Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הילוך נמוך או ברקס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3078 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מומחה גדול מבחינה מכאנית אני לא אבל... אני נוהג על רכבי דיזל גיר רגיל כבר 13 שנה ואני תמיד מאט עם ההילוכים גם בתוך העיר וגם בבינעירוני כמובן שזה צריך להיות ההילוך המתאים למהירות.

למדתי את זה מאבא שלי שבחיים לא היה צריך להחליף גיר ברכב שהוא קנה וגם אני אם עם אותו רכב כבר שש שנים ואין לי בעיות בגיר.

אני יורד כל יום את כביש 443 מירושלים וכמעט לא נטע בברקסים.

לא מצליח להבין את כל אלה שלוחצים על הברקסים מירושלים עד מודיעין.

פורסם

אז אולי אתה טועה. זה לא נכון להאט עם ההילוכים, כמו שהסבירו כאן והרבה פעמים בעבר. אם הרכב רוכן לפנים כשאתה משחרר את הקלאץ' ואתה מרגיש בלימת מנוע משמעותית, הורדת הילוך מוקדם מדי, במקום קודם כל להאט עם הבלמים.

הטכניקה שהיתה לאבא שלך אולי רלוונטית למכוניות דאז, לא להיום.

מכיוון שהנושא נטחן עד דק, ננעל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מה "בריא" יותר לאוטו (ולי) בזמן ירידה, כשאני רוצה להאט את הרכב (נניח למהירות סביב 60) - להעביר להילוך 2 בגיר אוטומטי (שיש בו 1, 2, דרייב) או ללחוץ על הבלמים.

אמרו לי שיותר מדיי לחיצה על הבלמים - שוחק והורס אותם

העברת הגיר ל"2" מצד שני מעלה מאוד את הסל"דים ויש רעש חזק של מנוע

פורסם

ללחוץ על הבלמים. אחרי שהגעת למהירות רצויה, שלב להילוך שיסייע לך לשמור עליה עם מינימום שימוש בבלמים. גם אם זה אומר שהמנוע נשאר בסל"ד גבוה, זה לא מזיק. אתה יכול להשאר בהילוך גבוה ושקט יותר, שגורם לכך שהרכב מגיע למהירות גבוהה יותר, ולהאט עם הבלמים מידי פעם, אבל אם אתה כל הזמן על הבלמים, אתה בהילוך גבוה מדי.

סל"ד גבוה לא הורס את המנוע. רק לא נעים באוזניים.

שימוש בבלמים לא הורס אותם, בשביל זה הם בנויים.

מה שנשחק בבלמים זה הרפידות, שהם רכיב מתכלה. רפידות בודקים במוסך ומחליפים בטיפול, לפי הצורך.

גם הדיסקים נשחקים לבסוף, אבל אחרי יותר זמן.

עקרונית, שימוש ממושך בבלמים עלול לגרום להם להתחמם ולאבד אפקטיביות, אבל זה לא ייקרה בנהיגה סבירה במכונית מודרנית.

ועדיין, נהג לפי העצה בפתיחת ההודעה. מאטים עם הבלמים, ןאז משלבים הילוך.

פורסם

בנוסף לאמור מעלי, ראוי לציין שאם אפשר (ובתלות ביחסי ההעברה ובשיפוע - לא תמיד אפשר) רצוי לרדת להילוך מספיק נמוך שבו לא רק שתידרש מינימום בלימה, אלא שלמעשה תידרש לחיצה קלה על דוושת הדלק כדי לשמור על מהירות קבועה, כשם שקורה במישור.

בצורה הזו השליטה ברכב אינטואטיבית יותר לנהג, ויציבותו גדולה יותר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חן, קמת נסחפת.

הילוך כ''כ נמוך עד כדי שמצריך נגיעה בגז?

מיותר ומבזבז דלק.

עדיף למצוא את ההילוך שישמור ככל הניתן על המהירות הרצויה. הכי גרוע נגיעות קלות וקצרות (!) לפרקים, במקרה שבטעות המהירות חרגה ממה שרצינו.

