Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איביזה סטייל 2016 גיר DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה 2 סנט שלי:

* אבזור מעולה. באמת כמעט כל דבר שאפשר לחשוב עליו. קצת מבאס שאין לדים בגרסה הרגילה - מצד שני - אף אחד לא היה משלם על ה FR שגם ככה לא משתלמת. ולהחליף לפחות את ההלוגן ללד יעלה גרושים וישפר את המראה מאד.

* יפה מאד מבפנים כאשר לוקחים חבילת צבע\FR - אחרת, התא נוסעים קצת אפור

* הצבעים שמגיעים בגרסה של ה 1 ליטר דיי מעפנים לדעתי, אין את הצבעים החזקים שהיו פעם. אני הלכתי על שחור עם VELVET.

* הפלסטיקה לא רעה. הדשבורד רך. לי אישית יש קרקושים מהפלסטיק של האיזור חגורת בטיחות נהג ומהמשענת יד וזה מרגיז אותי מאד.

* ה DSG מדהים למי שבא מאוטומט וגם לא מדהים. מה הכוונה? אמנם זה לא אוטו סופר חזק, אבל אני איכשהו תמיד מוצא את עצמי עף קדימה ב"פתיחה" ברמזור ללא כוונה. השילוב של הגיר עם המומנט הבאמת מכובד בסל"ד נמוך נותן חוויית נהיגה מצוינת. ההעברות הילוכים מדהימות, ההרגשה היא ידני באוטומט. עממה - אין לדעת מה תהיה אמינות הגיר הזה. ההיסטוריה לא מעידה טוב וזה גיר שידרוש יחס וטיפול לעומת גיר פלנטרי רגיל. כמו כן - יש דיליי דיי גדול מרגע הלחיצה עד התגובה - ואני מניח שזה מכוון כדי שיהיה זמן להרים את הקלאץ' בלי לפגוע. במצב ספורט זה משתפר והדיליי דיי קטן- אני לצורך העניין נוסע רק במצב ספורט כי זה דיי מטריד אותי.

*אחריות - רק שנתיים. קח בחשבון שאם יש בעיה בגיר אחרי שנתיים - זה עלול לעלות המון כסף.

*צ'מפיון - אומרים שהשירות לא טוב. לי אישית הייתה חווייה נוראית במסירה. לא הסבירו לי בכלל על הרכב כי הבחור מיהר לארוחת צהריים וגם הוא מאד זלזל בזה שהצגתי שריטה (קטנטה) בעת מסירה.

זהו בגדול, אני עברתי מהפיקנטו ואני מאד אוהב את השיפור. ההגה נוח מאד וקל למצוא תנוחת נהיגה טובה. הרבה מתלוננים על תמיכת המושב - אני פחות מרגיש את זה.

לדעתי תן בדיקה גם לאופל אדם (למרות שהמכלול המכני פחות טוב) וגם ל 208 ותחליט.

אני אהבתי יותר את ה DSG אל מול הגיר של ה 208 בנסיעה ולדעתי התא נוסעים של ה 208 משעמם לעומת האיביזה.

בהצלחה :)

פורסם

היי מייק , יוהד , תודה רבה על התגובות והסיקורים חבר'ה.

בגדול , החשש היחידי שלי הוא גיר ה DSG 7 הילוכים , וכמו שציינת יוהד האחריות שהיא רק לשנתיים ולא ניתן להגדילה.

ביצעתי נסיעת מבחן על הרכב והוא הרגיש לי נכון מבחינת הזריזות , ומבחינת התניידות בנסיעות העירוניות. אני רוכש את הרכב שישמש משפחה , וכן הוא עונה מבחינתי על כל הדרישות כי רוב מן הזמן הוא ישרת את האישה. צריכת הדלק היא דבר נוסף שחשוב לא פחות , ועקב המנוע הקטן וכוחות הסוס היחסית גדולים , צריכת הדלק מעולה. כמו כן משקל האוטו עומד על טון ו100 ק"ג , לעניות דעתי האיביזה מנצחת את כל שאר הקטנות בהיצע שלה.

