Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 19 דקות, Fazer כתב:

איפה טעיתי?

בזה ששאלת... 

קודם כל - הרמקולים המקוריים שיש לך ברכב - בספק אם מסוגלים לשחזר משהו בתדרים גבוהים מעל 15-16 קילוהרץ במקרה הטוב - זה שאתה לא ממש שומע שם בגיל שלך כבר זה סיפור אחר - אבל "לא ממש שומע" זה גם מאוד לא מדוייק... גם בגילאים מתקדמים אם תאזן מספיק חזק תדרים כמו 18 קילו אתה עוד תשמע משהו... אבל לא בעוצמות שמע נורמטביות. 

עכשיו גם נעבור לזה שהרמקולים שיש לך ברכב כנראה לא ממש מסוגלים להעביר תדרי באס נמוכים כמו שצריך וזה גם בגלל שהדלתות של הרכב בהן הם מותקנים מבטלות חלק מהתדרים והשאר או חתוכים או מלאי רעש ועיוות. 

ואז להוסיף חטא על פשע - שידור שאתה שומע ברדיו - הוא אחרי דיחסה וגייטינג - רדיו לא מעביר כמעט שום מדבר מעל 16 קילוהרץ וגם דוחס את הטווח הדינאמי של האות לקיבינמט במקום שיהיה לך טווח ראוי של 8-12 דיבי שלא לדבר על 15 דיבי טווח דינאמי - יש לך 3-4 במקרה הטוב 5 

ואז להוסיף על זה שהמגברון שיש לך ברדיו המקורי הוא אולי אולי 18 וואט והוא צריך להזיז עם זה רמקולים שגם יפיקו תדרי באס - GOOD LUCK ושזה טווח אנלוגי מפוצץ רעשים ועיוות - GOOD LUCK 2 

בוא... תקפוץ לקבל השמעה במערכת שהסורס שלה הוא הזרמה ישירה של שירים באיכות לוסלס ועד MQA בפורמטים ובקידוד הכי מתקדם שיש. 

דרך טווח דיגיטלי שהוא נקי כמעט לחלוטין מעיוות ורעשים.

ברזולוציה גבוהה - דרך מגברים שנותנים עד 170 וואט לערוץ - שגם הם תומכים ברזולוציה גבוהה - לתוך רמקולים שנועדו לעמוד בתקן לרזולוציה גבוהה - נצילים ולא מעוותים. 

ואז על כל זה כוונים וסטייג'ינג ברכב מבודד אקוסטית. 

אני מבטיח להרים לך את הלסת מהרצפה - לא מבטיח לך שלאחר מכן חייך הכלכליים לא יהרסו כליל. 

מזה איציק פוחד... 

:-P

• אהבתי 1
  • מצחיק 3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 3 שעות, Fazer כתב:

תראה, אם נודה על האמת, האוטו כבר כמעט בן 10, ולמרות שאני מתחזק אותו מעט יותר טוב מישראל ישראלי, בגיל הזה כבר בהחלט צפויות תקלות בלאי, וכן - ברכבים בגיל הזה כבר יותר מורכב להשיג חלקים כי היבואן לא תמיד מחזיק אותם, או - כמו במקרה הזה - היצרן לא מוכר חלק ספציפי אלא מכלול שלם שהוא מאוד יקר. כיון שקראת את השרשור אתה מבין שאני לא נוטה לשים תחליפי ברכב שלי, כאן פשוט לא היתה ברירה אחרת המחיר באמת היה כ 13k ש״ח כולל עבודה.

אני שילמתי בסוף כ 1600 ש״ח על החלקים (מאייד מזגן + שסתום) וכ 3000 ש״ח עבור העבודה (שני המחירים כוללים מע״מ) - בסה״כ לא עלות נוראית אם הכל היה מסתדר כמו שצריך.

ספציפית לגבי הסניק, עם כל התסכול מסיפור המזגן, אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי בשרשור שעבורי הוא הרכב האידאלי למשפחה: 7 מושבים, יותר גדול מסטיישן אבל לא גדול כמו ״ג׳יפונים״, מרווח מאוד גם לשלושה בשורה השניה, שילוב מנוע וגיר שנחשב לאמין (כיון שזה רכב בן 10 אז אגיד את המתבקש: טפו טפו טפו), ובסה״כ רכב ששירת אותנו נפלא בכמעט עשור האחרון, עם שני ילדים שהיו ממש קטנים כשהוא נרכש, והיום הם כבר אנשים full size.

