Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 19.7.2024 בשעה 17:39, Fazer כתב:

עדכון:

תודות ל @קורן בן אשר הרכב נסרק עם סורק תקלות מקצועי ש... לא גילה יותר מדי (אבל תודה רבה על הנכונות לסייע!), אבל מה שיותר מוזר זה שכשהנעתי את הרכב כדי לסוע אליו הלוח היה נקי מתקלות לגמרי, כאילו כלום לא קרה. במהלך הנסיעה נדלקה תקלת ה check injection מספר פעמים למשך שניה וכבתה, אבל המנוע עובד עגול ויפה, ואני מניח שאם באמת היתה תקלה במזרקים המנוע לא היה עובד חלק.

תקלת ה anti pollution לא נדלקה שוב.

כאמור, ביום שלישי אני במוסך, אבקש מהם לסרוק את הרכב עם הסורק היעודי של רנו, ומשם נחליט.

בן כמה המצבר שלך?

• תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טיפול 8 שנים.

הרכב הגיע לטיפונת מעל 83 אלף ק"מ, והטיפול הסטאנדרטי כלל מלבד כל החשודים המיידיים (שמן, פילטר, ומסנן למזגן) גם מסנן סולר. מה שמוזר הוא שהחלפת מסנן הסולר (0.15 שעות) לכאורה פשוטה וקלה יותר מהחלפת מסנן מזגן (0.3 שעות). אני חשבתי שהחלפת מסנן הסולר תהיה תיק פלילי, אבל לא. סה"כ מעט פחות מ 2000 ש"ח שעברו למוסך.

בינתיים, מלבד התקלות שפורטו בהודעות הקודמות, הרכב ממשיך לשרת בנאמנות.

image.thumb.png.0970df7c3b8df13a8001962a3c2b5a11.png

ועכשיו עדכון לגבי התקלות:

הרכב נבדק במחשב ומצאו שיש איזשהו "חיישן טמפרטורה שנמצא בין הטורבו לממיר" שאינו תקין, ואותו חיישן עם התקנה עולה כמעט 2500 ש"ח

image.thumb.png.8b4f8c1462fee6ecbb8f6e56fcf04162.png

כשניסיתי להבין בדיוק איזה חיישן זה, כדי לבדוק אופציות, נציג השירות במוסך היה מאוד עמום (vague), וכששלחתי לו את התמונה הזו ושאלתי אם לזה הוא התכוון, התשובה שלו היתה "נראה שכן":

image.thumb.png.7cebe44c1f4a33cb8cdd6412dd754e6f.png

מצד שני, זה חיישן O2 ולא חיישן טמפרטורה.

ואז מצאתי את זה, שכנראה הוא חיישן טמפרטורה, והחברה המייצרת (NTK) מומלצת ברשת, והיא כנראה גם יצרנית OEM לכמה יצרניות. המחיר, כולל משלוח, יוצא מגוחך לעומת המחיר של החיישן המקורי בארץ, ועכשיו אני מנסה לחשוב איך אני יכול לוודא שזה באמת החיישן שהם התכוונו אליו, כדי שלא אזמין סתם משהו ובסוף אצטרך לשלם גם להם על המקורי.

ההחלפה, בכל מקרה, תצטרך כנראה להעשות במוסך כיון שלפי כל התאורית זה ארוע מורכב שמחייב פירוק של לא מעט חלקים בדרך לחיישן.

• מעניין 1
פורסם
לפני 13 דקות, Fazer כתב:

ההחלפה, בכל מקרה, תצטרך כנראה להעשות במוסך כיון שלפי כל התאורית זה ארוע מורכב שמחייב פירוק של לא מעט חלקים בדרך לחיישן.

הסעפת פליטה אצלך יושבת בחזית המנוע או מאחורה (לכיוון הקיר אש) ?

תתפלא לשמוע שלפעמים לא צריך יותר מידי חוץ ממפתח רינג פתוח וקצת תושיה. 

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 34 דקות, איציק נ. כתב:

לפעמים לא צריך יותר מידי חוץ ממפתח רינג פתוח וקצת תושיה. 