להביא את האוטו למצב שצריך לתת גז בירידה כדי לשמר את המהירות (כמו במישור?!) מיותר.

יאלה, עכשיו תצטט מליון מאמרים באנגלית אקדמאית ותחפור עד שתמצא נפט ואז ניתן יהיה לתת מלא גז בירידה כי יש לנו מלא נפט (-;

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

צריכת הדלק כאן היא העניין השולי. מה שהשיטה הזו מאפשרת (שוב, רק במצבים שבהם היא אפשרית) היא שליטה אינטואיטיבית יותר (כמו בישורת) ברכב, שימוש מופחת בבלמים, יציבות טובה יותר, והפחתת העומס על הסרן המניע. שווה.

אסמכתה ממדריך נהיגה:

בירידה חדה יש לשלב גם את ההילוכים וגם את הבלמים באופן הבא: תפקיד הבלמים לווסת את המהירות לזו הרצויה, תפקיד ההילוכים (בלימת המנוע) לשמר את המהירות. כלומר, שלב את ההילוך אשר בו בכדי לשמור על מהירות קבועה תזדקק ללחיצה עדינה על הגז*[...]הסיבה ללחיצה על הגז היא שזווית הירידה אינה בהכרח קבועה ועל כן יתכן מאד שברגע נתון המהירות תישמר ואילו רגע לאחר מכן הרכב שוב יגביר את מהירותו. לכן, נסיעה עם דוושת גז לחוצה מעט מאפשרת טווח שליטה* שבו הרפייה או תוספת לדוושה יסייעו לשמר את המהירות.

אפשר להוסיף לזה גם יתרונות דינמיים* הקשורים לנהיגה מתקדמת יותר (כמו נהיגה ספורטיבית או במרוצים), אשר מושגים כאשר [הרכב] מובל על ידי העברת הכוח ולא מתדרדר* בזכות האינרציה בלבד. רכב המתדרדר בלבד נחשב ל"עצבני" יותר בהתנהגותו* (בקירבה למגבלות) לעומת רכב מובל.1

מש"ל.

* הדגשה שלי.

1.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=207&messageid=127923260&r=1

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אני מניח שהשאלה מתייחסת לירידות ארוכות ו/או תלולות, נניח פוריה או בית אורן או מהגולן נס הרים וכו'. התשובה היא להוריד מהירות בהדרגה ואז להוריד הילוך (בד"כ רצוי ל-3, אלא שבגירים אוטומאטיים רבים אין. זה היה "ביטול אוברדרייב" ברכבים ישנים יותר, ונמצא אצלי ב-CRV בכפתור יעודי על בורר ההילוכים). אפשרות נוספת היא להעביר למצב הידני מ-D כשאתה בשלישי, ולסיים את הירידה כך.

נהגים רבים שוכחים את החלק השני ומבחינתם יש P ו-D וזהו, מה שמביא לשימוש יתר בבלמים שבין השאר יכול להביא להתחממות נוזל הבלמים ואובדם האפקטיביות שלו. נדיר וצריך לעבוד קשה שזה יקרה, אבל ההמלצות חשובות בעיקר בשביל מקרי הקצה.

במציאות, אי אפשר להניח שתמיד מדובר ב"נהיגה סבירה במכונית מודרנית". את התאונה הזו זוכרים?

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

חלק מהגירים מורידים הילוך בירידה אוטומטית כדי להעט את הרכב כמו אצלינו בווקטרה

לא פעם ראיתי בעיקר מאזדות 5 עמוסות נוסעים וחפצים, שיורדים ירידות ארוכות עם לחיצה ממושכת על הבלמים

לא יודע איך הבלמים הסיניים שהשוק מוצף בהם יתנהגו בסוף הירידה

פורסם

במציאות, אי אפשר להניח שתמיד מדובר ב"נהיגה סבירה במכונית מודרנית". את התאונה הזו זוכרים?

