקופרה כפי שנטען, הרי זה מאכזב מאוד, במיוחד מיצרנית כמו פיג'ו שהציפייה ממנה היא לחוייה שונה מבחינת נהיגה.

פורסם (נערך)

קוף שלג, כשמדובר במנועים גודשים יש המון פרמטרים מעבר לנפח. אי אפשר לקבוע ש"המנוע יתאמץ יותר" בכזאת נחרצות.

נהגת גם בM2 וגם ב AMG45?

גם ב M2 "המנוע מתאמץ". הטורבו מכויל לכמעט קצה גבול היכולת שלו. בהחלפת המניפות ליעילות יותר באותו בית (כלומר, מקורי), ניתן לקבל הרבה יותר כח בגדישה (=מאמץ) נמוכה יותר, או את אותו כח בגדישה (=מאמץ) נמוכה בהרבה.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

1. חיצונית היא יפה מאוד ולדעתי אין סיבה לשלם כ-10,000 יותר, עבור הצביעה הדו-גוונית שמכערת אותה

2. למרות היתרון שיש לה על הגולף מבחינת המחיר ומס' הסוסים (שככל הנראה פחות מורגש בפועל), הייתי רוכש את הגולף GTI באחד מימי המכירות

פורסם
קוף שלג, כשמדובר במנועים גודשים יש המון פרמטרים מעבר לנפח. אי אפשר לקבוע ש"המנוע יתאמץ יותר" בכזאת נחרצות.

נהגת גם בM2 וגם ב AMG45?

גם ב M2 "המנוע מתאמץ". הטורבו מכויל לכמעט קצה גבול היכולת שלו. בהחלפת המניפות ליעילות יותר באותו בית (כלומר, מקורי), ניתן לקבל הרבה יותר כח בגדישה (=מאמץ) נמוכה יותר, או את אותו כח בגדישה (=מאמץ) נמוכה בהרבה.

תשמע, בכוונה לא נכנסתי יותר מדי לפן הטכנולוגי, אלא יותר תיארתי את ההרגשה שלי בנושא.

יכול להיות שזה פסיכולוגי אצלי, אבל לא נראה לי שאני היחיד בעולם שחושב שיותר גדול = יותר טוב :wink:

בכל מקרה, לא כ"כ הבנתי את הטענה במשפט השני שלך. אם מנוע ה-3.0 ליטר טורבו של ה-M2 מתאמץ להגיע להספק שלו, אז בטח שה-2.0 ליטר טורבו של ה-A45 מתאמץ אפילו יותר, לא?

פורסם (נערך)

לא. תחזור ותקרא- יש הרבה פרמטרים. בניהם לדוגמא המגדש. בm2 המניפות מנוצלות עד כמעט המקסימום. ברכב אחר אולי לא, אבל יש פרמטרים אחרים שמשחקים תפקיד.

אני מבין לחלוטין את הרחבת הטענה שלך, ועם זה אני מסכים- זה לא הפן ההטכנולוגי, אלא ההרגשה האישית. הפן הפסיכולוגי. כששומעים 1.6 ליטר של פיג'ו שמפיק 270 כ"ס זה נשמע פחות הגיוני מאשר 2 ליטר (אליו הורגלנו) של וולוו שמפיק 376 כ"ס.

בסופו של דבר, כ"ס לליטר זה כ"ס לליטר. ועדיין, כל מנוע בפני עצמו, על כל מכלוליו.

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אם אני לא טועה זה אותו המנוע שיש ב-208GTi עם כנראה תוכנה שונה.

אותו המנוע בבסיסו.

אך עם מגדש שונה, טלטלים אחרים, בוכנות מחושלות מבית Mahle וכו'.

ד"א, הבלמים (380 מ"מ) מבית Alcon.

