Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרנד סניק 3 - שרשור מתגלגל

פוסטים מומלצים

פורסם

@קורן בן אשר צחוק בצד, כיון שאני אוהב רכבים מוזרים, אהבתי את ה 1007 מהרגע שהיא יצאה. בעיני זו תחבורה עירונית גאונית, ודלתות הזזה זה אומנם קטע שלא תפס, אבל למרות שאף פעם לא דגמתי את זה אישית, נראה לי שבמרחב עירוני/חניונים/מקומות צפופים זה פתרון גאוני ליציאה קלה מרכב.

• אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 544
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון אפריל 2024: ברקסים.

בימים האחרונים התחלתי לשמוע רעש "מתכת על מתכת" בבלימה. זה היה רעש מאוד עדין, בעיקר בסוף הבלימה ממש לקראת העצירה, בתחילת נסיעה היה רעש דומה "מסתובב", מתחיל לאט ומאיץ ככל שהאוטו מאיץ.

היום בבוקר קפצתי למוסך (ועל הדרך התייעצתי עם המאסטר @איציק נ. בלי ששמתי לב שממש מוקדם בבוקר וכנראה הערתי אותו 😄 ), ובינגו - בלמים מאחורה. לפני 3 שנים, אפריל 2021, הוחלפו צלחות מאחור + רפידות, וכנראה הגיע זמנן: רפידות מקוריות + חריטה של הדיסקים, 1400 ש"ח במחירי רנו טבין ותקילין.

פורסם

הקצת את השליטא דה באגט משנתו?!? הכצעקתה! 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 8 שעות, Fazer כתב:

בלי ששמתי לב שממש מוקדם בבוקר וכנראה הערתי אותו 😄 

"מוקדם בבוקר" AKA אצל Fazer זה 8 וחצי.
הוא שכח שבשעות האלו אני כבר אחרי ארוחת צהריים... ;-) 

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפחות פנה קודם בוואצאפ ושאל - ערה? 

• מצחיק 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 55 דקות, lanosforce כתב:

לפחות פנה קודם בוואצאפ ושאל - ערה? 

צינתק, חזרתי אליו (סינן אותי) ואז התקשר שוב.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם העיר אותך גם סינן אותך - ובכל זאת עזרת. 

נשמה נדירה במיוחד - כותב מנסיון. 

• מצחיק 2

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אוקי, כולם יודעים שאני אוהב את הסניק - אבל אתמול היא הרגיזה אותי: הייתי צריך לקחת אופניים באוטו, אבל המושבים בשורה השניה לא מתקפלים לרצפה, ניתן רק לקפל את גב המושב או לפרק את המושבים לגמרי מהרכב. כשגב המושב מקופל אפשר להטות אותם קדימה (בעיקר כדי לאפשר לנוסעים בשורה השלישית להיכנס), אבל הם לא ננעלים בתצורה הזו ולכן לא הרגשתי נוח לסוע כך.

הפרוק עצמו לא מורכב, אבל המושבים כבדים, ולהעלות אותם אחד אחד הביתה (ולהוריד בחזרה היום) היה מבאס. מניח שברכבים עם תכנון מודרני יותר (הדור השלישי של הסניק הושק ב 2009 אאל"ט) המושבים בשורה השניה כבר מתקפלים לרצפה, אבל כאן הסניק מראה את גילה.

ולעניין אחר:

במושבים האחוריים בסניק יש חיבור 12V (חיבור מצת) למושבים האחוריים, חיבור אשר ממוקם באופן לא מאוד נגיש בבסיס המושב, סמוך לרצפה במרכז הרכב. קניתי מתאם ל USB כדי שהילדים יוכלו לטעון את הטלפונים שלהם, אבל כיון שהוא ממוקם רע, כל פעם שהם מנסים לנתק את הכבל, המתאם נשלף. תכנון לא מוצלח שאני רוצה לשפר על ידי החלפת שקע המצת בחיבור דומה עם USB.

כדי להבין עם מה אני עובד, כיון שהמושבים היו כבר מפורקים, נוצרה לי הזדמנות לפרק את הפלאסטיק שמכסה את בסיס המושב על מנת להבין איך זה מותקן ומה אני צריך כדי להחליף את זה בשקעי USB שמקובעים לרכב. הפירוק עצמו פשוט מאוד, שני ברגי טורקס, וזה נשלף.

