Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנועי 50 סמ"ק משופרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתמונה הימנית אפשר לראות בולם וכידון תחליפיים - בשאר לא ראיתי שום "שיפור" יוצא דופן - סתם השקעה עיצובית ותו לא.

וחלק מההשקעה, בסגנון "מהיר ועצבני" היוצא כבר מכל חור...

(תבדיל בין "משופר" ל"מושקע" - 2 דברים שונים לחלוטין)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
בתמונה הימנית אפשר לראות בולם וכידון תחליפיים - בשאר לא ראיתי שום "שיפור" יוצא דופן - סתם השקעה עיצובית ותו לא.

וחלק מההשקעה, בסגנון "מהיר ועצבני" היוצא כבר מכל חור...

כרוב, מצטער לתקן אותך, יושב עליו קיט עצבני(ראה צילינדר), קרבורטור ופילטר אויר פתוח( הפילטר המקורי חסר), מערכת וריאטורים משופרת( ראה חורי איוורור במכסה וריאטורים)אגזוז משופר(ראה קצה אגזוז), ושעון RPT על הכידון,(שעון טורים וחום פלג), ברקס דיסק מוגדל מקדימה(ראה מתאם למשאבת ברקס קידמי) מה שאומר שכלי זה גם מתחרה.

מה שכן כלי זה גם מושקע כספית בהרבה כסף, לא רק במבנה החיצוני.

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם

מי קבע את ההגדרות האלו? מילון כרובי שושן?:-D

אם החלטתי ל"השקיע" בעיצוב הקטנוע שלי באמצעות צביעה/פלסטיקה תחלופית - לא "שיפרתי" את הקטנע?

אם החלטתי ל"שפר" את הקטנוע שלי באמצעות במכלולים חזקים/קלים יותר-לא "השקעתי" בו?

כל אחד "משקיע" במה שלדעתו זקוק ל"שיפור",לא כך?

פורסם

כרובי על תדאג אני מבין את ההבדל בינהם

ראית מה סיני רשם והוא מבין בדברים האלה הקטע של המערכת יפה אבל זה סתם

העיקר קטנועים יפים הלוואי היה לי אחד מהם

כמה בערך השקעה כזאת עולה כולל הכל 10 אלף?

פורסם

לדעתי מושקע קרוב ל20000 ש'ח.

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
מי קבע את ההגדרות האלו? מילון כרובי שושן?:-D

אם החלטתי ל"השקיע" בעיצוב הקטנוע שלי באמצעות צביעה/פלסטיקה תחלופית - לא "שיפרתי" את הקטנע?

אם החלטתי ל"שפר" את הקטנוע שלי באמצעות במכלולים חזקים/קלים יותר-לא "השקעתי" בו?

כל אחד "משקיע" במה שלדעתו זקוק ל"שיפור",לא כך?

אתה צוחק, נכון?

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
אתה צוחק, נכון?
לא.KLE שעבר אצל רפד לשיפור המושב הוא,מבחינתי,כלי משופר.הרוכב "שיפר" את הכלי כדי שיתאים יותר לצרכיו.יש כאלה שהצרכים שלהם הם יותר מהירות,יש כאלה שצריכים נוחות ויש כאלה שראשם בעניני אסתטיקה.

כשהסקוטר החליף אגזוז,רגליות ופנס בבאנדיט שלו -הוא שיפר אותו,נכון? מה היה קורה אם הוא היה מחליף רק את הרגליות והפנס?

פורסם

כרוב יש פה נושא שקצת נתון לויכוח קל, ואם התיבה נפתחה? אז.

אהוד צודק לחלוטין בקטע הזה,כמו שבסופר מוטרד אתם מתלהבים בטירוף מכל שינוי שמישהו עשה באופנוע, וזה מוצא חן בעיניי החברה שם, והבחור עומד ליד האופנוע כמו תרנגול הודו כולו שמחה ואושר.

אותו דבר בקטנועים, כל דבר שונה ויפה שמצית את החוש שאחראי על עיניין הדו גלגלי הוא מבחינת שיפור.

ולא משנה אם זה במנוע, בשילדה , בפלסטיקה, בעיצוב, בגלגלים, וכ'ו......

דוקא אתה צריך להבין בזה, ולפעמים השינוי או השיפור אולי נראה לחלקנו מצועצע מידי, או אולי לטעמם של אחרים ולא לטעמם של אחרים, אבל עבור אילו שאוהבים את זה, זה שיפור.

