Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף,

רכב עם 2 מגדשים, כל אחד גודש 0.5 באר,

או מגדש גדול אחד הגודש 1 באר....?

דברי הבלים אינם מזיקים כאשר אין אוזניים לשמעם...

הדבר הכי מעצבן בעולם זה שאחותי הקטנה פורסת את הלחם עקום! צריך ללמד את זה בביה"ס!!

פורסם

זה לא בדיוק כך ובטח שמי שקונה רכב לא מחשבן מה עדיף אחד עם... או שניים עם....:shock:

דרך אגב ברוב המכוניות עם 2 מגדשים אחד אחראי לטורים הנמוכים ואחד לגבוהים

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

ברוב המכוניות עם 2 מגדשים אחד אחראי לטורים הנמוכים ואחד לגבוהים

וסיבה נוספת להתקנת 2 מגדשים היא מגדש לכל חטיבת צילינדרים (במנועי V לדוגמא).

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני אנסה קצת לארגן פה את העניינים .

יש טווין טורבו סיקוונסאלי - כלומר שני מגדשים אחד ממונה על הסל"ד הנמוך והשני ממונה על הסל"ד הגבוה . אחד מזין את השני . הקטן נפתח בטורים נמוכים והשני נפתח בטורים הגבוהים . אם תרצו אחד למומנט ואחד לכ"ס . למרות ששניהם מגיעים לאותה מטרה בסופו של דבר .

יש טווין טורבו לכל חטיבת צילינדרים כמו למשל בסופרה , הייתרון שמושג בזה הוא שניתן לשים שני מגדשים קטנים כך שהאוטו ירביץ בסל"ד הנמוך אבל המגדשים יפסיקו לנשום ולדחוס בסל"ד נמוך יחסית .

כלומר המגדשים ידחסו חזק מאוד בסיבובים נמוכים וישטיח את עקומת המומנט מוקדם יחסית , זה אחד המאפיינים הבולטים ביותר בטויוטה סופרה . bottom torque monster . ראיתי שקוראים לה ככה פעם .

עכשיו השיקול אם להרכיב טורבו אחד הוא מה אתה רוצה להפיק מהמנוע , כוח בסל"ד גבוה או כוח בסל"ד נמוך .

אם מתקיניםטורבו אחד במקום שניים מן הסתם הוא יהיה גדול יותר וכבד יותר מה שיגרום לו להיפתח בסל"ד גבוהה אבל גם לתת המון תפוקה באיזור שבו הוא חיי.

זה בקצרה ... אפשר לפרט עוד הרבה .

ים long time no

פורסם

אור, אני מסכים עם דבריך, אך כמה הערות:

אם תרצו אחד למומנט ואחד לכ"ס . למרות ששניהם מגיעים לאותה מטרה בסופו של דבר .

ההבדל הוא לא שאחד הוא למומנט ואחד לכ"ס (הרי כ"ס הם פונק' של מומנט - המומנט הוא כח המנוע האמיתי), אלא שאחד מסייע למנוע להעלות את המומנט בסל"ד הנמוך (מה שייתן נתון מומנט בשרני בסל"ד נמוך), והשני מסייע להעלות את המומנט בסל"ד הגבוה (מה שיגביה את כוחות הסוס).

אבל בדיוק כמו שרשמת, שניהם מגיעים לאותה מטרה - העלאת המומנט.

ולגבי זוג המגדשים - איני בטוח לגבי מה שרשמת בנוגע לכך שאם יותקנו שניים הם יפסיקו לגדוש בסל"ד הנמוך - הרי זה תלוי בגודלם.

ואמרת שאפשר לפרט עוד הרבה - בבקשה! אשמח מאוד לשמוע מה יש לך להגיד בנושא, אני תמיד שמח ללמוד כמה שיותר בנושאים הללו.

תודה!

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אם אני לא טועה, לנצ'יה היתה היחידה שהרימה כזה דבר...

מכונית עם 2 מגדשים, אחד סופרצארג'ר ואחד טורבו...

אחד לטורים נמוכים והשני לגבוהים. ממש יצירת מופת, אפילו נסעה...

