Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צהריים טובים לכולם,

רכשתי רכב לפני כשנה כשעמד על 88,000 ק״מ.

לאחר שהגיע ל- 90,000 ק״מ הלכתי למוסך (מומלץ מאוד בעיר וידוע) לטיפול שגרתי, (כך חשבתי).

המכונאי פתח את פקק השמן, וקרא לי בכדי שאני יראה מה שהולך לי במנוע.

-שאל היכן הרכב היה מטופל, ואם ידוע לי אם נעשו טיפולים הזמן ואיזה שמן שמו לו כל הזמן הזה.

לא היה לי תשובות,

בסך הכל במעמד בקניה נגשתי למכון בדיקה שיבדוק לי את הרכב וכשאישרו לי שהכל בסדר והרכב במצב טוב, מהתלהבות שילמתי ונסעתי לדרכי.

אז ככה,

המכונאי החליף שמן, פילטר שמן,

ואמר שעדיף שלא ישים תוסף עכשיו ואני יקפוץ לבדיקה חוזרת אחרי 3,000 ק״מ.

-כך עשיתי, הגעתי ל- 93,500 וקפצתי לביקור,

המכונאי פתח את הפקק, רואה עדיין בוץ, שם תוסף בשם BG Engine Performance Restoration, נתן למנוע לרוץ 15 דק׳, ניקז את השמן בצבע הפחם, והחליף לשמן דליל יותר 10-30W, של eurol וכמובן פילטר שמן של MANN.

שוב - הורה לי להגיע בעוד 3,000 ק״מ לראות מה המצב ואם חל שיפור בכלל.

האם זו התנהלות נכונה במצב של בוצה?

או שיש משהו יעיל יותר, ומהיר יותר לטיפול?

אני מאוד מפחד שכל זה יעלה לי במנוע חדש.

עריכה אחרונה על ידי Jester
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הבנתי מה לא נכון באיך שפעל המוסך. כך עושים פלאשינג בצורה הפשוטה והקלה והוא גם קרא לך למעקב כל 3000 קמ. זה בסדר גמור ואחראי! אם הוא ייראה בוצה עוד 3000 קמ אני מניח שהוא כבר ירים מיכסה שסתומים ויוריד אגן שמן לצורך ניקוי יסודי יותר. הסיכון היחיד בפאלשינג הוא לגומיות השסתומים. תעקוב אחרי צריכת השמן!

פורסם
לא הבנתי מה לא נכון באיך שפעל המוסך. כך עושים פלאשינג בצורה הפשוטה והקלה והוא גם קרא לך למעקב כל 3000 קמ. זה בסדר גמור ואחראי! אם הוא ייראה בוצה עוד 3000 קמ אני מניח שהוא כבר ירים מיכסה שסתומים ויוריד אגן שמן לצורך ניקוי יסודי יותר. הסיכון היחיד בפאלשינג הוא לגומיות השסתומים. תעקוב אחרי צריכת השמן!

הוא אמר לי לבדוק שמן שלא חסר כל פעם,

תודה רבה לך על תגובתך.

שמח מאוד לשמוע שהם פועלים בצורה נכונה :-o

פורסם

המוסך בצע במנוע פלאשינג קל - התוסף שהוכנס למנוע ל 15 דקות, ריקון ומילוי שמן חדש.

אפשר והמצב ישתפר, ולא יהיה צורך בפירוק וניקוי עמוק של הבוצה.

הבוצה נוצרת במנוע עקב שמן מנוע דליל = כגון 5W-30 ו 10W-30.

(גם במוסכי חברות כגון יונדאי טויוטה המשתמשים ב 5/10W-30 מבצעים ניקוי בוצה

אחת ל כ שנתיים לפי הממצאים.)

הוראות הטיפול לישראל ברכבי VAG (סקודה סיאט אאודי וולפס') השתנו לפני כ 3 שנים.

טיפול אחת לשנה ועד כ 15-18.000 ק"מ. (אין יותר טיפול אחת לשנתיים)

היבואן והיצרן מבקשים צמיגות 5W-40 - מאפשרים גם פחות כגון 5W-30 - אבל מבקשים לשם-לב.

לצריכת שמן / מחסור, בוצה או רעשים חריגים - לכן לדעתי עדיף להשתמש מראש ב 5W-40.

ולהקפיד להשתמש בשמני מנוע בתקן הנדרש..

במצב כרגע - גש לבדיקה הבאה, נראה כי המוסך די מבין בטיפול - שאל לגבי מעבר ל 5W-40.