אז אל תתפלא כל כך, דוקא ממך ציפיתי להבנה, אפילו שהפורום הזה מתרכז יותר באופנועים מאשר בקטנועים.

אני מקווה שהפעם הסברתי את עצמי נכון.:-D

פורסם

לא מסכים.

זה אומנם סמנטיקה נטו, אבל חייבים להבדיל בין "שיפור" ל"שיפור".

שיפור, למיטב הבנתי, הוא משהו שמשפר (בד"כ) את התנהגות הכלי : בולם חליפי, אגזוז תחליפי, כידון אחר, מושב גבוה, בלם חזק יותר וכן הלאה...

"שיפור" בתחום האסטטיקה, שהוא דבר התלוי בטעם אישי נטו, אינו יכול להחשב באופן גורף כ"שיפור" - אם מישהו השקיע כסף וציפה את הג'אנטים כרום, את הווריאטור בניקל ואת פלסטיקת הקטנוע צבע בירוק עם נקודות וורודות, הקטנוע (שהוא עדיין "סטוק" מתחת לכל המעטפת הצבעונית הזו), הוא בסך הכל קטנוע "מושקע" מבחינה כספית...הוא בטח לא "משופר". זה לדעתי, כלי "מושקע".

אבל גם לא כל "שיפור" יכול לזכות את בעל הקטנוע/אופנוע בהגרדה "כלי משופר", אתה לא חושבים?

האם מישהו שהחליף את הכנף הקדמית של הקטנוע לאחת עשויה מקרבון (הנה דוגמה ל"שיפור", כהורדת משקל ושיפור התנהגות הכלי, וגם דוגמה ל"השקעה" בשל המראה המחודש של הקטנוע), האם אותו אדם יכול להכריז שהקטנוע שלו הפך בזה הרגע ל"מושקע"? או ל"משופר"?

האם מישהוא שהחליף ב-GS שנת 91 החבוט ונוזל השמן שלו את הפנס הקדמי למסיכת חזית של אופנוע שטח, הפך את הכלי ל"סטריטפייטר מושקע"? האם אותו בעל GS שנת 96 עם פיירינג עשוי טלאים, יכול לקרוא לאופנועו "משופר" בשל אגזוז הדויטש שהורכב עליו?

בקיצור, אני מציע שכדי להכניס דברים בפורפורציות, לפחות נסכים שאלו ההבדלים בין "משופר" ל"מושקע". הבדלים הנמדדים ע"פ הכיוון אליו הלך הכסף - שינוי אסטטי או שינוי בחלקי הכלי למען שיפור ההתנהגות.

(ונעזוב בצד לרגע את "כמה השקעה הופכת כלי למושקע" או "באיזה שלב הופך הכלי למשופר")

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

האם אותו בעל GS שנת 96 עם פיירינג עשוי טלאים, יכול לקרוא לאופנועו "משופר" בשל אגזוז הדויטש שהורכב עליו?

QUOTE]

לא.הוא יכול לקרוא לו "אופנוע מורע".:lol:

פורסם

כרובי ראית מה שסיני רשם שזה משופר גם מבפנים וזה משפר את המהירות לא

הבנתי את הקטע של השיפור והמושקע אבל אתה צריך להבין שגם אופנוע מושקע נקרא אופנוע משופר אפילו אם זה מבחינה חיצונית

פורסם
לא הבנתי את הקטע של השיפור והמושקע אבל אתה צריך להבין שגם אופנוע מושקע נקרא אופנוע משופר אפילו אם זה מבחינה חיצונית

אז זהו, שלא.

קודם תבין מה אני כתבתי, ואז תסביר לי מה אני "צריך להבין".

אני מבין למה אתה מתכוון - כשתבין למה א-נ-י מתכוון, נוכל להמשיך בדיון.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

כדי למנוע קרע בעם והמשך הסכנה למלחמת אחים להלן ההבדל בין שיפור להשקעה עפ"י מילון אבן שושן:

שיפור: תיקון השבחה שיכלול שיפור התוכנית (חל שיפור במצבו של החולה)

השקעה: 1.הכנסה לתוך (השקעת אבן בנהר)2.הכנסת כספים (הסוחר השקיע כספים רבים בסחורה)

מכאן שבקטנוע אכן הושקעו כספים אך השאלה האמיתית היא האם גם חל שיפור אמיתי במצבו?:-D

• תוכן חדש...