Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי, אז אחרי 9 שנים (פחות 4 חודשים) הגענו לפס האטה משמעותי - מאייד מזגן דולף (הדרעק הזה שנמצא בתוך האוטו מאחורי לוח השעונים). אובחן היום ע"י עמוס מזגנים.

עמוס רוצה 4500 ש"ח (עבודה + חלקים) עם מאייד סיני עלום שם. הוא טוען שכולם סינים, ושגם יצרני ה OEM בעצם מביאים/מייצרים בסין, ולכן אין שום בעיה עם הסינים. בתמימותי כי רבה הלכתי לבדוק מחירים במוסך של קרסו, ובכן... מוכנים לזה?

11,200 ש"ח כולל מע"מ. לחלק בלבד.

עכשיו על פניו התשובה ברורה - לזרוק את האוטו אצל עמוס ליומיים, ולחזור לאוטו שמקרר את תא הנוסעים לקראת הקיץ. אבל כאן מתחילה הבעיה (הנפשית שלי): כדי להחליף את המאייד צריך לפרק את הדשבורד, ואני פשוט לא סומך עליהם שהדשבורד יחזור למקומו כמו שצריך, שכל בורג יחזור למקום שהוא יצא ממנו, ושלא אקבל אוטו עם קרקושים ורשרושים.

אז התחלתי לחשוב על לעשות את העבודה בעצמי, ועל הדרך לסדר לעצמי יציאות USB לטעינת טלפונים שלא קשורות לשקע המצת, להחביא את החוטים של מצלמת הדרך מאחורי הדשבורד, לסדר ספוגים במערכת האיוורור שלדעתי כבר איבדו את עצמם לדעת, ועוד כל מיני דברים דומים שמחכים לרגע הנכון. הבעיה היא שזו נראית לי כמו עבודה מפלצתית בגודלה, וזה עוד בלי לדבר על זה שאין לי מושג איך מתחבר המאייד ואיזה כלים יעודיים צריך כדי לפרק את הישן ולחבר את החדש.

אפשר, כמובן, פשוט להישאר בלי מזגן ולהסתמך על רוח מהחלון הפתוח, אבל כיון שאני סובל מחום גם בינואר, אני לא רוצה להגיע לשם. בקיצור, צריך לחשוב על כל הסיפור הזה לעומק.

• מבאס 1
  • תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא הייתי שם מאייד סיני. לפרק חצי רכב ובסוף לשים סיני, חבל.

תנסה לקחת את המק"ט המקורי שקיבלת מקרסו ותבדוק אצל הפולני לגבי מקורי / תחליפי טוב (nrf, nissens, וולאו, behr אנערף מי) אולי אפילו לcars245 יש מה להציע בנושא.

לגבי איכות העבודה וחשש מקרקושים, הפתרון הוא במידה ומתאפשר להיות צמוד אליהם במשך כל העבודה ולעקוב אחרי העבודה של הפועל. זה לא מבטיח 100 אחוז אבל מצמצם את הסיכונים.

במידה ולא מתאפשר לעמוד על הראש של הפועל אין מה לעשות וצריך לסמוך עליהם. אם הבחירה היא בין מורשה קרסו לעמוס, לא בטוח בכלל שקרסו יעבדו יותר נקי, הכל בסופו של דבר תלוי בעובד עצמו ובמידת הפדנטיות שלו (שואפת לאפס כנראה).

תתחיל לחפש מדריך טכני של היצרן / סרטונים ביוטיוב או פורומים של רנו, לך תדע אולי מישהו תיעד את העבודה ברמה כזו או אחרת. כך תקבל מושג לגבי העבודה ומידת הקושי שלה והאם ניתנת לביצוע עצמי.

• אהבתי 3

ROOONEEYY

פורסם

הבעיה בצרפתיות מאחר ולא נמכרות בארהב, זה שיש מעט מדי מידע ברשת ומה שיש זה בעיקר מuk, ובמקרה הזה מדובר בפירוק דשבורד ששונה בגלל צד ההגה.

מסכים בכל אופן לגבי קניית חלק איכותי 

האמירה שהכל סיני היום זו אמירה לא מקצועית ומזלזלת באינטליגנציה של הלקוח.

