Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנא עיזרו לי להגיע להחלטה לגבי הרכב הנ"ל.

האינטרנט מלא בחוות דעת ותגובות על DSG7, מה קורה עם הגיר הזה בשנתונים 14-16?

יש כמה רכבים על הפרק, אף אחד מהם לא עבר את רף ה35K ק"מ, האם זו קנייה חכמה או שעדיף להתרחק ?

הרכב מיועד לשימוש יומי בקו רעננה-ת"א בשעות העומס הרגילות ונסיעות ארוכות אחת לשבועיים.(150 ק"מ).

תודה לעונים !

פורסם

לגבי DSG - תעשה חיפוש ותגיע למסקנות לבד.

בקצרה, יש סיכוי סביר שתצטרך להחליף קלאצ'ים בין 60-80 אלף ק"מ.

מצד שני, יש כאלו שנוסעים עם רעידות וזה לא מפריע להם, ולא מחליפים בכלל.

מצד שלישי, יש כאלו שמחליפים עם קילומטראז' נמוך יותר.

ויש גם כאלו שאין להם בעיה.

לאף אחד אין ידיעה ברורה ומוחלטת מה רמת הסיכון/סיכוי.

פשוט תתמחר החלפת קלאצ'ים אפשרית במחיר הקנייה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

להבנתי די אמין והבעיות נפתרו, חפש רכב שלא קיבל שיפור ועבר את מגבלת המומנט של הגיר, ועדיף כזה עם תוספת האבזור הקטנה (מסך 6.5' במקום 5 ואולי עוד משהו שאני לא זוכר).

בכל אופן, גולף 150 שקלת? ההבדלים לא כאלו גדולים, אותו מומנט (אבל ברצועה צרה יותר), 30 סוסים פחות אבל גם 100 קילו פחות.

הגולף קנייה יותר טובה מבחינת עלויות- יותר חסכונית, זולה לביטוח ורכישה, 3 שנים אחריות במקום שתיים בסיאט, אבל הרכישה של הסיאט היא יותר אמוציונלית, זה מרגיש כמו בייבי GTI במחיר מופחת.

במקומך הייתי הולך על הסיאט, אבל זה נטו עניין של העדפה אישית.

תעשה נסיעת מבחן, שניהם נמכרים היום כחדשים בארץ זבת חלב ודבש.

תקציב להחלפת קלאצ'ים (צריך להחליף מתישהו, כמו בגיר ידני) משהו כמו 5K.

פורסם
להבנתי די אמין והבעיות נפתרו, חפש רכב שלא קיבל שיפור ועבר את מגבלת המומנט של הגיר, ועדיף כזה עם תוספת האבזור הקטנה (מסך 6.5' במקום 5 ואולי עוד משהו שאני לא זוכר).

בכל אופן, גולף 150 שקלת? ההבדלים לא כאלו גדולים, אותו מומנט (אבל ברצועה צרה יותר), 30 סוסים פחות אבל גם 100 קילו פחות.

הגולף קנייה יותר טובה מבחינת עלויות- יותר חסכונית, זולה לביטוח ורכישה, 3 שנים אחריות במקום שתיים בסיאט, אבל הרכישה של הסיאט היא יותר אמוציונלית, זה מרגיש כמו בייבי GTI במחיר מופחת.

במקומך הייתי הולך על הסיאט, אבל זה נטו עניין של העדפה אישית.

תעשה נסיעת מבחן, שניהם נמכרים היום כחדשים בארץ זבת חלב ודבש.

תקציב להחלפת קלאצ'ים (צריך להחליף מתישהו, כמו בגיר ידני) משהו כמו 5K.

אני פחות מתחבר לגולףת היו לי שתיים חדשות מהחברה בכמה שנים האחרונות, הרכב משעמם אותי ומאובזר בקמצנות בשונה מהסיאט ליאון.

אם יש המלצה לרכב אחר אשמח לשמוע.

