Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך ראש מנוע בפיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיג'ו 206 כבר כמעט שנה מנוע 1600 ידני שנת 2003

אחרי 8 חודשים קשים במוסך (טיימינג, שיפוץ סעפת פליטה ושיפוץ הגה כי היה חופש הגה) קרתה שבוע שעבר עוד תקלה. הלך ראש מנוע. עכשיו יש 2 אפשרויות:

או לנסות לשפץ את הראש מנוע שזה יעלה בין 2500 ל3000 שקל ולא בטוח שזה יצליח ואז נלך לאופציה ב.

או שמחליפים מנוע שלם. עם 90 אלף קילומטר שנראה טוב לדעת המוסך עם אחריות לשנה על המנוע אבל תמורת 4500 שקל.

אני מאוד אוהב את הרכב והשקעתי בו הרבה (מערכת וכאלה) ואני מתלבט מה לעשות.

מה גם שאני טס עוד חודשיים לדרום אמריקה אבל בכל זאת אני ארצה להישאר עם הרכב כשאני אחזור, בגלל הטיסה חשבתי על למכור אבל זה יהיה כואב.

מה אתם הייתם עושים במקומי?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחליף את המנוע אם המטרה להישאר עוד עם הרכב. אם מתוכנן למכור, משפץ ראש למצב נסיעה תקין ומוכר. אתה אומר שהרכב עושה לך הרבה בעיות, אולי תוריד ממנו את המערכת, תמכור אותו וכשתחזור תקנה משהו אמין יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תראה,

זה אינו רכב חדש. לכן המחיר שלו / ההתייחסות לרכב כזה, אמורים להיות לפי מצבו בפועל (איך מרגיש בנסיעה, מנוע תקין וכו'). כלומר - אם תקין - אז לא אמור להפריע (זה לא רכב חדש שהחלפה יכולה לעורר חשש שיש לו ביסוס).

alfa 156 2.5.

פורסם

לא ברור. זה התחיל כשמילאתי שמן ומים לפני שיצאתי לעבודה כמובן כשהמנוע עוד קר. היה קצת מים ירוקים וממש טיפה פחות מהמינימום במנוע. בטעות מילאתי יותר מדי שמן ושמתי עד הסוף מים ירוקים במיכל של הרדיאטור כי לא ידעתי שזה אסור.

נסעתי איתו 20 דקות דוממתי ואחרי כמה דקות שוב נסעתי איתו באזור החצי שעה ואז פתאום המנוע התחיל לרעוד ולרכב בקושי היה כח ליסוע. נכנסתי לתחנת דלק הקרובה ישר.

אחרי יום הגיע גרר. אמרתי למוסך שמילאתי יותר משי שמן והוא בדק וראה שזה לא עבר את המקסימום (כשמילאתי היה טיפה מעל המקסימום, העדפתי לסיין תמיכל לא ידעתי). ואז אחרי יומיים שהוא ניסה לאתר את הבעיה ותוך כדי עידכנו אותי הם הודיעו לי על זה. וכשאמרתי להם שמילאתי יותר מדי שמן אמרו לי שזה לא בגלל זה.

אני נוטה יותר לכיוון של מנוע חדש, בעיקר בגלל האחריות. מה אתם חושבים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך איבחנו שצריך לעשות ראש מנוע במוסך? האוטו התחמם לך חוץ מלרעוד?

פורסם

לא יודע. נדלקה נורה של בדוק מנוע לפני זה. הוא התחבר למחשב מנוע ואמר לי שיקח כנראה הרבה זמן אז הלכתי. הוא הסביר לי עכשיו משהו עם קומפסיה בין הצילינדרים אני לא מבין בזה.

הלכתי לאחד המוסכים שמומלצים בפורום בקטע של צרפתיות ופיג'ו במיוחד

פורסם

אם האבחנה נכונה, תפרק את מה ששווה מהרכב ותמכור את מה שנשאר לברזל.

לא מאמין שאחרי החלפת המנוע, שעולה יותר משווי הרכב, תישאר עם רכב אמין.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אל תגזים, אם התיקון עולה 2500 ש"ח ואחריו יהיה אפשר למכור את הרכב בסביבות ה7-8K ש"ח ובינתיים להשתמש בו לתחבורה, זה עדיף מלמכור אותו לפירוק ב500 שקל.

ואם אני ארצה למכור. לא יעשו לי בעיות כשייראו ששופץ ראש מנוע? לעומת מנוע חדש עם אחריות לשנה?

אם יעשו עבודה טובה והרכב יעבוד כמו שצריך אין סיבה שתתקשה למכור. במיוחד אם מבחינה קוסמטית הרכב שמור וללא תאונות.

אם אתה מחליף מנוע, עדיף כבר להישאר עם רכב לעוד כמה שנים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

אני בטוח אתקן, והמחירון של הרכב באזור ה14. אם לוקחים בחשבון שאני מחליף מנוע אני לא חושב שיפחדו לקנות אותו כי יש אחריות של שנה. חוץ מזה לא צריך להחליף כלום והשלדה של הרכב תקינה. אני לא חושב שיש הרבה מוכרים ביד 2 שמוכנים להתחייב על בדיקה עם רכב של 2003

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחירון לחוד ומציאות לחוד :) אם זה הSX אתה יכול לקבל כזה מחיר. אם זה 5 דלתות רגיל קשה לי להאמין.

בכל אופן מעט מאד אנשים ילכו למכון בדיקה עם רכב במחירים האלה ובשנתונים האלה.

מה שבטוח, למכור לברזל אחרי השקעה כזו זה מעשה מפגר.

פורסם

סתם שאלה

לא יכול להיות מצב שסה"כ יש בעיה באטם ראש מנוע ואז צריך "רק" לפרק את הראש, לנקות, לשים אטם ולהתקין מחדש?

יש לך עוד ממצאים? התחממות יתרה? נוזל בצורת טחינה מתחת לפקק של המכסה?

כי אם כן, יכול להיות שתיקון יפתור בעיה בלי החלפה של מנוע

פורסם

לפי דעתי אני לא קונה את ההבחנה הסאת ולפי דעתי 2 : לא שווה להשקיע ברכב הזה אגורה. תמכור למגרש הלוואה קטנה וקח משהו אחר, השקעת השקעת. מטעויות כאלה לומדים.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...