Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל


פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, דובצע כתב:

הזמן עובר מהר כשמתקלקלים

צריכים לעשות מזה מדבקה ולהדביק על כל רנו ליד המדבקה של "רנו לא רואה מוסך" 😄 

  • תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, סולל הדרך כתב:

האהבה שלך לרכב מרשימה

אבל ראבק... שחרר. כולה בורג חסר.

לא צריך להחליף כל בורג חסר, בטח לא במקורי 

הדאש יושב טוב ולא מרעיש... תחייה עם זה

 

אני כל כך לא מסכים עם הגישה הזאת. אני מזמין כל בורג מקורי וקליפס, בין אם בתא מנוע, בתא נוסעים או שמחזיק את הפגוש.

  • רעיון טוב! 4

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, סולל הדרך כתב:

האהבה שלך לרכב מרשימה

אבל ראבק... שחרר. כולה בורג חסר.

לא צריך להחליף כל בורג חסר, בטח לא במקורי 

הדאש יושב טוב ולא מרעיש... תחייה עם זה

 

לא... פשוט לא.

קרקושיםכ אלו ברכב בן 10 זה משהו שיכול לחרפן. ועבודה לא מקצועית ועוד לתת לזה לגיטימציה.. זה עוד יותר מרגיז.

  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

@סולל הדרך למה בעצם? כשברגים חסרים זה יתחיל להרעיש באיזשהו שלב - אז נכון, כשמחזיקים רכב לשנים ספורות, כנראה שזה פחות קריטי, אבל כשמחזיקים רכב לאורך זמן בעיני צריך דווקא להקפיד יותר שהכל ישב במקום. מעבר לזה - בעיני ההקפדה הזו היא בייסיק, אבל זה רק אני כמובן.

פורסם

זכיתי לנהל בעבר שיחה עם מנהל מוערך של המוסך המרכזי של אחת היבואניות הגדולות אחרי שהעובדים שלו חיברו בית טרמוסטט עם שני ברגים ואת השלישי השאירו על הגיר.

הטענה שלו הייתה שהיצרן מתכנן חלקים שכוללים ברגים נוספים מבלי שיש בהם צורך אמיתי. 

  • מבאס 3

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, שי כתב:

מבלי שיש בהם צורך אמיתי

והוא כמובן צודק ולא צודק כיון שבכל תכנון כזה יש שולי ביטחון, לעיתים נדיבים למדי: גלגל שמחובר עם 5 ברגים יסתדר ברוב המקרים גם עם 4 בלי שהוא יתפרק אחרי 3 דקות, ובית טרמוסטט עם 3 ברגים יסתדר גם עם שניים - הקטע הוא שאז אתה מבטל את שולי הביטחון ומקרב את הקריסה של החלק.

 

מבחינת המוסך הוא חיבר את זה עם 2 ברגים במקום 3, זה יעבוד לזמן מה ויקרוס, אולי, שנה וחצי מאוחר יותר, ואז כבר אי אפשר יהיה להאשים את המוסך אבל אתה תלך למוסך כדי לתקן את זה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, שי כתב:

זכיתי לנהל בעבר שיחה עם מנהל מוערך של המוסך המרכזי של אחת היבואניות הגדולות אחרי שהעובדים שלו חיברו בית טרמוסטט עם שני ברגים ואת השלישי השאירו על הגיר.

הטענה שלו הייתה שהיצרן מתכנן חלקים שכוללים ברגים נוספים מבלי שיש בהם צורך אמיתי. 

אולי ננסה לבוא עם הגישה הזו למשפחת רמון (אילן רמון) בסה"כ אריח חסר - בטוח שהוא היה ללא צורך אמיתי. 

 

הרגע אמרתי לעצמי - שתגזימי ככה תמיד. 

 

איפה מנהל מוסך ואיפה הארכיטקט (מהנדס) שתכנן את המכונה. 

