Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם

ה"קונסטרוקציה השפיצית" היא פין מרכוז שמשמש, ובכן, למרכוז של הדשבורד כשהוא מותקן למקומו בחתיכה אחת גדולה ומסורבלת על קו הייצור.

אין לו שימוש לאחר הייצור, אלא בנסיבות בהן יותקן דשבורד באותן שיטות שבהן נוקטים בקו הייצור (או השחלה מפתח דלת צד אחת אל עבר השניה, כאשר הדלתות עוד לא מורכבות, או השחלה מפתח השמשה הקדמית כאשר אין עדיין שמשה קדמית, לרוב זה ההשחלה נעשית ע"י זרוע רובוטית אימתנית. לעיתים הברגת הברגים נעשית ע"י רובוטים בשר ודם ולעיתים ע"י רובוטים תעשייתיים).

אני יודע שהדבר מדיר שינה בעיניך, אבל הרכב שלך ממש יכול להסתדר בלי פין המרכוז הזה בצד אחד. לא יהיה שום רעש ושום חלק לא ירטוט או חלילה יישבר.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תפרק גם את ההוא בצד השני בשביל הסימטריה ולהפחתת משקל.

תחשוב על זה בצורה הזאת, אם יצרני הרכב היו מייצרים מכוניות מושלמות, לא היו בעולם Brabus, ABT, AC Schnitzer וכו'.

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, ALX כתב:

אני יודע שהדבר מדיר שינה בעיניך, אבל הרכב שלך ממש יכול להסתדר בלי פין המרכוז הזה בצד אחד

האמת היא שזה לא מאוד הדיר שינה מעיני, בצד השני השארתי את זה ככה, אבל בעיקר סיקרן אותי מה הדבר המוזר הזה שלא שייך לכלום ולכאורה לא תורם כלום.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצר:

כיון שלא אהבתי את פילטר האויר הסיני ששמו לי במוסך, הגיע היום פילטר של Valeo, והוא יותקן כשאני אגלה איפה לעזאזל נמצא פילטר האויר בסניק (כלומר כנראה בשבת...)

image.thumb.png.ef364becdcde728613b0afc11592883a.png

הפילטר הזה עלה 19.30 יורו (בערך 75 ש"ח) כולל המשלוח לארץ, פחות מהפילטר הסיני ששמו לי במוסך שעלה 95 ש"ח לפני מע"מ.

פורסם

באתר של Mann יש הוראות הרכבה של מסנן מזגן לכל המכוניות.

פעם הבאה ממליץ לחפש מסנן פחם פעיל+אנטיבקטריאלי. יקר אבל שווה.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נפלתי בפח משום שאמרת שצריך לחפש איפה המסנן נמצא. וזה קורה בדרך כלל במסנני מזגן.

מסנן אויר למנוע עוד לא נתקלתי שצריך לחפש. תתחיל מפתחי כניסת האויר בחזית הרכב או הפוך מסעפת היניקה. איפהשהו ביניהם צריכה להיות קופסה בגודל של המסנן שלך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
בתאריך 24.8.2025 בשעה 22:20, Fazer כתב:

זה מגיע לחבר באנגליה שגר לידי ומגיע פעם בשבועיים לארץ, אני מקבל את זה עם שליח עד הבית (זה עולה לי בבירה על המרפסת, אבל זה מחיר סביר לשליחות עד הבית) ומתקין את זה כשאני יודע ב 100% שזה יתאים.

החבר הזה שלך יכול לדאוג לעוד חלקים על הדרך?🤣
כמובן בתשלום.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 20 שעות, Fazer כתב:

עדכון קצר:

כיון שלא אהבתי את פילטר האויר הסיני ששמו לי במוסך, הגיע היום פילטר של Valeo, והוא יותקן כשאני אגלה איפה לעזאזל נמצא פילטר האויר בסניק (כלומר כנראה בשבת...)

image.thumb.png.ef364becdcde728613b0afc11592883a.png

הפילטר הזה עלה 19.30 יורו (בערך 75 ש"ח) כולל המשלוח לארץ, פחות מהפילטר הסיני ששמו לי במוסך שעלה 95 ש"ח לפני מע"מ.

בהצלחה

פורסם (נערך)

@ba323f תודה! עזר מאוד. אומנם קיללתי לא מעט את המהנדסים של רנו, אבל בסה"כ ההחלפה לא לקחה הרבה זמן והיתה פשוטה.

לפני הכל, אני חוזר לטיפול שעשיתי לא מזמן, ורוצה להראות לכם את איכות העבודה במוסך מרתון רעננה, מוסך מורשה של קרסו/פריסבי:

כדי להחליף פילטר אויר, שהם עשו בטיפול לפני מספר שבועות, צריך לפרק את ה scuttle panel (לא יודע מה השם הנכון לזה בעברית), החלק שבתא המנוע מתחת לשמשה הקדמית. הותיקים זוכרים שהם כבר עשו שם לא מעט נזק, שברו את התושבות שלו, העלימו ברגים וחיברו עם פחפחים, ושאני השקעתי לא מעט זמן בלסדר את זה כמו שצריך, אז... הפחפחים שלי חזרו!

