Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אמין - תקציב 50K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

אני מחפש רכב משנתון 2011 וצפונה, בתקציב של עד 50K (בהחלט אפשר פחות).

הרכב מיועד לנסיעות יומיומיות של כ-70 ק"מ ביום, עם גיחות ארוכות יותר בסופי שבוע, וצריך להכיל 2 מבוגרים ו-3 ילדים צעירים בנוחות יחסית (מעריך כ-20K שנתי).

הקריטריונים שחשובים לי (בסדר הזה):

1. אמינות מכנית (מעדיף להימנע מרכבים עם תקלות יקרות ידועות כמו כשלים בגיר)

2. חסכון (צריכת דלק, חלפים, תיקונים, ביטוח)

3. התנהגות כביש ונוחות נסיעה

4. ביצועים (לא מחפש רכב ספורטיבי בהכרח, אבל גם לא עגלה מקרטעת)

עד עכשי והסתכלתי לכיוון של:

1. סקודה אוקטביה\ראפיד - הכל נשמע מצוין למעט בעיית האמינות בקלאצ' ומחיר הביטוח

2. רנו פלואנס דיזל - היתה לי כזו ונהניתי ממנה מאוד, אבל ישנה שאלת האמינות הכללית והגיר בפרט

3. טויוטה פריוס - נראה חביב אבל קצת יקרה

4. קוריאניות - יונדאי\קיה למיניהן, לא יודע עליהן הרבה

5. הונדה ג'ז היבריד - אמנם קטנה מהאחרות, אבל יכולה להיות אופציה מעניינת, הבעיה היא שאני לא יודע כלום על הרכב.

לא בא בחשבון:

1. פיאט

2. סובארו

אשמח להמלצות, הכוונה ובעיקר להתמקד על 2-3 דגמים מובילים, יש לי כרגע יותר מדי אפשרויות.

בנוסף - איזה משקל צריך לייחס לשנתון מול הקילומטראז'? (כלומר - מה חשוב יותר לבחון ברכב משומש)

תודה!

פורסם (נערך)

יונדאי I30CW סטיישן.

מאוזר, נוח, מרווח, אמין, אחזקה סבירה, ומנוע סביר שיסחוב. חברים ומשפחה שמחזיקים ברכב מרוצים מאוד. רק לא סגור על עניין הנוחות של נסיעה ברכב מלא באופן קבוע.

מצד שני יש את הפורד מונדאו, שתהיה יקרה יותר בכל היבט - צריכת דלק, טיפולים, אחזקה אבל גם מפנקת יותר, נוחה, שקטה, מרווחת ובעלת יחידת הנעה חזקה מאוד. אני לא סגור על האמינות הכללית של הרכב, כי לא החזקתי, הייתי ממליץ לברר. הרכב מאוד מהנה במיוחד בגרסאות המאובזרת בעלות הטורבו. מכיר את הדגם הישן מקרוב, שאיכזב אותי באמינות (יש כאלה שטוענים הפוך, לפי מידע בפורום מדובר ברכב שאחד טוען שהוא אמין לגמרי והשני ההפך, ויש הרבה מקרים כאלה).

למה לא סובארו ופיאט?

לגבי שנתון וק"מ, עדיף שתסגר על דגם / 2 לחיפוש ואז תנסה למצוא איזון בין השניים. משהו כמו 20K לשנה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי איתמר123

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

תודה, I30CW יכול להיות אופציה מעניינת.

הנסיעה ביום יום היא לבד, הילדים והאשה מצטרפים לרוב רק בסופי שבוע, וכפי שאמרתי, הילדים קטנים יחסית, לכן נושא המרווח מאחור הרבה פחות חשוב.

סובארו ופיאט היו לי בליסינג מהעבודה הקודמת, הבראבו דווקא היתה כיפית לנהיגה אבל נוראית מבחינת אמינות, האימפרזה דווקא בסדר מבחינת אמינות (למעט זלילת שמן קיצונית) אבל נוחות הנסיעה והתנהגות הכביש שלה כחדשה מקבילות לרכבים בני 5.

פורסם
תודה, I30CW יכול להיות אופציה מעניינת.

הנסיעה ביום יום היא לבד, הילדים והאשה מצטרפים לרוב רק בסופי שבוע, וכפי שאמרתי, הילדים קטנים יחסית, לכן נושא המרווח מאחור הרבה פחות חשוב.

