Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט ספארק סיקור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, אז אספר בקצרה על התליך שלפני הקניה ואז הגש לסיקור על השברולט שנרכשה לפני כחמישה חודשים, לאחר טיול בגרמניה נשאר לי כסף והחלטתי להגשים חלום ולרכוש 106GTI, לאחר הרכישה די מהר הבנתי שאין באפשרותי להחזיק מבחינת אחזקה, והיו המון רגקטים לתקן והבנתי שאצטרך למכור, לא שלם עד היום אבל הבנתי שיש חלומות שכנראה ישארו ככה, די מהר בעצם מצאתי את עצמי מחפש תרכב הבא ידעתי שאני לא הולך להנות ממנו, וחיפשתי רק משו זול לתחזוקה, ושיקח אותי מA לB עד הקיץ לפחות, ואז הרכוש כבר דו גלגלי בכל זאת עובד בתל אביב וגר בבית אריה ביום רגיל נסיעה לעבודה לוקחת כשעה ועשר דקות, לאחר נסיעות מבחן שביצעתי בפיאט 500 וסוזוקי אלטו14691312_10202336855699863_4683134536985484241_o.jpg15326321_10202585399953314_4619876774407783966_o.jpg15724796_10202655612428582_6768726725525478197_o.jpg בחרתי בספארק כי האלטו לדעתי פשוטה מידי באבזור ואצטרך להשקיע במערכת סטנדרית, לא מחפש לקנות מגבר וסאב אני שומע מוזיקה בשביל עצמי ולא כל מי שמסביבי ברמזור, אבל כן אפילו אין AUX באלטו לגבי הפיאט לא היה אכפת לי לוותר כי הרכב חזק יחסית ויש לו סקס אפיל ודי מיוחד אבל לא היה תקציב לצערי, ואז מצאתי תספארק שהיא די מאובזרת והישיבה גבווה, אני די נמוך 1.56 אז ישיבה גבווה שיחק תפקיד חשוב.

קצת פרטים על הכלה:

שברולט ספארק מנוע 1.0 צנום אבל 4 צילנדרים שנת 2014 נרכשה עם 55 אלף ק"מ במחיר של כ32 עסקה לא רעה לדעתי.

נסועה וצריכת דלק:

רוב נסיעות הן מחוץ לעיר בפקקים לצערי 32 ק"מ לכל כיוון רוב הנסיעות הן עם חלונות סגורים עם מיזוג מגיע בערך לתצרוכת דלק של 19 ק"מ לליטר מי שיצא לו לנהוג בספארק נסיעה עם חלון פתוח נורא משפיעה על צריכת הדלק לרעה, התנגדות נורא משפיעה, ועם מיכל דלק מלא הצלחתי לעשות כ635 ק"מ שזה מאוד נחמד.

עלויות אחזקה וטיפולים:

הרכב נכנס לטיפול ב60 אלף יש לציין לטובה את שברולט שגיא מוטורס, החליפו מגבים למקורים ומנורות בחינם, דבר שמאוד שמחתי לגלות, בטיפול הוחלף פילטר שמן, פילטר אוויר, שמן מנוע, ומצתים, בקשתי לבדוק ברקסים ושהיו תקינים, לפני כחודש נדלקה מנורה מנוע לאחר בדיקה במסגרת האחראיות הוחלף חיישן של הממיר הקטליטי והענין סודר.

ביצועים התנהגות ונוחות ואבזור:

לאחר שבעבר היו לי רכבים יחסית חזקים מגאן 2 טורבו דיזל ידנית, ו106GTI הרכב הזה רחוק ממילה ביצועים, בעיר דווקא הוא נורא זריז, הגה לא מנותק כל כך, והרכב סופג מהמורות לא רע בכלל, אם זאת נסיעה בבין עירוני גיליתי די מהר שעקיפות צריך לתכנן הרבה לפני, אם בכלל נסיעה על 100 קמ"ש בהילוך חמישה על 3 אלף סל"ד היא לא דבר שאני רגיל אליו, וכתוצאה מכך רוב הזמן אני לא עובר ת80 קמ"ש בעליות אני נאלץ לוותר על מזגן לטובת סחיבה ברגע שמזגן דולק מורגש מאוד צניחה בכוח לצערי, בבין עירוני זה בסדר אבל בעליות לירושלים תאלצו לוותר בכל זאת מנוע ליטר צנום, הפיצוי שבניגוד להרבה בקטגוריה הרכב מפנק באבזור יש בלוטות' מובנה, מחשב דרך עם שני מד מרחק מתאפס למדידת צריכת דלק וטיפולים, וחישוב של ק"מ עד התדלוק הבא, וגם מומצע של מהירות הנסיעה, חיבור USB וAUX מובנים

רגע, במחשבה לאחור, האם זה הרכב שהיית קונה?

