Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי אשם? [רכבים בכיכר]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת חוכמה קטנה להביא דוגמא ממדינה מתוקנת ,

אנחנו כאן בלבנט , כולם עצבניים , ממהרים :twisted:

והכל עולה באש. (לא ירוק ושליו )

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא בדקתי את החוק המדויק אבל באירלנד

לכן לדעתי האשמה על רכב א' שנכנס למצב הזה ברגע שהוא בחר את הנתיב הלא נכון בכיכר.

שתי טעויות.

הראשונה, שלא בדקת שההתרחשות המתוארת בתחילת השרשור איננה באירלנד, אלא בישראל.

השנייה, העיקרית, שלא טרחת לקרוא את השרשור לפני שהגבת, מה שהיה חוסך את הטעות הראשונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
באמת חוכמה קטנה להביא דוגמא ממדינה מתוקנת, אנחנו כאן בלבנט, כולם עצבניים, ממהרים :twisted:

והכל עולה באש (לא ירוק ושליו).

בלבנט בוער, ב"מדינה המתוקנת" קופא. יש איזון.:lol:

ובכל אופן, אני מכיר שבניכר, במעגל תנועה מרובה נתיבים, הנתיב החיצוני הוא ליציאה הקרובה והפנימי - ליציאות המרוחקות יותר.

אפשר היה להניח שהמחוקק הישראלי יקבל את ה"נורמה" הזו. אבל לא כך היא, להוותנו....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
במקרה כזה רכב א' היה צריך לתת זכות לרכב בכיכר ובכלל לא להכנס.

רכב א' שרוצה להיכנס לנתיב הימני יתן זכות קדימה לרכב ב' שנוסע בנתיב השמאלי??

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Aprilia Shiver 750

פורסם
בהוראת החוק אין הגבלה למספר הנתיבים שלהם יש לתת זכות קדימה בכניסה לכיכר.

כבר התייחסתי לנקודה הזו.

עקרונית, אין בעיה להכנס לנתיב הפנוי (הימני). זה לא מקפח את זכות הקדימה של הרכב בנתיב השמאלי (פנימי).

מעשית, טוב להביא בחשבון שאולי הרכב בנתיב הפנימי (שמאלי) יעבור לחיצוני (ימני) כדי לצאת מהכיכר. כרגיל, אין תחליף לזהירות ושכל ישר.

פורסם
שתי טעויות.

הראשונה, שלא בדקת שההתרחשות המתוארת בתחילת השרשור איננה באירלנד, אלא בישראל.

השנייה, העיקרית, שלא טרחת לקרוא את השרשור לפני שהגבת, מה שהיה חוסך את הטעות הראשונה.

טעות אחת, אתה מניח דברים (כמו שלא קראתי או שמדובר בישראל כי את זה פות"ש לא ציין) , טעות שניה, אתה קופץ למסקנות שגויות בעקבות הטעות הראשונה.

קראתי את השירשור. בכוונה כתבתי שזה לדעתי ובהתבסס על ניסיוני על ההגיון ומה שלימדו אותי כאן כשעשיתי רישיון לרכב ואחר כך לאופנוע כי אי אפשר להמיר רישיון ישראלי לאירי.

פעם הבאה אכתוב ישראל כדי שתנוח דעתך.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

4 עמודים ללא תכלית

כל עוד לא יודעים את החיצים הכל תיאוריה

נטקו

קנה לו שווארמה, אבל....

מותר לך לעבור מנתיב לנתיב באותו כיוון חץ שממנו נכנסת בתנאי שהסטיה היא לא לצורך עקיפה

[TABLE]

[/TABLE]

(ה) נוהג רכב לא יעקוף, לא ינסה לעקוף ולא יסיט את רכבו שמאלה או ימינה כדי לעקוף רכב או בעל-חיים באחד מאלה:

(

(4) הוא עובר בתוך צומת, או אינו משלים את העקיפה לפני הגיעו לצומת;

הוראת פסקה (4) בתקנת משנה (ה) לא תחול על –

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(1) עקיפה בכביש שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה;

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
במקרה כזה רכב א' היה צריך לתת זכות לרכב בכיכר ובכלל לא להכנס.

אני אחדד:

אם רכב ב' היה בנקודה שמסומנת בכוכב כחול כשרכב א' הגיע לכיכר, הוא יכול להיכנס לכיכר ואין צורך לחכות כדי לתת לו זכות קדימה. ויכולים להיות בהמשך עיכובים כמו רכב ג בצהוב שנותן זכות קדימה להולך רגל או סיבה אחרת שבגינה רכב ב' צמצם את הטווח לרכב א' (גם המסלול שלו קצר יותר :?). ואז לשיטתך רכב א' כן נהג כשורה כי המשיך ישר מהנתיב החיצוני ? האם עכשיו רכב ב' כן אשם ?

kikar.png

פורסם (נערך)
ביקשתי צילום של הצומת המדוברת כדי לראות את החיצים לפני הכניסה לצומת

מסובך?

