Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר קיבל דוח על אי עצירה בתמרור עצור.

רכב לפניה עצר בתמרור עצור היא עצרה מאחוריו, ושהוא יצא הוא נסע איתו ביחד.

האם הדוח מוצדק ?

פורסם

בהחלט

כל רכב חייב לעצור

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

כן ולא. היו פסיקות סותרות בנושא של המחוזי בת"א - בפסיקה ראשונה ודי מפורסמת (ערעור על זיכוי בתיק 4425/98 ) של השופט מודריק, נקבע כי מותר לנהג שעצר אחרי רכב או כלי רכב לחצות את הצומת בלי לעצור שנית, למרות שלט ה"עצור", כל עוד מקום העצירה איפשר לו לזהות כלי רכב מתקרבים ולתת להם זכות קדימה.

בפסיקה מאוחרת יותר של אותו שופט, אף היא בערעור (553/98, נהג אחר), התקבלה עמדת התביעה שחובה לעצור בשנית בסמוך לקו העצירה. יצוין עם זאת כי מרחקי העצירה הראשוניים היו שונים בשני התיקים.

לסיכום - ביהמ"ש חלוק בנושא כך שיש אולי סיכוי "לנצח" דו"ח כזה, אבל זה לא חד-משמעי ותלוי בנסיבות הספציפיות של החבר שלך.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם

אף אחד לא ימיר לנהג שנמצא רק שנה אחת על הכביש את הדו"ח לאזהרה

אני גם ממש בספק רב אם שופט לא יעניש אותו כפליים אם ילך למשפט כי דיי בטוח שזאת לא פעם ראשונה שהוא עושה את זה

הכי טוב לחבר שלך שישלם ויתמודד עם התוצאות כי לצאת מזה טוב הוא לא יצליח

בשביל הבטיחות של כולנו ושל חבר שלך תכניס לו לראש שבעצור, עוצרים!

פורסם

פסק הדין המתיר לא לעצור הוא מוקדם לפסק הדין שעומד על כך שיש לעצור, לכן הוא זה שחל.

והנה פסק דין מאוחר יותר שמבהיר את הנושא ברחל בתך הקטנה שיש לעצור ללא קשר אם עצרת בגלל רכב שהיה לפניך

https://www.nevo.co.il/psika_html/mechozi/M-NoPub-ZN-9-480-L.htm

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה הדוח היחיד שקיבלתי ב 20 שנה האחרונות,

לפני כמה שנים על עצור,כתבתי מכתב שהמירו

אותו לאזהרה.

עד היום אינני יודע לגבי השאלה שלך,אני נוהג לעצור

ליתר ביטחון שוב.

בהצלחה.

פורסם
פסק הדין המתיר לא לעצור הוא מוקדם לפסק הדין שעומד על כך שיש לעצור, לכן הוא זה שחל.

והנה פסק דין מאוחר יותר שמבהיר את הנושא ברחל בתך הקטנה שיש לעצור ללא קשר אם עצרת בגלל רכב שהיה לפניך

https://www.nevo.co.il/psika_html/mechozi/M-NoPub-ZN-9-480-L.htm

קראתי את פסק הדין, הוא די סוגר את הפינות.

אבל עדיין יש סוגייה לא ברורה. יש מקרים שקו העצירה ממוקם לפני מעבר חצייה ואז יכול לקרות מצב שהרכב הראשון גלש מקו העצירה לכיוון הצומת והרכב השני כן עצר לפני קו העצירה. במקרה הנ"ל יש סתירה מסויימת בפרשנות השופט: מצד אחד הרכב עצר לפני קו העצירה ע"פ חוק אבל מצד שני בעצירה שלו הרכב לא היה הרכב הראשון לפני הצומת שמאפשר תנאי ראיה המיטבים ע"פ הפרשנות של כבוד השופט.

מה אתם אומרים?

פורסם

אותי לא מעניין החוק

אותי מעניין להישאר בחיים

לכן במקרה הזה אני אעצור פעמיים

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

העצירה ומתן זכות הקדימה הן שתי חובות בלתי תלויות.

אם החיים מעניינים אותך, תן את הזכות קדימה.

בוא נודה שהעצירה היא בשביל הפרוטוקול בלבד.

העצירה כשלעצמה לא מעידה על מתן זכות קדימה!

מה גם שהעונש על אי עצירה בתמרור עצור, קל יותר מהעונש על אי מתן זכות קדימה בתמרור עצור (גם אם בוצעה עצירה בקו העצירה לפני הכניסה לצומת).

עריכה אחרונה על ידי Gidimi
פורסם

אם לא הבנת העצירה היא כדי לתת את זכות הקדימה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אם לא הבנת העצירה היא כדי לתת את זכות הקדימה

תסלח לי, אך זה לא נכון.

אם היו רוצים אך ורק לטפל בעניין זכות עצירה - יש את תמרור "תן זכות קדימה" (לשעבר ב-36. אין לי חשק לחפש את המספר החדש שלו).

כפי שגידימי כתב - העצירה ומתן זכות הקדימה הן שתי חובות בלתי תלויות.

פורסם
תסלח לי, אך זה לא נכון.

אם היו רוצים אך ורק לטפל בעניין זכות עצירה - יש את תמרור "תן זכות קדימה" (לשעבר ב-36. אין לי חשק לחפש את המספר החדש שלו).

כפי שגידימי כתב - העצירה ומתן זכות הקדימה הן שתי חובות בלתי תלויות.

זכות קדימה - תמרור 301

עצור ותן זכות קדימה - תמרור 302

• תוכן חדש...