שכחתי לצלם את זה לפני הפירוק, אבל כך זה נראה - הפלאסטיק בא על עוגני המתכת שמקבעים את המושבים האחוריים.

image.thumb.jpeg.2cd7f9c7d546fb8e7c2914de279bf123.jpeg

שקע המצת נמצא בדיוק באמצע, מעוגן בצורה די flimsy לפלאסטיק עצמו:

image.thumb.jpeg.a44e2887b7cac2cfa9979430c90eda99.jpeg

זה הכבל שמזין אותו:

image.thumb.jpeg.3395eeb9d1a95b706b59b077aa673db8.jpeg

וכך נראה החיבור מאחורי שקע המצת - פלוס, מינוס ו... זהו. ממש לא הייטק:

image.thumb.jpeg.048f6e30e8e813bf1fa0ca172e45b601.jpeg

image.thumb.jpeg.bca028126385a166359bbc4b540838d7.jpeg

המטרה היא להחליף את שקע המצת במשהו כזה:

image.thumb.png.af76ee446ecd72558c9c52e8cc09a89c.png

עוד מחשבה שעברה לי בראש, זה לנסות למקם פלאגים USB במקום נגיש יותר על החלק האחורי של הקונסולה המרכזית - זה מצריך בדיקה מעמיקה יותר, שלא ביצעתי היום, גם כיון שצריך למצוא דרך לתעל את הכבל החשמלי לשם, וגם כיון שהקונסולה המרכזית בסניק זזה קדימה ואחורה, וצריך לבדוק איך זה מסתדר עם הכבל. מן הסתם זה יצריך גם לחורר את הקונסולה, מה שבגדול לא ממש מוצא חן בעיני, ולמצוא יחידת USB שאפשר למקם שם.

image.thumb.jpeg.17b9766bd9c72c5ca5e8ae9d3ae68314.jpeg

מעבר לזה השבוע תוקן פנצ'ר...

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • אהבתי 2
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בעוד 3 שבועות תחגוג הסניק 8 שנים (ובערך 82 אלף ק"מ), וכדי לציין את המאורע, קבעתי לה לפני מספר ימים יום ספא במוסך לשבוע הבא.

אבל סניק כמו סניק, רק שמעה מוסך והחליטה לפנק אותי במגוון מרשים של התראות והודעות מהמחשב.

הכל התחיל לפני מספר שבועות עם התראות braking system fault ונורת stop שנדלקו בפניות מסויימות וכבו מיד אחרי הפניה, קצת הדאיג אותי בהתחלה, אולם לאחר וידוא שהבלמים מתפקדים כמו שצריך ובעקבות מחקר לא ארוך מדי באינטרנט הבנתי שזה קשור לסיפור הזה. התכנון של רנו למיקום מיכל נוזל הבלמים מעאפן בצורה לא סבירה, והוא ממוקם על קושרת הפלאסטיק שמראש היא די flimsy ולא מספקת תמיכה ראויה למיכל הנוזל שהוא לא אוביקט מאוד קל. תודות לטיפול הישראלי המעולה שגרר הברגות מאולתרות עם ברגים קודחים והעלמה של אומים על ההברגות המקוריות (ניתן לראות גם כאן) המיכל זז בפניות בצורה שהוא אינו מתוכנן לו, ובפניות מסויימות כנראה שנוזל הבלמים עובד על החיישן - כמות הנוזל נבדקה והיא תקינה לחלוטין.

הסיפור הזה כנראה לא יפתר בלי השקעה כספית מסיבית (בפעם האחרונה שבררתי זה סביב ה 3500 ש"ח לחלקים חדשים), וכנראה שלא תהיה לי ברירה כי אני לא מתכוון להשאיר את זה ככה.

והיום היו הפתעות נוספות:

במהלך נסיעה שגרתית נדלקה התרעת Injection:

image.thumb.jpeg.c1aecfcc0ecd8d96391c19e449389213.jpeg

נדלקה לכמה שניות ואז כבתה. 

מאוחר יותר היא שוב נדלקה לכמה שניות, ואז כבתה ואמרתי לעצמי "אוקי, עכשיו זה כבר מרגיז. מזל שקבעתי טיפול, אבל אין נורת STOP והמנוע עובד עגול וחלק, אז נתעלם מזה באלגנטיות עד שבוע הבא", אבל שתי דקות מאוחר יותר חטפתי את זה:

image.thumb.jpeg.5f7e7e2d86300d597e0376075499141d.jpeg

וזה כבר לא כבה.

מחפירה באינטרנט הבנתי שזה יכול להיות קשור ל DPF, אבל @איציק נ. (שכמובן שהצקתי לו על זה) אומר לקרוא את הקודים ואז לראות. כיון שלא נדלקה נורת STOP, מניח שאחיה עם זה עד יום שלישי הבא כשהאוטו ילך למוסך.

