Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכשיר לזיהוי רעידת אדמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מכשיר כזה גם יכול להתריע אם משהו כבד (משאית וכו') תעבור בסביבתך, אם שכן - לאו דווקא קרוב - יפעיל פטישון וכו'.

או אם אשתך ירדה על חומוס-פול-קומפלט ומתחילה ב 2 בלילה לחוש את "תןפעות הלוואי".

בקיצור, רד מהקשקוש הזה, שרלטנות מוחלטת!

ולשאלתך, טיל שעף עליך, ב 10 שניות אתה עף לממד ומקווה לטוב.

רעידת אדמה, אם לא ממוטטת את הבית, תישאר לישון במיטה, מה זה משנה?

אם כן ממוטטת את הבית, מה יעזור לך 10 שניות?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
מכשיר כזה גם יכול להתריע אם משהו כבד (משאית וכו') תעבור בסביבתך, אם שכן - לאו דווקא קרוב - יפעיל פטישון וכו'.

תחזיק תרנגולת.

אל תשאל אותי איך אני יודע.

גם לזה התייחסו הביקורות:

While incredibly simple, it can be remarkably sensitive if the knob is not adjusted properly. A semi truck making daily early morning deliveries half a block away would routinely set the device off until i properly tuned the sensitivity. Leave it and forget once you find the right sweet spot.

בכל מקרה, אני לא מנסה לשכנע אף אחד ומקווה שלא נצטרך את זה, למרות שברור שנצטרך, רק לא ברור מתי.

מי שחושב ש 82 אחוז מ 108 (89 אנשים שנתנו לזה 4 או 5 כוכבים, רובם מאזורים הרבה יותר מועדים לפורענות) ביקורות זה תרנגולת, על הכיפאק.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
או אם אשתך ירדה על חומוס-פול-קומפלט ומתחילה ב 2 בלילה לחוש את "תןפעות הלוואי".

בקיצור, רד מהקשקוש הזה, שרלטנות מוחלטת!

ולשאלתך, טיל שעף עליך, ב 10 שניות אתה עף לממד ומקווה לטוב.

רעידת אדמה, אם לא ממוטטת את הבית, תישאר לישון במיטה, מה זה משנה?

אם כן ממוטטת את הבית, מה יעזור לך 10 שניות?

אם אשתי ירדה על חומוס פול רעידת אדמה is the least of my problems :)

אם אני בקומת קרקע וישן קרוב לדלת (אני גר בבית קטן ולהגיע לדלת הכניסה לוקח שניה וחצי) אז זה יכול לעזור.

בית לא מתמוטט באופן מיידי (לפחות מסרטונים שאני ראיתי) גם להתרופפות הקירות עד לקריסה סופית לוקח זמן מסויים.

פורסם

פגיעה של טיל זה דבר סטטיסטי והמטרה העיקרית של מתקפה כזאת ליצור פאניקה. ההסתברות שזה יפגע בבית ספציפי נמוכה למדי, במיוחד עם מערכות כמו כיפת ברזל שיודעת ליירט טילים שהצפויים לפגוע במקומות מיושבים. לכן התראה של 10 שניות יעילה (במיוחד אם יש מתקפה של כמות טילים גדולה).

להבדיל מרעידת שגורמת לאסון בסדרי גודל. אני לא בטוח ש10 שניות ישנו משהו. כמה זמן לוקח להתעורר? איפה אפשר להסתתר מרעידת אדמה?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שמע, אתה רוצה לקנות? קנה! צריך להיות לך די ברור שאם אתה לא מתעורר מרעידת אדמה בעוצמה שמפילה בתים, גם לא תתעורר מהצפצוף של המכשיר הזה. אבל יאללה, תישן יותר שקט בלילה אם יהיה לך אותו אז קדימה, תתחדש.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם
פגיעה של טיל זה דבר סטטיסטי והמטרה העיקרית של מתקפה כזאת ליצור פאניקה. ההסתברות שזה יפגע בבית ספציפי נמוכה למדי, במיוחד עם מערכות כמו כיפת ברזל שיודעת ליירט טילים שהצפויים לפגוע במקומות מיושבים. לכן התראה של 10 שניות יעילה (במיוחד אם יש מתקפה של כמות טילים גדולה).

להבדיל מרעידת שגורמת לאסון בסדרי גודל. אני לא בטוח ש10 שניות ישנו משהו. כמה זמן לוקח להתעורר? איפה אפשר להסתתר מרעידת אדמה?

אם ההסתברות כל כך נמוכה אין צורך לעשות כלום, גם לא להסתתר, במצב כזה 10 שניות או 10 דקות זה באמת לא משנה, כי הסיכוי להפגע הוא זניח.

איפה אפשר להסתתר ?

נתחיל בבחוץ איפה שאין תיקרה מעליך, כבר טוב.

פורסם
שמע, אתה רוצה לקנות? קנה! צריך להיות לך די ברור שאם אתה לא מתעורר מרעידת אדמה בעוצמה שמפילה בתים, גם לא תתעורר מהצפצוף של המכשיר הזה. אבל יאללה, תישן יותר שקט בלילה אם יהיה לך אותו אז קדימה, תתחדש.

לא פתחתי את השרשור בשביל אישור קניה, בשביל זה יש את האישה :)

כל הקטע פה הוא ההתעוררות מעט לפני הרעד הגדול (חומוס פול כבר אמרנו ?)

