Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו אבחון קוגנטיבי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הגשתי מועמדות למכרז בשירות המדינה.

ולפני מספר ימים קיבלתי זימון לאבחון קוגנטיבי במסגרת הליכי המיון הנדרשים לתפקיד.

איך מתכוננים? האם זה דומה למבחנים האישיים שיש בצו ראשון לפני הצבא?

מי שיכול לשפוך אור / עבר את ההליך של קבלה לעבודה בשירות המדינה אשמח אם יגיב כאן.

תודה

פורסם (נערך)

מכיר את זה מזווית אחרת, כמעסיק.

כל ה"מצטיינים" בתהליכי המיון לא החזיקו מעמד אצלי בעבודה.

אחרי כמה נפילות, הודעתי להם שאני מפסיק את ההתקשרות איתם.

חזרתי לשיטה הישנה והטובה - קורות חיים ובעיקר דרך חברים.

אגב, גם דרך הפורום הזה הגעתי ל-3 עובדים מעולים.

המבחנים האלו לא שווים כלום, חוץ מלמכוני המיון.

עריכה אחרונה על ידי NirLevi
פורסם

אני מסכים עם ניר. המבחנים הללו רחוקים מלהיות מושלמים. אחוזי הניבוי שלהם לא גבוהים במיוחד.

באופן כללי, בעיניי אין תחליף לריאיון אישי ורצוי עם מספר גורמים שונים. גם זה לא מושלם, אבל עדיף בעיניי על הקרקס הזה שנקרא אבחון קוגניטיבי.

אחרי כל זה, אין באמת ברירה וצריך לשחק את המשחק.

שיהיה בהצלחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הבעיה עם המבחנים האלו, שיש הדרכות כיצד לעבור אותם.

אנשים יודעים את התשובות הנכונות ומקבלים ציונים מעולים. זה לא שווה כלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

צביפר אתה טועה.

המבחן הזה לא בנוי על מעבר או כישלון. אין תשובה נכונה או שגויה.

הוא מציג אותך בספקטרום מסוים שהמעסיק שלך מגדיר את הטווחים הרצויים לו.

אין לקבל טוב או לא.

קרא הודעה #6 שלי מהשרשור שצירפתי בראשית שרשור זה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אילו שאלות היו?

צורות? היגיון? אישיות שלך?

נדמה שהמבחן שהיה לך הוא לא אותו אחד כמו של צביקי, שם היה יום שלם ומספר תחנות בסופן מקבלת פרופיל מסוים עליך.

חבל לא צירפת סריקה של הזמנה היינו יודעים לעזור יותר טוב.

בהצלחה בכל מקרה!

פורסם (נערך)
צביפר אתה טועה.

המבחן הזה לא בנוי על מעבר או כישלון. אין תשובה נכונה או שגויה.

הוא מציג אותך בספקטרום מסוים שהמעסיק שלך מגדיר את הטווחים הרצויים לו.

במסגרת התואר שלי עברתי הרצאה על סוג כזה של מבחנים. יש תשובה נכונה או שגויה. בהתאם למקום שאתה רוצה להתקבל, אתה צריך לענות באופן כזה שיתאים לדרישות של אותו מקום. באופן ברור מאוד מסבירים כיצד להתנהג במבחן קבוצתי, איך לצייר את העץ (העץ צריך להיות גדול, במרכז, עם שורשים חזקים, ישר ויפה ולצייר לו פיאה גדולה ולא עלים נפרדים) ובן אדם (למשל אני זוכר שאסור שהדמות תיהיה עם יותר מידי פרטים קטנים, כמות לא נכונה של אצבעות, ביגוד מרושל, אסור שהדמות תיהיה קטנה ובפינה, אסור צלקות, הדמות צריכה לייצד אדם מסודר ושמח עם חיוך וכד'), אילו פרטים להדגיש ומה אסור להגיד. במבחנים כאלה אסור להיות "עייף", צריך ליצור רושם טוב, כאשר הפסיכולוגית נותנת לך קוביות להרכיב, צריך להרכיב את הצורות שהיא מבקשת, אסור להתעצבן, צריך להגיד שאתה אוהב אתגרים, לפתור בעיות, שקיבלת משימה מענינת, לחייך וכד'.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אילו שאלות היו?

צורות? היגיון? אישיות שלך?

נדמה שהמבחן שהיה לך הוא לא אותו אחד כמו של צביקי, שם היה יום שלם ומספר תחנות בסופן מקבלת פרופיל מסוים עליך.

חבל לא צירפת סריקה של הזמנה היינו יודעים לעזור יותר טוב.

בהצלחה בכל מקרה!

עדיין לא נבחנתי.

פורסם

אני לא נדרשתי לצייר עץ או כל ציור אחר.

