Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון FR מהיבואן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

כנראה שאני יורד מכל הסיפור הזה של חברות מימון ואסע ישירות ליבואן.

בעיר שלי יש כל מני שינויים בצוות בצ'מפיון מוטורס ואין עם מי לדבר בנתיים ולכן אני אסע לראשון לציון.

אשמח אם תכינו אותי קצת למה שהולך להיות שם, כמה כל חודש יצא הרכב, לכמה שנים ואיך משלמים את היתרה, מה מחיר העמלה, האם משלמים מקדמה וכמה... וכל מה שאני צריך לדעת לפני הקנייה.

* אשכול קודם ננעל משום מה ולכן נפתח חדש.

תודה רבה לכולם!

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מצפה שתקבל תשובה חד משמעית כאן ?

כדאי שתהיה יותר ספציפי, אחרת כנראה גם ההודעה הזאת תינעל.

אתה מתכוון לקחת 100% מימון ? או לשלם מקדמה ואת השארית לקחת במימון ??

המימון תלוי בכמה תשלומים אתה מתכוון להחזיר את הסכום שתיקח..(וכמובן בהתאם לכמה שתחזיר יש טווח מינ׳ ומקס׳ שניתן להחזיר ובהתאם הריבית שתשלם..).

כמו כן, היות ואתה רוכש ישירות מהיבואן אתה יכול לבחור בתוספות כאלו ואחרות ואז המחיר ישתנה.. אני חושב שבגלל שזה אינדיבידואלי לך כדאי שתהיה יותר ספציפי, או שפשוט תרים טלפון למרכזי מכירות והם יעשו לך את כל החשבונות על פי הצרכים האישיים שלך..

פורסם (נערך)
אתה מצפה שתקבל תשובה חד משמעית כאן ?

כדאי שתהיה יותר ספציפי, אחרת כנראה גם ההודעה הזאת תינעל.

אתה מתכוון לקחת 100% מימון ? או לשלם מקדמה ואת השארית לקחת במימון ??

המימון תלוי בכמה תשלומים אתה מתכוון להחזיר את הסכום שתיקח..(וכמובן בהתאם לכמה שתחזיר יש טווח מינ׳ ומקס׳ שניתן להחזיר ובהתאם הריבית שתשלם..).

כמו כן, היות ואתה רוכש ישירות מהיבואן אתה יכול לבחור בתוספות כאלו ואחרות ואז המחיר ישתנה.. אני חושב שבגלל שזה אינדיבידואלי לך כדאי שתהיה יותר ספציפי, או שפשוט תרים טלפון למרכזי מכירות והם יעשו לך את כל החשבונות על פי הצרכים האישיים שלך..

אם הייתי יודע הייתי רושם את תוכן האשכול אחרת,

אני לא יודע אם הם מביאים מימון 100%

לפי התגובה שלך כנראה שכן אז כן אני מעוניין לקחת מהם מימון 100% בלי מקדמה אם זה אפשרי כמובן,

ו... אשמח קצת לתשובות לשאלות שלי אם מישהו כאן יודע איך כל התהליך הזה מתבצע אצל היבואן.

תוספת: צבע מיוחד לרכב ששווה 3000 שקל, רכב 5 דלתות.

אם אתם צריכים לדעת עוד משהו שלא רשמתי... תשאלו ואני אענה.

* לא ביקשתי עכשיו הסבר מדויק ומפורט, בקטנה לדעת מול מה אני הולך לעמוד -> השבוע אני אסע לצ'מפיון מוטורס בראשון לציון.

תודה על התגובה.

עריכה אחרונה על ידי LoveSound555
פורסם

* אשכול קודם ננעל משום מה ולכן נפתח חדש.

משום שהוא לא עוסק בלאון מהיבואן והנושא מיצה עצמו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש להם מגוון מסלולי מימון, הסוכן יפרט לך כבר.

לפני חצי שנה חבר קנה איביזה במסלול: 10% מקדמה והשאר פרסו לו למשהו כמו 5 או 6 שנים

עם ריבית לא כזאת גבוהה.

כמובן הרכב משועבד לבנק.

פורסם

אם לפות"ש יש הון מסויים והוא מעדיף לעשות בו שימוש אחר שאולי יותר מניב אז סבבה לקחת 100% מימון.

