Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחרי שנים על אופנוע...........

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני משתמש באופנוע(CBF500) ל99% מהנסיעות היומיומיות

מהשתחלות בפקקים כדי להגיע לחברות בת"א ועד "קפיצה" קלה לנתניה\נס ציונה כדי להיפגש עם לקוח(ולפעמים גם קצת יותר רחוק)

לפעמים בסופ"ש כשאני נוסע עם חברים או משהו ויש בבית אוטו פנוי אני לוקח

בעבודה רק אם יש צירוף מקרים של יום ממש סוער ואוטו ממש פנוי אני אוותר על האופנוע (ואקלל את עצמי ברגע שאני אגיע ל(אין)חניה)

אז למה אתה לא משנה את החתימה?:wink:

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
אחרי שנים שאני רוכב על אופנוע (קטגוריות 500 סמ"ק) נאלץ לפרוש לטובת הקופסת גפרורים.

לא חשבתי שהרגע הזה יגיע ...אבל הנה הוא בא!!!

נמאס כבר לרכב על הכבישים האלה שאף אחד לא שם עלינו(הרוכבים),חותכים אותנו,מועכים אותנו,אפילו מעיפים אותנו בכוונה רק בגלל שאנחנו אופנועים.

אני לא הולך ללמד אף אחד שאנחנו גם כן קיימים על הכביש.

נמאס כבר ויצא מכל החורים....

נקנה איזה אופנוע שטח לשבתות ונוציא עליו את ההנאה כי על הכביש אי אפשר(אפילו אם אתה רוכב זהיר).

אני מתכוון עוד שבוע שבועיים בערך להתחיל ללמוד על 500..

ומה שכתבת פה וכמה מהתגובות הראשונות, מערערות בי משהו לא ברור לגבי זה.

המטרה שלי בהוצאת הרישיון הזה הוא בעיקר התניידות יום יומית, עבודה, הוצאות ואיך לא - פאן.

עכשיו קצת מוזר לי שאתה מגיע להחלטה הזאת אחרי "שנים" (אני באמת תוהה לכמה זמן התכוונת)

אחרי כ"כ הרבה (?) זמן....

אני מודע לסכנות ולא מתכחש להם, אבל אתה מציג את זה כ"מאבק הישרדות" בכל פעם שאתה יוצא לכביש.. האם זה כך?

כולם מן הסתם לוחצים עלי לרדת מהעיניין, אבל זאת הפעם הראשונה שאני שומע את זה מרוכבים וותיקים.

hope for the best, expect the worse.

פורסם
סקוטר..

אני חייב לציין שאני מופתע.. קבל ח"ח.. לא כולם ככה

ועוד שאלה.. יש גם אוטו בבית?

כן, אבל עדיף שישאר שם

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
אני מתכוון עוד שבוע שבועיים בערך להתחיל ללמוד על 500..

ומה שכתבת פה וכמה מהתגובות הראשונות, מערערות בי משהו לא ברור לגבי זה.

המטרה שלי בהוצאת הרישיון הזה הוא בעיקר התניידות יום יומית, עבודה, הוצאות ואיך לא - פאן.

עכשיו קצת מוזר לי שאתה מגיע להחלטה הזאת אחרי "שנים" (אני באמת תוהה לכמה זמן התכוונת)

אחרי כ"כ הרבה (?) זמן....

אני מודע לסכנות ולא מתכחש להם, אבל אתה מציג את זה כ"מאבק הישרדות" בכל פעם שאתה יוצא לכביש.. האם זה כך?

כולם מן הסתם לוחצים עלי לרדת מהעיניין, אבל זאת הפעם הראשונה שאני שומע את זה מרוכבים וותיקים.

זה קצת יותר מורכב. קודם כל, אני לא רואה שההוצאות באופנוע קטנות במיוחד. הביטוח יקר, ואם אתה עושה מקיף, הרי כל חסכון אפשרי לעומת אוטו מתקזז.

הטיפולים יקרים. הצמיגים יקרים ונגמרים מהר. ביגוד עולה הרבה. וכו'. חסכוני זה בטוח לא, בקיצור.