ולפי הממצאים החליטו על המשך טיפול.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
המוסך בצע במנוע פלאשינג קל - התוסף שהוכנס למנוע ל 15 דקות, ריקון ומילוי שמן חדש.

אפשר והמצב ישתפר, ולא יהיה צורך בפירוק וניקוי עמוק של הבוצה.

היבואן והיצרן מבקשים צמיגות 5W-40 - מאפשרים גם פחות כגון 5W-30 - אבל מבקשים לשם-לב.

במצב כרגע - גש לבדיקה הבאה, נראה כי המוסך די מבין בטיפול - שאל לגבי מעבר ל 5W-40.

ולפי הממצאים החליטו על המשך טיפול.

אייל.

האמת שבטיפול הראשון הוא שם לי שמן 10-40W, ואז שמעתי שהוא דן על הנושא אם החבר לעבודה, והוחלט לשים 10-30W (אולי בגלל שהשתמש בתוסף, ורוצה לנסות שמן דליל - אין לי שמץ בדבר).

האם אתה חושב שהוא פעל נכון כאן?

לפי מה שאתה אומר לא כדאי להשתמש בשמן בצמיגות כזאת, והוא אכן השתמש.

בעוד כ- 3,000 ק״מ אשאל לגבי 5-40W ונירא מה תיהיה התשובה, בכל אופן - תגובתך עזרה לי מאוד, תודה לך.

פורסם

עד-כה הוא פעל נכון.

במוסכי החברה עברו להשתמש ב 5W-40, ורק אם אתה דורש במיוחד הם מאשרים.

לכן, יש אפשרות גם לצמיגות נמוכה כגון 5W-30, אבל פחות מומלץ.

(עם הרבה התניות, לשימוש ללא מאמצים, הקפדה על בדיקת מפלס שמן לחוסרים, ורעשים חריגים)

המשך טיפול אצלו , שאל לגבי ה 5W-40 וטפלו בהמשך לממצאים.

אפשר והפלאשינג עזר, והבעיה תסתדר.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל, כשאתה רושם שהבוצה נוצרת עקב שימוש בשמן דליל אתה מתכוון שהשמן דליל ביחס למה שדורש היצרן (לדוג׳ יצרן מבקש 10-40 ובפועל השתמשו ב-5-30) או דליל ביחס לתנאי האקלים של הארץ?

מהתשובה שלך ניתן להשליך גם ליצרנים אחרים? כלומר אם היצרן מאשר שימוש ב-5-30 וגם ב-5-40, להעדיף את ה-5-40?

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

בגדול נכון - היצרן מאשר מספר צמיגויות בהתאם לתנאי האקלים, והעומסים על מנוע הרכב.

בישראל ההוראות בד"כ מאשרות את שתי הצמיגויות.

יש יצרנים ויבואנים אשר כיום לאור הניסיון מבקשים 5W-40 .

ואחרים אשר משתמשים ב 5W-30 , אבל באופן יזום מבצעים פלאשינג אחת ל 2 טיפולים.

לניקוי הבוצה אשר נוצרה במנוע עקב שבירת השמן בצמיגות הנמוכה, או בהוראות בודקים בטיפול השנתי

את מצב הבוצה ומבקשים לבצע פלאשינג.

מניסיוני ואצל חברי במוסכים, עדיף להשתמש ב 5W-40, ובמיוחד במנועי הטורבו החדשים.

אפשר גם ב 5W-30 - עם התניות של: להקפיד על בדיקת חוסרי שמן , בוצה, רעשים חריגים.

ושמירה לא להיכנס למאמצים חריגים , כגון לא לאמץ את המנוע לאורך זמן, גרירה עם עומסי משקל.

סל"ד גבוהה בנסיעה מהירה לאורך זמן. וכו'.

לכן - לדעתי במידה ומאושר ע"י היבואן, לעבור ל 5W40.

(חלק מהבעיה הנוספת היא הממיר הקטליטי - כאשר נוצרת בוצה, אומר הדבר כי שמן המנוע התפרק ועולה כאדים.

מלכלך את צנרת היניקה ובית המצערת, ועובר למערכת הפליטה, דבר הגורם לתוצרי שמן המנוע להיכנס לממיר הקטליטי, ולגרום נזק)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
יש מצב שאתה מעלה בדיקת המכון יש פה עילה לתביעה במידה ולא נרשם כסת"ח של בוצה במנוע.

