Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בטוח שלגמרי הבנתי איך ההברגה או הברזה אמורים להיות שם אבל אולי שימוש באינסרט פליז על חום היה עובד טוב שם? מה שנקרא HEATSERT - משתמשים בזה המון על הדפסות תלת מימד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@lanosforce כנראה לא הסברתי את עצמי טוב, אז הנה טייק 2:

כך נראה החלק המקורי (תמונה מהאינטרנט) - הבורג שמסומן בעיגול צהוב מוטבע בתוך הפלאסטיק ואליו מתחבר איזשהו חלק אחר - החלק שמתחבר אליו הוא סוג של קושרת שמחברת את צד ימין ושמאל (תחשוב strut brace רק מפלסטיק, בלי שיפור של יציבות החלק הקדמי ומתוכנן רע כמו שרק רנו יודעים):

image.thumb.png.a7cf7aa4860cc4501afca8353ba8ead2.png

כך נראה השרטוט של זה מה EPC של רנו - החלק המדובר הוא מספר 3 (ויש לו אח בצד השני שהוא מספר 2), והקושרת שמחוברת אליו מסומנת במספר 1:

image.thumb.png.6df2712edd24c1ac6037ee66ffb69bf3.png

הבורג מתוכנן רע מאוד, ושילוב של זמן והתיישנות הפלאסטיק, מוסכים מדהימים ועומס שמופעל בכיוון מטה שבו כל הקומפלקס הזה חלש, גרמו לבורג להיתלש מהפלאסטיק, ולהשאיר חור בפלאסטיק (למעשה נוצרה של סוג של "קערה" בפלאסטיק היכן שהבסיס של הבורג היה שתול בפלאסטיק).

מה שאני עשיתי, לקחתי בורג כזה, שהתבריג שלו בערך פי 2 עבה יותר מהמקורי:

image.png.3c3dd7fc2abcae29783855035e31335d.png

מילאתי את כל השקע שנוצר כשהתבריג המקורי נתלש, בהמון אפוקסי:

image.png.7c67d31589b9f79b0dbb05d9db965474.png

(לא צילמתי את זה מלא באפוקסי, כי לא היו לי ידיים ספייר לטלפון.... אבל דמיין את השקע הזה מלא באפוקסי).

ואז שתלתי את הבורג עם הראש שלו לתוך האפוקסי, כך שהראש יתפס באפוקסי וידבק, והתבריג יהיה חופשי כדי לחקות את התבריג המקורי שאליו תתחבר הקושרת האמורה.

בסופו של דבר זה נראה בערך ככה:

image.png.917ecaa1eeba6082642413e4284cfc8c.png

כשהראש של הבורג שקוע בתוך הפלאסטיק, תפוס עם המון אפוקסי, ה"שייבה" (שהיא חלק מראש הבורג) יושבת בדיוק על הפלאסטיק ומייצבת את כל הסיפור, והתבריג בחוץ, כך שזה נראה כמו המקורי רק בשאיפה הרבה יותר חזק.

כמו שכתבתי - הבעיה היא שהעומס המופעל הוא בכיוון למטה, אבל ההחזקה של הקושרת לא ממש תומכת בכוחות שפועלים כלפי מטה, תכנון לקוי של רנו.

מקווה שהפעם זה יותר ברור :-)

לגבי heatsert, נראה לי שזה לא יתמוך במשהו שאמור להיות נושא עומס, אבל יותר מזה, למעשה אין לי פלאסטיק להטביע את זה בו, כיון שכשהבורג המקורי נפל הוא לקח איתו חתיכת פלאסטיק (שלמעשה יצרה את ה"קערה" שלתוכה שפכתי את האפוקסי), ולכן גם אם הייתי מטביע שם אינסרט עם חום, אני חושב שלא היה לו על מה להיתפס על מנת להיות מסוגל לשאת עומס.

מה שעשיתי זה אומנם אילתור, אבל נראה לי הרבה יותר חזק מהמקור, מקווה שיחזיק לאורך זמן.

• אהבתי 4
פורסם

קנית את תשומת ליבי כשביקשת ממני לדמיין חור מלא...

באפוקסי.