אתן עדכונים על אופי השירות של צ'מפיון לאחר רכישת הרכב. דגם ה FR הוא פשוט ילדותי בעיניי, ומיותר, במיוחד בתוספת של 30 אלף ש"ח שלא מצדיקים אותם. את כל התוספות של ה "FR" אוכל להוסיף בעצמי , בלא יותר מ5000 ש"ח. כמו כן הייתי מוותר על המערכת מולטימדיה העלובה ששמו לנו , ומתקין אחת איכותית של פיוניר. אבל הזמן יעשה את שלו!

אגב הלכתי על הצבע הלבן , עוד מישהו ? 8)

פורסם
ה 2 סנט שלי:

* אבזור מעולה. באמת כמעט כל דבר שאפשר לחשוב עליו. קצת מבאס שאין לדים בגרסה הרגילה - מצד שני - אף אחד לא היה משלם על ה FR שגם ככה לא משתלמת. ולהחליף לפחות את ההלוגן ללד יעלה גרושים וישפר את המראה מאד.

* יפה מאד מבפנים כאשר לוקחים חבילת צבע\FR - אחרת, התא נוסעים קצת אפור

* הצבעים שמגיעים בגרסה של ה 1 ליטר דיי מעפנים לדעתי, אין את הצבעים החזקים שהיו פעם. אני הלכתי על שחור עם VELVET.

* הפלסטיקה לא רעה. הדשבורד רך. לי אישית יש קרקושים מהפלסטיק של האיזור חגורת בטיחות נהג ומהמשענת יד וזה מרגיז אותי מאד.

* ה DSG מדהים למי שבא מאוטומט וגם לא מדהים. מה הכוונה? אמנם זה לא אוטו סופר חזק, אבל אני איכשהו תמיד מוצא את עצמי עף קדימה ב"פתיחה" ברמזור ללא כוונה. השילוב של הגיר עם המומנט הבאמת מכובד בסל"ד נמוך נותן חוויית נהיגה מצוינת. ההעברות הילוכים מדהימות, ההרגשה היא ידני באוטומט. עממה - אין לדעת מה תהיה אמינות הגיר הזה. ההיסטוריה לא מעידה טוב וזה גיר שידרוש יחס וטיפול לעומת גיר פלנטרי רגיל. כמו כן - יש דיליי דיי גדול מרגע הלחיצה עד התגובה - ואני מניח שזה מכוון כדי שיהיה זמן להרים את הקלאץ' בלי לפגוע. במצב ספורט זה משתפר והדיליי דיי קטן- אני לצורך העניין נוסע רק במצב ספורט כי זה דיי מטריד אותי.

*אחריות - רק שנתיים. קח בחשבון שאם יש בעיה בגיר אחרי שנתיים - זה עלול לעלות המון כסף.

*צ'מפיון - אומרים שהשירות לא טוב. לי אישית הייתה חווייה נוראית במסירה. לא הסבירו לי בכלל על הרכב כי הבחור מיהר לארוחת צהריים וגם הוא מאד זלזל בזה שהצגתי שריטה (קטנטה) בעת מסירה.

זהו בגדול, אני עברתי מהפיקנטו ואני מאד אוהב את השיפור. ההגה נוח מאד וקל למצוא תנוחת נהיגה טובה. הרבה מתלוננים על תמיכת המושב - אני פחות מרגיש את זה.

לדעתי תן בדיקה גם לאופל אדם (למרות שהמכלול המכני פחות טוב) וגם ל 208 ותחליט.

אני אהבתי יותר את ה DSG אל מול הגיר של ה 208 בנסיעה ולדעתי התא נוסעים של ה 208 משעמם לעומת האיביזה.

בהצלחה :)

תגיד בנוגע לקרקושים, בוצע לך איזשהי התקנה מקומית שקיבלת מתנה?

