Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממה שונה תיבת הDCT מDSG ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב היום בעבודה יצא קצת לדבר על רכבים .ועלה שאלה לגבי תיבת ההילוכים של יונדאי איוניק ,ותיבות הילוכים בפרט .

דובר על תיבת כפול מצמד DCT (יונדאי )

ותיבת רובוטית חד מצמדי (כמו בקורולה 2008 )

עכשיו יש לנו גם תיבת DSG שגם הוא כפול מצמדי את פה בסדר ? יופי .

ממה שונה תיבת הDCT מDSG ? שניהם כפול מצמדי .( תקלות לא מעניין )

אני חושב שזה עובד אותו הדבר ושניהם סוג של תיבה רובוטית .

האחר חושב שהתיבה שונה לגמרי והיא ניקרת דואל קלאצ' והיא חדשה בנוסף לתיבות שקיימות ושאין לה שום קשר למה להיות דומה לאחרות .(הרכב המדובר (איוניק ).

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

DCT = Dual Clutch Transmission הוא שם גנרי לתיבות רובוטיות דו-מצמדיות.

קונצרן VAG מייצר ברישיון תיבה דו-מצמדית מפיתוח של Borg-Warner המכונה לרוב בשם המסחרי DSG. למיטב ידיעתי זו התיבה הראשונה מסוגה שנכנסה לשימוש מסחרי במכוניות.

רנו ופורד משתמשים (במקרה של פורד, כנראה השתמשו בלשון עבר) בתיבה/תיבות דו-מצמדיות של Getrag. רנו מכנים את התיבה EDC, פורד קוראים לה Powershift או משהו כזה, התיבה עצמה נקראת 6DCT250 במקרה של הפלואנס/מגאן/פוקוס.

קיונדאי משתמשים להבנתי במשפחה של תיבות דו-מצמדיות מפיתוח עצמי.

למיטב ידיעתי כל התיבות הללו חולקות ארכיטקטורה דומה - גלי הילוכים זוגיים ואי-זוגיים קונצנטריים (כלומר אחד מהם חלול והשני עובר דרכו) ובהתאמה שני קלאצ'ים קונצנטריים.

חזיר דיזל

פורסם
טוב היום בעבודה יצא קצת לדבר על רכבים .ועלה שאלה לגבי תיבת ההילוכים של יונדאי איוניק ,ותיבות הילוכים בפרט .

דובר על תיבת כפול מצמד DCT (יונדאי )

ותיבת רובוטית חד מצמדי (כמו בקורולה 2008 )

עכשיו יש לנו גם תיבת DSG שגם הוא כפול מצמדי את פה בסדר ? יופי .

ממה שונה תיבת הDCT מDSG ? שניהם כפול מצמדי .( תקלות לא מעניין )

אני חושב שזה עובד אותו הדבר ושניהם סוג של תיבה רובוטית .

האחר חושב שהתיבה שונה לגמרי והיא ניקרת דואל קלאצ' והיא חדשה בנוסף לתיבות שקיימות ושאין לה שום קשר למה להיות דומה לאחרות .(הרכב המדובר (איוניק ).

אחי, לא קשור לנושא אבל אי אפשר ליצור איתך קשר.

שלחת לי הודעה היום בקשר לפוליש ווקס ואני לא מצליח לענות לך בהודעה, תיבת הדואר שלך מלאה. אשמח אם תפנה קצת או שתשלח לי טלפון שלך בפרטי ונדבר בוואטספ.

תודה!

פורסם (נערך)

אם מדובר באותו סוג של תיבות רובוטיות , מה השיפור או ההבדל שהקוריאנים הכניסו לתיבה מה שהפך את הנסיעה לחלקה ללא קפיצות?

לאחרונה קראתי לא מעט על ה DSG, מהמקורות שמצאתי עולה שהסיבה לתקלות בתיבה זו היא עצם העובדה שהתיבה מלכתחילה תוכננה עבור רכבי ספורט ובשום אופן לא תוכננה לשרוד נסיעה עירונית סטנדרטית ,כלומר, נסיעה איטית שכוללת לא מעט עצירות -רמזורים,פקקים.

האם הDCT הורכבה ברכבים אחרים ? אם התשובה חיובית, אני מניח שניתן לבחון את אמינותה לאורך זמן .

עריכה אחרונה על ידי Uri-V

תתייחס לאחר כפי שהיית רוצה שהאחר יתייחס אליך :wink:

פורסם

הDCT פה עוד מ2011 בולוסטר בגרסת 6 הילוכים , זכור לי רק איזה פוסט או שניים בנושא תקלות בה.

כמו כן בקיה סיד , לאחרונה ביונדאי i30 ועוד דגמים של הקונצרן.

• תוכן חדש...