Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם

וובכן @Fazer היית צריך להקשיב לאיציק!!! 

לגבי לוחית הרישוי אתן לך עוד אופציה - מהכוון של אודיו לרכב כן כן - רק שהמטרה אצלנו זה לא רק שהלוחית לא תשרוט את הצבע - שהיא לא תרעד ולא תזמזם (וגם כל שאר הרכב) - אבל, החומרים כאן זולים וסופר יעילים.

מניח כאן שלושה לינקים מראש לחומרים - 

STP BITOPLAST TAPE

MADE-LINE TAPE

STP CARPET

הקארפט זה פשוט בד לבד עם דבק מאוד חזק ועמיד לחום מאחוריו - אתה יכול לכסות איתו משטחים שלמים זה גליל ברוחב מטר - אתה יכול אפילו לרפד איתו תא כפפות מבפנים שיהיה נעים ולא פלסטיקי וכך הלאה. 

השניים האחרים זה ספוג או לבד אבל בתצורה של איזולירבנד לליפוף צמות או קצוות של משטחים  - ללוחית הרישוי זה כל מה שאתה צריך - אחד מהם ורק אחד בכמות. 

הרחבה

------------ אזהרת לאנוס חמורה לא להמשיך לקרוא למי שלא מעוניין במידע נוסף. 

תביט בעמוד 4 לגבי מה שעשיתי ללוחית ואם אתה רוצה לקרוא קצת על החומרים האלה אז בעמוד 3 יש תיעוד של איך בודדתי את הדלתות ולמה משמש שם כל חומר. 

לונג סטורי שורט אני רוצה להמליץ לך על אלו: (ניתן להשיג או להזמין דרך caraduio.co.il )

image.thumb.png.7265a167e2040877713af1e911a644c5.png

בשביל למנוע שריטות זה כל מה שאתה צריך והם עולים שקלים בודדים לגלילון כזה. 

מה שאני עשיתי ללוחית שלי - זה זה:

קודם שמתי בוטיל - בשביל שלא יהיו וויברציות (זה מוסיף משקל למתכת בפשטות) - אבל זה פחות מעניין אותך

image.png.25fd11fe4b33de2e4384bd3f905f90ca.png

מה שמעניין אותך זה זה - ומה שאתה רואה כאן זה הגזמת על חלל כמובן - אבל העיקרון זהה:

image.png.0eb24b954ae204a09b683e7344696735.png

יש בתא מטען "דרבוקה" 12 אינטש - אין ציוץ מהלוחית לא כלפי הרחוב לא כלפי הרכב. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@lanosforce אותי מעניין מה זה החומר הזה:

image.thumb.png.3e96b95d2cb48ff408ea615269a8c125.png

נראה קצת דומה למה שהיה לי על הלוחית.

לגבי לשים איזשהו ספוג או לבד בחלק החיצוני של הרכב נראה לי קצת בעייתי, כי הם סופגים מים, לא? מה שהיה נחמד בריפוד ששמתי ללוחית זה שהוא היה מסוג של גומי רך, שגם בידד וגם לא ספג מים. משהו שקניתי פעם בחנות יצירה לילדים.

פורסם

החומר שאתה מצביע עליו הוא של חברת dynamatt והוא נקרא dynaliner בעובי 3 ממ יש גם 6 אבל ללוחית זה אוברקיל אל תעבור 3 ממ.

בפועל זה ספוג סגור תאים

closed cell foam

או פשוט ccf

וכן הוא עמיד למים וגם לא דליק.

ממשפחת מוצרי סטנדרט פלאסט דהיינו stp שהמלצתי לך עליהם, מוצרי הbitoplast הם מבוססי ccf 

הbiplast tape שנתתי לך אליו קישור, לא המיידליין, יתאים.

הקארפט הוא יותר לשימוש פנימי אבל אחרי השיפוץ דש שעשית אם יש משטחים שזה יתאים לך להם המלצתי גם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

ובינתיים כדי לנסות ולסדר את הבעיה שיחידת השליטה על המיזוג יושבת עקום ובתוך הפאנל…

image.thumb.jpeg.9df7e3641f77fe12db4f5ae285cc09b2.jpeg

אני לא בטוח שמצאתי את הסיבה לזה… אחרי פירוק די מאסיבי נתקעתי עם חלק אחד שאני לא יודע איך לפרק, וגם גוגל/GPT לא עזרו לי, ושקצת חוסם לי את הגישה לשם.

אה, ומה התגלה בפירוק?

בורג כן, בורג לא, בורג כן, בורג לא… עכשיו אני צריך שוב להזמין ברגים מחו״ל 🤦🏻‍♂️

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

אני מתאר לעצמי שאו שאיזו צמה לא יושבת שם במקום ודוחפת בלחץ את הפאנל או תושבת מסויימת שלא יושבת טוב מאחורי הפאנל.

