Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קריאת שירות למונדאו 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לקחתי השבוע מונדאו 2013 לבדיקה, הרכב התברר הוחלף לו החלק התחתון של המנוע במסגרת קריאת שירות בשנה שעברה, ובשל כך מספר המנוע והשלדה לא זהים.

האם מישהו שמע על הקריאה המדוברת או שהמוכר מבלף (למרות שהוא טוען שיש לו אישור ממוסך יבואן)

פורסם

נשמע מאוד לא אמין בעליל...

אם היה תיקון במורשה יבואן,אתה יכול לגשת ולבדוק אבל אם עשו שינוי במספר מנוע,היה מחוייב לתת ללקוח שטר מכר (כנראה החליפו מנוע) וכמובן שצריכים לבצע שינוי ברישיון הרכב.

מס' מנוע ומס' שילדה לא מתאימים יחד זה כבר חשד לרכב מועתק/משוכפל/מזוייף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

שטר מכר קיים, זה מה שהתכוונתי לאישור ממוסך יבואן, אני לא מבין הרבה במכוניות אז לא זכרתי את השם של השטר.

מדובר פה במגרש של חברת ליסינג מוכרת (אני מעדיף שלא להוציא דיבה בשלב זה) ולא חאפר שמוכר סטוקים של רכבים מהשכרה אז מפתיע אותי שהוא ינסה לעשות משהו לא כשר. אני עדיין מנסה לברר במה מדובר וכנראה אחכה ליום שלישי להמשך פרטים.

פורסם

אתה בטוח שמספר השילדה לא זהה ? שיבדקו שוב היטב את הסוגיה,אם יש לך טופס של מכון הבדיקה,העלה בבקשה שריקה/צילום ברורים שלו.מס' שילדה לא מתאים עלול להיות רכב גנוב/מזוייף/משוכפל- עם זה לא הייתי מתעסק כלל.

לעומת זאת,אם מספר השילדה תקין והחליפו מנוע (ואז ברור ,שיש שינוי במספר המנוע) ויש שטר מכר אז יש שתי אפשרויות:

מנוע מפירוק- ניגש לעמדה מס' 1 בחולון/משרד הרישוי בחיפה מוקדם ביותר על הבוקר ,רושמים את המנוע החדש לאחר שאתה מוסר להם את שטר המכר ובא לציון גואל.

מנוע מיבוא- אפשר לחכות לרישום המנוע בטסט ועליך לשמור על שטר המכר היטב.

צריך לחקור לעומק,מדוע הוחלף המנוע -הסיבה האמיתית (אם היא מכנית ולא בגלל תאונה) יכולה לעזור יותר להבין אם הרכב שווה בכלל קנייה.

פורסם

מצורף טופס הבדיקה, רשום שמספר המנוע והשלדה זהים אז לא כל כך הבנתי מה החליפו, המנהל סניף אמר שהחליפו את החלק התחתון של המנוע ויום שלישי הוא יביא את שטר המכר, בכל מקרה מכיוון שאני לא מבין יותר מדי, אשמח אם תעזרו לי עם הטופס.

כמובן שהתחייבו לתקן את כל הליקויים.

בדיקת_רכב_מונדאו.jpg

פורסם

ברשותי מונדאו 2009 לפני הרכישה היו לי 2 אופציות ניגשתי למוסך מורשה של פורד ליד הבית

וביקשתי את ההמלצה שלהם בעניין הרכבים.

האמת שמחו לסייע לי ואמרו לי איזה דברים קריטים עשו ברכבים

(כמובן ידעו שאני אטפל אצלם) ממליץ לך לבודק מול מוסך מורשה

פורסם

נראה לי שהם מדברים על מגן תחתון שחסר (מופיע בהערות למטה).

מעבר לכך, הרכב עושה רושם של לימון : מנוע מזייף, סימן לשריפת שמן, נזילת שמן מהגיר, הילוכים דופקים.