אולי כתובת הצומת תוך הדגשה מהיכן הגיעו שני הרכבים, נסתכל בגוגל

זוהי הצומת. אימי נכנסה בדיוק מהיכן שהמסחרית השחורה עומדת ורכב ב' נכנס מהיכן שהטויוטה עומדת.

כמו שניתן לראות, אין שום סימונים על הכביש.

‏‏לכידה.jpg

‏‏לכידה.jpg

עריכה אחרונה על ידי amit94
פורסם
אני אחדד:

אם רכב ב' היה בנקודה שמסומנת בכוכב כחול כשרכב א' הגיע לכיכר, הוא יכול להיכנס לכיכר ואין צורך לחכות כדי לתת לו זכות קדימה. ויכולים להיות בהמשך עיכובים כמו רכב ג בצהוב שנותן זכות קדימה להולך רגל או סיבה אחרת שבגינה רכב ב' צמצם את הטווח לרכב א' (גם המסלול שלו קצר יותר :?). ואז לשיטתך רכב א' כן נהג כשורה כי המשיך ישר מהנתיב החיצוני ? האם עכשיו רכב ב' כן אשם ?

[ATTACH=CONFIG]477097[/ATTACH]

ואם לסבתא היו גלגלים...

אי אפשר לעשות כל פעם סרטוטים כדי לדבר על סיטוציות לא הגיוניות, שהרי במצב הזה ברור שרכב ב' נכנס ברכב א' בכוונה תחילה או בזלול או ראיה לקויה, או השד יודע מה...

פורסם
טעות אחת, אתה מניח דברים (כמו שלא קראתי או שמדובר בישראל כי את זה פות"ש לא ציין) , טעות שניה, אתה קופץ למסקנות שגויות בעקבות הטעות הראשונה.

קראתי את השירשור. בכוונה כתבתי שזה לדעתי ובהתבסס על ניסיוני על ההגיון ומה שלימדו אותי כאן כשעשיתי רישיון לרכב ואחר כך לאופנוע כי אי אפשר להמיר רישיון ישראלי לאירי.

פעם הבאה אכתוב ישראל כדי שתנוח דעתך.

אם היית קורא את השרשור אז היית יודע שמדובר בישראל, יודע שהחוק הישראלי לא מסדיר את ההתנהלות בכיכר דו נתיבית באופן גורף, ולא היית כותב דעה שגויה, שמבוססת על ניסיון לא רלוונטי.

פורסם

מאחר והחוק לא מסדיר את ההתהנהלות בכיכר וניתן לראות שיש פסיקות מנוגדות על סיטואציות דומות, כתבתי לדעתי והסברתי ממה נוצרה דעתי. אני לא משפטן (אם אני לא טועה גם אתה לא) אבל רציתי לתרום לשרשור מתוך הסתכלות על הבטיחות שמעורבת בשימוש בכיכר דו נתיבית.

זכותך לא לקבל את דעתי אבל מאחר והיא דעתי (שמשותפת אגב לכמה חברי פורום אחרים כפי שאתה רואה), אתה יכול להגיד שהיא שגויה רק שזה יהיה מנוגד להגדרה של המילה "לדעתי".

לא קבעתי עובדות לאף אחד אבל כנראה שאיכשהו דרכתי לך על משהו כי אתה עסוק בגופו של הכותב ולא גופו של השרשור.

חבל, זה לא תורם לכלום.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
ואם לסבתא היו גלגלים...

אי אפשר לעשות כל פעם סרטוטים כדי לדבר על סיטוציות לא הגיוניות, שהרי במצב הזה ברור שרכב ב' נכנס ברכב א' בכוונה תחילה או בזלול או ראיה לקויה, או השד יודע מה...

זהו, שאני בסה"כ שרטטתי תרחיש אחד מהרבה אפשריים, בו התיאוריה של "נתיב חיצוני לימינה וישר בלבד ואין סיכוי לתאונה" הופרכה לחלוטין. ובשורה התחתונה, לא משנה מאיפה נכנסו לכיכר, אם נהג רוצה לצאת מכיכר מהנתיב הפנימי, שיוודא שהחיצוני פנוי, ואם הוא לא פנוי וארעה תאונה, האשמה שלו.

• תוכן חדש...