אבדוק את זה - בינתיים גם במוסך אמרו שהמיקום של החיישן הוא בן של זONה, וגם במעט מקומות שמצאתי באינטרנט אמרו שזה לא טריויאלי, עד כמה שהבנתי צריך לנתק איזשהו צינור הזנה גמיש של הטורבו כדי להגיע לשם, וכנראה עוד כמה דברים בדרך.

בכל מקרה, להבריג חיישן החוצה ולהבריג את החדש פנימה לא נשמע לי דוקטורט (למרות שכשאני חושב על זה אני תוהה אם צריכה להיות שם איזושהי דיסקית אטימה בין החיישן לסעפת ואם היא מגיעה עם החיישן), אבל הולך לחפור כדי להבין מה צריך לפרק כדי להגיע לשם, ואם זה יהיה מורכב מדי אני אחפש מוסך שאפשר לסמוך עליו לעשות את העבודה הזו.

ובאותו עניין, הומלץ לי מכמה כיוונים למזוג למיכל הדלק נוזל ניקוי ל DPF ולעשות נסיעה חזקה כדי לשרוף מזהמים משם, כנראה שאעשה את זה פעם אחת לפני התקנת החיישן ופעם אחת אחרי, נראה מה זה יעשה.

פורסם (נערך)

+ כפי שכבר אמרתי לך, אל תרוץ לקחת את הדברים של אנשי המוסך כתורה מסיני. אולי סתם הייתה תקלה רגעית בגלל איזה גליץ' חשמלי, שנרשמה בזכרון? צריך לחבר סורק ולראות live data כשהמנוע עובד, אם מקבלים ערכים סבירים.

לפני 49 דקות, איציק נ. כתב:

סעפת פליטה אצלך יושבת בחזית המנוע או מאחורה (לכיוון הקיר אש) ?

הסעפת, והטורבו וכל הגשעפט מאחורה במיקום די דפוק. אבל אולי על ליפט יש לשם גישה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
לפני 3 דקות, קורן בן אשר כתב:

הסעפת, והטורבו וכל הגשעפט מאחורה במיקום די דפוק. אבל אולי על ליפט יש לשם גישה.

תכנון של דגנרט, כמו ש @Fazer אוהב.

• מצחיק 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

@איציק נ. אתה נותן לי יותר מדי קרדיט.

@קורן בן אשר הם חיברו סורק של רנו, וזו היתה המסקנה שלהם. לא הצלחתי להגיע למוסך כדי לחזות בארוע, ו"נציג השירות" של המוסך לא ממש שש לשתף ביותר מדי מידע. לצערי רמת המוסכים של רנו לא מדהימה.

בכל מקרה, הזמנתי את החלק שהם אמרו שצריך להחליף, כיון שגם מחקר בפורומים של רנו באנגליה אוששו את הקביעה של המוסך שבעיה בחיישן הזה גוררת את התקלות שראיתי, נחליף אותו ונראה מה קורה.

פורסם (נערך)

קודם כל, רק שתדעו רנו ספציפיט "מאוד" דרשן בקשר לתוכנה מקורית, אחד היצרנים שלרוב לא פעם אני צריך לשלוף אותו ועוד כל מני כלים של מהנדסים יעודיים,ש-CLIP לא מסוגל. סורקים גנריים פשוט אסון ליצרן הזה, וגם סורק מקצועי לרוב צריך לדעת איך לעבוד כי הזהוי האוטומטי לא נכון !
מה לא נאמר על קרסו....מה שבטוח איך שרכב יוצא מאחריות או אין ריקול ברישיון לא יודעים מה זה עדכון תוכנה, וכן, באגים מפה להודעה חדשה...וכן, ביתר שאת, סופר רגישים למצב מצבר ובעיות חשמל, תקבל עוד כמה לא קשורות בתור בונוס !