בקיצור, אם אתה רוצה לזכות מקצת הנאה מהרכב - תמצא רכב אחר. עם הרכב הזה צפויות לך רק בעיות.

פורסם (נערך)
אולי הוחלף במסגרת הבעייה עם מנועי ecoboost 2.0 והצילינדר הרביעי ? היו מספר כאלה בפורום . במקרה כזה לפעמים החליפו מנוע.

אתה יכול להפנות אותנו ל"מספר" המקרים האלו כאן בפורום? למי כאן בפורום שאתה יודע או שמעת או מכיר החליפו מנוע במסגרת הצלינדר?

מעניין מאוד איזו בעיה יש במנועים מלבד תקלה מסויימת עם צלינדר 4 שקרתה פעמים בודדות בחו"ל לפי מה שאני קראתי, בפורום אחד הגדולים באירופה במקרה TALK FORD וכאן כל המומחים שמעו על מקרים, מנועים הוחלפו... כאשר יש כאן כמות רכבים מזערית אם בכלל ביחס לעולם.

המנוע הזה נמכר גם בארה"ב ואם התקלה כזאת נפוצה, בהצלחה למצוא משהו ברשת מעבר לפוסט או 2, בגוגל הכוונה.

נשמע שכל אחד קרא על זה ושמע ומפיץ את זה כאילו אין מחר.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

לגבי הרכבים, כפי שנאמר אין ולא היו קריאות שירות למונדאו מזה שנים רבות מאוד.

צריך לדעת מה החליפו בדיוק.

פורסם (נערך)

כשחיפשתי smax ב 2013 . שני רכבים שבדקתי הוחלף להם מנוע. הכל מגובנ בטפסים רשמיים אבל התחלתי לחפור ואז גיליתי את הסיבה. גם אני חשבתי שזה ארוע נקודתי ובסוף עזבתי את זה... עד שעלה פה (לא בגוגל) עוד מישהו עם רכב דומה שהוחלף לו מנוע. אז נכון שזה רק שלושה אבל אולי זה המקרה של פות"ש . אין לי באמת הבנה עמוקה במנועי פורד ולא חפרתי הלאה לבדוק את היקף הבעיה.

אם נעשה אקסטרפולציה מהמקרים האלה (כי לפורום מגיעים אולי 1% מהרוכשים) אז כנראה שיש בעיה אבל היא פחות חריפה ממה שהיה ב tsi לדוגמא. זה שלדעתך היא דווחה בחו"ל לא אז דווקא את בעיית הדחיסה מצאתי באיזה פורום זר.

וסתם כאנקדותה קרא פה את הודעתו של אדון פלג (פוסט 29 ו 31)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?601034-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-s-max-%D7%94%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%93%D7%92%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99&p=5122047&viewfull=1#post5122047

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הוחלף מנוע ולכן המספר לא מתאים כנראה לרשום כעת ברישיון,אם יש שטר מכר זו לא בעיה.

יש בעיות יותר חמורות- הרכב מאוד מוזנח ונדרשת השקעה רבה כדי להביאו למצב טוב.

הרכב הזה עבר ק"מ של השכרה ולא פחות מכאן והוא מאוד מוזנח ולא טופל באהבה הייתי מוותר על התענוג.

פורסם

כמו שציינתי קודם, מנהל המגרש בדק מול היבואן שאמר לו שהוחלף חלק תחתון של המנוע לפני שנה, אולי ריקול שקט כמו שמישהו פה רמז, יכול להיות שנעשתה טעות לגבי השטר מכר שלא עבר לחברה אבל הוא קיים.

לגבי הלימון (מושג חדש לי) ברור שכל הליקויים יתוקנו השאלה אם אלו ליקויים כבדים או שאפשר ליישר קו ולהמשיך הלאה, הדבר שהכי מטריד אותי זה הנזילת שמן, מקורה על פי הבוחן הוא בחיבור בין המנוע ותיבת ההילוכים.

• תוכן חדש...