Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משקפי שמש - בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
משקפי שמש במדינה כמו שלנו הם לא צורך, כי אם הכרח רפואי.

זה לא נכון למשל.

דוגמה טובה לכך ששטיפת המוח שמעבירים אותנו נגד השמש עובדת מעולה.

אם השמש לא מפריעה לך בעיניים ואתה לא נדרש לחשיפה ישירה למשך שעות רצופות, תמשיך בשלך.

גם אם תקנה משקפי שמש, אני ממליץ להשתמש בהן לזמן מועט ולא להפוך אותן להרגל קבוע.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא נכון למשל.

דוגמה טובה לכך ששטיפת המוח שמעבירים אותנו נגד השמש עובדת מעולה.

אם השמש לא מפריעה לך בעיניים ואתה לא נדרש לחשיפה ישירה למשך שעות רצופות, תמשיך בשלך.

גם אם תקנה משקפי שמש, אני ממליץ להשתמש בהן לזמן מועט ולא להפוך אותן להרגל קבוע.

חולק עליך.

מה זאת אומרת "לא נידרש לחשיפה ישירה של שעות רצופות"? ברור שאם הבנאדם יושב לו במרתף חשוך הוא לא יצטרך משקפי שמש.

לענין: כבר בשנות ה- 80 בשייטת 13 של חיל הים הוזהרו החיילים והומלץ להם לענוד משקפי שמש (לא, לא ניפקו להם. הם היו צריכים לרכוש בעצמם...). מהיכרות עם צפרדע שכזה: נזק בלתי הפיך בעין אחת, כולל כתם שממש רואים אותו בבירור בגלגל העין. רופאים מומחים מכאן ועד גרמניה טוענים שהשמש היא האשמה. אני עבדתי אז בחקלאות בשדות הצפון, וכבר אז גם אני שמתי לב שמשהו לא בסדר כאן ושהשמש היא לא מה שהייתה פעם.

שים לב: אין כאן שום שטיפת ראש נגד השמש. היא באמת מסוכנת! תיכנס אל האתרים השונית הרלוונטיים למניעת סרטן העור, ותיראה שיש עלייה גורפת עולמית של מיקרי מלנומה חודרנית (אם כי בארץ שלנו חלה ירידה קטנה, אותה זוקפים למודעות הגוברת ולגילוי המוקדם. גילוי מוקדם הוא עדיין מיקרה של סרטן, כן?).

כמו כן יש כבר מיקרי מלנומה שגילו אצל כושים באפריקה (!).

כמובן שלשמש יש תפקיד חשוב בייצור ויטמינים ובבריאות הנפש, אבל במידה הנכונה ובשעות הנכונות.

השמש עדיין מסוכנת וכך צריך להתייחס אליה.

שמור על עצמך.

פורסם

לא נדרש לחשיפה ישירה זה לא מסתכל על השמיים שעות.

מה הקשר מלנומה ומשקפי שמש?

חלאס לדקלם פרופגנדה.

מה שידענו בשנות ה80 שונה מאוד ממה שיודעים היום. רק צריך להתעניין. הרוב נמצא בגוגל.

חוזר לשורה תחתונה: לא נכון לומר שמשקפי שמש הכרח בריאותי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מודה שלא חקרתי את הנושא לעומק,

אבל יש לי ידידה שהיא אופטימטריסטית במקצועה(לימודים של 4 שנים) שהיא אמרה לי חד משמעית שבשמש הישראלית, משקפי שמש זה בהחלט הכרח

פורסם

ואם קונים משקפי שמש אז עדיף מחברות רציניות כמו: אוקלי, סרנגטי וכו'...

לא מחברות אופנה כמו: ארמני, גוצ'י וכו'...

את ההבדל תרגיש כשתהיה הרבה זמן בשמש!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

Shemolv

איפה בדיוק ההבדל? למיטב ידיעתי, את העדשות של כל חברה בין אם זה מותג רציני או מותג אופנה, בכל מקרה עושה חברה חיצונית. אם כבר ההבדל הוא בנוחות של המסגרת.

מבחינתי משקפי שמש הם חובה. אצלי אישית העיניים נורא רגישות לשמש ואני משתדל לא לצאת לשמש בלי משקפי שמש.

פורסם
לא נדרש לחשיפה ישירה זה לא מסתכל על השמיים שעות. מאד מסוכנת הגישה הזאת. הסכנה של הקרינה היא לא רק מחשיפה ישירה. אם תשב תחת סככה כל היום באזור שמשי, הרי שהקרניים המסוכנות חוזרות אליך. יפגעו בך פחות מחשיפה ישירה אבל עדיין יפגעו ובדיוק כך גם עם העיניים.