הרי באירופה הם מתקינים תוצרת מקומית. ספרד, איטליה, גרמניה צרפת וכן, גם סינית. אבל לא הכל מיוצר בסין.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, EliC25 כתב:

שיש מעט מדי מידע ברשת

מנסיוני זה נכון שיש מעט מדי מידע ברשת, אבל זה בולט עוד יותר כי לפעמים פשוט יש מעט מידע ברשת *באנגלית*. קורה שיש לא מעט מידע ברשת בשפות אחרות - אז נכון שכשמוצאים אותו (בהנחה שזה לא וידאו) אפשר לתרגם את זה עם גוגל, הבעיה היא להתחיל לחפש את המידע הזה בהרבה שפות שונות.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם
לפני 14 שעות, Fazer כתב:

השאלה היא איפה מוצאים מזגניסט שיהיה מספיק פדנט...

מה שהייתי עושה במצב שלך, ניגש למזגניסט אמין ומומלץ, ולאחר קבלת הצעת מחיר - אומר לו: תקשיב, אני לקוח פדנט ונודניק, ואני הולך לחזור אליך על כל בורג שלא חוזר למקום וכל פנל שלא יושב טוב, כמה תרצה תוספת על העבודה בשביל לתת לי אותה ברמה מושלמת?

אם הוא לא מסוגל לתת עבודה מושלמת - הוא ינפנף אותך בשלב הזה, לאף בעל מקצוע לא מתחשק להיכנס לעבודה שהוא לא יודע איך לצאת ממנה.

ואם הוא כן מסוגל - ייקח ממך עוד כמה מאות ש"ח שיהיה משתלם לו להשקיע יותר זמן ביחס ללקוחות אחרים, ושניכם תצאו מרוצים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 18 שעות, Fazer כתב:

אוקי, אז אחרי 9 שנים (פחות 4 חודשים) הגענו לפס האטה משמעותי - מאייד מזגן דולף (הדרעק הזה שנמצא בתוך האוטו מאחורי לוח השעונים). אובחן היום ע"י עמוס מזגנים.

עמוס רוצה 4500 ש"ח (עבודה + חלקים) עם מאייד סיני עלום שם. הוא טוען שכולם סינים, ושגם יצרני ה OEM בעצם מביאים/מייצרים בסין, ולכן אין שום בעיה עם הסינים. בתמימותי כי רבה הלכתי לבדוק מחירים במוסך של קרסו, ובכן... מוכנים לזה?

11,200 ש"ח כולל מע"מ. לחלק בלבד.

עכשיו על פניו התשובה ברורה - לזרוק את האוטו אצל עמוס ליומיים, ולחזור לאוטו שמקרר את תא הנוסעים לקראת הקיץ. אבל כאן מתחילה הבעיה (הנפשית שלי): כדי להחליף את המאייד צריך לפרק את הדשבורד, ואני פשוט לא סומך עליהם שהדשבורד יחזור למקומו כמו שצריך, שכל בורג יחזור למקום שהוא יצא ממנו, ושלא אקבל אוטו עם קרקושים ורשרושים.

אז התחלתי לחשוב על לעשות את העבודה בעצמי, ועל הדרך לסדר לעצמי יציאות USB לטעינת טלפונים שלא קשורות לשקע המצת, להחביא את החוטים של מצלמת הדרך מאחורי הדשבורד, לסדר ספוגים במערכת האיוורור שלדעתי כבר איבדו את עצמם לדעת, ועוד כל מיני דברים דומים שמחכים לרגע הנכון. הבעיה היא שזו נראית לי כמו עבודה מפלצתית בגודלה, וזה עוד בלי לדבר על זה שאין לי מושג איך מתחבר המאייד ואיזה כלים יעודיים צריך כדי לפרק את הישן ולחבר את החדש.

אפשר, כמובן, פשוט להישאר בלי מזגן ולהסתמך על רוח מהחלון הפתוח, אבל כיון שאני סובל מחום גם בינואר, אני לא רוצה להגיע לשם. בקיצור, צריך לחשוב על כל הסיפור הזה לעומק.

