Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי באיטלקייה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטער מראש על האורך חברים,

כבר כמה שנים טובות שאני רוצה רכב אישי, גם אחרי שבחרתי בעצמי את הרכב שלי ושל אמא (פיאט בראבו) - זה עדיין לא הרגיש 'שלי', כן, זה היה שיפור משמעותי לעומת הסיריון 99 - אבל זה לא הרגיש שלי. אבל לא באמת היתה הצדקה… בהתחלה הייתי סטודנט מובטל, לאחר מכן עבדתי במקום סופר נגיש בתחבורה ציבורית (להגיע ברכבת לקח שליש מהזמן של הגעה ברכב) וגם כל המשפחה והבת זוג עשו מאמץ גדול שיהיה לי קל להסתדר בלי רכב, אבל זה עדיין היה מעצבן להיות תלוי באחרים כל הזמן (הגעה וחזרה מהרכבת בעיקר).התאפקתי עם החלום בידיעה שבכל שנה שאני מתאפק אני חוסך לפחות 20K₪.בחודש האחרון עברתי לגור עם בת הזוג (ולכן הרכב של אמא לא נגיש יותר) וגם התחלתי עבודה חדשה במקום לא נגיש בעליל (הקצה הרחוק מהרכבת בפיתוח). סוף סוף יכולתי להצדיק מצפונית קנייה של רכב אישי משלי.

תקציב

הגדרתי תקציב ראשוני של בערך 50-80K בידיעה שלמחיר ראשוני אין משמעות גדולה בקנייה של רכב, מה שמשחק תפקיד משמעותי יותר היא העלות השנתית של הרכב. לדוגמה רכב שעלותו 80K אך אמין, חסכוני ושזול לבטח נשמע כמו דיל די טוב, נוסיף לאלו האחרונים ירידת ערך נמוכה וקיבלנו רכב שסביר להניח יעלה פחות מרוב הרכבים בעלות ראשונית של 50K.כאשר אני עושה רכישות גדולות אני לאו דווקא מחפש את ה "הכי טוב בשבילי", יכול להיות שעדיין לא הגעתי לשלב בחיים שיש לי מספיק כסף בשביל לקבל החלטות כאלו - כרגע אני מחפש למקסם את ערך ה Value for Money כאשר כמובן ש Value זה משהו אינדיבידואלי בהתאם לדרישות שלי.

הדרישות

היו הרבה מאוד דרישות, ונראה שכמעט בלתי אפשרי לענות על כולם בתקציב שכזה: חיפשתי רכב קטן (לדוגמה הבראבו הרגישה לי גדולה), זריז עם ניחוח ספורטיבי, מוגדש, שיהיה לי כיף להסתכל עליו לפני שאני נכנס (כמובן שזה סובייקטיבי), שעלויות הביטוח יהיו סבירות, אמין וחסכוני יחסית.

האופציות האחרות

עלו כל מני רעיונות שנפסלו: לא רציתי להסתבך עם העלויות של BMW וגם כל המיניקופר S שנמכרו (לא הרבה ד"א) נמכרו הרבה מעל המחירון. האיביזה קופרה והפולו GTI בשנתונים הרלוונטים הגיעו עם טווינצ'ארג' - סרט רע שלא רציתי להכנס אליו (וחבל כי ענו על חלק גדול מהדרישות שלי), גם לא התלהבתי מעלויות אחזקה של רכב גרמני. הקורסה OPC יכלה להכנס בדוחק לתקציב - אבל בכל תקופת החיפוש (כחודשיים) לא ראיתי אפילו אחת למכירה בשנתון הרלוונטי, חוץ מאחת שירדה מהכביש והגיעה למגרש רכב, כשהיא כולה שבורה ונמכרת 30 מתחת למחירון.

מיטו

לאט לאט התמקדתי באלפא רומיאו מיטו. המיטו מאוד תפסה לי את העין, ענתה על רוב רשימת הדרישות הארוכה שלי, החסרון היחידי היה שהיא לא מאוד 'מתנהגת', אבל עדיין מאוד נהנתי לנהוג עליה.