תקציב עד 130K, צריך להיות מפנק וכמה שיותר ספורטיבי וביצועי (בגלל זה המשיכה לסיאט לאון FR) מינימום שנת 2014.

תודה שוב !

פורסם
לגבי DSG - תעשה חיפוש ותגיע למסקנות לבד.

בקצרה, יש סיכוי סביר שתצטרך להחליף קלאצ'ים בין 60-80 אלף ק"מ.

מצד שני, יש כאלו שנוסעים עם רעידות וזה לא מפריע להם, ולא מחליפים בכלל.

מצד שלישי, יש כאלו שמחליפים עם קילומטראז' נמוך יותר.

ויש גם כאלו שאין להם בעיה.

לאף אחד אין ידיעה ברורה ומוחלטת מה רמת הסיכון/סיכוי.

פשוט תתמחר החלפת קלאצ'ים אפשרית במחיר הקנייה.

אין לי בעיה להוציא 5000 ש"ח כל 24 חודשים אם זה המחיר של החלפת קלאצ'ים כמובן.

אני לא נוסע המון, (10K ק"מ בשנה פלוס מינוס)

הגיר של שנתונים 2015 גם בעייתי כמו הישנות יותר ?

תודה וסליחה על החפירה :)

פורסם

אנחנו לא נתקלים בפורום בדיווחים על בעיות של החלפת מוח גיר (מכטרוניקס) שזה מאוד יקר, והיה נפוץ בדגמים הישנים יותר.

אישית היו לנו שתי לאון במשפחה שעברו תיקון גיר ונסעו מאז בלי בעיות (אחת כ-30 אלף ק"מ, השנייה כ-50).

אני מכיר איביזה 2012 אחת שעברה החלפת קלאצ'ים ראשונה אחרי יותר מ-5 שנים (50 אלף ק"מ), ככה שאין חוקיות מוחלטת.

מכאן והלאה, החלטה שלך.

לטעמי, השילוב של מנוע-גיר, למי שזה חשוב לו, ללא תחרות ושווה את הכסף של התחזוקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

למיטב ידיעתי לא, לפי מה ששמעתי מעמיתים לעבודה עם רכב דומה לשלך (3 דלתות, אבל מנוע-גיר זהים) לא הייתה להם בעייה והם לא נוהגים בעדינות בוא נאמר ככה...

אם אין לך בעייה להתכונן אולי להוצאות בלתי מתוכננות (למרות שהם נותנים לא פעם אחריות של רצון טוב או משהו כזה), אז לך על זה, הלאון FR אחלה אוטו.

אגב, לאחר העדכון בסוף 2015 הגולף מאובזרת בנדיבות וכוללת פרטים שאין גם בלאון FR, כמו כניסה/יציאה/התנעה ללא מפתח, בלם יד חשמלי ואולי עוד משהו ששכחתי, מנגד לסיאט יש קסנון, ריפודי עור/אלקנטרה, בחירת מצבי נהיגה (חסכוני/רגיל/ספורט ומצב בחירה אישי), 9 כריות אוויר וצמיגים/חישוקים גדולים יותר (205/55R16 בגולף קומפורטליין מול 225/45R18 בלאון FR).

אם אתה לא נוסע הרבה בשנה כנראה הוצאת הדלק של הסיאט (בזבזנית ב 10-15 אחוז בהשוואה לגולף) לא יפריעו לך יותר מדי.

קח בחשבון שהלאון לא באמת ספורטיבית, חסר קצת תקשורת מההגה ומהשלדה, אבל זה רכב שכיף לנהוג בו מהר (ועם המנוע הגיבור והצמיגים שהם כמעט במידות של הלאון קופרה, צאפשר לנהוג בו מהר מאוד, יכול לדווח לך על הגעה למהירויות כפולות מהחוק בזריזות ובלי איסוף קמש"ים איטי בגרך למהירות המירבית).

• תוכן חדש...