חד משמעית לא, היית מעדיף לרכוש NINJA 300 בפקקים בבוקר רק גרועים יותר ויותר לתל אביב שאני כבר מאבד את זה לא בגלל הגיר פשוט העובדה שיכלתי לעשות את זה ביותר מחצי מזמן מטריפה אותי, וגם כנראה בגלל חוסר כוח בדרך לבית אריה שמי שמכיר את האזור לא נוהגים שם רגוע במיוחד ומנוע ליטר מרגיש לא בטוח יש הרבה משאיות שחייב לעקוף בגלל שהן נוסעות על 40 בכביש של 80 ולא תמיד אפשר, כמו שציינתי הרכב לא מרגיש בטוח ליציאה לעקיפה ודורש תיכנון מוקדם מאוד, וכנראה שעוד כמה חודשים אני יעשה את ההחלפה הזו.

סיכום:

הרכב מאוד נחמד לעיר ובין עירוני לא למרחקים ארוכים מידי, חסכוני בדלק בגאז יחסית קטן לצערי, נכנס אצלי למשל קסדה וחליפת רכיבה ותיק עם ביגוד להחלפה לכל מקרה שלא יבוא, רכב מתאים לסטונדטים ומשפחות קטנות, אם אתם מחפשים להנות מנהיגה אז זה לא הרכב המתאים לצערי, לכל שאלה אתה מוזמנים בכיף לשאול, שבת שלום.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

סיקור נחמד, תעדכן את החתימה :)

הקטע עם הסחיבה מוכר לי מהרכב הקודם, הקליאו הייתה כבדה עם מנוע 1.2, תכנון עקיפות תמיד היה נדרש ולא פעם או פעמיים ויתרתי על עקיפות.

למי שמחפש ביצועים קצת יותר טובים, הספארק בצורה שלך הייתה זמינה עם מנוע 1.2 שסביר להניח שסוחב יותר טוב, וגם מאובזר יותר. מה שכן סביר להניח שצריכת הדלק שם מעט פחות טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה על הסיקור,

לדעתי ספארק צריך לקנות עם מנוע 1.2,המנוע לא גמיש אבל דווקא בלעיות כשהסלד גבוהה מתגלה היתרון שלו.

צריכת דלק אבל טובה מאוד,איך מחשב ידנית?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה על הסיקור,

לדעתי ספארק צריך לקנות עם מנוע 1.2,המנוע לא גמיש אבל דווקא בלעיות כשהסלד גבוהה מתגלה היתרון שלו.

צריכת דלק אבל טובה מאוד,איך מחשב ידנית?

אכן מחשב ידנית

פורסם

יש מצב שבאותה ספארק ששכרת הייתה תקלה אולי? אולי נפלת על רכב שלא מילאו בו אוויר הרבה זמן, מה שפגע בצריכת הדלק? אולי הוא נוהג בלי מזגן ואתה נהגת עם?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הרכב שנסעתי בו היה חדש עם בערך 30 אלף קילומטר. ובאופן כללי שמעתי כבר מבעלי ספארק שצריכת הדלק מאכזבת ברכב הזה ושוות ערך למנוע 1.2(שגם הוא לא היה חסכוני במיוחד)

פורסם

האמת שנהיגה שלי חסכונית מאוד, בgti הייתי מגיע לצריכה של אחד ל15 ק"מ לליטר, וכל נהג אחר מגיע ל11 ק"מ.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

פורסם

אחלה סיקור האמת, אהבתי מאוד.

רציתי רק להתייחס לאימרה, שאולי עלולה להפחיד אחרים בעתיד והיא לא נכונה פשוט, זה לגבי העליות והסחיבה.

מדובר על רכב עם הספק מירבי של 74 כ"ס וקרוב ל 10 קג"מ על משקל עצמי של ~1,050 ק"ג כך שאין שום בעיה לעלות בעליות על הילוך 2 בסל"ד גבוה או מקסימום 3 עם המזגן, מה הבעיה באמת?