הסיבוכים הטכנולוגיים והפתרונות, לשלב בין שניהם, לדאוג שהגדישה מאחד לא תגיע לשני, ולדאוג שה"חפיפה" בינהם תהייה מתואמת וכו', אומנות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
אם אני לא טועה, לנצ'יה היתה היחידה שהרימה כזה דבר...

מכונית עם 2 מגדשים, אחד סופרצארג'ר ואחד טורבו...

אחד לטורים נמוכים והשני לגבוהים. ממש יצירת מופת, אפילו נסעה...

הסיבוכים הטכנולוגיים והפתרונות, לשלב בין שניהם, לדאוג שהגדישה מאחד לא תגיע לשני, ולדאוג שה"חפיפה" בינהם תהייה מתואמת וכו', אומנות...

גילי

גם ל 205T16 האגדית היו שני מגדשים (של גארת' - אם אני לא טועה????).

אלון

פורסם

קודם כל ההשוואה מראש לא נכונה

אין דבר כזה "כל אחד גודש חצי באר"

זה לא שכל אחד גודש חצי ובסוף נהיה 1

הגדישה נימדדת אחרי הטורבו וזה לא מאפשר לימדוד רק אחד מהם

וגם אם כבר 2 טורבויים וגדישה של באר..ביודיוק כמו של הטורבו הגדול..כי 2 טורבויים על חצי באר זה ביכלל לא השוואה

עכשיו לגבי מה עדיף...תלוי למה..למי ..איזה מנוע..ומה אתה רוצה ממנו

2 יכנסו מוקדם יותר אבל המומנט שלהם יהיה בכוחו נמוך יותר

ו 1 יכנס יותר מאוחר אבל עם מומנט שיתן יותר פצצה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אור, אני מסכים עם דבריך, אך כמה הערות:

ההבדל הוא לא שאחד הוא למומנט ואחד לכ"ס (הרי כ"ס הם פונק' של מומנט - המומנט הוא כח המנוע האמיתי), אלא שאחד מסייע למנוע להעלות את המומנט בסל"ד הנמוך (מה שייתן נתון מומנט בשרני בסל"ד נמוך), והשני מסייע להעלות את המומנט בסל"ד הגבוה (מה שיגביה את כוחות הסוס).

אבל בדיוק כמו שרשמת, שניהם מגיעים לאותה מטרה - העלאת המומנט.

ולגבי זוג המגדשים - איני בטוח לגבי מה שרשמת בנוגע לכך שאם יותקנו שניים הם יפסיקו לגדוש בסל"ד הנמוך - הרי זה תלוי בגודלם.

ואמרת שאפשר לפרט עוד הרבה - בבקשה! אשמח מאוד לשמוע מה יש לך להגיד בנושא, אני תמיד שמח ללמוד כמה שיותר בנושאים הללו.

תודה!

לילה טוב,

שחף בן צבי.

לא התכוונתי שסוג אחד זה למומנט והשני לכוח סוס , ברור ששניהם עוזרים רק למומנט ובכך להפקת יותר כוח סוס , הכוונה שלי הייתה שרכב בעל טווין טורבו שמכוון לסל"ד נמוך כלומר מגדשים כמו סופרה יהיה רכב אימתני בסל"ד נמוך ויפיק המון המון המון מומנט בסל"ד נמוך אבל בסל"ד הגבוהה יותר יראה כאילו הוא כבר לא נושם .

לעומת זאת רכב בעל טורבו יחיד וגדול בסל" הנמוך יהיה אנמי מאוד אך בסל"ד הגבוהה יבעט כמו בהמה ויטיס את האוטו כמו ההרגשה שכולם מכירים של נסיעה ברכב מוגדש דוגמת אימפרזה טורבו . וזו עוד לא דוגמא קיצונית .

ים long time no

פורסם
גם ל 205T16 האגדית היו שני מגדשים (של גארת' - אם אני לא טועה????).

אלון

לא סגור על גארט או KKK ,אבל ב-T16 היו שני טורבואים ,אחד קטן ואחד גדול.

הפתרון של לנצ'יה היה מתוחכם בהרבה (לא בהכרח טוב יותר ,אבל מתוחכם) סופר לטובת משיכה מסל"ד נמוך וטורבו לסל"ד גבוה.

השם הוא ארבע . אס ארבע.

• תוכן חדש...