Watch this space לעדכונים בנושא, אבל מי שאומר שרנו לא רואה מוסך, משקר!

:-)

• אהבתי 3
פורסם

אסור לך לדבר לידה על גיל או קילומטרז', ובטח לא על לחגוג, היא שומעת הכל 😁

לגבי התראת check injection/check antipollution, חכה לסריקה מסודרת, ממש לא מחייב ענייני DPF. בכל אופן, גם אז אל תמהר להקשיב למה שאומרים במוסך, בטח אם גזר הדין הוא משהו בתחומי הביוקר. אצלי הייתה מופיעה התראת antipollution ספורדית במשך שנים, הדיאגנוזה אחרי סריקה הייתה בעיה במעגל מזרקים X, כל פעם משהו אחר (1+3 או 2+4 ולפעמים גם שלושה ביחד). הגעתי למסקנה שזה גליץ' חשמלי רגעי שלא קשור לכלום. למדתי לאפס את ההתראה לבד פעם בכמה חודשים ולהמשיך בחיי. לקח לי שמונה שנים למצוא את הסיבה - תחזיק חזק:

בעיות מגעים בפנס איתות ימני אחורי!!!!!

מה שבטוח עם צרפתיות לא משעמם אף פעם!

אגב, אתה מוזמן מחר, אם יש לך זמן או כוח, לסור רמת- גנה לבדיקה בסורק חצי מקצועי אצלי בחניה בחיני-חינם.

• מצחיק 7

חזיר דיזל

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, קורן בן אשר כתב:

אני לא מופתע - זה בסה"כ הגיוני ביותר שהחשמל למזרקים מגיע מהמעגל של הפנס איתות האחורי ימני... מה ציפית, שזה יגיע מהפנס האחורי שמאלי? בוא...

לפני 14 דקות, קורן בן אשר כתב:

אגב, אתה מוזמן מחר, אם יש לך זמן או כוח, לסור רמת- גנה לבדיקה בסורק חצי מקצועי אצלי בחניה בחיני-חינם.

אבדוק מה זוגתי מתכננת לי למחר בבוקר (אלא אם זה מתוכנן שנים מראש אין לי יכולת להחליט עצמאית על ימי שישי בבוקר, זה מעל ה pay grade שלי...), אבל אשמח מאוד לקפוץ ולבדוק, תודה!

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • מצחיק 1
פורסם

קרה לי בקליאו דיזל.

הרכב היה נכנס באמצע נסיעה למצב חירום עם אורגן אורות בדשבורד, כולל נורת סטופ אדומה.

הרכב הוכנס למוסך היבואן, נתנו הצעת מחיר להחלפה של חצי רכב בעלות של יותר משווי הרכב.

מוסך הבית שלי מצא קצר בפנס האחורי שתוקן, ובא לציון גואל.

בתקלת ההזרקה נתקלתי במגאן, הבעיה היתה בצינור הטורבו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

עדכון:

תודות ל @קורן בן אשר הרכב נסרק עם סורק תקלות מקצועי ש... לא גילה יותר מדי (אבל תודה רבה על הנכונות לסייע!), אבל מה שיותר מוזר זה שכשהנעתי את הרכב כדי לסוע אליו הלוח היה נקי מתקלות לגמרי, כאילו כלום לא קרה. במהלך הנסיעה נדלקה תקלת ה check injection מספר פעמים למשך שניה וכבתה, אבל המנוע עובד עגול ויפה, ואני מניח שאם באמת היתה תקלה במזרקים המנוע לא היה עובד חלק.

תקלת ה anti pollution לא נדלקה שוב.

כאמור, ביום שלישי אני במוסך, אבקש מהם לסרוק את הרכב עם הסורק היעודי של רנו, ומשם נחליט.

פורסם
בתאריך 18.7.2024 בשעה 22:25, קורן בן אשר כתב:

אסור לך לדבר לידה על גיל או קילומטרז', ובטח לא על לחגוג, היא שומעת הכל 😁

לגבי התראת check injection/check antipollution, חכה לסריקה מסודרת, ממש לא מחייב ענייני DPF. בכל אופן, גם אז אל תמהר להקשיב למה שאומרים במוסך, בטח אם גזר הדין הוא משהו בתחומי הביוקר. אצלי הייתה מופיעה התראת antipollution ספורדית במשך שנים, הדיאגנוזה אחרי סריקה הייתה בעיה במעגל מזרקים X, כל פעם משהו אחר (1+3 או 2+4 ולפעמים גם שלושה ביחד). הגעתי למסקנה שזה גליץ' חשמלי רגעי שלא קשור לכלום. למדתי לאפס את ההתראה לבד פעם בכמה חודשים ולהמשיך בחיי. לקח לי שמונה שנים למצוא את הסיבה - תחזיק חזק:

מה שבטוח עם צרפתיות לא משעמם אף פעם!

