Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תזונת פליאו, כן או לא.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 194
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

גם לתוחלת חיים פליאוליטית?

התזונה היחידה שאני מכיר כמוכחת במניעת מחלות היא הים תיכונית.

כמובן תזונה מותאמת אישית בכל מיני מחלות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גם לתוחלת חיים פליאוליטית?

התזונה היחידה שאני מכיר כמוכחת במניעת מחלות היא הים תיכונית.

כמובן תזונה מותאמת אישית בכל מיני מחלות.

באופן יחסי לזה שלא היה להם שירותי רפואה, משטרה, חיות טורפות ועיסוק מתמיד בצייד, הם חיו דיי הרבה האמת.

שום דבר לא מוכח באמת, עכשיו זה מוכח ככה, מחר זה מוכח אחרת.

אם היית יודע את ההיסטוריה מאחורי ההמלצה על דילול השומן הרווי מהאוכל שלנו היית מבין שזה בלוף אחד גדול. אדרבא, מאז שהמליצו על זה יש יותר שמנים, יותר מחלות לב ויותר סרטן.

פורסם (נערך)

אגב, פיסטור חלב הרים את אחת התרומות העיקריות להארכת תוחלת החיים בימינו.

דיאטה ים תיכונית זה מאכלי ים, בשר ועוף דלי שומן, הרבה ירקות פירות, פיצוחים ושמן זית.

אתה מזכיר לי למה אני אוהב את יוון. :-D

כן, אוכל ים-תיכוני הוא "קליל". לא יודע עד כמה מוכח מחקרית הקשר בינו לבין בריאות ואריכות ימים, אבל שיהיה.

המחקרים היחידים שראיתי בנוגע לקשר בין תזונה ובריאות היו קשורים לצריכת קפסיאצין (החומר הפעיל בפלפלים חריפים), ככה שאם רוצים להתחרות במתושלח צריך לעשות פיוז'ן סצ'ואני/יווני.:wink:

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עד כמה שאני זוכר המחקרים הגיעו במיוחד מספרד, ונעשו באיכות טובה, עד כמה שאפשר לעשות על תזונה בקהל הרחב ולזמן ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
עד כמה שאני זוכר המחקרים הגיעו במיוחד מספרד, ונעשו באיכות טובה, עד כמה שאפשר לעשות על תזונה בקהל הרחב ולזמן ארוך.

אני משער שאתה מתייחס למחקר של שהופיע ב-The Lancet שדיבר על ירידה גבולית במשקל, ולא על מדדים בריאותיים אחרים,1 אם כי הקשר בין ירידה במשקל לבין מדדים בריאותיים כלליים די מבוסס. מעבר לזה לא מצאתי כלום, אבל לא חיפשתי יותר מדי, וגם את המחקר הזה טרם קראתי מעבר לתקציר.

אגב, בכל הקשור לצריכת קפסיאצין, לצורך השוואה, יש באופן מפתיע לא מעט מחקרים. החל במחקר סיני די יסודי2 ולא מעט מחקרים נוספים שאוזכרו בכתבת רשת, שאין לי כוח למצוא כרגע מובאות לכולם.3

נ.ב. הפורמט הזה עובד לא רע, לדעתי. 8)

1.
Dr Ramon Estruch
et al.
,
E
ffect of a high-fat Mediterranean diet on bodyweight and waist circumference: a prespecified secondary outcome analysis of the PREDIMED randomized control trail
, in:
The Lancet, Diabetes and Endocrinology
(Volume 4, Number 8; Elsevier: August 2016) pp. 666-676.

2. Professor Jun Lv
et al
.,
Consumption of spicy foods and total and cause-specific mortality: Population based cohort study
, in:
The BMJ
, 2015

3.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4522488,00.html

פורסם
דיאטה ים תיכונית זה מאכלי ים, בשר, עוף ומוצרי חלב דלי שומן, הרבה ירקות פירות, פיצוחים ושמן זית.

זה פחות או יותר ההגדרה של פליאו, אולי חוץ ממוצרי חלב דל שומן שאת זה לא מומלץ לאכול ולא פיצוחים אלא אגוזים ושקדים.

כלל הבסיס בפליאו אומר תאכל כל מה שבא מהטבע. כל מה שבא בקרטון או עבר איזשהו הינדוס בדרך, לא טוב.

השבוע רשויות הבריאות האמריקאיות...

