Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול גדול (30,000) פולו 2016

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב ושבת שלום לחברי הפורום.

אתמול קפצתי למוסך כדי להחליף שמן,מתברר שירדה הוראה לעשות טיפול גדול לפולו ב 30 ולא ב 60.

בכל מקרה הרכב גם ככה הרגיש חנוק,צריכת הדלק עלתה ורעש המנוע גם.

אני רוצה לציין שהקפדתי מאוד להחליף שמן כל 10,000 ק"מ,אבל כנראה שזה לא מספיק.

הרכב ללא תוספת תוכנה,סטוק מקורי.

המצתים שרופים,פילטר דלק סתום ומטפטף ממנו דלק חום,פילטר אוויר שחור ונראה שעשה את שלו,פילטר מזגן נראה זוועה.

התענוג עלה לי 1850 במוסך מורשה

חלקים : פילטר שמן מקורי,פילטר דלק מקורי,מצתים מקורי (NKG) ,פילטר אוויר חליפי , מזגן חליפי , שמן קסטרול.

רפידות החלפתי ב 25,000 .

לידיעתכם

unnamed (1).jpg

פורסם

לגבי מסנני האוויר מנוע ואוויר מזגן החליפיים שהתקינו לך:

האם יש להם מותג מוכר או עלום שם?

במידה והם עלומי שם, אני ממליץ לך לא להמשיך עם מרווחי טיפול לפי היצרן ולקצר לפחות בחצי.

נתקלתי בכאלה שגם לא מחזיקים רבע מזמן החיים של המקוריים או חליפי איכותי.

(איכותיים: WIX ,BOSCH, MANN, KNECHT, HENGST, UFI, CORTECOׁׂׂ ועוד)

בגדול- כל החליפיים של החברות שהם גם OEM הם הימור בטוח באם אינך רוצה לשים חלפים מקוריים ולשלם פי 2 על בערך אותו דבר רק בגלל שיש לוגו של היצרן.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)

הפילטר מקורי,מה שאתה רואה זה מה שירד מהרכב,ואלו החלקים שהגיעו עם הרכב מהמפעל בספרד

אבל הנקודה שאני מנסה להעביר היא שונה,לא רק המחיר,שזה מופקע באופן הזוי,אלא החלקים שנפחו את נשמתם לאחר 30K.

אני מקפיד לעשות את הטיפולים במוסך מורשה ואתם בהחלט מבינים למה,מסתכלים קדימה.

יוקר המחיה הוא נושא שטחנו אותו עד דק ואני לא רואה סיבה לפתוח אותו שוב,.

חודש הבא אני טס לגרמניה,שם כבר אקנה חלפים מקוריים,וכנראה שהמחיר יהיה בחצי.

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם

הפילטר עצמו מיוצר בסין, אבל ע"י חברה מכובדת, אחת מאלו שהזכיר יאני.

בדיוק כמו חברות מכובדות אחרות שמחזיקות מפעלים גם בסין.

בקרת איכות זה שם המשחק.

No big Deal.

פורסם (נערך)
פילטר דלק MADE IN CHINA זה מקורי?

וכמו שכבר נאמר, שילמת הרבה כסף.

UFI זה היצרן של החלפים המקוריים לוואגיות הספרדיות וכנראה גם לעוד מדינות.הפילטר אוויר המקורי שהורדתי מהאיביזה היה של UFI בנוסף היה עליו כיתוב של פולקסווגן אאודי. פילטר שמן של MANN זהה לחלוטין במבנה ובצורה שלו למקורי ויש שיגידו שMANN. מייצרים את המקורייםScreenshot_20161112-115734.jpg.filtre.jpg

עריכה אחרונה על ידי dimblaster

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם

עשיתי שיחה לגרמניה,לפני כמה דקות,כל החלקים המקוריים כולל השמן בסביבות 150 יורו,אזור סקסוניה,זה מזרח למי שלא יודע,שם המחירים יותר זולים,אבל לא בהרבה

פורסם

MANN, MAHLE, UFI, MICRONAIR אכן מייצרים מסננים מקוריים (לא רק מסנני שמן) לחלק גדול מאוד מדגמי VW ושאר מותגיה.

לעתים יש מספר יצרנים שזוכים באותו מכרז וחלק מייצרים לפי ארץ הרכבת הרכב (חוסכים בשילוח).

המפרט נשאר זהה, גם אם מיוצר בסין (רק יצרני OEM).

לא סתם רוב החברות הקימו מפעלים בסין.

יש אוטומציה, יש ביקורת תהליך, הכל בסדר, חומרי הגלם עומדים במפרט, זה פשוט יותר זול.

אגב, למי שמזלזל בשוק הרכב הסיני, כאחד שנוסע מטעם העבודה לסין פעם או פעמיים בשנה אני נדהם לגלות את הגודל, החדשנות והאיכות שיש לשוק זה להציע.