מה הקשר?

בסופו של דבר המוני נהגים נוהגים שגוי עם הבלמים, ומגיעים הביתה בשלום, ואתה שולף תאונה אחת, שלא ידוע מה קרה שם, כדוגמא ל...מה?

פורסם

לא יודע איך הבלמים הסיניים שהשוק מוצף בהם יתנהגו בסוף הירידה

מה הם "בלמים סיניים"?

פורסם
מה הקשר?

בסופו של דבר המוני נהגים נוהגים שגוי עם הבלמים, ומגיעים הביתה בשלום, ואתה שולף תאונה אחת, שלא ידוע מה קרה שם, כדוגמא ל...מה?

שלפתי תאונה מחרידה שרבים זוכרים, שהנהג בה נכנס במהירות לירידה ארוכה והבלמים (הפגומים כנראה) כשלו, אבל אני מסופק אם היא היחידה בהיסטוריה.

הקשר הוא שכניסה לירידה ארוכה או תלולה בהילוך נמוך תסייע לשמור על מהירות נמוכה ותקל על הבלמים, בין אם הבלמים פגומים ובין אם הם תקינים. נהגים רבים מאוד מכירים רק D באוטו ומאמצים את הבלמים. כן, בדרך כלל יגיעו הביתה בשלום. זה שלא, כבר לא תהיה לו הזדמנות שניה.

פות"ש שאל איך כדאי לו לנהוג במצב כזה, ולהגיד לו "סע על הבלמים כמו כולם" זו לא תשובה טובה. אגב אתה עצמך כותב למעלה שכדאי להאט ואז להוריד הילוך.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
שלפתי תאונה מחרידה שרבים זוכרים, שהנהג בה נכנס במהירות לירידה ארוכה והבלמים (הפגומים כנראה) כשלו, אבל אני מסופק אם היא היחידה בהיסטוריה.

קודם כל, לא יודעים מה קרה בתאונה ההיא. דבר שני, יש גם מקרים בהיסטוריה שמישהו הלך ברחוב ונפל עליו פסנתר. אין מזה להסיק דבר על הסכנה בפסנתרים.

זה מקרה אחד זכור, סטטיסטית הוא נטול משמעות, ולכן מעשית.

מבחינת ההיסטוריה, אין לבלבל מכונית מודרנית עם מכוניות שהיו נפוצות אפילו לפני 20 שנה. הפערים ביכולת הבלימה והאחיזה, ממגוון סיבות, גדולים מאוד.

[quote=Jack457;5577237

הקשר הוא שכניסה לירידה ארוכה או תלולה בהילוך נמוך תסייע לשמור על מהירות נמוכה ותקל על הבלמים, בין אם הבלמים פגומים ובין אם הם תקינים. נהגים רבים מאוד מכירים רק D באוטו ומאמצים את הבלמים. כן, בדרך כלל יגיעו הביתה בשלום. זה שלא, כבר לא תהיה לו הזדמנות שניה.

פות"ש שאל איך כדאי לו לנהוג במצב כזה, ולהגיד לו "סע על הבלמים כמו כולם" זו לא תשובה טובה. אגב אתה עצמך כותב למעלה שכדאי להאט ואז להוריד הילוך.

אתה בסה"כ חוזר על מה שכבר נאמר, ומוסיף משפט שלא נאמר.

ועדיין, הסיכוי שנהג סביר במהירות סבירה יטגן את הבלמים במכונית מודרנית, גם אם הוא נוהג לא לגמרי נכון - קטן.

פורסם

אמת.

בדרך כלל, אבדן משמעותי של כושר הבלימה הוא מצטבר עקב נהיגה באופן כזה בצורה תכופה, לא כתוצאה ממקרה חד פעמי.

כמובן שזה לא אמור לעודד מישהו לטגן את הבלמים בירידה במקום לקבע מהירות עם ההילוכים.

• תוכן חדש...