פעם הבאה, תיקח עיפרון, גרוס את החוד שלו, תערבב את העופרת עם סודה לשתיה. תמלא את החור ותשפוך שם סופר גלו בנוסף לבורג שתפוס על האפוקסי.

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קצר:

מאז הפעם האחרונה שתיקנתי את הפגוש, היתה לי בעיה קטנה אבל מעצבנת.

בצד העליון של הפגוש (למעשה מתחת למכסה המנוע) הוא מתחבר לגוף של הרכב עם ברגים - הפנימיים שביניהם (הימני בתמונה הזו לדוגמה) מתחבר ישירות לחלק שמתחתיו, אבל הקיצוניים מימין ומשמאל (בלי קשר לפוליטיקה!) מתחברים לפנס עם סוג של קליפס P מפלאסטיק שמשולב לתוכו החלק אליו מתברג הבורג (זה התאור הכי טוב שהצלחתי, אז צרפתי גם תמונה :-) ).

image.thumb.jpeg.0b3a042c547b4b42d438df9623030c90.jpeg

image.thumb.jpeg.2410c8c61c186a62f4f4e7507a48146b.jpeg

הבעיה היא שאת הקליפסים האלו במידה המדויקת שמתאימה לרנו לא הצלחתי למצוא, לפחח שתיקן לי את הרכב לא היו כאלו, וההמלצה הכללית - גם במוסך של רנו - היתה "שים כאלו ממתכת, ניתן לך כמה שתרצה ותסגור את הסיפור". אבל סחבק לא רוצה, כי הקליפסים האלו נתפסים על פלאסטיק, ולשים כאלו ממתכת יחפור בפלאסטיק של הפנס עם התנודות של הרכב (כלומר במקום שהקליפס יהיה sacrificial וישבר במידת הצורך כי הוא עשוי מפלאסטיק חלש יותר מזה שממנו עשוי הפנס, המצב יהיה ההפך).

אז אחרי שניסיתי הרבה תחליפים מפלאסטיק, שלא היו במידה הנכונה והתבלו מהר מדי/נשברו, מצאתי פתרון אצלם - יש להם קליפסים/ברגים מקוריים (או לפחות תואמים למקורי), מחיר מעולה, שולחים לארץ, מגיבים מהר, והחלק התאים פיקס.

אז עכשיו אני יכול לסמן וי על עוד נקודה קטנה שנשארה פתוח יותר מדי זמן, והציקה לי למרות שהיא לא באמת משנה לאף אחד :-) 

• אהבתי 8
פורסם

אם אי פעם תצטרך לשקם הברגה שכזו ולא יהיה לך חלף - תיקח סופר גלו, אבקת סודה לשתיה\אפיה - תתפטף קצת סופר גלו לתוך ההברזה ותתחיל לזרוק פנימה אבקת סודה. 

אתה תוכל אחר כך להבריג לתוך זה בורג שיתפס על החומר שהתקשה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

הקדימו אותך לצערי כבר מספר פעמים: 

image.thumb.png.3151baf69bb44572f90a283603fe8d8b.png

אבל לצערי זה יותר... 

image.png.05d57e81af156bdf3935e378975ca606.png

• מצחיק 2

Pioneer TS-X150

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

קצת עדכונים מהחודש האחרון:

האוטו יהיה בעוד 4 חודשים בן 9, ולרגל המאורע עברנו לפני בערך 3 שבועות את קו ה 90K ק"מ

image.thumb.jpeg.93424e0e5b3fb8ee38cb232fc2f54a9e.jpeg

סיכומים יהיה באוגוסט, אבל נקודה אחת שמבאסת אותי היא שבחודשים האחרונים החלק העליון של הפנים התחיל להראות סימנים של קטארקט:

image.thumb.jpeg.4ffb80f6752116c8e60c23088a3affcd.jpeg

באופן מוזר למדי כמו שניתן לראות החלק האנכי, היכן שנמצא הפנס עצמו, שקוף לגמרי כמו ביומו הראשון אצלי, ורק החלק האופקי (נמצאים שם המאותתים) מתחיל להראות סימני שחיקה. אני לא בטוח שזה עניין של גיל, כיון שזה נראה כמו הרבה שריטות קטנות ויכול להיות שזה בגלל רחיצה במכונות (עצלנות שלי, מודה...), אבל כיון שזה רק באזור של הוינקר, ולמרות שקניתי כבר ערכה לחידוש הפנסים, אני עדיין מחכה עם זה, כיון שכאמור החלק של הפנים עדיין נראה חדש לגמרי, ולכן זה לא מפריע (גם פראקטית וגם חוקית).