בישראל יש סטיגמה, אמנם מוצדקת, אבל לא בגלל שאי אפשר למצוא חלפים סיניים טובים אלא בגלל רגולציה שלא קיימת והמעטה שקיימת שווה לת*ת..

זה הכל עניין של כסף, אם משלמים מספיק אפשר להשיג מוצר זהה או קרוב מאוד למקורי. יש המון יצרני זבל אבל רק כי יש ביקוש למוצרים אלה (בעיקר ארה"ב).

כל החברות הגרמניות משקיעות סכומי עתק בסין ב 5 שנים האחרונות ומקימות שם מרכזי פיתוח ומפעלי ענק כי שם יש את פוטנציאל הגידול הגבוה בעולם. מספר כלי הרכב המיוצרים בתעשייה הסינית הוא הגבוה בעולם. המון חברות כמו CLARCOR vהאמריקאית רכשו עוד חברות אוטומוטיב אמריקאיות מקומיות, כמו BALDWIN FILTER וגם סיניות מקומיות ואירופאיות כדי להתחרות בגרמנים שהם עדיין המובילים בתחום החדשנות והטכנולוגיה והקימו סניפים עצומים בסין כדי להשתלט על נתח שוק סין כמה שיותר מהר. בוש סין היא כיום המותג אפטרמרקט המזנק ביותר בשוק הסיני ונחשב כסמן דרך למעבר השוק הסיני מחלפים מתחת לכל ביקורת לחלפים איכותיים. בעקבות מאבקים על שליטה בשוק סין נוצרו המון מיזוגים ושיתופי פעולה ( MANN קנו את WIX) ויש עוד הרבה דוגמאות בשוק ארה"ב כדי להילחם על החוסן הכלכלי של חברות הענק. המגמה היא שמי שגדול וחזק קונה את הקטנים שיש להם פוטנציאל כדי להתחזק בעקבות שחיקת הרווחיות בשוק החלפים העולמי - מגמה שרק תתחזק ב 10 שנים הקרובות.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בקשר לואג,אוסיף עוד שאלה.

יש לי חבר שקנה אוקטביה חדשה ביוני השנה,הוא נסע עליה רק 3000 ק"מ,היום בבוקר הוא שם לב שחסרה חצי מכמות השמן ונוזל הרדיאטור נמצא בקו התחתון,ללא נזילות,מנוע 1400 .

פורסם
אם מייצרים בסין כדי להוריד מחירים- אז למה לא מורגש בחשבונית?

את מרבית הרווח עושה הקמעונאי או המוכר הסופי.

רוב החלפים עוברים 3-4 ידיים עד ללקוח.

היצרן מייצר בעלות ייצור שהיא לעיתים עשירית ממכיר השוק ומרוויח הכי פחות.

לכן, שינוי פעוט בעלות הייצור היא הכרחית ליצרנים לשם שרידה, כבר לא מדובר על להרוויח אלא ממש עניין קיומי וזה למה רואים את כל המיזוגים ורכישות הענק בתחום.

זה לא אומר שמי שמרוויח הרבה על המכירה מפסיק להרוויח.

אגב, כמו בכל שוק - ריבוי תחרות זה טוב גם בקמעונאות.

כשיש לך יבואן אחד של חלקים מקוריים או שניים, כמו בישראל, איך תוכל להוזיל מחירים לצרכן? הרי זה מהר מאוד הופך לקרטל או מונופול באם יש רק אחד.

תסתכל על ארה"ב למשל, אותם חלפים שאתה קונה כאן עולים עשרות אחוזים פחות בכל חנויות החלפים ואם מדובר באוטוזן אז מסנן דלק שיעלה לך פה 200 ש"ח יעלה שם 10 דולר. יש המון ערוצי ייבוא והמון רשתות מתחרות.

התחרות היא על המכיר הסופי ללקוח ולא על מחיר הייצור שהוא מונע מפרמטרים בכלכלכה העולמית ולא תמיד קשורים לשוק.

באם הרווח של הרשתות הגדולות נשחק הן מזכות במכרזים רק יצרנים שמשאירים להם אחוז רווח גבוה ולכן כל היצרנים עוסקים עכשיו בלמזער עלויוית ייצור וראייה לטווח הרחוק מבחינת נתח שוק. עוד משהו שלא כל כך יודעים אבל יש המון מקרים שעלויות הייצור בסין (של צד שלישי) כבר אינן כדאיות. מהנדס סיני עולה יותר מאשר מהנדס צ'כי, או רומני (כמובן תלוי בתחום). החברות הגדולות הבינו שהיתרון במציאת מפעל צד ג שייצר להם במפרט בסין כבר לא כזה כדאי אז עבור לייצר פנימית עם אוטומציה שהביאו מגרמניה ולפעמים רוכשים מפעל צד ג שהשתמשו בו כקבלן משנה לחלקים או למכלולים ומשדרגים את כל הפלטפורמה - החל מכוח אדם ועד מכונות.

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...