מה הקשר מלנומה ומשקפי שמש? למרות שיש קשר קלוש (תפתח ספרות ותיקרא. יש גם סרטן הדומה מאד למלנומה ומתפתח בלחמית והוא כל כולו פאר יצירת קרני השמש) כוונתי הייתה לצאת נגד ההכרזות הללו שכל ענין הסכנה מהשמש הוא שטות, ולראייה הבאתי את ענין הסרטן הנפוץ הזה.

חלאס לדקלם פרופגנדה. אני לא מדקלם וגם לא מצטט תעמולה. מצד שני גם לא ממציא כלום.

מה שידענו בשנות ה80 שונה מאוד ממה שיודעים היום. רק צריך להתעניין. הרוב נמצא בגוגל.מפרסם בגוגל. אם כבר דיברת על דיקלום - המקום האחרון ממנו הייתי מדקלם ומצטט הוא איזה שהוא גוף דמגוגי שמפרסם בגוגל. אם אתה רציני, תפתח ספרות עיניים מקצועית ושם תקרא. את שנות ה- 80 נתתי כדוגמא למיקרה אישי. אתה צודק: היום באמת יודעים כבר יותר, וגילו שהשד אכן נורא.

חוזר לשורה תחתונה: לא נכון לומר שמשקפי שמש הכרח בריאותי.

הכרח היא צורת התבטאות. זה כמו שאומרים Must.

אני טוען שמשקפי שמש בארץ כמו שלנו הם לא מותרות ומאד מאד מומלצות, ע"מ למנוע או לעכב נזק שמצטבר לטווח ארוך. נכון להיום עדיין אין חוק בנושא ולא יענישו אזרח שמסרב לענוד משקפי שמש...

פורסם
מודה שלא חקרתי את הנושא לעומק,

אבל יש לי ידידה שהיא אופטימטריסטית במקצועה(לימודים של 4 שנים) שהיא אמרה לי חד משמעית שבשמש הישראלית, משקפי שמש זה בהחלט הכרח

היא מקשקשת סתם.

שלח אותה לקרוא בגוגל את האמת.

פורסם
Shemolv

איפה בדיוק ההבדל? למיטב ידיעתי, את העדשות של כל חברה בין אם זה מותג רציני או מותג אופנה, בכל מקרה עושה חברה חיצונית. אם כבר ההבדל הוא בנוחות של המסגרת.

מבחינתי משקפי שמש הם חובה. אצלי אישית העיניים נורא רגישות לשמש ואני משתדל לא לצאת לשמש בלי משקפי שמש.

יש המון חברות שזה נכון לגביהן. לא כולן.

תסתובב 10 שעות בשמש ואז אתה תראה לבד את ההבדל ולא תצטרך לשאול :)

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
ואם קונים משקפי שמש אז עדיף מחברות רציניות כמו: אוקלי, סרנגטי וכו'...

לא מחברות אופנה כמו: ארמני, גוצ'י וכו'...

את ההבדל תרגיש כשתהיה הרבה זמן בשמש!

אוקלי בבעלות לקוסטיקה, שבין היתר מייצרת גם את ארמני ורסאצה ועוד ועוד.

פורסם

עדשה היא עדשה. ולא משנה אם של אוקלי ורסאצה או כל מותג אחר. כל השאר באמת שטויות (עיצוב של המסגרת וכו).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אוקלי בבעלות לקוסטיקה, שבין היתר מייצרת גם את ארמני ורסאצה ועוד ועוד.

זה לא אומר שאם היא בבעלות משותפת אז העדשות המיוצרות כולן באיכות זהה ללא הבדלים ביניהן.

לפני 5 שעות, green כתב:

פורסם

לא מזמן קראתי שעדיף להזניח מדי פעם את משקפי השמש אם אתם עובדים במקום סגור, כדי לתת קצת "אור" שמש טבעי לעיניים.

מכירים? הנכון הדבר?

Opel Adam S 2017

פורסם

זה אומר שאין הבדל ברצינות של חברות אופנה לבין אוקלי, כול העדשות איכותיות ומסננות קרינה לפי כל התקנים.

ההבדלים הם במחיר ובטוכנלוגיות מסויימות שקיימות אצל כל יצרנית עדשות בשם כזה או אחר.

פורסם

היו לי ארמני וורסצ׳ה ב1500-2000 ש״ח והייתי מרגיש עייפות אחרי שהייתי זמן רב בשמש. עם אוקלי וסרנגטי. במיוחד עם סרנגטי. הרגשתי כמו חדש בלי עייפות בכלל. ההבדל היה מורגש מבחינתי.

לפני 5 שעות, green כתב:

• תוכן חדש...