Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם

גם הוא עזר לי לקנות את החלק לרכב שלי.

היינו שם ביחד, כבר אז זה היה מוסך. הם נותנים שירות גם ליבואני הרכבים עצמם.

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז היה חודש עמוס בגזרת הסניק - והפעם: טיפול.

אז תוצאות ומחירים מדוייקים יהיו רק מחר כשהאוטו יצא מהמוסך, אבל בינתיים מעבר לטיפול בסיסי (שמן, פילטר שמן, פילטר אויר, פילטר מזגן, שייבות למיניהן, "חלקי עזר" - אלוהים יודע מה הם, ומס אשכנזים בדמות "תוסף ניקוי לדלק") שיעלו בסביבות ה 1500 ש"ח, זה הלך ככה:

טלפון מהמוסך.

הם: שומע, צריכים להחליף רפידות ודיסקים קדמיים - יש תחליפי ויש מקורי

אני: סבבה, תשימו מקורי.

הם: סבבה, זה 1800 ש"ח.

image.png.c80b8ade11aa134e777de8b6e2e2f0d5.png

הם: יוסי שומע, דיסקים יש מקורי, רפידות יש רק תחליפי גם אצל קרסו.

אני: איזה תוצרת התחליפי

הם: זה תחליפי, זה כמו המקורי, זה תואם מקור.

אני: אבל איזה תוצרת התחליפי...

הם: זה תחליפי מקורי של קרסו

אני: קרסו לא מייצרים רפידות, אני רוצה לדעת איזה פירמה זה

הם: אנחנו לא יודעים, רק כשנקבל אותם נדע

אני: אתם לא יודעים מה אתם מוכרים

הם: לא, זה תחליפי מקורי של קרסו, הם יודעים איזה תחליפי טוב לרכב שלך

אני: קרסו? יודעים מה טוב? (את זה רק חשבתי, לא באמת אמרתי)

אני: טוב, תנו לי לבדוק ולחזור אליכם.

אני: תקשיב, יש לי בעיה עם קרסו... (מפרט את הסיפור שלמעלה)

@איציק נ.: תקשיב, אין לך הרבה ברירות, הם לא יתנו לך לתפוס ליפט עד שתמצא משהו טוב.

אני: 😖😡

אני: במוסך אמרו לי שצריך להחליף את הבלמים, ויש להם רק משהו סיני.

אשתי: אולי הגיע הזמן להחליף אוטו במקום לגלות שהאוטו הפסיק לבלום בגלל בלמים תוצרת צ'ינג-צ'ונג!

אני: את לא באמת עוזרת לי!

אני: טוב, שימו רפידות תחליפיות, אבל תשמרו לי את הקופסה, אני רוצה לראות איזה תוצרה זה.

המוסך: סבבה! זה יעלה 1600 ש"ח.

בקיצור, זה מעצבן שהמוסך מציב אולטימטום כשהרכב כבר על הליפט ומפורק, זה מעצבן שמוסך כל כך לא שולט בדברים שהוא מוכר או שממש לא אכפת לו איזה תוצרת הוא מוכר, וזה הופך להיות קשה יותר ויותר להחזיק רכב בן 10 (כמובן שזה בכוונה כדי לעודד רכישה של רכבים חדשים). אני מנסה לחשוב על איך אני צריך לנהוג מעתה והלאה כדי שתהיה לי הזדמנות לצפות קדימה ולהשיג חלפים לפני הטיפול, ולא להיות מופתע כשהרכב כבר על הליפט.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

ברוך הבא לעולם קניית החלפים העצמית..

ממליץ לך לאגד את המק"טים שאתה צורך בדרך כלל ותתחיל להכין את עצמך לפני טיפול.

כנס למוסך שתוכל להגיד לו שאתה רוצה לדחות את ההחלפה של ההפתעחת למועד שנוח לך ותתקדם משם.

רק במקרים של תקלה קריטית תן למוסך לטפל לך מקצה לקצה. במקרה כזה, תחסוך לא מעט באחזקה שנתית.

• מבאס 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 6 דקות, מלטבשי כתב:

ותתחיל להכין את עצמך לפני טיפול

רעיון מצויין - הבעיה היא שאיכשהו זה תמיד נופל כשהאוטו על הליפט. הם אמרו שלסטאפ מאחורה יש עוד בערך 7000 ק"מ לפני החלפה (לא ברור לי איך הם יודעים להיות כל כך מדוייקים), ולזה אני צריך להתארגן - השאלה היא איך אני יודע מה כן ומה לא ניתן להכניס לארץ בהנחה ואני לא טס לחו"ל בקרוב.