דבר נוסף, אני חושב שכתבתי כאן שהמזגן הפסיק לקרר בצד הנהג, אז עכשיו הוא הפסיק לקרר גם בצד השני, כשפתחתי את מכסה המנוע ראיתי שעל צינורות המזגן יש כמו נוזל שומני שצבר כבר קצת לכלוך - עד כמה שאני זוכר הצינורות האלו היו נקיים לגמרי בעבר, ולכן יש לי חשד שיש כאן איזושהי דליפה. המזגן התחיל לעשות בעיות בערך בתחילת החורף, ולכן דחיתי את הטיפול בזה (הוצאה משמעותית שאני מנסה לדחות כשאני מחפש עבודה...), אבל עכשיו כשהגיעו כבר ימים חמים מאוד, כנראה שהגיע הזמן לפחות ללכת למישהו שיאבחן את התקלה. זוכר שהמליצו על עמוס מזגנים בבני ברק, כנראה שאלך לשם.

חוץ מזה? אני עדיין מאוד מרוצה מהאוטו, מאוד, באמת רכב מעולה למשפחה. יש לי To Do List לדברים שכבר הרבה זמן אני חושב לעשות לו (חלקם מפורטים בעמודים הקודמים), אבל איכשהו כל פעם סדרי העדיפויות הפיננסיים של המשפחה לא מאפשרים לעשות דברים מעבר למינימום (טסט + טיפולים).

זהו לעדכון הביניים הזה, עוד 4 חודשים טיפול + טסט, ונחגוג עם שמפניה טובה 9 שנים ביחד.

• אהבתי 8
פורסם

גם אצלי בפיג'ו הפנס עכור רק בחלק שפונה כלפי מעלה. זה גם הגיוני מבחינת השמש. לא משנה באיזה כיוון הרכב יעמוד - בוודאות השמש תפנה אל החלק הזה בפנס כשהשמש בזווית ישרה. אבל בשביל שזה יעבוד בחלק שניצב למדרכה, השמש גם צריכה להיות בזווית "הנכונה" וגם הרכב צריך לעמוד לכיוונה.

גם בספורטאז אתה תראה את זה, 5008 ועוד דגמים שהפנס פונה מעלה בחלקוץ

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם בds5 זה היה ככה אבל מה שפחות נעים זה שהעדשות מטסט לטסט איבדו מירכוז.

למשל בסובארו אחרי 12 שנה העדשות סיימו קריירה ונאלצתי להחליף את שני הפנסים 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

ברנו שלי היחידה עצמה נקיה ונראת תקינה אבל העדשה כנראה נחלשה מאוד,
כרגע הורכבו נורות של פיליפס עם 150% יותר תאורה אבל התחלתי לחפש יחידה חדשה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

הבעיה זה לא חוזק הנורה אלא יכולת העדשה לרכז את האור שלה.

תשים נורה חזקה גם ב200 אחוז העדשה עדיין תפזר לא נכון.

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 10 דקות, lanosforce כתב:

העדשה עדיין תפזר לא נכון.

אף פעם לא נתקלתי במצב כזה... איך פתאום העדשה מפסיקה לתפקד? הרי היא לא משנה את הצורה הפיזית שלה.

פורסם (נערך)

יכול להיות שעל אף שהפלסטיק החיצוני נקי ללא עכירות, העדשה עצמה קיבלה עכירות מהשמש?

סתם מעלה השערה

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 14 שעות, Fazer כתב:

אף פעם לא נתקלתי במצב כזה... איך פתאום העדשה מפסיקה לתפקד? הרי היא לא משנה את הצורה הפיזית שלה.

זה לא פתאום זה דגרדציה של שנים - עד שאתה מגיע לטסט ופשוט נכשל וכוון פנסים לא עוזר. 

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...