הייתי פשוט חייב לעשות לך הומאז' על זה 

• מצחיק 2

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 18.7.2024 בשעה 21:48, Fazer כתב:

בעוד 3 שבועות תחגוג הסניק 8 שנים (ובערך 82 אלף ק"מ), וכדי לציין את המאורע, קבעתי לה לפני מספר ימים יום ספא במוסך לשבוע הבא.

אבל סניק כמו סניק, רק שמעה מוסך והחליטה לפנק אותי במגוון מרשים של התראות והודעות מהמחשב.

הכל התחיל לפני מספר שבועות עם התראות braking system fault ונורת stop שנדלקו בפניות מסויימות וכבו מיד אחרי הפניה, קצת הדאיג אותי בהתחלה, אולם לאחר וידוא שהבלמים מתפקדים כמו שצריך ובעקבות מחקר לא ארוך מדי באינטרנט הבנתי שזה קשור לסיפור הזה. התכנון של רנו למיקום מיכל נוזל הבלמים מעאפן בצורה לא סבירה, והוא ממוקם על קושרת הפלאסטיק שמראש היא די flimsy ולא מספקת תמיכה ראויה למיכל הנוזל שהוא לא אוביקט מאוד קל. תודות לטיפול הישראלי המעולה שגרר הברגות מאולתרות עם ברגים קודחים והעלמה של אומים על ההברגות המקוריות (ניתן לראות גם כאן) המיכל זז בפניות בצורה שהוא אינו מתוכנן לו, ובפניות מסויימות כנראה שנוזל הבלמים עובד על החיישן - כמות הנוזל נבדקה והיא תקינה לחלוטין.

הסיפור הזה כנראה לא יפתר בלי השקעה כספית מסיבית (בפעם האחרונה שבררתי זה סביב ה 3500 ש"ח לחלקים חדשים), וכנראה שלא תהיה לי ברירה כי אני לא מתכוון להשאיר את זה ככה.

והיום היו הפתעות נוספות:

במהלך נסיעה שגרתית נדלקה התרעת Injection:

image.thumb.jpeg.c1aecfcc0ecd8d96391c19e449389213.jpeg

נדלקה לכמה שניות ואז כבתה. 

מאוחר יותר היא שוב נדלקה לכמה שניות, ואז כבתה ואמרתי לעצמי "אוקי, עכשיו זה כבר מרגיז. מזל שקבעתי טיפול, אבל אין נורת STOP והמנוע עובד עגול וחלק, אז נתעלם מזה באלגנטיות עד שבוע הבא", אבל שתי דקות מאוחר יותר חטפתי את זה:

image.thumb.jpeg.5f7e7e2d86300d597e0376075499141d.jpeg

וזה כבר לא כבה.

מחפירה באינטרנט הבנתי שזה יכול להיות קשור ל DPF, אבל @איציק נ. (שכמובן שהצקתי לו על זה) אומר לקרוא את הקודים ואז לראות. כיון שלא נדלקה נורת STOP, מניח שאחיה עם זה עד יום שלישי הבא כשהאוטו ילך למוסך.

Watch this space לעדכונים בנושא, אבל מי שאומר שרנו לא רואה מוסך, משקר!

:-)

לי במגאן (2019) גם הופיע נורה כזו, בהתחלה איפסתי ונסעתי אבל באיזה שהוא שלב התחילו בעיות סחיבה
הרכב אושפז במוסך לכמה ימים ואז בוצע מעקף למסנן החלקיקים, הבעיה נפתרה לכמה שעות וחזרה שוב
הוחלף צינור טורבו ומאז (טפו טפו טפו) יש שקט מהגזרה, נפרדתי מלא מעט כסף...

בתאריך 18.7.2024 בשעה 23:54, TDI כתב:

קרה לי בקליאו דיזל.

הרכב היה נכנס באמצע נסיעה למצב חירום עם אורגן אורות בדשבורד, כולל נורת סטופ אדומה.

הרכב הוכנס למוסך היבואן, נתנו הצעת מחיר להחלפה של חצי רכב בעלות של יותר משווי הרכב.

מוסך הבית שלי מצא קצר בפנס האחורי שתוקן, ובא לציון גואל.

בתקלת ההזרקה נתקלתי במגאן, הבעיה היתה בצינור הטורבו.

שביזות יכול להיות שזו הייתה גם הבעיה אצלי (אצלי פנס אחורי נשבר ואז הוא עוד היה שבור....)

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...