רפידות בלמים לדוגמה, נכנסות או לא? דיסקים נכנסים או לא?

ואנקדוטה קטנה: גיליתי שבמוסך קוראים לרפידות "דיסקיות", אז כשהם אמרו לי שצריך להחליף "את הדיסקים והדיסקיות" אני הייתי עם פרצוף של 🙄

פורסם
לפני 2 דקות, Fazer כתב:

רעיון מצויין - הבעיה היא שאיכשהו זה תמיד נופל כשהאוטו על הליפט. הם אמרו שלסטאפ מאחורה יש עוד בערך 7000 ק"מ לפני החלפה (לא ברור לי איך הם יודעים להיות כל כך מדוייקים), ולזה אני צריך להתארגן - השאלה היא איך אני יודע מה כן ומה לא ניתן להכניס לארץ בהנחה ואני לא טס לחו"ל בקרוב.

רפידות בלמים לדוגמה, נכנסות או לא? דיסקים נכנסים או לא?

ואנקדוטה קטנה: גיליתי שבמוסך קוראים לרפידות "דיסקיות", אז כשהם אמרו לי שצריך להחליף "את הדיסקים והדיסקיות" אני הייתי עם פרצוף של 🙄

סתם בשביל הקטע,
תבקש מהם לשמור לך את הרפידות והדיסקים הישנים,

ותעלה פה תמונות שלהם.

פורסם

אפשר לקנות רפידות וצלחות בכל חנות חלפים. בקרבתנו יש את אחים חדד, מקסימום אם אין במלאי מזמינים ותוך יומיים יש. אלעד שם יגיד לך בדיוק מה האופציות שיש לרכב שלך וכמה הן עולות. על החלקים היית משלם סביב ה600 שקל אני מניח, לחליפי טוב. אין צורך למקורי, כי גם רנו כמו קרסו, לא מייצרים רפידות וצלחות.

המוסך עצמו לא רצה לעשות מאמץ ולהרים טלפון כדי לשאול איזה חברה הרפידות שהם מוכרים, זה היה צעד מאוד פשוט ובסיסי כדי לסייע לך.

אבל אנחנו בישראל, ובישראל כמו בישראל רמת השירות שואפת לאפס.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

@Gauss את הדיסקים ביקשתי מהם לשמור (האם הם גם ישמרו בפועל זה סיפור אחר), את הרפידות לא. אני משוכנע שהם לא טעו בזה שהיה צריך להחליף אותם, עד עכשיו כשבדקתי את המוסך הזה בדברים האלו הם היו אמינים.

@EliC25 ברור שהם התעצלו. בדיוק כמו שהם התעצלו ללכת למצוא לי שני ברגי כוכב להשלים את הסגירה של הדשבורד, והביאו איזשהו פועל עם שני ברגים קודחים ואמרו שזה ישב יופי. הרי זה לא שבאמת אין להם שני ברגים ספייר זרוקים במוסך, אני מעריך שיש להם עשרות, אבל הם לא באמת מעוניינים להתאמץ או לעשות עבודה טובה.

על הדשבורד, אגב, אמרתי להם "שלא תעזו לסגור אותו או לגעת בו!!", אני מחזיק אצבעות שאף אחד שם לא יגדיל ראש.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

לעיתים קרובות אפשר לראות את מצב הרפידות לבד דרך הג'אנט. מעניין אם אצלך אפשרי

פורסם

בגדול - בתקופה שאני מטפל בסובארו בעצמי (וגם בתקופות שטיפלתי בדודג' ובDS ובמיצובישי לנסר שהיו בעצמי) 

כשמגיע זמן הטיפול (אני עושה פעם בשנה או פעם ב10 אלף קילומטרים ואני מנסה לכוון את זה ככה שזה יהיה בסמוך לטסט) 

כשזה מגיע לבלמים פעם בשלוש שנים או 30 אלף קילומטרים אני מרענן נוזל בלם בעצמי - בסובארו. 

אבל לגבי הרפידות והצלחות - 

אני מפרק גלגל לבדיקה אחד מאחורה ואח"כ אחד מקדימה - הגלגלים הקידמיים זה בכלל קל כי אתה יכול לסובב את ההגה - בקליפר יש "חלוניות" שאתה יכול לראות דרכן בקלות את עובי הרפידות. 