פורסם

לא משנה איך תציגו את זה, פיג'ו פישלו פה עם יחידת הכוח. אני לא יודע אם זה בגלל שזה מנוע קטן נפח (אני מעריך שכן, אבל אני לא טכני מספיק בשביל להגיד באופן מוחלט), אבל הדליברי שלו פשוט גרוע. יש לו לאג מוגזם בעליל ותגובה דוושה ממש איומה. אולי זה יעשה רושם על מי שמחפש להרגיש את המומנט, אבל מי שמחפש ממש לנהוג יתעצבן כל פעם שהוא יעבור מהברקס לגז. כן, גם בסל"ד גבוה יחסית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

במבחן השוואתי בין גולף GTI עם חבילת Performance (כוללת דיפ') מול פיג'ו 308 GTI בגרסתה החזקה יותר (גם כאן דיפ') אשר פורסם במגזין הגרמני AutoBild מתארים דברים שונים לחלוטין בנוגע למנוע. למעשה, אם לסכם את הכתבה, אז לפחות בכל הנוגע ליכולות דינאמיות והנאה מנהיגה, הצרפתיה מכה בבירור את הגרמניה.

לינק למבחן (אחרי ביקור בקצביה של גוגל תרגום) - התרגום של גוגל גרוע למדי, אבל זה מה יש. לחלופין, אפשר ללמוד גרמנית :)

------------------------------------------------------------------------

התרשמות סטטית

הרכב מעוצב בצורה מאופקת למדי, יחד עם זאת התוספות הקרביות של גרסת GTI, בעיקר בחלק האחורי, משדרגות קלות את המראה. לגבי הצביעה המיוחדת בשני צבעים, אישית, טרם החלטתי - מצד אחד, זה מגניב ולא שגרתי. מצד שני, ייתכן וזה מעט בולט מדי.

פנים הרכב איכותי ברובו, גם אם לא ברמה של מובילות הקטגוריה - רכבים כמו גולף GTI, אאודי A3 או ב.מ.וו סדרה 1 (ולא מרצדס A קלאס). המושבים נהדרים. עם זאת, מיד אחרי שישבתי ב-308 התיישבתי ב-3008 ואין ספק, כדאי שפיג'ו יעשו פה עדכון ויתנו ל-308 את הפנים של ה-3008. לא רק שהוא נראה יותר טוב בזו עם שני האפסים, הוא גם איכותי יותר וכבר לא מתבייש להישיר מבט לתוצרת הגרמנית המובחת.

המחיר מעולה. עוד לפני שהמחיר פורסם שמעתי שמועות והערכות וקיוויתי למעט מעל 200. כמה נפלא לגלות שזה מעט פחות מ-200! טוב לגלות גם שהמחיר הנמוך לא מגיע עקב מחסור באבזור.

דיברו כאן על מסאג' במושבים במקום מצלמת רוורס. ברגע הראשון זה נשמע כמו בחירה תמוהה של היבואן, אך במחשבה שנייה, אולי דווקא עדיף לקבל מסאג' בנסיעות ארוכות מאשר סיוע בעת נסיעה לאחור?

מה נשאר? לנהוג.

נ.ב. שמעתי שמועה שלובינסקי מתכוונים לייבוא עוד מכונית מאוד מעניינת: 208 GTI Sport - אחותה ה"רגילה" פושרת ופשוט לא מספקת את הסחורה, אך זו, לפחות על סמך כמה ביקורות מחו"ל, חיה אחרת.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
סה"כ משווה בין תפוחים לתפוחים. לא צריך להיות צינים.

מקורה של הציניות בחוסר היכולת האישית שלי להבין אנשים שלא אכפת להם לסבול מאמינות הרכב, אנשים שמוכנים לבזבז זמן במוסכים וחמור מכך לשלם סכומים הזויים על תקיונים וכל זאת על מזבח תאורת האווירה.

עניין של סדרי עדיפויות כנראה...

בשוודיה אנחנו מעדיפים בלונדינים... או פליטים סורים!