אני שואל כי אצלי בפיקנטו כל האוטו מקרקש וזה משגע אותי גם אבל אצלי היו הרבה התקנות מקומיות.

אגב מוכרים עכשיו את הFR הידנית ב89 אלף, באסה שזה שתי דלתות

פורסם

מערכת המולטימדיה המקורית בסדר גמור, אין לה שיקוף מסך וכאלה אבל קליטת הרדיו טובה, הסאונד אחלה, הדיבורית מעולה ויש בה כל מיני גרפים ונתונים נחמדים ממחשב הדרך.

מעבר לזה היא שולטת בפונקציות כמו תאורת ליווי, נעילה אוטומטית ותפקוד של מערכות שונות ומערכת אחרת לא תתן לך את זה.

פורסם
היי מייק , יוהד , תודה רבה על התגובות והסיקורים חבר'ה.

בגדול , החשש היחידי שלי הוא גיר ה DSG 7 הילוכים , וכמו שציינת יוהד האחריות שהיא רק לשנתיים ולא ניתן להגדילה.

ביצעתי נסיעת מבחן על הרכב והוא הרגיש לי נכון מבחינת הזריזות , ומבחינת התניידות בנסיעות העירוניות. אני רוכש את הרכב שישמש משפחה , וכן הוא עונה מבחינתי על כל הדרישות כי רוב מן הזמן הוא ישרת את האישה. צריכת הדלק היא דבר נוסף שחשוב לא פחות , ועקב המנוע הקטן וכוחות הסוס היחסית גדולים , צריכת הדלק מעולה. כמו כן משקל האוטו עומד על טון ו100 ק"ג , לעניות דעתי האיביזה מנצחת את כל שאר הקטנות בהיצע שלה.

אתן עדכונים על אופי השירות של צ'מפיון לאחר רכישת הרכב. דגם ה FR הוא פשוט ילדותי בעיניי, ומיותר, במיוחד בתוספת של 30 אלף ש"ח שלא מצדיקים אותם. את כל התוספות של ה "FR" אוכל להוסיף בעצמי , בלא יותר מ5000 ש"ח. כמו כן הייתי מוותר על המערכת מולטימדיה העלובה ששמו לנו , ומתקין אחת איכותית של פיוניר. אבל הזמן יעשה את שלו!

אגב הלכתי על הצבע הלבן , עוד מישהו ? 8)

גם לי יש דעה עניה ולפיה דווקא ה 208 עדיפה על האיביזה בממדיה, נוחותה העודפת, שלוש שנות האחריות, צמד כריות נוסף והגיר הפלנטרי המבורך, המקום היחיד בו האיביזה מקבילה או אף טובה מעט יותר הם הביצועים, וגם זה ענין של קמצוץ הפרש, אם בכלל. לטעמי היא גם נראית טוב יותר, האיביזה הותיקה אף פעם לא היתה אייקון עיצובי והזמן לא ממש עוזר בענין.

פורסם

מצד שני צריך להזכיר שהפיגו לא ממש מצליחה במכירות כמו האיביזה,ומה שגורם לדעתי זה חוסר האיבזור שלה לעומת האיביזה.

כשיושבים בפיגו ורואים את ההגה הערום,ידיות שחורות רואים שחסכו עליך,באיביזה אתה לא רואה זאת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תגיד בנוגע לקרקושים, בוצע לך איזשהי התקנה מקומית שקיבלת מתנה?

אני שואל כי אצלי בפיקנטו כל האוטו מקרקש וזה משגע אותי גם אבל אצלי היו הרבה התקנות מקומיות.

אגב מוכרים עכשיו את הFR הידנית ב89 אלף, באסה שזה שתי דלתות

בפיקנטו שהייתה לי התקינו חיישנים והאוטו היה נטול קרקושים 5 שנים + אז אתה יכול להיות בטוח שזה קשור להתקנות ובר תיקון (אלא אם כן שברו משהו)

באיביזה גם התקינו חיישנים, אבל הקרקושים דווקא לא באים מהאיזורים האלה.

