Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילוך נמוך או ברקס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה שמעסיקה אותי כבר זמן מה,

ברכב ידני, אם אני בירידה ורוצה להאט, מה עדיף, להוריד הילוך (ולהגיע לטורים גבוהים יחסית, סביב 4-5K, אבל בלי לתת גז) או להשתמש בברקס?

ומה הדין לגבי האטה במישור שבו לא מגיעים לטורים גבוהים מידי?

לי יש פאביה 1400, אבל אני שואל באופן כללי

תודה לעונים

פורסם

כדי להאט משתמשים בבלמים.

כדי למנוע מהרכב להאיץ צריך להיות בהילוך נכון, או להוריד להילוך מתאים בירידה.

אם אני נוסע על 70 קמ"ש בירידה ורוצה להיות ב-50 קמ"ש קבוע, אני בולם באמצעות הבלמים ומוריד הילוך כמה שצריך בכדי שהרכב לא יאיץ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

משפט שלימדו אותי פעם : עדיף להרוס 10000 תיבות הילוכים בירידה מאשר פעם אחת שילכו הבלמים עקב התחממות יתר ( תראה את מקרה המשפחה שנהרגה כי הלכו הבלמים ). הסל"ד הגבוה לא כזה קריטי מבחינת בלאי כי הוא לא משהו על בסיס קבוע לעומת מישהו שבכל רמזור חייב להאיץ עד המנתק כל פעם. מה גם שצריכת הדלק בזמן הזה היא 0 כי המצערת סגורה והגיר מזיז את המנוע.

פורסם

הייתה לי פאביה ששירתה אותי 3 שנים עד שמכרתי אותה לפני חודשיים איך שאני מתגעגע אליה.

עדיף להשתמש בהילוך נמוך בעיקר בירידות ולחסוך חימום יתר בבלמים ככל שאתה עדיין בהילוך 3-4 ואתה נשאר על אותה מהירות בירידה.

פורסם

השאלה אם המנוע מגיע לטורים גבוהים על פארש, זה מזיק לו? במיוחד שהטורים עדיין לא באיזור האדום

פורסם

אם אתה רוצה להאט תשתמש בבלמים ואז תוריד הילוך לטובת בלימת מנוע כך הרכב יאיץ לאט יותר ולא והרגל לא תהיה כול הזמן על הבלמים.

במישור וזה גם תלוי במהירות ובכמה אתה רוצה להאט אבל אם רוצים להאט בולמים לשם כך נועדו הבלמים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פעם בסיטרואן ג'אמפי ליסינג שהיתה לי התחממו לי הבלמים בירידה מירושלים לשער הגיא . לא נעים

קצין הרכב הסביר לי שחובה לנסוע בהילוך נמוך , מקסימום קצת יותר דלק אבל בטיחות כמובן יותר חשובה

פורסם
פעם בסיטרואן ג'אמפי ליסינג שהיתה לי התחממו לי הבלמים בירידה מירושלים לשער הגיא . לא נעים

קצין הרכב הסביר לי שחובה לנסוע בהילוך נמוך , מקסימום קצת יותר דלק אבל בטיחות כמובן יותר חשובה

האוטו לא ייקח יותר דלק בירידה בהילוך בסל"ד גבוה,ברגע שהמצערת סגורה לא נכנס דלק למנוע המזרקים סגורים זה נקרא מצב האטה (deceleration) הגלגלים הם אלו כביכול שממשיכים לסובב את המנוע, באזור ה3000-4000 סיבובים זה לא נורא אין בעיה לרדת ירידה גם אם היא ארוכה בסל"ד כזה כדי לשמור על הרכב מלהאיץ ועל הבלמים מלהתחמם ולאבד מאיכות הבלימה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם (נערך)

המשפט הוא ״brakes to slow, gears to go.״ הורדת מהירות מתבצעת עם הבלמים. שימור המהירות, כולל בירידה, מתבצע עם ההילוכים.