זה שסוגרים בארץ לאגנאטים (ברגי גלגל) עם 400 ניוטון בכל פנצ'ריה ומוסך ורכבים עולים ככה לכביש זה בטח גם סבבה - לטרוק ברגים בפי 4 מומנט ממה שהם תוכננו ולמתוח אותם ישירות על גלגל וציר שמפעילים עליהם כוחות צנטריפוגליים ופיתול - שיכולים להביא את הברגים האלה לכשל - הודות לטריקה המוגזמת ולמתיחה שלא היתה אמורה להתרחש מלחתכילה. 

 

וזאת הגישה כמעט בכל מקום - כולנו מעגלים פינות פה ושם כן? אבל אתה רואה שהבעלים של הרכב פדנט ברמות קשות - צרפתיה או סנגלית, מה זה משנה - זה אופי. 

 

בDS - החלפתי בעצמי מכסה שסתומים וגזרתי ראש לאחד הברגים - כן, יכלתי לנסוע ככה עוד כמה שנים - לא אהבתי את זה בכלל. בביקור הראשון שלי בגבע ציינתי את זה וביקשתי שישימו שם בורג חדש. 

 

יוצא ממוסך - מגלה שהבורג שתופס את צינור הטורבו אל חזית הבלוק - לא מוברג עד הסוף וגישה מאוד קשה אליו - הפכתי טמבוריה עד שמצאתי כלי שיהיה לי נוח לחזק איתו את הבורג הזה לגמרי למקומו מבלי להפעיל עליו יותר מידי כוח שלא יגזר לי בטעות. 

 

לפני 12 שעות, EliC25 כתב:

קרקושיםכ אלו ברכב בן 10 זה משהו שיכול לחרפן.

 

רוצה את זה באקסטרים? - תחום האודיו לרכב. עזוב ברגים... חוטים! 

המיגון\בידוד גומי של צמות החשמל ברכב עם השנים גם הוא הופך לפלסטיק - בסובארו לפני כמה שנים - החיווט של חלק מהאבזור באזור המראה המרכזית פשוט התחיל לקרקש ולהרעיש ולזמזם - מכל פעימה של הסאב וופר בתא המטען - נאלצתי לחשוף בכמה מקומות את החיווט והקונקטורים וללפף אותם בטסה טייפ. (בד לבד שמגיע כמו איזולירבנד - לליפוף צמות). 

  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 12 שעות, שי כתב:

זכיתי לנהל בעבר שיחה עם מנהל מוערך של המוסך המרכזי של אחת היבואניות הגדולות

הייתי משמיט את המילה 'מוערך' אחרי כזאת שיחה.

ברור שהיצרן נתן מרווחי ביטחון, אבל אני - הלקוח שילמתי במיטב כספי על האוטו ועל מרווחי הביטחון שלו, מי מתיר לך כנותן שירות לצמצם לי את מרווחי הביטחון?

  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 58 דקות, Fazer כתב:

לא יכולת להתאפק, הא?

image.png.d8f83c36f5d2732c184bc05b170fe411.png

  • מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 15 שעות, amosbmw כתב:

אני כל כך לא מסכים עם הגישה הזאת. אני מזמין כל בורג מקורי וקליפס, בין אם בתא מנוע, בתא נוסעים או שמחזיק את הפגוש.

המושלם הוא אוייבו של הטוב ביותר...

בפסיכולוגיה קוראים לזה תסמונת טורדנית.

 

רדיפה חסרת תכלית ע"מ להגיע לשלמות שלא נחוצה, בטח ברכב כזה שהוא לא אספנות ולא יחודי. 

גם ככה יש עוד 10-20 ברגים שהוא אפילו לא יודע שהם חסרים.

 

ברכב תצוגה של מליון דולר..כן

בדיילי של שלושים אלף שקל... עובד... לא נוגע

 

דעתי הלא פופולרית 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא פופולרית? זאת השיטה הרשמית הישראלית. הרכבתי את זה יותר טוב מהיצרן כי השתמשתי בפחות ברגים.

גם אני לא פרפקציוניסט ברמה הזאת, אבל הגישה שלו נכונה סה"כ. אולי זה חסר משמעות במקרה הזה, אבל בגדול זאת תכונה טובה להיות יסודי ולא צריך לבלבל את זה עם הפרעות פסיכולוגיות.