אם אין לו ומה שהוא צריך (צריך! לא רוצה) זה רכב חדש כזה משיקולי פרנסה אז סבבה. שישקיע ברכב ואני מקווה שזה ישתלם.

אבל אני חושש שמדובר במי שאין לו כסף פנוי ואין לו צורך בכזה רכב. הוא פשוט קונה לאון מפונפנת וזריזה כי בא לו והוא מאמין שיכול לעמוד בתשלומים.

לטעמי זו פשוט הפקרות.

והדובדבן זו ההחלטה לשפוך עוד 3,000 ש"ח על צבע מיוחד.

אם זיהיתי נכון אז לאון FR חמש דלתות באה רק בתצורת DSG 1.8 כך שמדובר ברכב שהמחירון שלו 160,000.....

לא כדאי לחסוך עשרות אלפי ש"ח ולקנות רכב סבבה לגמרי אבל משומש?

ואולי יש לו אלרגיה קשה לרכב משומש.... נניח. אז אפשר לאון חדשה פחות מאובזרת פחות חזקה ופחות מהירה.

גרסת 1.2 ידנית ב 117 או DSG ב 126

בועת אשראי הרכב זה כאן. פשוט כואב הלב.

פורסם (נערך)

רבותיי, מי שמממן זה הבנק. לא יבואן ולא אף אחד. גם במסגרות כמו של קרסו שמציעים מימון שלהם כביכול, זה מימון של הבנק.

לנושא הלאון - קח בחשבון שזה רכב שמציף את השוק (כי כל הצעירים קונים אותו, כל אלה במשבר גיל העמידה שלא יכלו לרכוש קורבט ובעיקרון כל אחד שחושב שזה רכב ספורט ב-1300 ש"ח לחודש). מה שאומר שכשתרצה למכור אתה עלול להיתקל בבעיה. לא בעיה שאין קונים, כי קונים יש, אלא בבעיה שיש היצע כל-כך גדול שאתה תצטרך לרדת במחיר. הצבע המיוחד שלך לא יהיה שווה כלום בעת מכירה. את זה יש לקחת בחשבון כי בעת לקיחת מימון של 100%, במסלול הרווח שאנשים לוקחים -50% סגור ל-3 שנים ו-50% פרוס על פני 3 שנים, אתה תצטרך להשלים סכום של כ-15-20 אלף מכיסך. האם יהיה לך מאיפה להשיג סכום כזה? האם תוכל לעמוד בזה? לקבל הלוואה היום לא קשה. השאלה היא אם אתה עושה זאת בתבונה. קח בחשבון שפה מדובר על מכירת רכב אחרי 3 שנים. כי אחרת, התשלום שלך יקפוץ ביותר מפי 2. ואז אתה תעמוד בפני שתי אפשוווית - לרדת במחיר ולהיפטר מהרכב, משמע החזר מכיסך גדל משמעותית. או לחלופין לשלם סביבות 3 אלף בחודש עבור הרכב.

עכשיו שלא תבין לא נכון, לדעתי זו הדרך הנכונה ביותר לקנות רכב. לא חושב שזה שווה לשפוך סכומי עתק על רכב. אני בעצמי עושה את זה. אבל העניין הוא להיות שקול ולדעת מה אתה עושה, ולא לחשוב שזה כולה 1300 ש"ח בחודש ואתה יכול לעמוד בזה, וזה כלום. כי יש מעבר לכך לא מעט היבטים נוספים.

קח בחשבון שאם הרכב עבר תאונה אתה בבעיה רצינית. כי ההחזר עבור ירידת הערך שתקבל מהביטוח, לא יגלם את מלוא הסכום שתצטרך להוריד במכירה, וכמובן שזה ידפוק לך את המכירה לגמרי. כי לא הרבה אנשים יהיו מוכנים לרכוש רכב אחרי תאונה. בטח לא במחיר שהוא לא מחיר רצפה, ובטח לא כשיש עוד מיליון כאלה בשוק, ללא תאונה.

בעיקרון אתה אמור להימנע מהמצב שאחרי 3 שנים אתה תהיה עם חור רציני בכיס, ללא רכב.