סובארו ופיאט היו לי בליסינג מהעבודה הקודמת, הבראבו דווקא היתה כיפית לנהיגה אבל נוראית מבחינת אמינות, האימפרזה דווקא בסדר מבחינת אמינות (למעט זלילת שמן קיצונית) אבל נוחות הנסיעה והתנהגות הכביש שלה כחדשה מקבילות לרכבים בני 5.

מה הבראבו עוללה לך?

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם
מה הבראבו עוללה לך?

הבראבו היתה חביבה וזריזה בצורה מפתיעה, אבל התיבה הרובוטית שלה מזעזעת (בעיקר יחסי ההעברה בהילוכים נמוכים), והאמינות המכנית והחשמלית שלה היו נוראיות.

ריבוי תקלות, נוריות מהבהבות בשלל גוונים, תחושה זולה למדי של תא הנוסעים, תא מטען קטן, צריכת דלק גבוהה יחסית, והכל במחיר של משפחתית מודרנית ממערב אירופה: בעיני זה רחוק מלהיות עסקה משתלמת

פורסם

אני האמת לפני רכישה ולהבנתי הרכב נחשב סה"כ אמין, שמעתי על תושבות רגישות, אבל בעיות חשמל? ריבוי תקלות??

מאוד לא סביר למצוא משפחתית יוצאת ליסינג 2011 ב-30K~ זה מחירון משקולל בערך, כך שהיא במחיר מתחרה בעיקר מול סופר מיני מבחינת מחיר.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

אני מצטרף להמלצה על היונדאי I30,אמין מאוד וזול לאחזקה.

לא מהרכבים הנוחים לנסיעה בקטגוריה,אך סביר פלוס ומזדקן

יפה לאורך זמן. לא חסכוני בהשוואה לרכבים אחרים אך לא

ממש בולע דלק,אמינות מופתית מפתיעה שדי עוזרת לאחזקה

ממושכת וזולה לאורך זמן.

ישנה גם מיצובישי לנסר 1.8 ליטר 2011 גיר רציף ששכן

מאוד היה שמח מאמינותה הכללי והמנוע היחסית גדול ודי

שיבח את שנותיו איתה אמינותה ואחזקתה.

פורסם

כדאי לך לנסות את הכיוון של המשפחתיות הקוריאניות. שווה לבדוק את קיה סיד.

על מנת להגדיל את האפשרויות שלך, חפש רכבים בני 3 (לא 6) שמופיעים ביד2 והם לא מסוחרים או חברות.

אתה תמצא שם אנשים שרכשו רכב שהיה ליסינג או השכרה ופשוט לא מצליחים למכור אותו - אם המחירון (המשוקלל) שווה סביבות 60-65K - אתה יכול להציע את ה-50K שלך ואתה תתפלא לשמוע שיש לא מעט אנשים שיסכימו.

נכון, אתה תהייה יד 3 על רכב בן 3, בוגר ליסינג\השכרה, שזה לא שיא התענוג - אבל מצד שני, הכסף שלך יקנה הרבה יותר.

ההיצע האדיר של המכוניות דוחק את שוק המשומשות כלפי מטה במספרים מבהילים.

פורסם

איתמר: החוייה שלי לגבי הפיאט מבוססת על צי רכב בן כמה עשרות רכבים בחברה בה עבדתי, התחושה הרווחת הייתה שזה אוטו מהנה יחסית לנהיגה, אבל לא משהו שמישהו היה בוחר לקנות מרצונו, שלא במסגרת ליסינג ממקום העבודה. בוא נאמר שברגע שניתנה אפשרות החלפה לפלואנס או אוקטביה, רק אדם אחד מתוך קרוב ל-50 נשאר עם פיאט.

אגב, התיבה הרובוטית של הבראבו עוד בסדר כנראה (הכל יחסי), כי יצא לי לנהוג לתקופה קצרה על רכב חלופי, פג'ו 301 - אלוהים ישמור, מי המהנדס העיוור שתכנן לו את הגיר? אם הייתי פוגש אותו אישית, הייתי שובר לו את שתי הידיים רק כדי שלא ימשיך להזיק לאנושות.