לרוב הרפידות יש חריץ באמצע - ברגע שהחריץ הזה נעלם אני כבר מתחיל לעקוב יותר באדיקות מהסיבה שבכל רפידה יש "חיישן" - זמזם בפועל שמתחיל לגעת בצלחת ולהשמיע רעש נוראי של חריקה והוא גם חורץ את הצלחת - אני משתדל להחליף את הרפידות לפני שמתחילים לשמוע את זה. 

שיטה נוספת - היא מצלמת בורסקופ (קניתי בגלל שרציתי לבדוק את מצב הצלינדרים של הבוכנות בDS כאשר החלפתי מצתים. 

עם מצלמת בורסקופ אתה אפילו לא חייב לפרק גלגל - גרושים של השקעה... 

לגבי הצלחות - בודק שאין סדקים שניתן להבחין בהם בעין - אם יש הצלחת פסולה. 

מעבר לזה יש מד עובי (קליפר) לצלחות בלם - ולפי הנתונים של עובי מינימלי לצלחת בלם אתה יכול לדעת אם כדאי לחרוט או להחליף אותה. 

וכמובן אם יש כבר שפה נראית לעין בצלחת או שהיא חרוצה - אני מחליף גם צלחת וגם רפידות. 

המחירים בחנויות חלפים לרפידות כמו רמסה, היי-קיו, פרודו - יכולים להיות מצחיקים. 

צלחות סיניות אם אתה מחליף אותן ביחד עם הרפידות - גם המחירים מצחיקים ובאמת סט אחד - התעוות (מורגש בבלימה)  - השאר לא חוויתי בעיות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתקן אותך ב2 דברים:

ה'חיישן' הזה נקרא אינדיקטור והוא כמובן לא חיישן אלא ברזל חד שנמצא בדרך כלל בנקודה של 3- מילימטר עובי והוא מרעיש כדי שתדע שהגיע הזמן להחליף את הרפידה.

והוא לא נמצא בכל רפידה אלא בכל סט רפידות, כלומר יש אחד על כל גלגל.

פורסם

ייפ - גם יש רפידות ללא האינדיקטור כלל... יצא לי להתקל בסט כזה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

והנה סיכום הטיפול - ואני מקווה שבזאת הסתיימו ההוצאות על הרכב לשנה זו.

הטיפול בוצע, כמו בשנים האחרונות, במוסך מרתון ברעננה, מוסך מורשה קרסו, ועלותו היתה כ 3200 ש"ח, כולל את הטיפול השגרתי וצלחות ורפידות קדמיות.

image.thumb.jpeg.b7cf51680fcd608072f3ef86d649b327.jpeg

אני, כהרגלי, ביקשתי שכל החלפים יהיו מקוריים, אבל כאמור לא היו להם רפידות בלם מקוריות והם בעצלנותן לא ידעו לברר עבורי מאיזו תוצרת החלופיות - בדיעבד הן היו של Motrio, שעל פי הכתוב על הקופסה (ובגוגל) הוא מותג מקבוצת רנו. כמובן שאם הם היו אומרים לי את זה מראש לא היתה לי בעיה לאשר את זה, והם היו חוסכים לי את אי הוודאות וסימני השאלה, אבל מוסך ישראלי, אני כבר למדתי לא לצפות מהם לכלום.

image.thumb.png.9953aee2357acafd032bb95a00724a9a.png

הדיסקים, כפי שביקשתי, היו מקוריים של רנו:

image.thumb.png.f950be6d52bd1141b720c52f6c7244ac.png

באופן מפתיע למדי הם גם עמדו בהבטחה שלהם לשמור לי את החלקים הישנים.

הדבר היחיד שקצת עצבן אותי הוא שהם החליטו על דעת עצמם להתקין פילטר אויר חלופי ולא מקורי כמו שביקשתי. לטענת יועצת השירות כיון שזה לא אביזר בטיחותי או אביזר עם השפעה על האוטו הם לא שואלים ואם אין להם מקורי זמין, הם מתקינים חלופי. אותי התשובה הזו הרגיזה כיון שביקשתי במפורש מקורי.

זה החלופי שהם התקינו לטענתם, לא יודע אם זה טוב או רע:

image.thumb.png.e72e6e8206202cd3ea29626ff20824c6.png

סה"כ ההוצאות על הרכב בחודש האחרון היו משמעותיות, מקווה שזה אומר שתהיה לי עכשיו תקופה של שקט בהוצאות על הרכב.

• אהבתי 1
פורסם

הפילטר סיני

תזמין מקורי או חליפי איכותי ותחליף אותו בעצמך

נשמח לראות את מצב הבלמים הישנים

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...