זה לא רק לפרק דשבורד ולהחליף יחידה - אתה צריך קודם לרוקן את המערכת מהנוזל קירור הקיים ולזה אני חושב שאין לך כלים מתאימים בכל מקרה. 

במקרה הזה הייתי לוקח יום חופש ומפקח על עבודת הפירוק ועבודת ההרכבה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

הייתי לוקח יום חופש

כיון שאני "בין עבודות" (שם מכובס ליושב בקפה כל היום ומשחק שש-בש 😄 ), אני אפילו לא צריך לקחת יום חופש - אבל אף מוסכניק לא אוהב שיושבים לעובדים שלו על הראש.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא מתווכח עם הניסיון של איציק אבל שווה להשקיע זמן חיפוש ולקחת חלק באיכות טובה. 

זה לא שהרכב תקוע על הליפט ואין מוצא, אתה יכול להיערך מבעוד מועד ולהתארגן על חלק איכותי ובינתיים למלא גז באופן חד פעמי עד שתהיה מוכן להחלפה.

נסה לבדוק כאן אם יש להם מה להציע לרכב שלך ע"פ קוד מנוע:

https://catalogue.nissens.com/FrontPage

https://webshop.nrf.eu/

https://web.tecalliance.net/mahle-catalog/qa/home

בכל מקרה, הכי טוב לארגן גישה לתוכנת מקטים של רנו (כמו סרוויס בוקס רק לרנו), נדמה לי שקוראים לה דיאלוגיס ושם צריך להיות מקט מקורי וכן מדריכי עבודה.

נ.ב

ממה שזכור לי מלפני 10 שנים +-, לעמוס לא הייתה בעיה שאעמוד ליד הרכב. אבל יתכן וכן יש לו בעיה עם חלקים שלא נרכשו דרכו, כדאי לבדוק לפני.

עריכה אחרונה על ידי פליקס

ROOONEEYY

פורסם
לפני 5 שעות, פליקס כתב:

יתכן וכן יש לו בעיה עם חלקים שלא נרכשו דרכו, כדאי לבדוק לפני

שאלתי את הפקידה שם על להביא להם חלק מקורי מרנו ושהם רק יתקינו לי אותו - אמרה שהם לא יכולים לקחת אחריות על מקרה כזה, כיון שאם תהיה בעיה לא יהיה ברור אם זה החלק או העבודה - ולצערי אני נוטה להסכים איתה. אם זו היתה עבודה לא משמעותית הייתי לוקח סיכון, כיון שזו עבודה מורכבת ויקרה, אני מעדיף שמישהו אחד יקח אחריות על הכל ויהיה לי גורם אחד לבוא אליו בתלונות אם משהו לא יעבוד.

פורסם
לפני 11 שעות, lanosforce כתב:

זה לא רק לפרק דשבורד ולהחליף יחידה - אתה צריך קודם לרוקן את המערכת מהנוזל קירור הקיים ולזה אני חושב שאין לך כלים מתאימים בכל מקרה

זה שטויות. אתה הולך לכל מוסך עם מכונת מיחזור, מבקש לרוקן את המערכת, נוסע הביתה, מפרק ומרכיב, למחרת הולך למוסך שימלאו לך את המערכת.

עשיתי את זה הרבה פעמים.

גם לי יש ניסיון מצוין עם מאייד סיני. לא הייתי בוחר את זה מהתחלה אבל זה רכב אספנות אז לא הייתה אופציה. מקרר מצוין. כמובן מחליפים שסתום התפשטות באותה הזדמנות חגיגית.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

פייזר, האם זו דליפה גדולה שמרוקנת את מערכת המיזוג מייד, או דליפה איטית שניתן לחיות איתה ולמלא גז פעם בשנה? אם זה הסוג השני, הייתי מעדיף לשלם 250 ש"ח על מילוי גז פעם בשנה, יודע מה, אולי אפילו פעמיים בשנה.

כדאי מאוד לברר את הנקודה לפני שמתחילים להשמיד את האוטו. 

• רעיון טוב! 3

חזיר דיזל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...