פרקטיקה? בשקלול מנעולים, כיסוי, ציוד רכיבה (לא זז בלי מעיל\קסדה\כפפות\מגיני MORM) זה גם לא חוסך לי כלכך הרבה זמן בבוקר.

קרא את הכתבה של הסקוטר, מקצת הזמן שיש במחיצתי אופנוע אני יודע שככה זה בדיוק.

זה בפירוש מאבק השרדות בכביש. אתה צריך לנסוע בmindset של "הם רוצים להרוג אותי". אם תעשה את זה, אתה תסתדר. את רוב-רובן של התאונות אפשר למנוע, אבל אתה צריך 120% עירנות, להתרחק ממפגעים, לא להתפתות לרכב על השוליים בכביש מהיר, לחתוך מכוניות, לזגזג בתנועה מהירה ולעשות דברים מטופשים אחרים רק כי אתה יכול. על המניעה האקטיבית בוודאי ימשיכו להסביר רבים וטובים ממני.

רוב האנשים לא מפנימים את זה וממשיכים להגיד "הנהג אשם". אצלי, אין נהג אשם. רק אני אשם.

אם מישהו חתך אותי, אני אשם.

אם מישהו כמעט הוריד אותי, אני אשם.

וכן הלאה.

אם הפנמת את זה - וזה הדבר החשוב ביותר -, התייחסת לאופנוע בכבוד הראוי (כלומר לקחת את הדברים לאט, ללמוד לרכב כמו שצריך, תמיד לדעת שאתה רוכב גרוע ויש עוד המון מה לשפר), והתנהגת בצורה שקולה, אני חושב שהסיכון לצרות קטן למדי.

הייתי בדילמה דומה לשלך כשקניתי את האופנוע, למעשה לא רציתי אופנוע כביש ורק שיעורי הנהיגה גרמו לי לרצות אחד (יחד עם המחשבה שבניגוד לאופנוע שטח, יש לזה גם יתרונות פרקטיים. וחוצמזה, בדיוק קראתי את המבחן בפולגז של הCBF... וכו').

בשורה התחתונה, לי זה קל כי זה בפירוש כלי רכב שני, לכיף, לימים יפים ולסופי שבוע. אני לא חושב שהייתי רוצה אחד בתור כלי רכב יחיד, לא כי זה לא כיף (זה בפירוש כן) אלא פשוט כי לפעמים, עדיף לא לרכב (במיוחד בגשם המקומי על כבישיו האיומים).

אה, כן. כבר אמרתי שזה פשוט כיף?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אז ככה, בשלב הראשון עוד לפני שיהיה לי כלי משלי,

אני מתכנן לעבוד בתור שליח או משהו בסגנון בזמן בפנוי שיהיה לי (אני עוד כמה חודשים מסיים י"ב ומתכוון לנצל את התקופה שבין הסיום התיכון לצבא להרוויח קצת כסף).

לגבי הוצאות, הבנתי שיש כלים זולים לאחזקה כמו הGS אפילו הייתי מתפשר על 250 . במיוחד לאור העובדה שאני מכיר במגבלות שלי ולא צריך מעבר לזה בהתחלה אבל כשנגיע לגשר נחצה אותו.

לגבי החלק השני של התגובה שלך, פותח השרשור כתב

על הכביש אי אפשר(אפילו אם אתה רוכב זהיר)
האם המצב כזה או שיש פה הגזמה?

(ולמען האמת, גם אם זה המצב, אני עדיין חושב שזה תלוי ברוכב ולאן למה ואיך הוא מכניס את עצמו למצב כזה או אחר).

לגבי שטח או כביש עדיין לא החלטתי.. (אני יותר מודאג מעניין הגנבים שנראה שמאוד נפוץ בתחום הד"וג)

עיניין הגשמים.. אנחנו לקראת סוף החורף.. לא במקרה בחרתי בתקופה הזאת להתחיל לגלגל את הנושא.

