Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני/אוטומט אירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הבנתי שבאירופה רוב הנהגים משתמשים בידני, זה נכון?

למה בארץ הרוב נוסעים על אוטומט? (משער כי זה פחות התעסקות וישראלים עצלנים)

מה ההעדפה האישית שלכם, ידני או אוטומט?

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה תלוי במסלול,אם רוב הנסיעות עם פקקים אני יעדיף אוטומט,אם לא אז ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שכרתי רכב בגרמניה מקטגוריה B (פיג'ו 2008 דיזל) והוא היה עם גיר ידני (אני חושב שלובינסקי לא מוכרים את השילוב הזה בכלל), ולפני שלקחתי אותו הבטתי לתוך המכוניות שם ולא ראיתי שום רכב אוטומט (מגרש של אוויס). הייתי שמח מאוד לבדוק את הנושא אבל ירד שלג והקור הכניע אותי.

גם אני היום נוהג על ידני ולייבא את הרכב לכאן לקח לי המון מאוד זמן - מעל שנה של בלאגן.

פורסם

בארץ יש בעיה של אגו ושופוני שאינו מאפשר לך להתנהל נכון כספית ולפי הצרכים האמתיים שלך, בניגוד לאירופה ששם אנשים יותר מחושבים וקונים מכוניות לפי הצורך (ידני זול ופרקטי או סטיישן משפחתי או כל אוטו אחר).

זה מה שקשור לצד הרגשי, ולצד המכני הוא שגיר רגיל יותר חסכוני וניתן לנצל אותו יותר טוב בנסיעה בניגוד לגיר אוטומטי. יש לסייג את כל זה משום שהיום יש גירים אוטומטיים מספיק קרובים שיכולתם לגירים ידניים, עדיין בכביש טכני (עיקולים, עליות, פניות) גיר רגיל יותר מתאים.

פורסם

הצרכן הישראלי מאוד "אמריקאי" באופי שלו..בין אם זה באהבה לרכבי סדאן("נראה יותר מכובד") או הרצון העז להתנתק מהנהיגה..וגיר אוטומטי זה תופעה אמריקאית שנכנסה לתרבות המוטורית שלנו חזק מאוד!.

עד היום אנשים מסתכלים עלי מוזר שאני מוכן לנהוג בידני.."אבל יש פקקים זה קשה בפקק" - כמובן שנהגתי באירופה ונעמדתי בפקקים גדולים יותר עם גיר ידני ועם אחוזים סטטיסטים של 80% ומעלה מכוניות עם גיר ידני ולא ראיתי בעיה..אבל זה התרבות שלנו, הרצון לא להתעסק בנהיגה ובשום דבר שקשור אליה בולט פה מאוד מכל כיוון.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

הדיזל מתחיל לרדת - בגלל זיהום האויר.

הידני מתחיל לרדת - בגלל התיבות הרובוטיות. אבל הסטטיסיקה האחרונה שקראתי - לפני מספר חודשים - עדיין דיברה על 75% ידניות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנו חיים במדינה שבה תרבות העדר שולטת, זה עניין של הרגל.

אני כבר עם רכב ידני חמישי מהיום בו התחלתי לנהוג לפני כ 15 שנה. מעולם לא עלתה בי המחשבה לקנות אוטומט ואני ממש עוף מוזר בין מכרי הנוהגים באוטומט. ידני נותן לך יכולת לשלוט ברכב באופן המקסימלי, אם לחסוך ב"שריפת" בלמים בירידות, לזחול בפקקים במהירות אפסית בתנועה מתמדת במקום לנסוע גז ברקס כמו כל האוטומטיות מסביב, ובעיקר היכולת לשלוט בכח הרכב בעליות קשות ופיתולים.

כל זה מתאים למי שחי בפריפריה.. מי שעיקר נסיעתו במישורים עירוניים בפקקים אינסופיים יסבול מידני עם זאת רואים בארץ בדגמים רבים אך ורק אוטומט.