Check injection or anti-pollution system

זאת קלאסיקה ברנו, אם אני לא רואה הודעה כזאת בעשרות כאלו שאני נוגע בחודש, כבר חושד שמשהו לא בסדר.
מה שכן לא פעם הודעת פנטום הזה ידוע ליצרן ומוציא עדכונים...אבל היי..קרסו.
לקחתי VIN מדגם שלך וחיפשתי לפי הודעה הזאת

TSB.thumb.png.4c95afbbbdb3bd73a0a1509c321bdd7f.png

כמעט בכולם, המלצה קודם לעדכן תוכנה לפני שמתחילים להחליף חלקים.וכן ברנו אין P קוד.

TSB_20517.pdf

לפי תיאור שלך, מה שטוענים שאיבחנו

The CLIP tool displays fault code DTC 154416 associated with the particle filter upstream temperature sensor.

Check that the sensor is working correctly.

עכשיו נשאלת השאלה אם באמת בדקו את החיישן ועדכנו תוכנה, או ישר קבעו שהחיישן לא תקין ?

הנה ה-TSB המלא

TSB_48847.pdf

ואם אין לך כספת תבדוק את מספר מחשב רכב על המדבקה של ECU, כי לא נראה לי שיש לך סורק נורמלי.

PJ-000039490.pdf

והנה EPC לחיישנים רלוונטים

Scenic.pdf 

ו-WORKSHOP

EXHAUST GAS TEMPERATURE SENSOR REMOVAL - REFITTING.pdf

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, TDI כתב:

נקרא למומחה הפורום לענייני רנו @ba323f לחוות דעת אודות החיישן.

ע"פ הצעת המחיר מדובר בחישן טמפ' גזי פליטה שמיקומו בסעפת הפליטה, החיישן הזה אכן נוטה להתקלקל כי הוא עובד בתנאים קשים מאוד וזו עבודתו.

לפני שמחלפים אותו צריך לבצע אבחון ולוודא שהחיווט תקין ושאין תקלות נוספות שעלולות לגרום לקיצור חיי החיישן או תקלה נלווית אליו.

בגרנד סניק בגלל תא המנוע הצפוף מאוד, נדרשת מיומנות להחליפו בגלל הגישה אליו. בגדול אם רק קוד התקלה על החיישן טמפ' המדובר והחיווט אליו תקין החלפה שלו תפתור את הבעיה, רצוי מאוד להשתמש בחיישן מקורי בלבד.

לגבי עלויות, הייתי ממליץ לברר במוסך מתמחה.

אבחון תקלות ברנו עם סורק ג'נרי פשוט זאת בדיחה טובה.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 2
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חזרתי לדווח:

בהמשך להודעה הזו.

1. נורת STOP שנדלקת באופן אקראי מלווה בצפצוף והודעת תקלה במערכת הבלמים: מחקר אינטרנטי מעמיק גילה שהנושא מוכר וידוע, והוא נובע מהתכנון הדפוק של רנו שגורם למיכל לקבל הטיה קטנה קדימה. במוסך הסכימו עם האבחנה הזו, והמליצו להחליף את מה שהם קוראים לו באופן די מוזר "טורפדו" (או לחזק את הקיים בצורה מאולתרת) - ואני מסכים איתם כיון שסיפור החלק הזה בסניק והתכנון הדפוק שלו פרוס כאן כמה עמודים אחורה. בינתיים הוספה של מעט נוזל בלמים כפי שמומלץ במקומות רבים בפורומים של רנו פתרה את הבעיה. התכנון של רנו עדיין דפוק, ואני מחכה לקבל מקרסו מחיר לחלק חדש (יבוא מיוחד מצרפת כמובן, קרסו כבר לא מחזיקים חלקים לסניק), אבל נראה שהבעיה עצמה נפתרה.