אבל זה פשוט מקומם לשמוע שחסרים ברגים ובכמויות, על עבודה ששילמת עליה. עושה רושם שבמקום שרמת עבודה ושירות יתקדמו עם השנים זה רק הולך ומחריף.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)

אוקי - הבעיה נפתרה.

למי שרוצה אמ;לק: מקור הבעיה היה בשתי הלשוניות שמסומנות בצהוב. החלק השחור (התחתון יותר) הוא לשונית שהיא חלק מיחידת הבקרה של המיזוג וממקמת אותה במקום. הלשוניות הבהירות יותר מעליהן (נראה לי שזה ירוק, אבל אני עיוור צבעים...) הן אלו שאמורות להיות סטופר לשחורות.

הבעיה נוצרה כיון שמי שהרכיב את הכל בחזרה חשב שהלשוניות השחורות צריכות לשבת מאחורי הלשוניות הירוקות*, כך שהירוקות* גובלות אותן כלפי הצד החיצוני. בפועל ההפך הוא הנכון, השחורות צריכות לשבת לפני הירוקות* ולהישען עליהן. ברגע שהפכתי את הסדר, פתאום הכל נפל למקום. כיון שהם הלבישו את זה מאחורי הירוקות, כל הפאנל ישב "בתוך" הדשבורד במקום לשבת בקו אפס איתו.

*אם זה לא ירוק, אז תחליפו את זה בצבע הרלוונטי... כאמור עיוור צבעים 😄 

image.thumb.png.59ec42d55b803d589fc662b3cb79ead4.png

כך זה נראה עכשיו, למרות שזה עדיין נראה קצת עקום בתמונות, במציאות זה יושב יפה בקו אפס עם הדשבורד:

image.thumb.png.1446f472d9e8b717b52648227dbe9160.png

מה שכן, הרווח בחלק הימני טיפונת יותר גדול מאשר בחלק השמאלי כמו שניתן לראות בתמונות, מאמין שעוד קצת פיין טיונינג היה אולי מיישר את זה עוד קצת, אבל היתה לי בעיה לשלוף לגמרי את החלק שמקיף את יחידת הבקרה, ולכן גישה מוגבלת למשחק שם (מה שכן במציאות זה פחות בולט מאשר בתמונות, ולכן לא מאוד מפריע לי).

image.thumb.png.989991fe5ace5adb59a757487dc4d4c4.png

בעיית הגישה נבעה מזה שעוברים שם שני הצינורות שמובילים אויר לתריסי המיזוג של השורה השניה (מסומנים בצהוב), והם עוברים דרך הפלאסטיק שסובב את יחידת המיזוג, ופשוט לא הצלחתי למצוא איך מפרקים אותם. ניסיתי קצת לשחק עם זה, וכשהבנתי שאני הולך להרוס את זה בניסיונות, ויתרתי... יחידת השליטה היתה כבר יחסית מסודרת, והעוד דלתא הקטנה לא היתה שווה את הסיכון להרוס שם משהו.

image.thumb.png.b5ecf9fd09341094dd4b8082a21a481b.png

כך זה היה נראה באמצע התהליך:

image.thumb.png.67f62e3fd0468cf4c836236ffad97218.png

סוף דבר:

כיון שהברגים ברובם זהים (אותו בורג, אותה הברגה, אבל יש שני אורכים שונים) לכל הדשבורד, סגרתי את הכל "מבפנים החוצה" - כלומר דאגתי שבכל מקום שאמור להיות בורג יהיה בורג, כשאת ה"חוסרים" השארתי לאזורים האחרונים שסוגרים בהרכבה, כיון שהם האזורים הראשונים שפותחים בפירוק ולכן הכי זמינים לי כשיהיו לי ברגים. בסוף נשארתי עם חוסר של שני ברגים, שאני מקווה להשלים מהר (מחר אני במוסך, נשאל אם יש להם).

ועכשיו למור"ק:

אופסי, נפל הקליפס, לא נורא גם ככה רנו שמים יותר מדי...

image.thumb.png.21483666e77de6dda21e07639f281718.png

בורג כן, בורג לא... מזל שאין בורג למה לא.

image.thumb.png.409d1753da5d25d970d51a20112a6a47.png

ברגים זה לחלשים:

image.thumb.png.8763573834c6dd9234d55b6676bb88bd.png

ומשהו קצת מוזר שגיליתי: קונקטור שמתחבר לתושבת שאין בה כלום... אבל זה של הצרפתים האלו, לא של המוסך :-) 

image.thumb.png.2112181e14f8e9feb094828356f67ab1.png

image.png

• אהבתי 8
פורסם

הקונקטור שיושב על הפלסטיק זה מן הסתם אופציית אבזור שלא קיימת אצלך. מעניין מה...