נסה היום למצוא משומש מאזדה 3 ידנית, סיטרואן C4 ידנית, הונדה סיוויק ידנית וכו' ותראה כי הכמות בטלה ב 60 ביחס לאוטומטיות מדגמים אלה. שוב כי עם ישראל עדר, אנשים מפחדים מאי סחירות של ידני (ולא בצדק יש שוק גם לזה) ומהעצלנות הידועה שיותר קל לנהוג בקרטינג 2 דוושות מלהפעיל את השכל בנהיגה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף פעם לא הייתה לי אוטומטית ששילמתי עליה.

הרכב הנוכחי שלי ידני ומקווה שכך יהיה גם ברכב הבא או הנוסף. גם בחו"ל הרכבים ששכרתי היו רק ידניים.

אני נהנה מכל נסיעה ולא מרגיש שאני סובל בפקקים, אבל גם אצלי יש את אלו שמסתכלים עלי מוזר כשמגלים שיש לי רכב ידני.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

הנהג הישראלי מחפש בעיקר פרקטיות. בגלל זה תראה הרבה רכבים ״צפויים״ על הכביש, יותר חמש דלתות (שלא נדבר על סדאן) מאשר שלוש, יותר אוטומטיות ויותר מותגי רכב בעלי שם של אמינות. לא יודע להגיד מה בא קודם - דרישת הצרכן לגיר אוטומטי בלבד (כמעט) או הכתבת היבואנים. רק לאחרונה מתחילים לראות שיבואנים מביאים רכבים משפחתיים/ג׳יפונים עם גיר ידני אבל אליה וקוץ בה - אם אתה רוצה ידני, תתפשר חביבי ואל תצפה לאיבזור כלשהו מעבר לחלונות חשמל במקרה הטוב (קצת הגזמתי אבל הבנת את הכוונה). היו הבלחות פה ושם, דוגמת הפוקוס דור 3 ששווקה בהתחלה עם גיר ידני ובאבזור לא רע, אבל בקושי מכרו. אני גם לא חושב שיש משהו רע בהעדפה של הצרכן בארץ לגיר אוטומטי, יש לזה המון יתרונות וברכבים שלא בדיוק בנויים לתת קצת הנאה מנהיגה, גם לא רואה הרבה פלוסים בגיר ידני. הבעיה נוצרת כשחובבי גיר ידני רוצים רכב מסוים ולא יכולים לקנות, בגלל החלטה של היבואנים. אני יכול להבין אותה אגב, כי בתכלס - כמה כבר ימכרו?

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

3 דלתות הרבה פחות פרקטי במיוחד אם זה רכב ראשי למשפחה עם ילד או תינוק.

לגבי האיבזור נכון, שחבל שמורידים איבזור.

לי בבית יש גם את הקליאו ואת הספייס,במנסיעות שאני יודע שיש פקקים למשל כמו לחרמון אני מעדיף לקחת את המיצובישי,זה לא עניין לדעתי של עצלנות כמו נרשם פה,אלא זה נוחות,ואנשים אוהבים שנוח להם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם לי תמיד היו רכבים ידניים.

רק בשניים שיש לי עכשיו התפשרתי.

רציתי מונדיאו סטיישן, וידני אין בארץ.

ובפוקוס אשתי נוהגת, והיא רצתה אוטומט - פשוט הורג את האוטו.

בחו"ל אני תמיד שוכר ידני

Sent from my HUAWEI VNS-DL00 using Tapatalk

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם
הדיזל מתחיל לרדת - בגלל זיהום האויר.

הידני מתחיל לרדת - בגלל התיבות הרובוטיות. אבל הסטטיסיקה האחרונה שקראתי - לפני מספר חודשים - עדיין דיברה על 75% ידניות.

בגרמניה, 50% מהמכוניות נמכרות היום עם תיבה אוטומטית, ובסגמנטים רבים אין כלל אפשרות לתיבה ידנית.

סדרה S וסדרה 7 של ב.מ.וו אינן מוצעות עם תיבה ידנית כבר שנים רבות.

דעתי האישית היא שאם המכונית אינה מיועדת להיות מהנה לנהיגה או ספורטיבית, אזי התיבה הידנית מיותרת בעליל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...