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם (נערך)

Samiro, ה1300 ש"ח שאתה מדבר עליו, זה כאשר אתה עושה "בלון" דרך חברות כמו קפיטל מוטורוס או ביטון מוטורס או כל חברה אחרת (בתכלס אתה יכול לעשות את זה ישיר עם סיאט, לא מבין למה אנשים הולכים למקומות האלה, אבל שיהיה)

כאשר אתה קונה רכב מסיאט ולוקח כסף מהבנק דרכהם, אתה יכול לעשות ל5 שנים ולשלם סכום יותר גבוע, פחות או יותר ללאון FR 1.8 5 דלתות, 2500 ש"ח לחודש, עכשיו 2500X36 חודשים זה: 90000 ש"ח, עכשיו, נגיד שאתה רוצה למכור את הרכב אחרי 3 שנים, לקחת הלוואה של 160000 אלף, החזרת כבר 90 אלף, נשאר לך 70000 להחזיר, אתה באמת חושב שלא תוכל למכור את הרכב אחרי 3 שנים ב70 אלף ש"ח לפחות? זה לא איביזה רפרנס אחי. אפשר למכור בלי בעיה, לסגור את החוב ולהחליט מה אתה רוצה לעשות אחר כך. (כל הסיפור הזה בתכלס זה נכון להיום, עוד שנתיים המדינה מחליטה שמורידים את המיסים על הרכבים ואכלנו אותה, חחח)

עכשיו, כאשר אתה עושה בלון, נכון, אתה לוקח 160000, מחזיר 1300X36 חודשים: 46800 ( נשאר לך להחזיר לבנק 113200), זה באמת קשה אחרי 3 שנים למכור את הרכב הזה במחיר הזה אני מאמין, בגלל זה אומרים לך "אחרי 3 שנים תבוא ואנחנו קונים ממך את הרכב ותיקח חדש" וזה סיפור שלא נגמר. אני לא אוהב, אני מעדיף לשלם יותר במשך 5 שנים אבל אני יודע שאחרי 3 שנים אם יהיה מצב כלכלי לא משהו, אני יכול לסגור את החוב, או נשאר משהו בקטנה להחזיר לבנק ואפשר לסדר משהו, אבל בבלון זה מסוכן, כי נגיד אחרי 3 שנים אתה לא יכול לקנות רכב חדש והחברה קונה ממך, בחיים לא תקבל 113 אלף על הרכב ויהיה לך חוב מאוד גדול נראה לי.

זאת דעתי לפחות.

עריכה אחרונה על ידי kurko1992

פורסם

גם במימון מהבנק אתה קונה עם בלון. שוב פעם, ביטון וכל שותפיו הן רק מתווכים, את המימון אתה מקבל בסופו של דבר מהבנק. אם היבואנים התחילו למכור רכבים בתשלומים, אז זה משהו אחר. אז כמות הרוכשים תרד משמעותית, כי לשלם 2500 ש"ח לא כל אחד יכול, בטח לא מי שיכול לשלם חצי מזה. ואני די בטוח שהוא מדבר על הלוואת בלון ולא על רכישה כמו שאתה ציינת. למה שיבואן ירצה למכור לך רכב בתשלומים ללא ריבית? זה לא משתלם לו. כבר יש אחלה מוצר בשוק שמגדיל להם את הרווחים, לא חושב שהם ירצו מוצר אחר. אל תשכח שבנקים מלווים יבואנים, ויבואן לא ירצה להרוויח על האוטו שהוא מכר עכשיו, רק עוד 3 שנים. יש לו הלוואות משלו שהוא צריך להחזיר. יש איזה מבצע או שניים כאלה בשוק, לא חושב שזה כמו שזה נשמע. ולא חושב שזה יהפוך לפופולארי כמו הלוואות בלון.

מה גם, כמו שציינתי, במידה ועשית תאונה - אתה בבעיה. כי גם אם אתה משלם עליו בתשלומים, הערך של הרכב יורד פלאים וגם הסיכוי שלך למכור אותו.

ואיביזה או לאון FR זה לא משנה, כאשר הרכב פופולארי ויש הרבה ממנו, במיוחד אם בשלך יש פאק כל שהוא, קשה למכור במחיר נורמלי.

פורסם

אני ואמא שלי קנינו את הלאון סטייל ב 118K עם איתוראן וקודנית אוטו' .

