Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכל בגלל מסמר קטן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויהי ערב ויהי בוקר ויהי מסמר קטן (לא כל כך) בצמיג האחורי. באסה.

נו טוב, ממילא קרוב הצמיג לסוף חייו הטיבעיים - נחליף.

מה עושה הצרכן הנבון? נכון ניחשתם, סקר מחירים בטלפון.

yeah right הצחקתם את סוחרי ה"ענף".

טלפון ראשון לבית עסק מתמחה:

אני: "שלום, הגעתי לZZZZ המוכרים צמיגים?"

קול צרוד מהעבר השני: "נכון, במה אפשר לעזור לך?"

אני, מעודד: "יש לכם את צמיג XYZ 653 של חברת XXX במידות 180/55/17?"

אותו קול: "כן"

אני: "וכמה יעלה התענוג?"

הקול, צרוד מתמיד: "תבוא, נעשה לך מחיר, תגיע אלינו ותקבל הפתעה נעימה"

אני, מבוהל קצת: "הלו, זה ZZZ המוכרים צמיגים?"

קול:"אכן כן"

אני: "והמחיר?"

קול: "זה לא לטלפון" (האוייב כנראה מאזין) "תגיע, לא תתחרט"

אני: "טוב, תודה"

ממשיכים לבית ממכר ידוע לחלפים ואביזרים:

אני: "שלום, הגעתי לבית הממכר הידוע"

מוכרת (צעירה לפי הקול): "כן, איך אוכל לעזור"

אני: "יש לכם את צמיג XYZ 653 של חברת XXX במידות 180/55/17?"

היא: "XXX מוכרים XYZ? זה צמיג?"

אני: "אההה, כן?"

היא: "רגע"

הקול מתחלף למוכרת יותר מנוסה: "שלום, איך אוכל לעזור?" (מנומסים בענף)

אני (בפזמון המוכר כבר): "יש לכם את צמיג XYZ 653 של חברת XXX במידות 180/55/17?"

היא: "לא, יש לנו צמיגים של XXX אבל לא את ה-XYZ, יש לנו צמיגים של YYY, גם את הRRM וגם את הMRR."

אני: "נו, וכמה עולים?"

היא:"ה- MRR עולה מחירון כ1200 ש"ח ה- RRM החדש עולה כ-1500 ש"ח שניהם לפני מע"מ, הרכבה, איזון, מס אויר, מס בולים ובלאי של פעמון הדלת"

היא, ממשיכה בלי לקחת אויר:" אבל זה המחיר מחירון, תגיע יש הנחה ויש עוד על מה לדבר"

אני, חיוור בטלפון: "1500... לפני.. ולפני... הנחה... כמה?"

היא: "זה לא לטלפון" (כנראה האוייב עדיין מאזין) "תגיע נדבר"

אני: "טוב, תודה"

ממשיכים לעוד בית עסק ידוע:

אני: "שלום, הגעתי לעוד בית עסק ידוע?"

מוכר (צעיר ונמרץ, נהייתי אומן אבחנה ממש): "כן, איך אוכל לעזור?"

הוא: "רגע"

ברקע שיחה מרתקת במיוחד על חוויות רכיבה של איזה בחור על קטנוע.

הוא, אחרי חמש דקות, קצת פחות נמרץ: "רגע, אני צריך עזרה"

ברקע אותה שיחה על הקטנוע + התייעצות של שני מוכרים

הוא, חוזר אחרי עוד חמש דקות: "כן, יש"

אני בשמחה: "וכמה התענוג?"

הוא: "כ-1500 ש"ח לפני מע"מ כולל הרכבה, מס אויר, לא כולל מס בולים ואתה יודע מה, שחיקת פעמון הדלת עלינו"

וממשיך: "וכמובן יש הנחה"

אני, בחשש מפני הקרב ובא :"וכמה ההנחה?"

הוא, כצפוי: "זה לא לטלפון, תגיע נדבר"

אני, ביאוש קל: "תודה"

מתקשר למוסך גדול:

אני: "שלום, הגעתי למוסך גדול?"

מוכר : "כן, איך אוכל לעזור?"

הוא: "רגע, אנחנו עסוקים, אתה יכול להשאיר טלפון ונחזור אליך"

אני: "טוב"

חמש דקות אח"כ - הפתעה, טלפון:

מוכר: "Wile?"