קודם כל תודה על המענה,

שמעתי שברנו קשה לאבחן תקלות, כי כל חיישן מקפיץ את כל המערכת, וברגע שמתחיל בעיות חשמל אין לזה סוף, זה נכון?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא נכון. יש תקלות שמצריכות סורק יעודי, זה כן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

בזה ששאלת...

@איציק נ. איך יוצאים מההסתבכות עם @lanosforce? 🤨

לפני שעה, א.ד.מ. כתב:

שמעתי שברנו קשה לאבחן תקלות, כי כל חיישן מקפיץ את כל המערכת, וברגע שמתחיל בעיות חשמל אין לזה סוף, זה נכון?

אני לא יכול לדבר בשם חברת רנו… אבל זו הסניק השניה שלי, ולפחות מנסיוני לא חוויתי בעיות מיוחדות מלבד מה שפרטתי כאן.

הבעיות שכן חוויתי, בעיקר סביב נושא הודעת חוזר בנוזל בלמים, נבעו משילוב של תכנון לקוי של רנו (תופעה ידועה בעולם, פחות בארץ), אילתורים שבוצעו במוסך (המורשה!), וחוסר מקצועיות של המכונאים.

סה״כ בעשור האחרון לא חוויתי בעיות מיוחדות.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 4 שעות, Fazer כתב:

@איציק נ. איך יוצאים מההסתבכות עם @lanosforce? 🤨

אכלת אותה.

תגיד תודה שאתה יכול לכבות את המחשב או סתם לא לגלוש בפורום - ונפטרת ממנו.

אני לא מצליח בשום מקרה לעשות את זה... אני נתקל בו אקראית כשאני הולך לתומי ברחוב כי הוא גר רחוב וחצי ממני ! אתה יודע איזה קשה זה ?? :-P 

תגיד תודה כל יום.

;-) 

• מצחיק 8

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סיכום של היום: עשיתי טסט.

הרכב עבר חלק, מלבד לוחיות רישוי שדחפו לי "כי הן דהויות" - אחרי ויכוח הסכימו להתפשר רק על הלוחית הקדמית - 70 ש"ח מאוחר יותר ויש טסט.

זה אולי אני, אבל איכשהו מכוני טסטים לא מצליחים לעשות לוחיות רישוי יפות, המכבש צבע הזה שמשתמשים בו זורק צבע בצורה לא יפה, לדוגמה כל הסמל של מת"י נראה כמו גוש שחור. לא ברור לי איך לוחיות רישוי שמתקינים אצל היבואנים יודעות לצאת יפה, נקי וברור, בלי לכלוכים, ולוחיות רישוי שעושים במכונים יוצאות כמו הת#ת.

אבל המטרה הושגה, יש טסט לעוד שנה.

• אהבתי 1
פורסם

לא בטוח שיש לך נגד מהירויות קלאסי יותר סביר שיש וסת מהירות PWM. ולגבי הפרוק הפרטיזני, לדעתי פעולה כה פולשנית אף מוסך בישראל לא היה עושה טוב יותר ממה שעשו לך, עבודה מושלמת בפעולות כאלו ניתן להשיג רק בעבודה עצמית.

פורסם
לפני שעתיים, avargel כתב:

יכולת לחתום מאחור ולא להחליף

אתה צודק - והאמת היא שזה שילוב של סתימות שלי עם לחץ לסיים עם זה כבר: אני שכחתי לגמרי שאפשר לחתום מאחורה, והייתי בקטע של "עזבו אותי באמא, הלוחיות שלי סבבה, תפסיקו לנסות לדחוף דברים שלא צריך". הבוחן בא אלי בסוף המסלול ואמר לי "לך למשרד הזה ותחליף לוחיות", בלי אופציות, בלי "אתה יכול לעשות את זה במקום אחר", פשוט "לך לשם ותעשה לוחית". העמדתי את האוטו בצד, ניסיתי לריב עם האלו שמדפיסים לוחיות שהכל בסדר, והם שלחו אותי לרב בוחן. עד שמצאתי אותו לקח עוד קצת זמן, ואמרתי לו "בחייאת ראבאק, אני לא אשכנזי, אל תלביש את זה עלי!" (וכשרואים אותי קשה לפספס שאני אשכנזי...) - אז הוא לקח לוחית רישוי חדשה, שם ליד הלוחיות מקדימה ומאחורה והראה לי שהן דהויות בהשוואה לחדשות. כשעשיתי פרצוף הוא אמר "יודע מה, תחליף את הקדמית עכשיו ואת האחורית בשנה הבאה" (שזה סבבה לי כי יש לי לוחית ספייר חדשה לגמרי שעשיתי פעם למתקן אופניים שמעולם לא הרכבתי זרוקה במחסן...).