פורסם
מצד שני צריך להזכיר שהפיגו לא ממש מצליחה במכירות כמו האיביזה,ומה שגורם לדעתי זה חוסר האיבזור שלה לעומת האיביזה.

כשיושבים בפיגו ורואים את ההגה הערום,ידיות שחורות רואים שחסכו עליך,באיביזה אתה לא רואה זאת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

אני איתך בזה וזה מה שהכריע את הכף אצלי.

לגבי מה שנאמר על עניין העיצוב אז זה לגמרי טעם אישי. אני גם חושב שהפיג'ו (בצבע הנכון) יותר יפה מהאיביזה. אבל בחלק מהקימורים ובעיקר מאחורה אני חושב שהאיביזה יותר יפה. מה שכן - צריך לעשות חשבון. בוא נגיד שה 208 בגרסה המאובזרת תצא כ 10 אש"ח יותר מהאיביזה על הכביש (או אולי קצת פחות). צריך לשקלל את מחיר הטיפולים, הביטוח והעניין של הגיר... ואז יש מצב שהפיג'ו יותר משתלמת.

פורסם
בפיקנטו שהייתה לי התקינו חיישנים והאוטו היה נטול קרקושים 5 שנים + אז אתה יכול להיות בטוח שזה קשור להתקנות ובר תיקון (אלא אם כן שברו משהו)

באיביזה גם התקינו חיישנים, אבל הקרקושים דווקא לא באים מהאיזורים האלה.

לי בפיקנטו התיקנו מולטימדיה, חיישני רוורס, דיבורית, מרימי חלונות.

תחשוב בהיגון שפותחים את כל הפלסטיקים האלה בחלקם מסתתרים חוטים שיושבים בצורה כזאת שלא יזזו במהלך נסיעה

לאחר החזרת הפלסטיקים לא תמיד מצליחים להחזיר בדיוק כמו שהיה.

כמובן שיכול להיות שאצלך נפל מתקין מנוסה כבר שעשה עבודה טובה אבל אני נגד כל ההתקנות המקומיות.

בכל מקרה מאכזב אותי מה שאתה אומר שבאיביזה יש קרקושים.

פורסם

עניין ה"קרקושים" הוא שטויות במיץ. אפשר לנסוע לכל מקום התקנות ולסדר את זה כאשר אתה רואה בעיניים את העבודה.

לגבי עניין הפג'ו , הרכב הזה לא נמכר בשוק , מניסיון. לא אתקרב שוב פעם לצרפתיות , וכן , יגידו מה שיגידו :-D

פורסם

קירקושים זה לא שטויות,לפעמים מדובר על כבל רופף אבל לפעמים זה סיפור לאתר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לי בפיקנטו התיקנו מולטימדיה, חיישני רוורס, דיבורית, מרימי חלונות.

תחשוב בהיגון שפותחים את כל הפלסטיקים האלה בחלקם מסתתרים חוטים שיושבים בצורה כזאת שלא יזזו במהלך נסיעה

לאחר החזרת הפלסטיקים לא תמיד מצליחים להחזיר בדיוק כמו שהיה.

כמובן שיכול להיות שאצלך נפל מתקין מנוסה כבר שעשה עבודה טובה אבל אני נגד כל ההתקנות המקומיות.

בכל מקרה מאכזב אותי מה שאתה אומר שבאיביזה יש קרקושים.

שמע... אני סידרתי את זה דיי בקלות. אבל כן זה ביאס. הבנתי מחבר שזה לא טיפוסי בכלל והמקרה שלי דיי נדיר ברכב הזה. (זה מישהו שמבצע התקנות בוואגיות חדשות כל הזמן).

איתי - אני חושב שהנסיון אולי מדבר על רכבי עבר. אבל אם אתה כל כך סגור - אז לך על האיביזה.

• תוכן חדש...