אני נגד תוכניות הבלון והמימון כי זה ברוך שקשה מאוד לצאת ממנו. אנחנו מנגד, הבאנו 30K מקדמה ואת השאר פרסנו להלוואה של 5 שנים שיוצא כל חודש 1500 ש''ח. בהחלט הוצאה שאפשר לעמוד במה לנוכח העבודה שיש הוצאות נוספות שהעיקרית מבניהן היא הביטוח שיהיה יקר לנהג צעיר.

אני רק יגיד וימליץ, שתוכנית בלון היא לא כדאית ואם זו האופציה היחידה שלך, וותר ותחסוך או תקנה זול יותר.

פורסם
גם במימון מהבנק אתה קונה עם בלון. שוב פעם, ביטון וכל שותפיו הן רק מתווכים, את המימון אתה מקבל בסופו של דבר מהבנק. אם היבואנים התחילו למכור רכבים בתשלומים, אז זה משהו אחר. אז כמות הרוכשים תרד משמעותית, כי לשלם 2500 ש"ח לא כל אחד יכול, בטח לא מי שיכול לשלם חצי מזה. ואני די בטוח שהוא מדבר על הלוואת בלון ולא על רכישה כמו שאתה ציינת. למה שיבואן ירצה למכור לך רכב בתשלומים ללא ריבית? זה לא משתלם לו. כבר יש אחלה מוצר בשוק שמגדיל להם את הרווחים, לא חושב שהם ירצו מוצר אחר. אל תשכח שבנקים מלווים יבואנים, ויבואן לא ירצה להרוויח על האוטו שהוא מכר עכשיו, רק עוד 3 שנים. יש לו הלוואות משלו שהוא צריך להחזיר. יש איזה מבצע או שניים כאלה בשוק, לא חושב שזה כמו שזה נשמע. ולא חושב שזה יהפוך לפופולארי כמו הלוואות בלון.

מה גם, כמו שציינתי, במידה ועשית תאונה - אתה בבעיה. כי גם אם אתה משלם עליו בתשלומים, הערך של הרכב יורד פלאים וגם הסיכוי שלך למכור אותו.

ואיביזה או לאון FR זה לא משנה, כאשר הרכב פופולארי ויש הרבה ממנו, במיוחד אם בשלך יש פאק כל שהוא, קשה למכור במחיר נורמלי.

לגביי המשפט הראשון שלך, זה לא "בלון" זאת הלוואה רגילה שאתה לוקח מהבנק דרך הסוכנות (למקר הזה סיאט) עם רביעית ממש נמוך, בדקתי בזמנו (לא רוצה להגיד מספרים כי לא זוכר מדוייק) על לקחת הלוואה מהבנק כדי לקנות רכב חדש (סלי הסוכנות, אני לבד מול הבנק) והיה הרבה יותר גבוע הרביעית מאשר לעשות את זה עם הסוכנות.

בלון לפי מה שהבנתי זה שאתה לוקח כסף משלם הרבה פחות חודשי אבל אחרי 3 שנים אתה צריך להחליט מה אתה עושה, משלם מה שנשאר לך והרכב שלך וזהו, או מחזיר אותו ומתחיל מחדש.

ההלוואה ל5 שנים, אתה משלם את האותו סכום במשך 60 חודש וזהו, נגמר הסיפור, הרכב שלך ואתה לא חייב כלום לאף אחד (מנסה להגיד את הדברים האלה במילים מאוד פשוטים, חחח)

אם אתה מוציא מהאפשרויות את הבלון ונשאר את האפשרות של לקחת רק הלוואה ולשלם ב60 תשלומים, אז כן, מאמין שאנשים יקנו הרבה פחות רכבים חדשים והשוק של יד 2 יחזור להיות טוב, כי באמת כמו שאתה אמרת, לא כל 1 יכול לעמוד בהחזר חודשים קבוע של 2500 ש"ח רק על רכב.

לגביי ה "למה שיבואן ירצה למכור לך רכב בתשלומים ללא ריבית? זה לא משתלם לו", היבואן מקבל את הכסף שלו ישיר, נגיד אתה קונה רכב ב160 אלף, לוקח הלוואה דרך סיאט (כותב סיאט כי מדברים על לאון FR פה, סבבה) מבנק הפועלים למשל, וסיאט מקבל את ה160 אלף ברגע שאתה חותם את כל המסמכים והבנק מאשר שהכל בסדר, אחר כך אתה משלם כל חודש את ה2500 ש"ח והבנק מקבל את הרביעית על הכסף שלקחת מהם, לא סיאט.

