Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קטנה

בדרך כלל אני נוסע לבד וגר בצפון (מלא עליות ירידות). כשאני לבד בירידות הברקסים עוצרים את הרכב בלי שום בעיה, אך היום בבוקר עצרתי טרמפ ל3 חיילים ושמתי לב למשהו מוזר, שאני לוחץ על דוושת הברקס אני צריך ללחוץ עליה טיפה יותר חזק כדי שהרכב יאט למהירות הרצויה, האם זה נרמאלי שיש משקל על הרכב מרגישים בעיות בבלימה? שוב 99 אחוז מהזמן אני לבד באוטו יכל להיות שהתרגלתי למשקלים שהאוטו ריק?

וגם שמתי לב בנסיעות על 5 קמש ולחיצה על הברקס יש מין שריקה כזאת, כמו שמשאית עוצרת. תקין/לא תקין?

רק לציין שהרכב עבר טסט לפני חודשיים ולא היית בעיה עם הבלמים, ומאז הרכב נסע עוד כ5 אלף קמ.

פורסם (נערך)

המצב בו נדרשת לחיצה יותר חזקה על הבלמים תקינה לגמרי ( הטרמפיסטים הם תוספת של כ- 20% למשקל הרכב ).

רק תשים לב שבירידות אסור ללחוץ על הבלמים ללא הפסקה, אלא לסירוגין ולהוריד הילוך ליותר נמוך כדי להיעזר במנוע כדי להאט. אם תלחץ כל הזמן - תחמם את הבלמים יתר על המידה ותהרוס אותם ( גם רפידות וגם צלחות )

ואולי לנסוע קצת פחות מהר מהרגיל בירידות ולשמור יותר מרחק מהרכבים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

את הירידות האלה יורד כל יום לפחות 3 פעמים, בכל מקרה פשוט פעם ראשונה עם רכב מלא, יודע איך לווסת את המהירות עי הילוך ויודע גם שאסור לחיצה ממושכת על הברקס.

תודה רבה לכם

פורסם

לגבי השריקות - בחלק מהרפידות קיימות מן פחיות שברגע שהרפידה מגיעה לעובי מסוים הפחית נוגעת בצלחת ויוצרת לך את השריקות ככה אתה יודע שהגיע הזמן להחליף את הרפידות.

יכול להיות שזה המצב אצלך, הייתי ממליץ לפרק גלגל ולהעיף מבט על הרפידות מקדימה ומאחורה כדי להיות רגוע.

אופציה ב' - סתם שריקה חסרת משמעות שיכולה לנבוע מחוסר גירוז או משהו חד פעמי.

פורסם

במיוחד ברכבים קטנים משקל עד כ 1000 ק"ג, יש הבדל בין רגיל לעומס מלא.

מבחינת פשרות, גודל הגלגלים וצלחות והבלימה יותר קטנים, שטח המגע קטן.

ובנוסף יש חשש להתחממות הבלמים, במידה ומשתמשים בהם בהגזמה.

גם במעבר חד עם ההגה מנתיב לנתיב, צריך במתינות, לא להגזים -

לכן צריך להתאים את הנהיגה לפי העומס.

נ.ב - גם ברכבי ספורט, עם בלמים קרמיים יש פשרות והתאמה.

כאשר הבלמים קרים בתחילת הנהיגה, עוצמת הבלימה לא חזקה.

ולאחר חימום הבלמים הקרמיים, עוצמת הבלימה עולה מאוד..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...