בינתיים החלטתי לרדת בצער רב מהסקודה (DSG7, ביטוח וגניבות) וכנראה גם מהפלואנס, ומתמקד בשלב זה דווקא באופציות הטריויאליות יותר:

1. יונדאי i30 (או CW)

2. קיה סיד\פורטה (לא סגור מה ההבדלים)

3. מזדה 3 (פוזל לגרסת ה-2.0)

יש הבדלים מהותיים שצריך להתייחס אליהם בין 3 האופציות האלה?

כנראה כמו ש-drsubaru המליץ, אנסה למצוא רכב משנתון 2012 או אולי אפילו 2013, עם קילומטראז' נמוך. אני מעדיף לקנות בזול רכב שהמחיר שלו נשחט בגלל שוק הליסינג, ולמכור אותו בזול בעתיד, מאשר ההיפך.

פורסם

למה ירדת מהפריוס? תפור על כל הדרישות שהצבת. בתקציב שלך ניתן למצוא פריוס 2010 בק"מ סביר עד גבוה. אמינה מאוד, חסכונית בדלק מאוד, נוחה ומרווחת עם תא מטען מרשים.

מעבר לשיקולים הכלכליים, אני הייתי נעול על מאזדה 3 ולאחר נסיעה ראשונה בפריוס שיניתי דיעה.

לגבי שאלת הק"מ או שנתון, אני בדיעה שעדיף לתת יתרון לשנתון, במיוחד בפריוס. כמובן שהכל בפרופורציה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
איתמר: החוייה שלי לגבי הפיאט מבוססת על צי רכב בן כמה עשרות רכבים בחברה בה עבדתי, התחושה הרווחת הייתה שזה אוטו מהנה יחסית לנהיגה, אבל לא משהו שמישהו היה בוחר לקנות מרצונו, שלא במסגרת ליסינג ממקום העבודה. בוא נאמר שברגע שניתנה אפשרות החלפה לפלואנס או אוקטביה, רק אדם אחד מתוך קרוב ל-50 נשאר עם פיאט.

אגב, התיבה הרובוטית של הבראבו עוד בסדר כנראה (הכל יחסי), כי יצא לי לנהוג לתקופה קצרה על רכב חלופי, פג'ו 301 - אלוהים ישמור, מי המהנדס העיוור שתכנן לו את הגיר? אם הייתי פוגש אותו אישית, הייתי שובר לו את שתי הידיים רק כדי שלא ימשיך להזיק לאנושות.

בינתיים החלטתי לרדת בצער רב מהסקודה (DSG7, ביטוח וגניבות) וכנראה גם מהפלואנס, ומתמקד בשלב זה דווקא באופציות הטריויאליות יותר:

1. יונדאי i30 (או CW)

2. קיה סיד\פורטה (לא סגור מה ההבדלים)

3. מזדה 3 (פוזל לגרסת ה-2.0)

יש הבדלים מהותיים שצריך להתייחס אליהם בין 3 האופציות האלה?

כנראה כמו ש-drsubaru המליץ, אנסה למצוא רכב משנתון 2012 או אולי אפילו 2013, עם קילומטראז' נמוך. אני מעדיף לקנות בזול רכב שהמחיר שלו נשחט בגלל שוק הליסינג, ולמכור אותו בזול בעתיד, מאשר ההיפך.

;

תודה על ההתייחסות לבראבו.

אישית הייתי מחפש גם רכב יד שניה יוצא ליסינג, הרכישה במחיר ממש משתלם. ה-i30cw שבעקבותה המלצתי עלייה, נסעה כבר 195K אחרי בעלות בליסינג, ולמעט טיפולים - שום הוצאה. וודא שאתה רוכש רכב שנראה שמור וטופל בזמן, בלי כסתחים או דברים לא מובנים.

בהצלחה.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

תודה על התגובות, כל הסיפור היה בהולד לכמה ימים, וכעת הפך לאקטואלי.

הפריוס לא אקטואלית פשוט כי היא יקרה מדי (מה שיאלץ אותי להתפשר משמעותית על השנתון ו\או הקילומטראז'), ולנוכח הנסועה המתוכננת (פחות מ-20K) החסכון בדלק מתגמד.

אגב, יש סיבה טובה למה כדאי להתרחק מהפלואנס דיזל? (מלבד המוסכניק שלי בעבר שטוען שהיא פתח לתקלות)

• תוכן חדש...