בקיצור, הייתי כל כך מרוצה מזה שויתרו לי על לוחית אחת, שאמרתי להם "יאללה, קדימה, תעשו...", לפני שהם יתחרטו וישחילו לי גם את השניה שוב. רק כשחניתי בבית, והסתכלתי על הניירות שהם נתנו לי, ראיתי שכתוב שם שאפשר לחתום מאחורה, ונזכרתי כמה אני מטומטם... דפקתי את הראש בהגה מרוב שהייתי סתום, עד שהשכנים שלי ירדו לראות למה יש רכב שכל הזמן מצפצף 😄 

לפני כשעה, teyal כתב:

סביר שיש וסת מהירות PWM

אני לא יודע מה זה וסת מהירות PWM, אבל מה שיש בסניק זה משהו כזה (זה מוגדר כרזיסטור...).

פורסם (נערך)
לפני כשעה, teyal כתב:

עבודה מושלמת בפעולות כאלו ניתן להשיג רק בעבודה עצמית

צודק במליון אחוז - ועוד יתרון לעבודה עצמית זה שאפשר לקחת את הזמן ולבחון את החלק לעומק, לנקות אותו, לעשות טיפול שהוא עבר למינימום של לפרק-להרכיב.

כרגע, לדוגמה, שמתי לב רק היום שיוצא יותר אויר מהפתחים בצד של הנוסע מאשר בצד של הנהג, לא יודע למה זה קורה, אבל אין לי ספק שאם היה לי את החלק ביד, אם הייתי לוקח אותו הביתה ובוחן אותו לעומק, מנקה אותו קצת ונותן לו TLC, הרבה דברים היו נפתרים.

לפני 5 דקות, tan tan כתב:

אפשר הסבר מה הכוונה?

בבקשה. זה סתם פוסט מקרי שמצאתי בפייס שמסכם את זה, אבל כמו שכתוב שם "בהצלחה להגיד את זה לרב בוחן"... 😄 

אולי הגיע הזמן לחדש ימינו כקדם ולחזור לעשות טסטים אצל @kompy - כנראה האדם היחיד שאם הוא יגיד לי להחליף משהו באוטו אני אגיד "כן המפקד" ולא אתווכח!

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

אין צורך להגיד לרב בוחן. אתה אומר לפקידה, ויש אצלה חותמת מוכנה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

@amosbmw אתה צודק לגמרי, ואם לא הייתי אחרי שעה וחצי של תור, בחום, ובעצבים של כבר לעוף משם הביתה, כנראה שהייתי חושב על זה - אבל אני, כאמור, הייתי סתום ואף אחד לא הציג לי את האופציה הזו.

היה לי חשוב לא להחליף את הלוחית לא כי יש לי בעיה עקרונית להחליף, אלא כי הדבקתי על החלק האחורי של לוחית הרישוי גומי, כדי שהלוחית לא תשרוט את הפגוש (השטות הזו מפורטת במקום אחר בשרשור הזה), אמרתי להם את זה, והם אמרו לי "אין ברירה, חייבים להחליף", כשהם - כמובן - ידעו שזה שקר.

לא שאני הולך לריב איתם עכשיו על ה 70 ש"ח האלו, מים מתחת לגשר, אבל יש לי תחושה שזה אפילו לא חוקי לא לידע את הלקוחות בכך שיש להם אופציה כזו, ולקבור את זה באיזשהו סעיף כסת"ח באיזשהו אחורה של דף שמשודך מאחורי הרישיון.

פורסם
לפני 18 שעות, amosbmw כתב:

אין צורך להגיד לרב בוחן. אתה אומר לפקידה, ויש אצלה חותמת מוכנה.

לדוגמה.

אגב, היום לחותמת הזו אין כל ערך ממשי מאחר וניתן להדפיס רשיונות ככל העולה על רוחכם.

2.jpg

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...