אלו גופים שמונעים בעיקר מפוליטיקה, פעם הם המליצו להרבות באכילת בשר, אחר כך הם המליצו להרבות באכילת סויה, אחר כך באכילת דגנים וכיו"ב. זה לא באמת גוף שניתן לסמוך על ההמלצות שלו כי הם מונעים משיקולים של גופים מאוד גדולים בתעשיית המזון האמריקאית.

אני חוזה כי הפליאו תעלם מהעולם כמו מרבית הדיאטות האפנתיות. הרי קדמונינו לא מתו מהתקפי לב וסרטן אלא ממחלות זיהומיות, טריפה על ידי חיות ורעב, וכמובן לא מעט מלחמות בין השבטים. אין כל קשר בין הבעיות הרפואיות שלהם ואלה של בני דורנו. ולא צריך ללכת אלפי שנים לאחור, מספיקות 100. העולם השתנה - יש מים זורמים, יש בתי שימוש וביוב, אין מחסור במזון. אלה הדברים החשובים ביותר להארכת תוחלת החיים, וכבונוס גם הרפואה המודרנית תרמה את חלקה.

זהו,שזה לא דיאטה אפנתית, זה בעצם חזרה למקורות, אכילה של אוכל מהטבע. זה הדיאטה עם הכי הרבה פז"מ בשוק(מאז שחר האנושות).

טבעונות זה אופנתי לצורך העניין.

לגבי אורך חיים, אם אתה מסכים איתי שתוחלת החיים של ה"אדם הקדמון" לא הושפעה מהתזונה שלו, לא הבנתי את ההערה הראשונה שלך.

פורסם

מספר תגובות (אמנם חורג ממסגרת הת'רד, אך למרות זאת אכנס לנושא מאחר וזה כבר עובר לטעויות עם השפעה על בריאות) :

1. מסכים עם רוב דבריו של ספריאל. ההסתייגות היחידה - שתיית מים מרובה איננה פוגעת בכליות . דווקא מחסור בנוזלים הוא זה שגורם נזק מצטבר לכליות (בד"כ פגיעה בכליות היא לא דבר הפיך). אם מעוניין בהסבר - אז עדיף בה"פ.

2. מבחינה מחקרית, נמצא כי תזונה מאוזנת עם ריבוי פירות/ ירקות הכי תורמת לבריאות. נקרא דיאטת/ תזונת DASH. נתן תוצאות מעט יותר טובות מתזונה ים-תיכונית. מחקר נערך ע"י איגוד הדיאטנים האמריקאי (נחשב לאורים ותומים בתחום התזונה).

לגבי תזונת פליאו - דיאטנית קלינית בבי"ח שעוסקת גם בהדרכה, חולקת על היתרונות שלה. אינני בטוח, אך כמדומני שגם איגוד הדיאטנים האמריקאי (זכור לי שראיתי משהו בנדון באתר שלהם, אך לא התעמקתי)

3. אכילת דברים מתוקים מכניסה את הלבלב להתקף פניקה, ועלולה לגרום לסכרת סוג 2 (= חוסר רגישות של תאים לאינסולין).

בניגוד לדברי YOTAMS4 - זה מוכח גם מוכח.

פורסם

לתמוך בדיאטה על בסיס "תשמע האדם הקדמון ידע על מה הוא מדבר", ובו בזמן לקרוא לדיאטה שמונחית שיקולי מוסר אישיים 'אופנה', זה... איך לומר בעדינות, תמוה.

* לא טבעוני

* אין לי שום דבר נגד פליאו (כמה חברים שעוסקים בזה מבסוטים לאללה) - בפרט אני חושב שזו דיאטה חיובית יחסית בעיקר בשל הורדת הפחמימות, הלוואי והיתה לי את המשמעת לבצע את החלק הזה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
זה פחות או יותר ההגדרה של פליאו, אולי חוץ ממוצרי חלב דל שומן שאת זה לא מומלץ לאכול ולא פיצוחים אלא אגוזים ושקדים.

כלל הבסיס בפליאו אומר תאכל כל מה שבא מהטבע. כל מה שבא בקרטון או עבר איזשהו הינדוס בדרך, לא טוב.

לפי גישה זאת - אינך יכול לאכול דבר. כל דבר אוכל, גם טבעי - עבר איזשהו הינדוס במהלך השנים (הרכבה של צמחים וכן השבחת בע"ח). זה קל לצעוק כי צמח/ בע"ח שעבר השבחה גנטית איננו בריא, אך זה לא בהכרח נכון (ליתר דיוק - זה נובע מחוסר ידע וכנראה גם משולב באידיאולוגיה מסויימת).