2. הודעות ה Check injection וזיהום אויר למיניהן: האבחון במוסך של רנו היה חיישן טמפרטורה. בארץ רצו על חיישן מקורי (שגם הומלץ על ידי @ba323f) בערך 1500 ש"ח רק על החלק. חפרתי בפורומים של רנו באנגליה, ובכולם היה חלק תחליפי של NTK שהומלץ. החלק עצמו נרכש תמורת 67 פאונד (כ 320 ש"ח) כולל משלוח לארץ. בהרכבה התגלתה בעיה - החלק עצמו התאים, אבל הכבל החשמלי שלו היה קצר מדי, מה שהצריך ניתוח קטן של החלפת הכבל מהחיישן התקול לחיישן החדש, אבל התוצאה הסופית תקינה לגמרי ועובדת. למרות שבדקתי מספר מוסכים שאינם מורשי קרסו להתקנה (גבע ואוטו איטליה ששמעתי עליהם דברים טובים), ההתקנה בוצעה בסוף במוסך הרגיל שבו הרכב מטופל (מורשה קרסו), ועלה כ 920 ש"ח כולל מע"מ. סה"כ כ 1200 וקצת ש"ח (לעומת כ 2500 ש"ח), חיסכון כספי משמעותי מאוד, והעתיד יגיד אם החלק יאריך ימים כמו החלק המקורי.

בין לבין הרכב עבר טסט חלק בלי שום רג'קטים, כך שסימנתי וי על כל הנקודות שהטרידו את הסניק שלי בשבועות האחרונים.

• אהבתי 2
פורסם

או שפשוט תשלב לרוורס והמיכל יטה לצד השני - תוך כדי נסיעה.

לעוד עיצות מועילות עיקבו אחריי

• מצחיק 4

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון שוטף:

האוטו עבר את גיל 8 (שיוצא בחישוב פשוט 326 בשנים של כלב), ולכן מתחיל להראות פ הושם סימני גיל - אחד מהם זו התחלה של קטארקט בפנסים הראשיים. מה שכן, באופן מוזר למדי, העכירות היא רק בחלק העליון (האופקי) של הפנס, שם נמצא האיתות, אבל העדשה עצמה נשארה שקופה וצלולה כאילו היא צעירונת ישר מהחברה. כרגע לא מתכוון לעשות יותר מדי, נראה בעתיד.

image.thumb.jpeg.557689c38f668120dc259d165d50b6dd.jpeg

image.thumb.jpeg.146a0b3494a5cee9ec11c58574f1c1b2.jpeg

דבר נוסף:

כתבתי כאן וגם כאן על איך אילתרו לי במוסך (המורשה של קרסו) חיבור עם ברגי פח במקום איזושהי הברגה שהם שברו - אז השבת פרקתי את החלק מהרכב, ואני מנסה להדביק לשם תבריג חדש. נראה מה יצא מזה. העיגול הגדול הוא היכן שאמור היה להיות בורג, ולשם אני אנסה להדביק עם אפוקסי תבריג.

image.thumb.jpeg.6528ac5611e788377a612f666131cb85.jpeg

עד כאן עדכון דצמבר 2024 :-) 

• אהבתי 1
פורסם

אז אחרי קצת עבודה עם הדרמל, הפלאסטיק הותאם כדי לקבל את הבורג, מצאתי בורג שנראה דומה למקורי, רק בקוטר גדול יותר כדי שהוא (אולי) יחזיק טוב יותר מהמקורי.

כך זה נראה אחרי העבודה עם הדרמל:

image.thumb.jpeg.138cb5b97cc9575bf1a8ffc7c325c601.jpeg

וכך זה יראה בסוף העבודה:

image.thumb.jpeg.98c883c4b795438977b7678ebbee8622.jpeg

מעבר לזה איך הרבה מה להראות, שמתי שם המון אפוקסי (JB Weld steel reinforced) - יש לי ניסיון מעולה איתו, אבל זו פעם ראשונה שאני מנסה להדביק איתו פלאסטי, נראה איך זה יסתדר.

26d765bc3599196c37cad00837bc1431.jpg

אני לא מהנדס, אבל לדעתי הבעיה העיקרית היא בתכנון החלק הזה: העומס פועל עליו בצורה אנכית, בין היתר כיון שתלוי עליו מיכל נוזל הבלמים שמפעיל עומס בכיון מטה, אבל החיבור שלו הוא אופקי. אני מאמין שמהנדס שמבין הרבה יותר ממני תיכנן את זה ולקח בחשבון את העומסים, אבל מצד שני יש לא מעט תלונות על זה בעולם כך ש... לא יודע.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...