פורסם

אז זה אותה הלוואה עם תמהיל שונה. אף אחד לא מחייב אותך לסגור בלון. אתה עדיין משלם ריבית, ואם כבר יותר גבוהה מאשר אם תיקח בלון, כי אתה בעצם משלם ריבית רק על הקרן ובמקרה שלך הקרן היא כל ההלוואה. בעוד שבבלון אתה משלם ריבית רק על חצי מהסכום, או איך שחילקת. אני הבנתי מדברייך שפשוט חילקת את הסכום ל-60 תשלומים בלי הלוואה. לכן שאלתי למה שיבואו ירצה את זה.

פורסם
אז זה אותה הלוואה עם תמהיל שונה. אף אחד לא מחייב אותך לסגור בלון. אתה עדיין משלם ריבית, ואם כבר יותר גבוהה מאשר אם תיקח בלון, כי אתה בעצם משלם ריבית רק על הקרן ובמקרה שלך הקרן היא כל ההלוואה. בעוד שבבלון אתה משלם ריבית רק על חצי מהסכום, או איך שחילקת. אני הבנתי מדברייך שפשוט חילקת את הסכום ל-60 תשלומים בלי הלוואה. לכן שאלתי למה שיבואו ירצה את זה.

בא נתחיל מזה [emoji1] .

כן. לקחתי הלוואה ל5 שנים, קניתי את הרכב, ואחרי 5 שנים, מחזיר משהו כמו 4500 אלף יותר ממה לקחתי.

בא איתי מישהו שגר בארץ הרבה יותר ממני ואמר לי (במילים פשוטות) זה כלום כסף. פשוט מאוד.

הבלון זה יותר מסוכן מבחינתי, כי סבבה, אתה משלם פחות, אבל אם במקרה קורה משהו אחרי שנתיים, ואתה חייב למכור את הרכב, אתה עדיין חייב הרבה יותר מהסכום שאתה תקבל על הרכב.

במקרה שלי, נגיד היום אני רוצה למכור את הרכב, אהיה חייב לבנק במקרה הכי גרוע, 3000 ש"ח. אתה מחלק את זה לתשלומים, וזה כלום כסף.

בסופו של דבר, יש מצב שאתה לא מבין אותי, חחח, קשה לי להסביר את העצמי לפעמים בעברית, לא התכוונתי שלא משלמים רביעית, בבלון אן הלוואה רגילה. פשוט אני אומר שהרביעית שאתה מקבל מסיאט על לקחת הלוואה דרך הבנק ל5 שנים, לא כזה גבוע מאשר אם אתה הולך לבד לבנק ורוצה לקחת סכום של 150 אלף ש"ח כדי לקנות רכב.

אם אתה עושה בלון, הרביעית יותר נמוכה אולי, אתה כמו שכבר אמרתי, זה נראה לי יותר מסוכן בסופו של דבר.

זה הכל.

Enviado desde mi LG-H815 mediante Tapatalk

פורסם

אתה צריך לראות כמה הרכב שלך שווה ביחס לכמה כבר שילמת. תבדוק פרטני, לא כל-כך בטוח שאתה צודק. מאמין שיהיה הפרש רציני יותר. מהרגע שהוצאת את הרכב מהסוכנות מחירו יורד הרבה יותר ממה שילמת בחודש ובחודשיים הראשונים. כך גם בהמשך הזמן. בספק אם תצטרך להוסיף רק 4500-3000.

הוריי אגב לא היו צריכים להוסיף כלום. גם לקחו הלוואה עם בלון, מקבלים את מלוא סכום ההלוואה ומשתדרגים לרכב חדש. זה תלוי בסוג הרכב (הרכב המדובר היה סקודה ייטי). ואת הריבית שאתה טוען שסיאט מסדרים לך, אתה תקבל אם תלך לבנק לבד. מי שנותן את ההלוואה זה הבנק ולסיאט אין השפעה על גובה הריבית.

• תוכן חדש...