אלו גופים שמונעים בעיקר מפוליטיקה, פעם הם המליצו להרבות באכילת בשר, אחר כך הם המליצו להרבות באכילת סויה, אחר כך באכילת דגנים וכיו"ב. זה לא באמת גוף שניתן לסמוך על ההמלצות שלו כי הם מונעים משיקולים של גופים מאוד גדולים בתעשיית המזון האמריקאית.

אתה שוכח דבר אחד קטן - עם הזמן הידע המדעי שלנו גדל, ולכן ההמלצות משתנות בהתאם לידע שצברנו.

לא כל דבר קשור להשפעות של הון-שלטון (אינני מכחיש שדבר כזה שקיים).

זהו,שזה לא דיאטה אפנתית, זה בעצם חזרה למקורות, אכילה של אוכל מהטבע. זה הדיאטה עם הכי הרבה פז"מ בשוק(מאז שחר האנושות).

לגבי אורך חיים, אם אתה מסכים איתי שתוחלת החיים של ה"אדם הקדמון" לא הושפעה מהתזונה שלו, לא הבנתי את ההערה הראשונה שלך.

אני מניח כי "תתפלא" לגלות כי תוחלת החיים תלויה גם בהשפעת התזונה (כמובן שיש עוד גורמים).

שתי מילים

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לתמוך בדיאטה על בסיס "תשמע האדם הקדמון ידע על מה הוא מדבר", ובו בזמן לקרוא לדיאטה שמונחית שיקולי מוסר אישיים 'אופנה', זה... איך לומר בעדינות, תמוה.

* לא טבעוני

* אין לי שום דבר נגד פליאו (כמה חברים שעוסקים בזה מבסוטים לאללה) - בפרט אני חושב שזו דיאטה חיובית יחסית בעיקר בשל הורדת הפחמימות, הלוואי והיתה לי את המשמעת לבצע את החלק הזה

זה לא בא ממקום של לסמוך על האדם הקדמון. אבולוציניות, הגוף שלנו רגיל לתזונה כזו כבר 2.5 מיליון שנה.

בעצם, רק ב-10000 שנה האחרונות מאז המהפכה החקלאית אנחנו אוכלים דברים שהגוף שלנו עדיין לא הסתגל אליהם כמו סוכר מעובד, קמח, שמנים מעובדים ועוד.

ולגבי הדבר השני שאמרת, שיקולי מוסר הם האמא של האופנתיות.

פורסם (נערך)

זה לא רק עניין של שיקולי מוסר אלא של תפיסה אסתטית.

התפיסה האסתטית המערבית המודרנית היא של רזון ולכן הרעיון של התנזרות משומנים ופחמימות. רק שבדרך שוכחים איזה מקור אנרגיה מעולה הוא שומן (בכמה סדרי גודל יותר מפחמימה) ואת התפקיד שלו בבנית רקמות בגוף, ביניהן רקמת קרום המוח....

פורסם

יש עוד הרבה שיקולים (בריאותיים, סביבתיים, היסטוריים), אבל נראה שאתה כבר בתוך הזלזול אז מה הטעם.

רק כשאדם אחר יסנן לעברך שאתה בדיאטה אופנתית חסרת תכלית מתוך אי הבנה בנוגע למהי פליאו והסיבות לאורח החיים הזה, אל תשפוט אותו לרעה. אין הפוסל וגו'

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

3 שנים פליאו,3 שנים אפס פחמימה.

הדבר הכי טוב קרה לי,כבונוס, חוסך המון כסף על שתיה מתוקה,ג'אנק,אוכל בחוץ.

פורסם

לפי גישה זאת - אינך יכול לאכול דבר

זה לא מה שהתכוונתי בהינדוס.

אתה שוכח דבר אחד קטן - עם הזמן הידע המדעי שלנו גדל, ולכן ההמלצות משתנות בהתאם לידע שצברנו.

לא כל דבר קשור להשפעות של הון-שלטון (אינני מכחיש שדבר כזה שקיים).

ברור לי, בדיוק בגלל זה אני מפקפק במחקרים. היום המחקר הכי חדש מצא ש.... מחר יש מחקר אחר.

אני מניח כי "תתפלא" לגלות כי תוחלת החיים תלויה גם בהשפעת התזונה (כמובן שיש עוד גורמים).

ברור שכן. אבל לבוא ולהגיד שהאדם הקדמון חיי רק 45 שנה ובגלל זה התזונה הפליאוליטית לא טובה, זה סתם דמגוגיה.

• תוכן חדש...