Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק C4 פיקאסו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי C4 פיקאסו בן שנה, מנוע דיזל.

מעניין אותי להשוות צריכת הדלק שלי עם מנוע בנזין של הדגם הזה.

בדגם הקודם, C4 פיקאסו שנת 2008 (רובוטי) הייתי מתדלק כל 450 ק"מ בערך (מיכל 60 ליטר). רוב הנסיעות היו בתוך העיר.

כעת החלפתי מקום עבודה ואני עובד בראשל"צ (גר בתל אביב). זה היה השיקול שלי ברכישת רכב דיזל. נוסע כל יום גם בעיר וגם מחוץ לעיר.

אם אני מתדלק כאשר נשאר פחות מפס אחד במד הדלק, זה לאחר שנסעתי 900-950 ק"מ. המעניין הוא שאני תמיד מאפס את מחשב הדרך אבל לאחר תדלוק אני מחשב את הצריכה ידנית (מספר ק"מ שנסעתי חלקי כמות הדלק שהרכב שתה ותמיד, החישוב הידני טוב יותר. למשל, בפעם האחרונה מחשב הדלק הראה 17.2 ק"מ לליטר, חישוב ידני הראה 18.1.

פורסם (נערך)

החישוב נכון.

בנסיעה מנהלתית 50:50 דגם הדיזל הזה עושה כ 1:16 ועם נוסעים קצת יותר בינעירוני אז זה עולה ל 1:21 . דגם הבנזין יעשה בממוצע 1:10 עם נוסעים יותר בינעירוני אז 1:13 .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
החישוב נכון.

בנסיעה מנהלתית 50:50 דגם הדיזל הזה עושה כ 1:16 ועם נוסעים קצת יותר בינעירוני אז זה עולה ל 1:21 . דגם הבנזין יעשה בממוצע 1:10 עם נוסעים יותר בינעירוני אז 1:13 .

1:21 עוד לא היה לי, גם כשנסעתי לאילת, אולי בגלל שהיינו 5 מבוגרים + חלק אחורי מפוצץ בציוד.

אבל אני רוצה להאמין שהתוספת למחיר הרכב על דיזל, תחזיר את עצמה די מהר (10,000 ש"ח יותר מדגם הבנזין).

דרך אגב, איך הדיזל מתבטא בעלויות הטיפולים השוטפים? החלפים יקרים יותר מחלפי רכב בנזין?

פורסם (נערך)

עלויות אחזקה דומות. יש רק את נוזל השתנן

אבל זניח. טיפול ממוצע ₪1000 . מצבר בדיזל יקר.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
ברשותי C4 פיקאסו בן שנה, מנוע דיזל.

האם זה 1.6 או 2.0, 5 מקומות או 7, גיר אוטומטי או רובוטי?

באיזה שעה אתה נוסע ת"א - ראשון?

זו נסיעה שקשה להגדיר אותה בינעירונית בשעות בוקר וערב.

פורסם (נערך)

לדעתי הוא קנה מנוע 2 ליטר ארוך. אבל גם הדגם הרובוטי 1.6 ,שנמכר למוניות, משיג נתונים דומים (למרות שבתאוריה היה צריך לחסוך יותר אבל בפועל זה לא כך)

דווקא בפקק הוא משיג נתונים לא רעים. הזחילה הטבעית בראשון ממש מספקת ויש גם מערכת S&S . בפקק איטי הסל"ד הוא סביב ה 800.

אפרופו מוניות : דיברתי כבר עם שני בעלים עם ק"מ מכובד :עושה בקלות 200-300 אלף קמ בשנה רק שצריך להחליף בתקופה זאת מצמד (גיר רובוטי).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מונית עושה בממוצע 80.000 בשנה.

מונית שעושה 200.000 בשנה זו מונית שעובדים עליה שני נהגים 24 שעות ביום ובסופי שבוע מושכרת לנהג שלישי.

מונית שעושה 300.000 בשנה - נסחפת[emoji1]

חוץ מזה, 300.000 ק"מ ללא תקלות זה בהחלט אפשרי ולא היישג מי יודע מה.

• תוכן חדש...