הרכב נקנה לפני כחצי שנה אולי טיפה יותר,

המגרש נתן לי אחריות על מנוע 6 חודשים.

אך בבדיקה עצמה לא היה מצוין שום דבר לגבי בוץ במנוע, אני בספק שהם בדקו את זה בכלל.

אני יודע שחלק יגידו שעשיתי טעות שקניתי ממגרש והכל, אבל זה כבר נעשה ואין דרך חזרה.

אני חייב להתמודד אם זה, ובמידה ואפשר לתבוע על דבר כזה שכזה אז אני מאוד אשמח.

וחוץ מזה יכולים להגיד לי שבמהלך הבדיקה לא היה בוצה, ואני אחראי לזה כי במשך 6 חודשים לא התלוננתי והכל היה בסדר גמור.

להלן הבדיקה:

image.jpg

image.jpg

פורסם

עזוב....אל תחפש להיכנס להרפתקאות...גם אם יש מעט בוצה ניתן לנקות אותה וכך מנסה לעשות המוסך שלך אז תהיה רגוע...אל תחרוץ את גורלו של המנוע! סע, תעקוב, ותקשיב למוסך שלך ובמקביל תשתדל לפני כל מהלך או אחריו לעדכן אותנו! אני מתייחס למכוני בדיקה כמו כוס רוח למת....הם רושמים כסתחים ולא משנה כמה תצא עליהם אחרי זה הם מבחינתם יימצאו את התירוץ להתנער. הדבר היחיד שאפשר עוד איך שהוא לקבל מהם שהוא אמין זה בדיקת יחס דחיסה והפרשים בין הצילינדרי כי לזה יש להם את המיכשור הנכון אבל מעבר לכך להגיד כל מיני דברים כמו בלאי דיסקיות בגיר, להוריד גלגלים לבדיקת ברקסים, תושבות מנוע סדוקות, הגה רועד במהירות גבוהה, נקישות בהגה, הזעות שמן, לבדוק צריכת שמן, לבדוק מערכת תזמון, מכות פח (שכל הוואר ייראה)....בקיצור את כל הרשימה הגרנדיוזית הזה כל אחד שמבין עניין יוכל להגיד לך!

פורסם
עד-כה הוא פעל נכון.

במוסכי החברה עברו להשתמש ב 5W-40, ורק אם אתה דורש במיוחד הם מאשרים.

לכן, יש אפשרות גם לצמיגות נמוכה כגון 5W-30, אבל פחות מומלץ.

(עם הרבה התניות, לשימוש ללא מאמצים, הקפדה על בדיקת מפלס שמן לחוסרים, ורעשים חריגים)

המשך טיפול אצלו , שאל לגבי ה 5W-40 וטפלו בהמשך לממצאים.

אפשר והפלאשינג עזר, והבעיה תסתדר.

אייל.

תודה לך אייל,

בתקווה רבה, עד לטיפול הבא...

עזוב....אל תחפש להיכנס להרפתקאות...גם אם יש מעט בוצה ניתן לנקות אותה וכך מנסה לעשות המוסך שלך אז תהיה רגוע...אל תחרוץ את גורלו של המנוע! סע, תעקוב, ותקשיב למוסך שלך ובמקביל תשתדל לפני כל מהלך או אחריו לעדכן אותנו! אני מתייחס למכוני בדיקה כמו כוס רוח למת....הם רושמים כסתחים ולא משנה כמה תצא עליהם אחרי זה הם מבחינתם יימצאו את התירוץ להתנער. הדבר היחיד שאפשר עוד איך שהוא לקבל מהם שהוא אמין זה בדיקת יחס דחיסה והפרשים בין הצילינדרי כי לזה יש להם את המיכשור הנכון אבל מעבר לכך להגיד כל מיני דברים כמו בלאי דיסקיות בגיר, להוריד גלגלים לבדיקת ברקסים, תושבות מנוע סדוקות, הגה רועד במהירות גבוהה, נקישות בהגה, הזעות שמן, לבדוק צריכת שמן, לבדוק מערכת תזמון, מכות פח (שכל הוואר ייראה)....בקיצור את כל הרשימה הגרנדיוזית הזה כל אחד שמבין עניין יוכל להגיד לך!

יש משהו במה שאתה אומר,

אך בכל זאת מרגיז מאוד שאתה משלם 500₪ על בדיקה שלוקחת פחות משעה וגם קומבינה אחת גדולה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...