נכון, אז המנוע קצת מתאמץ ונוהגים על 3500-4500 סל"ד או יותר אבל לזה הרכב תוכנן, אין סיבה לכבות מזגן אלה פשוט לדעת לעבוד נכון עם ההילוכים.

תמשיך לעדכן :-)

פורסם

אתה בטוח שזה המשקל של הספארק? הקליאו מקטגוריה מעליה שקלה 1062 ק"ג, הפיאט שלי שוקלת בסביבות 860 ק"ג, מקבילות בקטגוריה גם הן בסביבות המשקל הזה, כמה הספארק יכולה להיות חריגה?

פורסם

כך לפי המפרט הרשמי של שברולט (מהאתר) והמשקל המדוייק הוא 1,046 ק"ג למנוע ה 1.0 ליטר.

משקלים עצמיים זה מאוד תלוי ביצרן כיצד הוא חישב את זה. עם כל הנוזלים? מיכל דלק מלא? כולל נהג בפועל שיהיה? ללא נהג בפועל? המשקל כולל את כל האבזור והנוזלים? קצת קשה לדעת באמת אבל כל יצרן מגדיר את זה קצת שונה אני מניח... ייתכן וזה נובע מכך.

אגב, אין מנוע 1.2 אלה מדובר על מנוע 1.4 עם 92 כ"ס ו 13.1 קג"מ.

פורסם

נשמע הזוי, משקל כזה לרכב מיני. יש מנוע 1.2 לצורה של הבחור כאן, בדור השני המנוע הזה לא זמין.

פורסם

נכון, מנוע ה 1.2 היה בעבר, כיום זה נמכר עם 1.4 או 1.0.

לגבי המשקלים העצמיים, זה אף פעם לא ברור איך ולמה אבל יכול להגיד ולתת דוגמא אישית, ג'יפון של טוסון או מיצובישי אאוטלנדר לדוגמא, רבים עם משקל עצמי של 1,470 ק"ג לטוסון 2.0 ליטר (1,450 ל 1.6) או 1,540 ל 2.0 עם 4X4 והמיצובישי מפתיע לדוגמא עם 1,395 ק"ג לדגם הבסיס ועד 1,460 ק"ג לגרסאות ה 2.0 ליטר והמקסימום של ה 7 מושבים עם 4X4 ומנוע דיזל שוקל 1,610 ק"ג.

הקטע? נראים גדולים, מלאים, והפורד מונדאו למשל, שוקלת 1,570 (5 דלתות או יותר לסדאן) ולעין הבלתי מזוינת זה ממש לא ברור או לא נראה, לך תבין.

ייתכן מאוד ששברולט שוקל 1,050 ק"ג, למה לא בעצם.

פורסם
כך לפי המפרט הרשמי של שברולט (מהאתר) והמשקל המדוייק הוא 1,046 ק"ג למנוע ה 1.0 ליטר.

משקלים עצמיים זה מאוד תלוי ביצרן כיצד הוא חישב את זה. עם כל הנוזלים? מיכל דלק מלא? כולל נהג בפועל שיהיה? ללא נהג בפועל? המשקל כולל את כל האבזור והנוזלים? קצת קשה לדעת באמת אבל כל יצרן מגדיר את זה קצת שונה אני מניח... ייתכן וזה נובע מכך.

אגב, אין מנוע 1.2 אלה מדובר על מנוע 1.4 עם 92 כ"ס ו 13.1 קג"מ.

1046 שוקלת ספארק החדשה ידנית,הדור הקודם שקל 864 עם מנוע ה 1.0.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

נכון, ציינתי שכל הנתונים הם מאתר שברולט ולדגמים הנוכחיים הקיימים כרגע.

מאוד מעניין מה גרם לשינוי של 200 קילו, אני מתערב שזה בסה"כ שיטת השקילה או אפיון השקילה. הרי זה מנוע 1.0 ותיבה זהה ובסה"כ האבזור זהה, שום דבר חריג.

אתה מאמין שנוספו לרכב עוד 200 קילו יש מאין? סביר להניח שזה היה המשקל רוב הזמן או שהיצרן הכריז על משקל "יבש" ללא נוזלים וכיום, זה עם נוזלים ומיכל דלק, הכל תלוי.

להוסיף 200 קילו זה כאילו ששינו את כל הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
  • תוכן חדש...