בכל מקרה, תודה... המכשיר הוזמן לחבר בארהב, מקווה שיגיע לפני החומוס פול.

פורסם

למה אתם אנטי? רק מספיק הכמה שניות האלו ללכת לממ"ד או להתחבא מתחת למשקוף.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ידוע שלא ניתן לחזות במדויק רעידות אדמה. לגבי התראה קצרת מועד על תחילת הרעידה לפני שיאה פחות ידוע לי, אבל לא ברור למה רשויות מקומיות לא משתמשות במכשור הזה (אולי מדוייק יותר) ומפעילות את ההתראות הקיימות ממילא (של פיקוד העורף).

ההערכות היא פחות או יותר אותה הערכות. לקום משינה זה דבר אחד, אבל התראה של עשר שניות כדי להיכנס לממ"ד (בדירה שבה קיים ממ"ד) יכולה לעשות הבדל בין חיים ומוות. בעקרון גם תוכנית המתאר 38 (תמ"א), הרעיון הוא להוסיף טור של ממ"ד שלא יקרוס בעת רעידה. בעקרון בית שנוסף לו ממ"ד, בעת רעידה מספיק חזקה, מה שאמורים לראות זה טור של ממ"דים וכל היתר מסביב הרוס. לאחר מכן צריך לחלץ את האנשים מהממ"ד הגבוה.

אז כן, עשר שניות יכולות לעשות את ההבדל, אבל אני סקפטי לגבי המכשור (צריך להגיע קודם לרשויות).

פורסם (נערך)
למה אתם אנטי? רק מספיק הכמה שניות האלו ללכת לממ"ד או להתחבא מתחת למשקוף.

אני בספק אם הוא קרא את הביקורות שברובן מעוד מפורטות ומסבירות בדיוק מדוע המכשיר הזה כן יכול להועיל (חלק מהן העתקתי לפה) - וגם עונות לחלק מהנקודות הנכונות שהועלו פה.

יש גם ביקורות כנגד - 18 אחוזים מול אותם 82 אחוזים של 4-5 כוכבים (ד"א, רק 10 אחוז הוא של 1-2 כוכבים).

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם
ידוע שלא ניתן לחזות במדויק רעידות אדמה. לגבי התראה קצרת מועד על תחילת הרעידה לפני שיאה פחות ידוע לי, אבל לא ברור למה רשויות מקומיות לא משתמשות במכשור הזה (אולי מדוייק יותר) ומפעילות את ההתראות הקיימות ממילא (של פיקוד העורף).

ההערכות היא פחות או יותר אותה הערכות. לקום משינה זה דבר אחד, אבל התראה של עשר שניות כדי להיכנס לממ"ד (בדירה שבה קיים ממ"ד) יכולה לעשות הבדל בין חיים ומוות. בעקרון גם תוכנית המתאר 38 (תמ"א), הרעיון הוא להוסיף טור של ממ"ד שלא יקרוס בעת רעידה. בעקרון בית שנוסף לו ממ"ד, בעת רעידה מספיק חזקה, מה שאמורים לראות זה טור של ממ"דים וכל היתר מסביב הרוס. לאחר מכן צריך לחלץ את האנשים מהממ"ד הגבוה.

אז כן, עשר שניות יכולות לעשות את ההבדל, אבל אני סקפטי לגבי המכשור (צריך להגיע קודם לרשויות).

הרשויות לא משתמשות במכשיר כזה כי אין מכשיר כזה שהוא לא שרלטנות שרק תמימים קונים. מכוני ססמולוגיה בכירים מכל העולם מעידים שעד לעשירית השניה לפני שמתחילות הרעידות שאתה מרגיש פיזית, כל המכשירים שלהם דוממים, אז להאמין לתגובות באיביי ולא להם זה מגוחך להחריד.

פורסם

עכשיו הבנתי למה אתה סקפטי... זה לא באיביי, זה באמזון ! :lol:

וברצינות, אולי זה מגוחך להחריד, אבל לפעמים פיתרון פשוט ו"אידיוטי" יכול לתת מענה לבעיה מסויימת שפתרון טכנולוגי מתוחכם קשה מאוד להשגה. לפעמים דווקא למומחים הגדולים קשה להודות שאיזה מכשיר טריוויאלי, במקרה שלנו איזה מטוטלת ומעגל חשמלי פשוט, יכול לעזור לתת מענה לבעיה מורכבת.

ושוב, הוא לא מתיימר לרגע לחזות משהו, רק להעיר אותך בלילה קצת לפני, זהו.

בסדר, הדיון השיג את מטרתו (לפחות המטרה שלשמה אני פתחתי אותו) וזה להיות מעניין ולקרוא דעות בעניין.

פורסם
הרשויות לא משתמשות במכשיר כזה כי אין מכשיר כזה שהוא לא שרלטנות שרק תמימים קונים. מכוני ססמולוגיה בכירים מכל העולם מעידים שעד לעשירית השניה לפני שמתחילות הרעידות שאתה מרגיש פיזית, כל המכשירים שלהם דוממים, אז להאמין לתגובות באיביי ולא להם זה מגוחך להחריד.

יש מכשירים שמגלים גלי p, אבל זה לא ריאלי להשתמש בהם כי כל רימון בערך יכול לתת התראה.

אפשרי לגלות רעידת אדמה כמה שניות לפני שמגיע הגל ההרסני, אבל שוב זה לא ריאלי להשתמש בזה במכון ססמולוגי.

בבית אני לא רואה סיבה שלא.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...