מה שהיה: דינמיקה קבוצתית בה כל אחד מאיתנו הציג את עצמו, אח"כ הציע פרוייקט בתחום מסוים, ואז הקבוצה היתה צריכה לדון ולהחליט איזה פרוייקט לבחור ואחר כך מי יהיו בעלי התפקידים בו.

אח"כ מילוי שאלון ניהולי ארוך מאוד, כולל חוזקות וחולשות, הצלחות וכשלונות.

השלמת משפטים שונים שמתארים קווי אישיות. לדוג: מרגיז אותו במיוחד.... הוא ממש שמח מ....

כתיבת סיפור קצר.

שתי מטלות דומות, במסגרתן קיבלתי הרבה מאוד מיילים וניירת והייתי אמור לתעדף ולתעד את הטיפול בהם בפרק זמן קצר.

ראיון קצר עם הפסיכולוגית.

כתיבת מכתב ארוך למישהו שיחליף אותי במשך חצי שנה במשרה המבוקשת. כולל איך הייתי רוצה שיבצע את העבודה ואיך יידע אותי.

בסוף קיבלתי ציון מסויים, שאין לי מושג מה הוא אומר כי לא נקבע עדיין קו החתך.

ואני אמור לקבל חוות דעת אינטגרטיבית עלי.

היתה חויה נחמדה, אבל התחושה הכוללת של מכרז תפור. היו איתי עוד שלושה, מתוכם שניים עובדים שנים ארוכות במשרד הממשלתי המדובר.

תחושה סופית: שימשתי סטטיסט בהצגה של מנהל תקין, אבל נהניתי, ומצפה לקבל את חוו ת הדעת אולי אלמד ממנה דברים אודותי.....

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

פורסם

המבחנים המטופשים האלה בסך הל לוקחים בנאדם ויוצקים אותו לאיזו תבנית, פורמט אחיד שמשווה אותו ביחס לאנשים אחרים.

אף אחד לא בוחן את האישיות שלך או את מידת התאמתך לתפקיד. אתה לא יותר ממספר בים של מספרים.

אפשר למות מהטמטום ומחוסר היעילות שבהליך היקר להחריד הזה. המינימום הוא לעשות סינון ראשוני בדמות ראיון פרונטלי ושיחה על התפקיד, לא לשלוח לכל המכוני שקר האלה עשרות מועמדים שאחוז קטן מאוד מהם עובר ו/או זמין לעבודה עד שמתקבלות התשובות. במשרה שאני התמודדתי אליה הגיעו התשובות 8 חודשים (!!!) אחרי הליך המיון במכון :roll:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
במסגרת התואר שלי עברתי הרצאה על סוג כזה של מבחנים. יש תשובה נכונה או שגויה. בהתאם למקום שאתה רוצה להתקבל, אתה צריך לענות באופן כזה שיתאים לדרישות של אותו מקום. באופן ברור מאוד מסבירים כיצד להתנהג במבחן קבוצתי, איך לצייר את העץ (העץ צריך להיות גדול, במרכז, עם שורשים חזקים, ישר ויפה ולצייר לו פיאה גדולה ולא עלים נפרדים) ובן אדם (למשל אני זוכר שאסור שהדמות תיהיה עם יותר מידי פרטים קטנים, כמות לא נכונה של אצבעות, ביגוד מרושל, אסור שהדמות תיהיה קטנה ובפינה, אסור צלקות, הדמות צריכה לייצד אדם מסודר ושמח עם חיוך וכד'), אילו פרטים להדגיש ומה אסור להגיד. במבחנים כאלה אסור להיות "עייף", צריך ליצור רושם טוב, כאשר הפסיכולוגית נותנת לך קוביות להרכיב, צריך להרכיב את הצורות שהיא מבקשת, אסור להתעצבן, צריך להגיד שאתה אוהב אתגרים, לפתור בעיות, שקיבלת משימה מענינת, לחייך וכד'.

אתה מדבר על משהו אחר שאין בינו קשר למבחן קוגניטיבי. זה סתם טיפים כלליים. כתבת משהו לא נכון, במקום להתפלפל תגיד טעיתי, קורה. לא מבין את הגאווה הלא הגיונית הזו.

אגב, ציור עץ לא מלמד על יכולות קוגניטיביות.

שוב, לדעתי מה שמאזדה קיבל זה מה שצביקי עשה.

בקיצור פות"ש, אם זה אותו אחד כמו של צביקי, ההמלצות מאז תקפות.

אם זה משהו אחר, שתף אותנו בטופס הזימון אולי נוכל לכוון יותר.

אולי סתם מבחן צורות ושאלות ששם תידרש להציג מיונויות גבוהות של עיבוד מידע.

בלי לדעת מה כתוב בזימון ומה צורף אליו קשה להתמקד.

שיהיה בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

ניקו הצצתי בלינק ששיתפת בהתחלה והזימון שלי זהה לזה שצביקי קיבל.

נקווה שיהיה בסדר ולא אהיה סטטיסט.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...