Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפעם האחרונה שהחלפתי רפידות קדמיות (יחד עם צלחות) - בימים הראשונים שאחרי ההחלפה היו לי חריקות מהגלגל השמאלי בנסיעה איטית כשאני לא נוגע בברקס, כאילו הרפידה נוגעת בצלחת בלי שהברקס לחוץ.

הנחתי שתוך כמה ימים נקודת המגע תשחק וזה יעבור, וכך היה.

ביום שישי, 14K מאז ההחלפה הקודמת, החלפתי שוב, רק רפידות, הצלחות במצב מצויין.

אחרי הפירוק התגלה שרק הרפידה החיצונית בגלגל השמאלי שחוקה, ובלי פרופורציה לשאר הרפידות, האחרות היו עם הרבה בשר עליהן, ורק זאת שחוקה כמעט לגמרי.

אחרי ההחלפה שוב יש לי את אותו רעש מגלגל שמאל שהיה פעם קודמת. עכשיו אני מבין שיש כנראה בעיה בקליפר, וצד אחד לוחץ באופן קבוע יותר מהצד השני. רעיונות?

291f40c704344a7afb8777b1631c522b.jpg

581ca019dfb74ed45e57e3576c5fb877.jpg

567c96145215b5410b0defa26ec4dc0d.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ניקוי ויגירוז כשלב ראשוני. בדיקה האם זזים חלק.

לבדוק שאין על הפינים סימני שחיקה.

אם כל זה לא עוזר או חוזר לאחר פרק זמן, יכול להיות שיהיה צורך להחליף את מסגרת הקליפר עם הפינים.

פורסם

ניקית את הקאליפר כמו שצריך לפני ההרכבה של הרפידות החדשות? שמת גריז נחושת? לרפידות יש מסילות בקאליפר, יש מצב שנתפס שם לכלוך והרפידות לא יכולות לזוז חלק.

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

אני לא עושה את זה לבד, ההחלפות בוצעו במוסך 'אמיתי'. אבל אני עמדתי לידם כשעבדו ולא עשו שום דבר מיוחד חוץ מלפרק ולהרכיב, לא גריז ולא ניקוי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
אני לא עושה את זה לבד, ההחלפות בוצעו במוסך 'אמיתי'. אבל אני עמדתי לידם כשעבדו ולא עשו שום דבר מיוחד חוץ מלפרק ולהרכיב, לא גריז ולא ניקוי.

פה מתחילות הבעיות.

תחזור אליהם, תוודא שהם מנקים את כל הברזלים למיניהם עם מברשת ברזל, היכן שהרפידות באות במגע עם תושבת הקליפר.

ומורחים גריז נחושת בנקודות המתאימות.

בקליפר שלך המובילים הם גם הברגים, אלן 7. הם רצים בתוך שרוול גומי שמכוסה בפקקי גומי, צריך לוודא שהכל מגורז שם עם גריז סיליקון כמו שרועי אומר, ושהפקקים קיימים ולא נכנס לכלוך פנימה.

תוכל לראות את כל התהליך כאן. אומנם מאזדה 3 אבל זה אותו קאליפר גם אצלך:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?580404

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

וואו, מעולה, תודה ! לא ראיתי שום מוסך שעושה את זה.. והחלפתי רפידות בהרבה מוסכים בחיים :)

אני מקווה שהם יודעים על מה מדובר ולא צריך להראות להם מדריך מהפורום ...

גריז סיליקון וגריז נחושת אמורים להיות קיימים בכל מוסך נורמלי?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא בהכרח ניקוי וגירוז יפתרו את הבעיה. זה שלב ראשון שצריך לעשות ולעקוב. אם הצובילים לא נראים תפוסים, אז הם כנראה לא הסיבה.

סיבות נוספות - בוכנה של הקליפר לא חוזרת (מספיק מהר) אחורה, צינור בלם סתום חלקית, חופש קטן במייסב גלגל.

פורסם

בעיה פשוטה לכאורה של בלם תפוס מעט.