 

  • אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 39 דקות, סולל הדרך כתב:

 

רדיפה חסרת תכלית ע"מ להגיע לשלמות שלא נחוצה, בטח ברכב כזה שהוא לא אספנות ולא יחודי. 

גם ככה יש עוד 10-20 ברגים שהוא אפילו לא יודע שהם חסרים.

כל רכב שאני מטפל בו, אני משתדל לעשות את זה ברמה שהוא יגיע לאספנות ועדיין יהיה נעים לנסוע בו.
יחד עם הגישה הזאת של "לא צריך את כל הברגים" מגיעה הגישה שככל שהרכב יותר ישן אפשר לעגל פינות ברמת החלקים והטיפול.

לא בבית ספרנו.

  • אהבתי 7

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 36 דקות, סולל הדרך כתב:

המושלם הוא אוייבו של הטוב ביותר...

בפסיכולוגיה קוראים לזה תסמונת טורדנית.

 

רדיפה חסרת תכלית ע"מ להגיע לשלמות שלא נחוצה, בטח ברכב כזה שהוא לא אספנות ולא יחודי. 

גם ככה יש עוד 10-20 ברגים שהוא אפילו לא יודע שהם חסרים.

 

תראה, אני לא פסיכולוג ולכן אני לא אכנס לניתוחים פסיכולוגיים שלך או של עצמי, אבל מקריאה ב DSM אני יכול להגיד לך שכל אחד מאיתנו סובל מהפרעות פסיכולוגיות כאלו ואחרות ברמה כזו או אחרת, וכל עוד זה בצד הלא קיצוני של הרצף ובלי הפרעה לתפקוד, כנראה שזה לא כזה נורא גם אם אתה חושב על סמך שרשור בפורום שאני סובל מתסמונת טורדנית :-) 

 

עכשיו לגבי "רדיפה חסרת תכלית" - מי קבע שהיא חסרת תכלית? אתה? מבחינתי, אני מאמין גדול ב If a job is worth doing, it's worth doing right. ואם אני מתקן משהו באוטו יקרו שני דברים: א. אני אעשה את זה הכי טוב לפי מה שהיצרן החליט שצריך. ב. במידת הצורך אני אתקן בעיות שצצו בעבודות קודמות.

 

למה אני עושה את זה?

א. כי יש בזה (עבורי) המון סיפוק - גם כיון שזו עבודה פיזית בניגוד ל day job שלי שהוא לשבת מול מחשב.

ב. כי אני נהנה לפרק ולהרכיב ולהבין איך הדברים בנויים.

ג. כי אני אוהב שדברים נעשים עד כמה שניתן בלי עיגולי פינות ובלי "סמוך על סחבק, יהיה בסדר" - וזה לא רק ברכב אלא בכל דבר שאני נוגע בו - זה החינוך האירופאי שלי 😄 

ד. כי מבחינתי זו למידה - היום אני עובד על הדיילי שלי ששווה 30K, אולי מחר אעבוד על רכב האספנות שלי שיהיה שווה 200K (נו, מותר לחלום...)

 

ויש לי עוד המון סיבות.

 

ודבר אחרון:

מוזמן לשאול את מי שאשכרה ראה את הרכב שלי פעם, כיון שכל מי שראה אותו יגיד לך שהרכב שלי במצב רחוק ממושלם, הוא ממש לא במצב תצוגה (לדוגמה הבד המתפרק בדלתות שאני לא מתקן כי זה יקר לי מדי) כך שאני רחוק מלהיות אובססיבי לגבי הרכב, אבל כשאני אתקן את הדלתות לדוגמה, אני לא אתפשר על האיכות רק כי מישהו בפורום חושב שאני סובל מהפרעה פסיכולוגית, כיון שגם אם אני סובל ממנה, נחמד לי איתה :-) 

  • אהבתי 2
פורסם
לפני 40 דקות, SlowRide כתב:

לבלבל את זה עם הפרעות פסיכולוגיות

אפילו יש איש מקצוע אחד בשרשור, ומופרע נוסף בשרשור @lanosforce שיחלקו על כך שמדובר בכלל בהפרעה נפשית😂

  • מצחיק 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

  Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • תוכן חדש...