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
במבחן השוואתי בין גולף GTI עם חבילת Performance (כוללת דיפ') מול פיג'ו 308 GTI בגרסתה החזקה יותר (גם כאן דיפ') אשר פורסם במגזין הגרמני AutoBild מתארים דברים שונים לחלוטין בנוגע למנוע. למעשה, אם לסכם את הכתבה, אז לפחות בכל הנוגע ליכולות דינאמיות והנאה מנהיגה, הצרפתיה מכה בבירור את הגרמניה.

לינק למבחן (אחרי ביקור בקצביה של גוגל תרגום) - התרגום של גוגל גרוע למדי, אבל זה מה יש. לחלופין, אפשר ללמוד גרמנית :)

------------------------------------------------------------------------

התרשמות סטטית

הרכב מעוצב בצורה מאופקת למדי, יחד עם זאת התוספות הקרביות של גרסת GTI, בעיקר בחלק האחורי, משדרגות קלות את המראה. לגבי הצביעה המיוחדת בשני צבעים, אישית, טרם החלטתי - מצד אחד, זה מגניב ולא שגרתי. מצד שני, ייתכן וזה מעט בולט מדי.

פנים הרכב איכותי ברובו, גם אם לא ברמה של מובילות הקטגוריה - רכבים כמו גולף GTI, אאודי A3 או ב.מ.וו סדרה 1 (ולא מרצדס A קלאס). המושבים נהדרים. עם זאת, מיד אחרי שישבתי ב-308 התיישבתי ב-3008 ואין ספק, כדאי שפיג'ו יעשו פה עדכון ויתנו ל-308 את הפנים של ה-3008. לא רק שהוא נראה יותר טוב בזו עם שני האפסים, הוא גם איכותי יותר וכבר לא מתבייש להישיר מבט לתוצרת הגרמנית המובחת.

המחיר מעולה. עוד לפני שהמחיר פורסם שמעתי שמועות והערכות וקיוויתי למעט מעל 200. כמה נפלא לגלות שזה מעט פחות מ-200! טוב לגלות גם שהמחיר הנמוך לא מגיע עקב מחסור באבזור.

דיברו כאן על מסאג' במושבים במקום מצלמת רוורס. ברגע הראשון זה נשמע כמו בחירה תמוהה של היבואן, אך במחשבה שנייה, אולי דווקא עדיף לקבל מסאג' בנסיעות ארוכות מאשר סיוע בעת נסיעה לאחור?

מה נשאר? לנהוג.

נ.ב. שמעתי שמועה שלובינסקי מתכוונים לייבוא עוד מכונית מאוד מעניינת: 208 GTI Sport - אחותה ה"רגילה" פושרת ופשוט לא מספקת את הסחורה, אך זו, לפחות על סמך כמה ביקורות מחו"ל, חיה אחרת.

איפה שמעת לגבי הגרסה של ה208 GTI by peugeot sport? בזמנו התאמצתי מאוד לנסות לעורר ייבוא שלה ללא הצלחה.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם
איפה שמעת לגבי הגרסה של ה208 GTI by peugeot sport? בזמנו התאמצתי מאוד לנסות לעורר ייבוא שלה ללא הצלחה.

החלטת היבוא כבר התקבלה. בקרוב תצא על כך הודעה רשמית עם מחיר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לובינסקי בהחלט נותנים עבודה - תמחור מצויין ל-308 GTI, כמו לרב הדגמים המשווקים על ידם.

בנימה אישית, מאד מתגעגע ל-306 על איכויות המתלים/ניהוג הנדירות שלה. הייתי מוותר בכיף על מולטימדיה ומסאג' בגב בשביל מכונית שננהגת כמו אותה 306.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

דיברו כאן על מסאג' במושבים במקום מצלמת רוורס. ברגע הראשון זה נשמע כמו בחירה תמוהה של היבואן

זו לא בחירת יבואן.

המסאג' במושבים נמצא בין האבזור התקני של ה-270.

פורסם
הייתי מוותר בכיף על מולטימדיה ומסאג' בגב בשביל מכונית שננהגת כמו אותה 306.

הפורומים מלאים באמירות כאלו. גם כאן.

כמות האנשים שברגע האמת בוחרים כך רכב, מזערית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...