די פשוט לאבחון אם התקלה היא קבועה כמו אצלך ואם זה באמת הרפידה החצונית אז קרוב לוודא שמנגנון ציפת הקליפר לא תקין.

פורסם

כתבתי פה בפורום באחד השירשורים,

הייתה באוטו שלי בעיה זהה - שחיקה מואצת של רפידה חיצונית בצד אחד.

"נלחמתי" בזה כמה שנים, וכמה מאות אלפי ק"מ, הוחלף קליפר, בוצע כיוון בוסטר בלם, הוחלפו הרבה רפידות ודיסקים, מסגרת הקליפר פורקה כמה פעמים נשטפה בחומר ניקוי בלמים, כמובן גירוז בגריז סיליקון של המובילים.

לפני הרכבה הכל תמיד זז תקין. נוסע 10-15 אלף ק"מ, עושה ביקורת - שחיקה שווה.

נוסע עוד 15 אלף - מתחילה שחיקה מואצת של אותה רפידה. ככה זה היה כל הזמן, גם כשהאוטו היה חדש וגם אחרי 300.000 ק"מ.

מה זה היה, אני לא יודע. האוטו נמכר כבר.

פורסם

כצפוי הרעש של החיכוך שהיה בהתחלה נעלם אחרי יומיים.

הייתי היום במוסך (אחר, לא זה שהרכיבו לי בו את הרפידות). מוסך מסודר וגדול יחסית. הסברתי את הבעיה, קודם כל ניסו להגיד לי שזה נורמלי, ואין שום בעיה (הראיתי להם את התמונות). התעקשתי שיפרקו גלגל ויבדוק את הקליפר.

בבדיקה ביד לא ראו שיש משהו תקוע או בעייתי. פירקו את הקליפר ואת הפינים המובילים, הם לא היו מגורזים אבל הם זזו בסדר בחורים שלהם. ביקשתי שיגרזו - הם לא יודעים מה זה גריז סיליקון, יש להם גריז אחד, אדום, שאיתו מגרזים תמיד..

לא הייתה לי הרבה ברירה אז אישרתי שיגרזו עם זה. לקחו לי 80 ש"ח על התענוג :)

אני אמשיך לעקוב אחרי מצב הרפידות ונראה אם מתחיל להיווצר פער בין הצדדים, נראה לי שזה יחזור על עצמו שוב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן אחרי 10k מאז ההחלפה של הרפידות (כרגע 73k) - בנהיגה מהירה עם עומס על הבלמים התחלתי להרגיש דעיכה מהירה מהרגיל, יחד עם רעש עמום שאופייני לרפידות בסוף חייהן, עוד לפני שמגיעים לברזל שעושה רעש באמת. במבט מבחוץ הרפידות נראו בסדר, אבל מאחר והיה לי סט בבית החלטתי להחליף בכל מקרה (מקוריות של ate, כמו הקודמות, נקנו באירופה ב40 יורו). חששתי שאולי אחת הרפידות הפנימיות שחוקה יותר, אבל אחרי פירוק נראה שכולן במצב סביר, סביב 30-40 אחוז נשאר. העבודה אגב עלתה לי 100 שח.. מוסך בטמרה.

dae6d8cc01a784c8925f7b287739eafb.jpg

2c3d140155017a494fde013d52527f4c.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

מר ב.- אני בכלל לא משוכנע שמובילי קליפר תפוסים יכולים לגרום לתופעה המתוארת.

כשהמוביל נתפס הבוכנה שנמצאת שבצד הפנימי של הקליפר מפעילה לחץ, מכיוון שהקליפר תפוס במקום אז הלחץ יופעל רק על הרפידה הפנימית והיא שתישחק.

להערכתי הסיבה לבעיה נעוצה במסילות עליהן יושבים העוקצים של הרפידה הפנימית, בנקודה מסוימת הרפידה נתפסת ואז רק הרפידה החיצונית מפעילה לחץ על הדיסק.

עריכה אחרונה על ידי dorki
  • תוכן חדש...