פה:

image.png.9df8c4e4a8bd06b70dfc8363f893d76e.png

ופה:

image.png.93ca5ca73093826aaf3da062cdd487f9.png

ובעוד לא מעט מקומות שמחזיקים את החלק הזה, והכי כיף, כיון שבפעם הקודמת הם איבדו את הבורג של מיכל נוזל הבלמים, הפעם הם טרחו שוב לחזק אותו עם פחפח:

image.png.ea1b22b65baaacf69a3c0dd0a62b04a2.png

אני מניח שהם חשבו לעצמם שזו לא עבודה מספיק מרושלת, אז הם גם לא ממש החזירו את אטם הגומי למקומו בצד אחד:

image.png.29287b3fd241c8658f82708dd6d59e0c.png

ובצד השני... ובכן כאן הם אפילו לא טרחו לחבר אותו:

image.thumb.png.ed65454601f908d9c12ec5724ccb4bf0.png

כמובן שאת הצד שתיקנתי בעבר הם שברו:

image.thumb.png.ab9a2f3ca1d7261d393ac92b63619a49.png

ובצד השני, אם יש כל כך הרבה ברגים, אפשר בהחלט לותר על האום שהיה שם:

image.thumb.png.f789f26684d89d21462748de05c09463.png

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

אבל עכשיו לסיבה שלשמה התכנסנו, החלפת פילטר אויר:

זה החבר:

image.thumb.png.6d8338ea07c66ba28364b27194ae62cc.png

הסיני מימין, הפולני משמאל:

image.thumb.png.25431d4d2548b91eb7994d266a29b0a1.png

לגבי הפרוק והרכבה אין לי המון מה לחדש, הסרטון שבהודעה של @ba323f מתאר את זה בצורה מדוייקת, אני רק אגיד שבסרטון הוא הצליח להגיע לברגים בלי לפרק את כיסוי המצבר, אני לא הצלחתי וכן פרקתי אותו, ואני אגיד עוד שבהחלט צריך מברג מיוחד בשביל זה, כיון שהמרווח שם מוגבל מאוד, וכדי שלא ישעמם אז הברגים גם פונים בזוית קטנה כלפי מטה, שזה גהנום בפני עצמו. אני עשיתי את זה עם ביט פיליפס על מאריך קצר, אבל זה היה קשה.

image.thumb.png.9cef0a966a063cbed866a4acf2329d98.png

רואים, אגב שגם למוסך זה קשה (ושאין להם כלים יעודיים לזה) כי הראש של הברגים כבר קצת חרושים.

image.thumb.png.23c8c7c93caa1b4a6ca7793413e5bdbd.png

ולסיום הפילטר הסיני הלך למקום הראוי לו:

image.thumb.png.eabf55542c1fc734091ed08bc0344daf.png

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

והפרויקט הבא:

בסניק יש שקע 12V בחלק האחורי מתחת למושבים האחוריים באמצע הרכב. כיון שיש לי שני מתבגרים שממש ממש חייבים לטעון את הטלפונים שלהם, ניסיתי להשתמש שם במעביר מ 12V ל USB, אבל חלק לא עבדו, ואחרים הם פשוט העיפו, אז החלטתי כבר די מזמן (וגם זה מתועד כאן) להחליף את השקע 12V לשקע USB.

אז לפני כמה ימים קיבלתי את החלק:

image.thumb.png.9fac5b7c6bbf76596b89723b5f9ac490.png

והיום פרקתי את הפלאסטיקה שהחזיקה את השקע המקורי:

image.thumb.png.530d42147062326f0c654333a7992507.png

זה החיבור של השקע:

image.thumb.png.a66a8c04dccf7cf6d132d70aa57c161d.png

השקע המקורי:

image.thumb.png.96bcff826989c073897b47e2fbe798b0.png

image.thumb.png.ae6986d16691d6c14b4f033f51741026.png

עכשיו אני צריך להתאים את הפלאסטיקה הזו לשקע USB החדש (רחב מדי לחור הקיים), ולהבין אם אני יכול להתקין את זה איכשהו בלי לחתוך את החוטים ולפגוע בקונקטור המקורי, כיון שבכל הדברים שאני עושה אני משתדל עד כמה שניתן שזה יהיה בצורה שמאפשרת החזרה למקור במידה ומישהו פעם יהיה מעוניין - בשקע הקיים יש חיבורים שטוחים (שניים, פלוס ומינוס), דומים לזה:

image.png.a10c0a0b407255af0c217c1e9938e19d.png

image.png

עריכה אחרונה על ידי Fazer

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...