זה בעיקר יותר נשלט, וגם משפר את יציבות הרכב כי אתה מפעיל כוח האטה בכל הגלגלים.

האוטו לא ייקח יותר דלק בירידה בהילוך[...]ברגע שהמצערת סגורה לא נכנס דלק למנוע המזרקים סגורים זה נקרא מצב האטה (deceleration) הגלגלים הם אלו כביכול שממשיכים לסובב את המנוע.

לא לגמרי נכון. המנוע נכנס ל-overrun רק בטווח מסוים של מהירות מנוע. מחוץ לטווח הזה הוא יצרוך מעט דלק.

כמו כן, עקב ההילוך הנמוך יותר, ייתכן שקטעים בירידה ידרשו מהנהג לפתוח קצת מצערת כדי לשמור על מהירות קבועה, כי בלימת המנוע וכוחות הגרר יהיו לעתים גדולים משאיפת הרכב להידרדר, תלוי בשינוי השיפוע.

אם כבר, זהו למעשה המצב הרצוי מבחינת שליטה ברכב ויציבותו, אלא שגם הוא צורך דלק. לפחות הוא מוריד קצת עומס מהמנוע והבלמים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בכל סל"ד עד בערך 1000 וטיפה במצערת סגורה המזרקים סגורים שים שעון WB ותראה בגיר ידני כשאתה עוזב רגל מהדוושה בהילוך הדלק 0 ככה גם בזמנו כיוונתי את המחשב AEM בהונדה טורבו שהיתה לי בזמנו

פורסם (נערך)

משתמש בהילוך נמוך להאטות גם במישור ובאופן כללי כמה שיותר, בתיבה פלנטרית/רובוטית/whathaveya.

מתסכל אותי לראות כמה אנשים לא טורחים בכלל ליישם את זה בירידות מתמשכות ופשוט דוגרים על הבלמים.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)
בכל סל"ד עד בערך 1000 וטיפה במצערת סגורה המזרקים סגורים שים שעון WB ותראה בגיר ידני כשאתה עוזב רגל מהדוושה בהילוך הדלק 0.

כן, אבל כשרוב האנשים משתמשים בבלימת מנוע בירידה הם משלבים הילוך שבו בלימת המנוע לא מתקזזת לגמרי עם השיפוע כך שללא שום בלימה המכונית עדיין מגבירה מהירות ואיתה עולה מהירות המנוע.

כל פעם שהמהירות עולה יותר מדי, בולמים עד שהיא יורדת, ואיתה מהירות המנוע. התוצאה היא שבחלק מהזמן מהירות המנוע היא בתחום שבו יש הזרקה.

מעבר לכך, השיטה הזו סובלת - מסיבות ברורות - מבעיות יציבות (בעיקר כשהירידה מפותלת) ושליטה ולכן היכן שניתן מוטב להוריד עוד הילוך ולשמור על מהירות קבועה עם דוושת הדלק, ששוב צורכת דלק.

גם מי שלא נוהג ככה לעתים פותח את המצערת בירידה כי השיפוע מעט מתמתן או שגורמי הגרר החיצוניים גוברים, ושוב צורך דלק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תשמע זה שהמהירות עולה בגלל שהם לא בהילוך המתאים והם משתמשים בבלמים כדי להוריד מהירות עדיין המצערת סגורה המזרקים סגורים ואין צריכת דלק,רק כשתפתח מצערת היינו תלחץ על הדוושת דלק תתחיל צריכת דלק מחדש.

פורסם (נערך)

לא מבין את כל האנשים שבולמים בקסטל לאורך ק"מ שלמים.

אני בולם למספר שניות, מוריד הילוך (באוטומט) ונשאר במהירות קבועה ללא נגיעה בבלם, למעט שניות ספורות שהירידה מתמשכת.

לא מזיק למנוע כלל ושומר על הבלמים.

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
  • תוכן חדש...