אני "אכן"

מוכר: "הצמיג עולה כ-1500 ש"ח מחירון, ואחרי הנחה כ-1200 ש"ח, לא כולל מע"מ, כולל הרכבה"

אני: "האוייב כבר לא מאזין?!! ..."

בקיצור - יום שישי, אם עדיין יהיה אויר בגלגלים אני כנראה אסתובב במתחם ואנסה לגלות את המחיר הסודי האמיתי של צמיג אחורי מתוצרת XXX.

סיכוי גבוה למוסך הגדול - סוף סוף מישהו שנותן תשובה.

ודרך אגב אם למישהו יש מידע, אשמח לקבל אותו במסר מוצפן, כי כמו שאתם יודעים, האוייב מאזין...

פייזר 1000:

2000-5000 סל"ד : :lol:

5000-7000 סל"ד : :hihi:

7000 - 12,000 סל"ד: :shock2:

פורסם

קודם כל חבל שלא פרסמת את שמות העסקים, סתם שנחסוך את הנסיעה הבאה.

כמו על שאר החלפים מתח הרווחים על צמיגים ע-נ-ק, בעבודה של 15 - 30 דקות (פירוק, הרכבה איזון) המוכר יכול לשלשל לכיסו עד 800 ש"ח, לא רע.

לכן כדאי למוכר לפתות אותך פנימה ולמכור לך את מה שיש לו, מה אכפת לו זה הזמן שלך.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם

לי נראה כי כל האנשים שעובדים בתחום היו בעבר בכירים בשב"ק!

אחרת אין לי דרך להסביר את מה שתארת, ואת מה שעובר עלי בכל פעם שאני צריך לחפש איזה חלק...

וכשאני מגיע לבסוף אל בית העסק, הדלת ניסגרת, האנשים מיתפזרים לכל קצוות החדר, הוא מדבר בקול שקט על המחיר... את הסכום הוא רושם על נייר ואחרי זה שורף אותו...

יש למישהו הסבר יותר טוב מזה? אני לי מושג מאיפה אנשים קיבלו את הטבע הפראנואידי הזה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לי נראה כי כל האנשים שעובדים בתחום היו בעבר בכירים בשב"ק!

אחרת אין לי דרך להסביר את מה שתארת, ואת מה שעובר עלי בכל פעם שאני צריך לחפש איזה חלק...

וכשאני מגיע לבסוף אל בית העסק, הדלת ניסגרת, האנשים מיתפזרים לכל קצוות החדר, הוא מדבר בקול שקט על המחיר... את הסכום הוא רושם על נייר ואחרי זה שורף אותו...

יש למישהו הסבר יותר טוב מזה? אני לי מושג מאיפה אנשים קיבלו את הטבע הפראנואידי הזה...

גילי
יש כלכך הרבה סיבות.

סיבה אחת כדי שלא תלך למוסך חצי מטר ליד (למה זה ה 2 מטר ליד רחוק לך מדי), ותגיד לו "ההוא הציע לי XXX, מה אתה אומר על זה?" ואז השגת מחיר טוב יותר אצל ההוא ליד.

ועוד אם אפשר לעשות את זה בטלפון כי אין לך כוח לעשות סיבוב אלא תגיע למוסך הראשון שתכנס אליו.

מה גם תמיד ליד זה שאומר לך את המחיר מתגודד עוד איזה צעיר אחד שלא מכיר מחירים, ומגלה כי ה"יש לי אחלה אחלה מכיר רק בשבילך" הוא בעצם גבוהה בהרבה ממה שאתה אולי תקבל. ואז אותו צעיר ילך למוסך אחר ואת המכה הבאה על חשבונו הם לא יזכו.

בקיצור, יש עוד כמה סיבות. כמו שחלק מהמוסכים עוקפים את היבואן הראשי, מביאים בעצמם חלקים / צמיגים או מקבלים הנחות לשימוש "אישי" מהיבואן, ואז יכולים למכור לך יותר זול, אבל עם רווח לא רע.

שוק של קומבינות כבר אמרתי?

פורסם

במדינה של קומבינות יש שוק של קומבינות...

זה מצחיק, כי מישהו יכול לנסוע מעפולה לאשדוד כדי לקבל הנחה של 20 ש"ח...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

יש כלכך הרבה סיבות.

