Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

מותקן ברכב:

Hu - pioneer 5750bt

קומפוננט - morel virtuas 602

אחוריים מקוריים של הרכב boss

סאב - lanzar max st

מגברים cerwin vega h4900.4

ו tinly חזק אבל חברה לא מוכרת

הבעיה העיקרית שיש המון הגדרות הן במגבר והן במערכת ואני לא יודע מה זה אומר כל המספרים שמוצגים בeq של המערת או בחוגות של המגברים.

רציתי לדעת עם יש מדריך בנושא שיכול לעזור לי להגיע למיצוי של רכיבים אלו.

במידה וצריך אצלם את המוצרים ואעלה.

תודה והמשך יום טוב

פורסם

הצעתי לך בשרשור הקודם שלך לבצע חיפוש. מקווה שאתה עסוק עם זה כרגע. :wink:

שרשור כללי מורחב יכול לדוגמה להיות השרשור של lanosforce לאודיופיל המתחיל. ראה עוד אחרים ב-FAQ בראש הפורום וכו'.

ברמה הבסיסית, בגלל ריבוי האלמנטים שאתה מגביר, אתה צריך לעבוד עם ה-HU במוד NORMAL ולא ב-3WAY (הזכרתי זאת קודם).

מעבר לפירוט הציוד, רצוי שתציין איך הכל מחובר אחד לשני במדויק.

למשל, דרך אפשרית לדעתי לחיבור "יעיל" היא - יציאות קדמיות וסאב למגבר הראשי (קומפוננט וסאב) ויציאות אחוריות למגבר המשני.

כמו כן, יעזור ללוות בתמונות בעיקר לגבי אפשרויות הכיוון במגברים.

פורסם

אין לי כרגע יותר מדי פנאי (וכוח) להרחיב בענין, כי באמת שאפשר למצוא דיוני עבר עם אותם הדברים שאכתוב כאן (לדוגמה).

כנ"ל לגבי הסברים מה כל פונקציה. גם חוברת ההוראות של המערכת מסבירה קצת לגבי האפשרויות.

בגדול, cutoff במערכת הכוונה לקרוסאובר.

את הקדמיים תוריד לאזור ה-80. אפשר לנסות טיפה פחות או טיפה יותר. אחוריים אולי טיפה יותר גבוה, בהתחשב שמדובר ברמקולים המקוריים.

אבל בהתאם, העבר במגבר את הקרוסים ל-FULL. כך החיתוך יתבצע ישירות דרך המערכת.

את ה-Vega Bass דאג לסובב ל-0 אם הוא לא כבר שם.

לגבי כיוון גיין, באמת, בצע חיפוש. נטחן ממש. ושלל האפשרויות מפורטות יפה באותו שרשור של אדי שציינתי קודם.

הזכרתי נדמה לי גם בשרשור הקודם את דעתי בנושא גם ספציפית בחיבור לרמקולים המקוריים.

לגבי תיקוני זמן, לא מדובר במשהו שאפשר לחלוטין להנחות אותך מרחוק. אבל ראה הודעה זו למשל.

לגבי האיקוולייזר, שוב יש התייחסות בשרשור של אדי. זה משהו שאפשר להעזר בו לתקן טיפה את ההיענות של הרמקולים לאחר ביצוע מדידה או לפי האוזן.

לגבי כל ענין החיווט ואיך הכל מחובר. הדברים אינם ברורים לי לחלוטין.

ומעבר לכך, החיווט מאוד לא לטעמי (בלי סופיות בכלל, פיצול כבל פלוס בין המגברים ומבולגן).

האם הערוצים הקדמיים מהמערכת מחוברים לסרווין ערוצים 1+2?

האם ערוצי הסאב מהמערכת מחוברים לסרווין לערוצים 3+4 (עושה רושם כזה)?

האם הערוצים האחוריים מהמערכת מחוברים לטינלי? ואם כן, איך זה שיש שימוש רק ב-2 יציאות שלו, בהתחשב שקודם אמרת ששאר הרמקולים המקוריים ברכב הוגברו איתו (ומדובר ביותר מ-2 לפי תיאורך)? בעיקר כשיש לו את האפשרות לשכפל את האות לכל הערוצים שלו.

פורסם

טום תודה רבה על העזרה ועל הקדת הזמן לתשובה.

אחזור ואגיד שאני לא מבין במערכות לרכב כלל.

לפי מה שנאמר לי לאחר ההתקנה זה שהסאב והקומפוננט מחוברים לסרווין ו4 הרמקולים האחוריים מחוברים לטינלי.

עם תוכל לעזור לי לסגנן דרישה שאוכל ללכת איתה למתקין ולהגיד לו מה לתקן בחיבור אני אשמח.

או לחילופין להפנות אותי למישהו שיוכל לתת מענה מקצועי ולחבר את המערכת בצורה נכונה כולל הגדרות.

תודה.

פורסם

רק שלא ברור איך ארבעת האחוריים מחוברים כאמור למגבר, משום שבתמונה יש חיבור רק לזוג יציאות ממנו.

אז או שחיברו רק זוג אליו, או שחיברו כל זוג רמקולים במקביל/בטור. ואם כך עשו, אז מדוע ואיך בדיוק (ויכולות להיות סיבות מוצדקות).

ומצד נוסף, אולי כבר היה אפשר להשאיר אותם בחיבור ישיר למערכת החדשה ולחסוך את השימוש במגבר הנוסף (צריך קצת לחשוב על זה).

חפש המלצות למתקינים בפורום לפי אזור מגוריך.

מתקין מקצועי (ולפי התמונות, "הרושם הראשוני" שנוצר בי זה שהמתקין הנוכחי לא לגמרי כזה), ידע לבצע לכל הפחות כיוון בסיסי מוצלח של כלל הרכיבים. תוכל לבצע גם חיפוש אודות רונן נאור/סאונדנולדג', שהינו בעל עסק לכיוון מתקדם של מערכות (והעלות בהתאם).

האפשרות הזולה יותר, במידה ויש פנאי וראש לכך, לשבת לבד, לחפש חומרים כאן בפורום, ביוטיוב וכיוצב', לעשות "שיעורי בית" וללמוד לכוון לבד (כאשר אנחנו כאן לעזור) ברמה הבסיסית. יתכן ובאחד ממפגשי הפורום גם יוכלו לסייע לך.

• תוכן חדש...