היו שני דגמים על הפרק: תלתן ודיסטינקטיב 155 כ"ס.

מחקר סופר מאסיבי על הרכב, עד עמודים 7-8 בגוגל, קריאה בפורומים בחול ובארץ בלי סוף. מסתבר שהרכב מגלה אמינות גדולה מלבד שתי מחלות בסיכוי די קטן: רכיב ה MultiAir במנועי ה MultiAir מדי פעם נהרס - מדובר בכמה אלפים טובים, הרכיב לא קיים בדגם ה 155 כ"ס ששם יש את מנוע ה TJet הוותיק. הדבר נגרם למיטב הבנתי בשל המלצות יצרן גרועות ביותר לגבי הטיפולים - "כל 30K קמ" דבר שמהווה גזר דין מוות לרכיב הנ"ל. אממה? לאנשים לקח כמה שנים טובות להבין את זה ולהתחיל לטפל כל 10K, מה שיצר רושם של "מגפה" ברכיב… המחלה השנייה שמשותפת גם לתלתן וגם ל 155 היא הרבה יותר מפחידה: ההגה כח פשוט מתכבה באמצע נסיעה ללא שום התראה מראש (מה שמקשה מאוד שליטה על הרכב). כאשר מכבים ומדליקים את המנוע העניין מסתדר. מדובר באחוז קטן מאוד מהרכבים, התקלה יכולה להתרחש גם 100 ק"מ אחרי יציאה עם רכב חדש מהחברה… אומנם הרכיב הוא אותו רכיב בדיוק גם בתלתן וגם ב 155 - אבל מסטטיסטיקה שבניתי, שכמובן לא מכילה מרחב מדגם גדול במיוחד (חיפשתי בגוגל ורשמתי את הפרטים על כל האנשים שדיווחו על התקלה, בפורומים בהרבה שפות), גיליתי שהתקלה קורה הרבה הרבה הרבה יותר פעמים בדגם ה 155 מאשר בתלתן. אין לי הסבר למה גרם לסטטיסטיקה לצאת בצורה כזו, כי מדובר בדיוק באותו רכיב, אבל אני מאמין גדול בסטטיסטיקה וזה היה מספיק טוב בשבילי, בסופו של דבר בכל רכב יכולים לקרות דברים מפחידים בסיכוי כלשהו.היתה התלבטות גדולה מאוד, שני הדגמים די טובים, אני אישית יותר אהבתי את התלתן - החישוקים מושחרים וזה מוסיף המון, יש עוד כמה סוסים באורווה ובנוסף היה מאוד מאוד קשה למצוא גרסאת 155 עם חבילת ספורט - ואלו בד"כ נמכרו 5+ מעל המחירון - וגם אז נמכרו ביום אחד. התלתן לעומת זאת היתה בעלת שוק קשה, בחודשיים של חיפושים לא ראיתי אפילו אחת נמכרת - מה שכמובן שם אותי כקונה בעמדה של כח.

כפי שהיה לי בקנייה של הבראבו של אמא, אני יודע שמצב שכזה לא תמיד מעיד על מה יהיה בעתיד, את הבראבו קנינו ב 18 מתחת למחירון (בלי אף תאונה או משהו כזה) מאלדן והיום כבר מציעים לי עליה 5 מעל המחירון לפחות פעם בחודש.

האקזמפלר עצמו

אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק בציר 2010 עם 70K ק"מ, עם סאן רוף ומערכת די טובה כולל מגבר. המחירון היה 67K₪, הרכב נלקח לבדיקה אצל גיא מאוטואיטליה.

אני אנצל את המעמד כדי להגיד שגיא פשוט תותח. הייתי אצלו עם 3 מיטו בחודש בחודש האחרון, את ה 2 הראשונות הוא פסל, ופשוט אמר לי (אחרי בדיקה מקיפה, נהיגה ברכב וציון של כל הבעיות כמובן) "אני לא הייתי קונה את הרכב". כל הבדיקה אני מקבל יחס באמת מעולה, עונה לי בסבלנות על כל השאלות. לא לקח ממני שקל על אף אחת מהבדיקות ואפילו אמר "תרגיש בנוח לבוא לפה לעוד כמה בדיקות שאתה רוצה עד שנמצא אחת ששווה את הכסף שלך".