וגם הרבה פעמים כשאני מנסה להבין איך להרכיב/לפרק חלק אני מחפש באתרי פירוקיות, איביי ואתרי חלפים תמונות ברורות של החלק האחורי של החלף הרבה מאוד פעמים מוצאים ככה תשובות.

וסרטוני אתה צינור (יוטיוב) שמכילים בהם פירוק החלק.

איזה כיף לראות את התוצאה.

אולי גם לברר עם פירוקית טובה כמו ויצמן למשל אם יש להם רכב כמו שלך, תחלץ ממנו ברגים, נגד מהירויות, מפוח לך תדע בשביל גרושים אולי שווה לנסות.

Pioneer TS-X150

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, lanosforce כתב:

מן הסתם אופציית אבזור שלא קיימת אצלך

זו מן הסתם גם היתה ההנחה שלי, אבל באזור הזה יש מעט מאוד אבזור גם בדגמים המפוארים, כך שאני לא לגמרי מבין מה זה אמור לשרת.

הדבר היחיד שאני חושב עליו שכן יש באזור הזה, קשור ל HU:

בסניק מהדור שלי יש שלושה פורמטים של חיבור התקנים חיצוניים:

1. RCA (אני לא משוכנע, אבל נשמע לי סביר שזה בדגמים הישנים מאזור 2010, או ברמות גימור מסויימות)

image.png.000b5a027ec2f0a1e2f5848ce043dfbd.png

2. חיבור USB-A וכניסה של פלאג PL 3.5 (לא יודע באיזה שנים או רמות גימור)

image.thumb.png.b8ce8e1b2092988601627a7678139ddd.png

3. במקרה של הרכב שלי יש שם פשוט blanking plate

image.png.bde5c57673c0af262dc44aecd31000a8.png

זו בעצם תוספת האבזור היחידה שיכולה להיות קיימת באזור הזה, אלא אם זה שייך לאיזשהו חיישן שקיים בדגמים הידניים ולא קיים באוטומאטי.

תוספת מאוחרת:

היחידה עם ה USB נראית ככה:

image.png.95e89b5b286b51457a6702e0eedfea5f.png

ובחלקה האחורי יש 2 קונקטורים ולא אחד:

image.png.38836dc3beecf418c2a890f9e8b112ec.png

תעלומה....

בכל מקרה, פרקתי את ה blanking plate והשארתי את זה בחוץ בינתיים, אם אצליח להתקין על זה שתי יציאות USB-C לטעינה של טלפונים, זה יחסוך לי את החיבור דרך יציאת ה 12V עם מתאם. לא היסטרי לי, אבל אופציה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

פשוט מבאס ומאכזב.

תמיד כשאני מפרק משהו עם הרבה ברגים, אני מבריג חלקית את הברגים שפירקתי, לנקודה בה הם אמורים לחזור אליה (כל עוד זה אפשרי) ועובד בראש שקט

• רעיון טוב! 2
פורסם

למי שיש את החלק, קודם כל.

למצוא מישהו שיעבוד כאילו זה הרכב שלו, אין

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 3 שעות, TDI כתב:

לאחר מעשה, להיכן אתה ממליץ להכניס את הרכב לתיקון?

אין לי מושג - אני עשיתי במקום אחד בלבד, וזה הניסיון שלי.

את הרדיאטור קניתי בליאל קור בתל אביב, כאמור לאחר ש @איציק נ. שלח אותי אליהם, ולמרות שאני לא יודע איך איכות העבודה שלהם, אבל מהשיחה שהיתה לי עם הבחור במחסן שלהם, נראה שהם מבינים מאוד בזה. חושב שהייתי הולך אליהם, אבל כאמור לא יודע איך איכות העבודה שלהם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם אני הלכתי לקנות ל-C3 פיקאסו שלי מאייד אצל ליאל קור.

מומלץ. הם גם יכולים לתת לך את השירות של ההחלפה בתוך הבית חימום עצמו. כך שנשאר לך "רק" לפרק את היחידה מהרכב ולהביא אליהם.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 26 דקות, מלטבשי כתב:

הם גם יכולים לתת לך את השירות של ההחלפה בתוך הבית חימום עצמו

לפי מה שראיתי יש להם מוסך. לא שאלתי, אבל לפי כמות הרכבים שהיו שם, הם מבצעים גם את ההחלפה ברכב. @איציק נ. אמר לי שפעם הם היו רק חנות חלקי מיזוג, נראה שהם התרחבו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...