Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי כרגע מגבר 5 ערוצים של JVC שמגביר את כל המערכת (קומפוננט,6X9,סאב)

אני מעוניין שלסאב יהיה מגבר משלו (מונובלוק)

ואשמח מאוד לעזרה שלכם בבחירת המגבר.

* חשוב מאוד מגבר שלא ידועים בו תקלות כלשהן ושיחזיק מעמד לטווח ארוך במידה ובעתיד אני אחליף סאב.

הסאב שהמונובלוק יגביר הוא: Alpine SBG-1224BP

* חשוב שהמגבר יהיה קטן ולא יתפוס הרבה מקום, תקציב סביבות 1600 שקל.

כמה אפשרויות שראיתי וצריך את עזרתכם בבחירה, אולי בכלל יתאים לי משהו אחר שלא ברשימה.

Cerwin Vega B51

Alpine MRV-M500

JBL GTO751EZ

Rockford Fosgate prime R1000-1D

- - - - -

עוד שאלה קטנה זה בקשר לזה שיהיו לי מגברים ברכב, צריך כבל מתח?

יש לי כרגע כבל שיוצא מהמגבר JVC ומתחבר למצבר (לא מהכבלים הגדולים שיושבים בתא מטען)

תודה.

פורסם

השאלה העיקרית לדעתי צריכה להיות - מה חסר לך כרגע?

המגבר הנוכחי שלך מסוגל לספק ב-2 אוהם יותר מההספק הנומינלי שבו מוצהר הסאב.

אז אומנם אולי אין לו ספק כוח נפרד לערוץ המונו (ע"ס

והמעיים שלו כפי שנראה החל מ-1:50), אבל לא נראה לי שהוא מגיע לרוויה.

אז אם חסרה לך עוצמה במערכת, יכול להיות ענין של כיוונים, יכול להיות שתחום המיד-באס אצלך חלש (כלומר שילוב קומפוננטים עם ההגברה הצנועה) או שאתה בדרך לעשות שדרוג כללי. אם אתה מרגיש משהו אחר, כמו למשל אולי חוסר שליטה בסאב, אז אולי (במידה ולא תלוי בסאב עצמו) יש מקום להוסיף מונו לדעתי.

פורסם

אני מאוד מרוצה מאיך שהקומפוננט והרמקולים נשמעים,

אבל הסאב עצמו לא נשמע כמו שסאב אמיתי אמור להשמע, לאחר כמה כיוונים משני אנשי מקצוע עדיין אני מרגיש שמשהו חסר, לא יודע בדיוק איך להסביר את זה, פשוט הסאב לא מביא עבודה נקייה ומדויקת.

אני חושב שמגבר שיגביר רק את הסאב בלבד אני ארגיש שינוי.

בנוסף ראיתי שלרוב המונובלוקים יש כפתור שליטה על הסאב, עוד משהו שיעזור לדעתי.

בכל מקרה גם אם אתה חושב שאין לי צורך במונובלוק אני מאוד אשמח לקבל המלצה למונובלוק איכותי לפי הנתונים שרשמתי בתגובה ראשית וגם אשמח למענה על השאלה בקשר לכבל מתח ששאלתי.

פורסם

עד כמה שאני מכיר, חוות הדעת כלפי הסדרה הזו של אלפיין מציינות בעיקר סאב טונאלי שמתאים בעיקר להשלמת התדרים הנמוכים.

אם אתה מחפש משהו פאנטשי יותר, אולי פשוט הסאב לא מתאים לך.

לגבי שלט באס - אין לך צורך עקרוני בו. יש לך שליטה ישירה דרך ה-HU.

לגבי אפשרויות ההגברה - האלפיין חזק מדי בעיקרון ומספק 500W ב-2 אוהם (לעומת 250W נומינלים של הסאב), ה-JBL עוד יותר חזק ומספק 750W ב-2 אוהם, והרוקפורד עוד יותר עם 1000W ב-2 אוהם. כולם תומכים בכניסה של עד 4V ולכן לא בטוח כמה משחק יהיה לך הגיין כדי "להשתלט" על ההספק שלהם. לכולם יש לדעתי גרסאות מוחלשות יותר באותה סדרה. סרווין וגה, לא מכיר.

לגבי חשמל - כתלות בהספק הכללי של המערכת (ואורך הכבל) יהיה צורך להתאים את עובי הכבל שמגיע מהמצבר אל נקודת פיצול ומשם לכל מגבר. בהתאם גם את המינוסים.

פורסם

טוב מסתבר שבאחד הכיוונים המתקין הוריד לי את ה lpf של הסאב במגבר לאזור ה 50-70

העלתי את זה בחזרה ל 120 ויש שיפור.

במולטימדיה עוד לא כל כך למדתי איך לשלוט שם עדיין על הרמקולים והסאב, צריך יום אחד לשבת ולראות מה קורה שם.

• תוכן חדש...