גיא לקח את הרכב (השלישי) לבדיקה מקיפה וציין כמה בעיות:

• צריך להחליף תושבת מנוע
  • צינור של איזה מיכל נוטף
  • חסר מגן רפש קדמי ימני
  • אולי צריך לעשות טיימינג (לא ידוע אם עשו כשהרכב היה בן 5 שנים)
  • שני צמיגים אחוריים גמורים

לאחר נסיעה על הרכב אמר שמבחינה מכנית הרכס פיקס וש "אני הייתי קונה את הרכב".

היו שלל בעיות, משכון מהבעלים הראשון שלקח שבוע להעלים מרשם המשכונות ואחרי זה משרד הרישוי טען שהרכב לא עבר טסט מה שמנע העברת בעלות (בזמן שהחזקנו ביד אישור ממכון טסטים שהרכב עבר טסט, ועל זה משרד הרישוי אמר "כנראה שמכון הטסטים לא שידר לנו"), אחרי כל הבעיות בסופו של דבר התקיימה היום ההעברת בעלות.

הפיתוי להתחיל לנקות את הרכב מהאבק עם כל מני מגבות ישנות בבית היה גדול,

בסופו של דבר החלטתי לחכות שכל הציוד שאזמין מאוטוסטור יגיע ואז לנקות כמו שצריך :)

מנסיעה מההעברת בעלות הביתה גיליתי שאני לא זוכר בכלל איך נוהגים בידני :roll:

מקווה שאני אתרגל מחדש במהירות.

עוד כמה חודשים אכתוב את דעתי כשאכיר יותר את הרכב,

בינתיים, 2 תמונות (כי הרכב ממש ממש לא מדוגם עדיין)

IMG_20161127_153200.jpg

IMG_20161127_153209.jpg

פורסם

תתחדש! גם אוטו חביב, גם הכרת אנשים נפלאים. בהזדמנות זאת - עוד שבועיים המועדון יורד לאילת :)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מעניין אותי לדעת מה רמת בידוד הרעשים. אני גם בחיפושים כרגע וחשוב לי בידוד הרעשים מהכביש ( הבנתי שהרמה די מאכזבת יחסית למתחרות או אפילו סופר מיני רגילות כמו פיאסטה ופולו )

פורסם
דניאל הבידוד רעשים - חד משמעית - פח אשפה. לי אישית זה לא מפריע בכלל, אבל בדקות הראשונות לא הבנתי למה זה נשמע כאילו אני עם גג פתוח או משהו (והכל היה סגור).

באסה...

פורסם

תתחדש! הג'אנטים באמת מוסיפים

דניאל, תמיד אפשר להוסיף בידוד. כמובן עדיף להתחיל מלקסוס LS, אבל אם אי אפשר אז תוספת בידוד גם יכולה להיות אופציה סבירה

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
תתחדש! הג'אנטים באמת מוסיפים

דניאל, תמיד אפשר להוסיף בידוד. כמובן עדיף להתחיל מלקסוס LS, אבל אם אי אפשר אז תוספת בידוד גם יכולה להיות אופציה סבירה

ברור שזו תמיד אופציה. אבל לא הייתי רוצה להתעסק בפירוק כל הדיפונים שלך תדע איך הם יחזרו למקום. בכל מקרה אני שמח לראות שפותח השרשור מרוצה. אין ספק שזה רכב חוויתי, פשוט לכל אחד יש את הדברים שחשובים לו יותר ופחות ברכב.

פורסם

תתחדש, ראיתי שפתחת בפורום אסתטיקה גם כן פוסט כיצד לשמור על הרכב, ממליץ לך בחום לתת לו טיפול מפנק של פוליש ולאחר מכן ציפוי הגנה. הרכב נראה מדהים!

• תוכן חדש...