אני מתכוון להשתמש באופנוע ככלי רכב יחיד לפחות עד שאני אוכל לתהבסס כלכלית לקנות ולהחזיק רכב.

כמו אמרתי בתגובה הקודמת שלי - כרגע השיקולים המכריעים הם פרקטיות, חיסכון, עבודה וכיף.

פורסם

גוק .....אז זהו שנוסעים נורמלי הם נכנסים בך, סע מהר או שנקרא לזה תפרע חוק לא ייקרה לך כלום!

לא יודע איך זה יוצא מצבים כאלה....אבל כל הזמן שנסעתי מהר בין מכוניות , בפקקים בשוליים על הכביש המהיר,ועוד כל מיני דברים דומים לא קרה לי כלום!!!

אבל כשנוסעים רגוע , יפה ,ישר עם הנתיב , לא מפריע לאף אחד אז נכנסים בך!!!

אין לי מושג איך זה קורה או איך זה נוצר אבל עובדה שמשהו פה דפוק במערכת.

פורסם

שימטי ידידי,

ברור לכולנו שברכיבה על אופנוע/קטנוע קיימים סיכונים, והם חלק מכל העניין. נכון, ישנה סבירות גבוהה לפגיעה, אבל אני מאמין שאפשר למזער את ההסתברות הזו אם ננהג בשיקול דעת, עירנות, ואחריות.

ב 10 השנים שאתה על אופנוע - התרחב צי הרכב הישראלי בעשרות אחוזים, עומסי התנועה והפקקים היום - לא דומים לאלו של לפני עשור. שמור עלינו ממושבך ה'חדש' מאחורי ההגה.. בהצלחה!

פורסם
גם ככה עם יש אופנוע שטח אף אחד לא באמת משתמש בו ככלי תחבורה..

חובה אוטו... או לשלם על אוטובוס.

מישהו פה באמת משתמש באופנוע שלו ככלי רכב הראשי בבית?

לי אין רכב יש לי רק אופנוע.

כ2000 ק"מ בחודש.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

טוב אז ככה...

אין מצב שבו אני לא עולה אני על האופנוע..., גשם ברד...

זהו הכלי היחידי שיש לי.

בעיקרון פעם בשבוע בקושי אני מסיע את אבא שלי עם הרכב שלו..., אבל חוץ מזה, אני לא זז מטר בלי

האופנוע.

לגבי היעילות, אין מה לדבר. כבר דובר בו הרבה על היתרונות והחסרונות.

פשוט זה תלוי בך.

עד כמה אתה מוכן לרכב בכל מצב.(פחות או יותר).

scoot רוכב 98 אחוז מהזמן..., אצלי זה 99 אחוז..., לא בקטע מתפלצן אלא זהו פשוט דרך התחבורה היחידה שלי.

בכל מקרה.., רכב חכם ושיהיה בהצלחה.

-tPR:ReDesign

-"We Do Better at 45°"

פורסם

גוק .....אז זהו שנוסעים נורמלי הם נכנסים בך, סע מהר או שנקרא לזה תפרע חוק לא ייקרה לך כלום!

לא יודע איך זה יוצא מצבים כאלה....אבל כל הזמן שנסעתי מהר בין מכוניות , בפקקים בשוליים על הכביש המהיר,ועוד כל מיני דברים דומים לא קרה לי כלום!!!

אבל כשנוסעים רגוע , יפה ,ישר עם הנתיב , לא מפריע לאף אחד אז נכנסים בך!!!

אין לי מושג איך זה קורה או איך זה נוצר אבל עובדה שמשהו פה דפוק במערכת.

זה לא רק כשאתה רוכב.. גם עם רכב רגיל אתה מסתכן כשאתה נוסע על 70 קמ"ש באיילון (לדגומא)

פורסם

כניראה שזה לא כל כך נדיר שהאופנע הוא כלי התחבורה היחידיאפשר לחיות עם זה. היום אפילו אוטובוס לא דרס אותי כשהיה לי פנצ'ר! עשיתי לו סימן עם היד והוא האט!

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

• תוכן חדש...