סיבה אחת כדי שלא תלך למוסך חצי מטר ליד (למה זה ה 2 מטר ליד רחוק לך מדי), ותגיד לו "ההוא הציע לי XXX, מה אתה אומר על זה?" ואז השגת מחיר טוב יותר אצל ההוא ליד.

ועוד אם אפשר לעשות את זה בטלפון כי אין לך כוח לעשות סיבוב אלא תגיע למוסך הראשון שתכנס אליו.

מה גם תמיד ליד זה שאומר לך את המחיר מתגודד עוד איזה צעיר אחד שלא מכיר מחירים, ומגלה כי ה"יש לי אחלה אחלה מכיר רק בשבילך" הוא בעצם גבוהה בהרבה ממה שאתה אולי תקבל. ואז אותו צעיר ילך למוסך אחר ואת המכה הבאה על חשבונו הם לא יזכו.

בקיצור, יש עוד כמה סיבות. כמו שחלק מהמוסכים עוקפים את היבואן הראשי, מביאים בעצמם חלקים / צמיגים או מקבלים הנחות לשימוש "אישי" מהיבואן, ואז יכולים למכור לך יותר זול, אבל עם רווח לא רע.

פשוט מאוד אין צדיק אחד בסדום ואם אתם מכירים אחד, אשמח לשמוע,ואז אפריך את טענתכם!!!!(בקלות ,נראה לי...)
פורסם
פשוט מאוד אין צדיק אחד בסדום ואם אתם מכירים אחד, אשמח לשמוע,ואז אפריך את טענתכם!!!!(בקלות ,נראה לי...)

יש ויותר מאחד. יש כמה אנשים שמתפרנסים בכבוד ובהגינות מהענף.

גם כן פורום של אופנועים,

חצי מהאנשים כאן כשהם יוצאים לרכב עושים את זה במגרשי חניה, אופנוענים עלק.

פורסם
יש ויותר מאחד. יש כמה אנשים שמתפרנסים בכבוד ובהגינות מהענף.
אחרי ניסיונות של כ-10 מוסכים ,בעיקר באזור סלמה שוקן , עוד לא מצאתי:? ואולי אני צריך לחפש בפריפריה????

מתי הם יבינו שהלקוח הוא הוא הדבר החשוב ביותר????:x

כנראה רק אחרי שנמצא דרך ללמד אותם לקח.:twisted:

נ.ב גילוי נאות....

הכותב הנ"ל נפגע כבר באלפי שקלים ממספר מוסכים....

אבל ,

אי אפשר לומר שהוא לא(היה) אחד הנאיביים ביותר שבנמצא.:silly:

פורסם

סיפור שלי מתחיל דומה, אבל מאחר ויש לי מוסכניק אחד שאני סומך עליו - כל דבר "מסובך" אני עושה אצלו.

בורג קודח......

טלפון למוסכניק - תשמע ככה וככה,

בסדר - אני אבדוק לך מחיר של כמה צמיגים ואחזור אליך.

{ בינתיים אירגנתי "טרמפ" לי ולאופנוע על המשאית, אחד היתרונות הגדולים להיות נהג משאית - אתה הגרר }

חזר אלי - מחירים בין 700 לדנלופ ומצלר וכלה ב 200 לצמיג של אופניים.......{ צמיג קדמי לדו"ש, נטית כביש }

הלכתי כמובן על האמצע - איזה צמיג בשם "אבון" . משהו חדש, מחירי חדירה....לא יודע. כ 500 ש"ח.

מאד היתאמצתי להגיע אל המוסך שלי מאחר והוא בת"א והאופנוע היה בפ"ת.

אז תגידו לי - כולה צמיג - יש מספיק מוסכים שיחליפו לך צמיג בפ"ת.

אז רצה הגורל וכשהסתכלתי על האופנוע שהיה על הליפט גיליתי ש.......שנישברה שן בגג"ש אחורי { זה קרה כנראה באתו בוקר }, השעה היתה קצת לפני 4 ולפני תחילת החלפת הצמיג, מוסך אחר היה שולח אותי לבוא מחר { או לפחות מקטר על זה שפתאום נוספה לו עבודה } , ואילו המוסכניק שלי? אל תידאג עד שנרכיב ת'צמיג יגיע הסט גלגל"ש, ואפילו קיבלת צ'ופר - שרשרת חזקה יותר כי אין במלאי את מה שאני שם בד"כ, באותו המחיר.

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

• תוכן חדש...