Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא טרקטורון לילדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי אני מנסה לברר את עניין החוקיות ליבוא עצמי של טרקטורון לילדים.

מה ההבדל בין מנוע בנזין לחשמל? ראיתי כאלו עם 250 סמ"ק

מה ההגבלה של הנפח או ההספק?

צריך להוציא רישיון כדי לנהוג בהם?

מה הפרוצדורה של היבוא?

תודה רבה

פורסם (נערך)

אני לא בטוח שיש בכלל קטגורית רישוי לדברים האלו (אני מתכוון לחשמליים). אולי זה נופל תחת הגדרה של "קלנועית" ואז יש מגבלה ל-12 קמ"ש.

בכל מקרה ראיתי שיש למכירה בארץ כלים של 36 ו-48 וולט עם מהירות מוצהרת של 25 קמ"ש ומעלה ומפרט שלא יבייש טרקטורונים "אמיתיים", אז כנראה התחום עדיין די פרוץ ואם לא תמצא מבוקשך מבין המבחר המרשים שיש פה בארה"ק אז אתה יכול לנסות את מזלך עם המכס ומשרד הרישוי (כעיקרון כל טרקטורון ביבוא אישי אמור לעבור בדיקה של הטכניון, אבל אני לא ראיתי התייחסות ספציפית לחשמליים).

מיותר לציין שהרוכב בכלי כזה אינו מכוסה ביטוחית וגם לא מפני תביעות צד ג'. כמו כן מיותר לציין שטרקטרונים הם מכלי הרכב המסוכנים ביותר שיש (הסטטיסטיקה בעייתית משום שלא תמיד התאונות מסווגות כתאונות דרכים - אבל ראה נתונים מארה"ב) עם אחוז גבוה של פגיעות בקרב ילדים.

מדובר בצעצוע מסוכן, לשיקול דעתך.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

רק היום כמעט נדרסו ליד הבית שלי 2 ילדים אולי בני 10 שדהרו על טרקטורון מהסגנון הזה. מהירות גבוהה מאד, תאורת לד ומה לא. רק שכחו שאלו ילדים.

הכלים נמוכים והם הגיחו מסיבוב ישר לנתיב הנגדי כשמולם מסחרית שעצרה בשניה האחרונה.

לדעתי לתת לילדים כלים כאלו זה פשע.

פורסם

מסכים איתכם חבר’ה! זה לא ילד שלי, זה הבן של המזכירה אצלנו. כל היום נסינו להוריד אותו מהרעיון ולא עזר, הבחור נעול כמו לסת של פיטבול. המחיר בארץ יקר יחסית אז הוא רצה לבדוק את עניין היבוא, אני מניח שזה יורד מהפרק כי זו חתיכת התעסקות וכאב ראש. נותר לחפש יד2 בארץ.

תודה רבה!

פורסם

כל דבר עם מנוע בערה פנימית, או מנוע חשמלי עם הספק מעל 250 וואט, אמור להיחשב ככלי רכב שמצריך רישוי וביטוח בארץ. לא יכול להיות משהו כזה כ"צעצוע לילדים" מבחינת החוק.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
מסכים איתכם חבר’ה! זה לא ילד שלי, זה הבן של המזכירה אצלנו. .

תודה רבה!

אה, הבן פיטבול של המזכירה...

בגלל זה אתה עוזר. לא שלך, אז בו נעזור לה לקנות רכב לא חוקי, ושימות הילד.

לשלוח אותה קבינימט להרוג את הילד לבדה, לא עלה בדעתך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני חושב שפות"ש הבין את הכוונה, גם ללא צורך בהתבטאויות חריפות כמו פלפל :lol:

הייתי מעניש קודם את ההורים שנותנים לילדיהם כלי תחבורה כאילו.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני לא חושב שהוא הבין.

אם הוא היה מבין הוא היה עונה את התשובה המתבקשת: אני לא אעזור לך לקנות כלי מסוכן ולא חוקי. הסברתי לך למה, אתה מתעקש - לך תסתבך לבד.

לא מסובך.

לא מבין למה לחפש לעזור לו.

כי זה לא הילד שלו?

כי הוא מתעקש?

כי המזכירה נחמדה?

ילד זה ילד. היינו רובנו ילדים דבילים, בייחוד חובבי המוטוריקה ביננו. אבל ראבאק, אנשים מבוגרים, איפה חוט השדרה המצפוני שלהם (בייחוד האמא)?!

פורסם

ברור לכולם שזה כלי מיותר ומסוכן. אבל מניסיון שלי (ולא רק שלי) גישת נו-נו-נו והפחדות לא עובדת. אני דוגל בהנחת העובדות על השולחן ועידוד מנומס ומושכל להמנע מההרגל הפוגעני. אני מדבר על האמא ולא על הילד (שאצלו זה פשוט צריך להיות - "לא!" חד משמעי מלווה בנימוק מבוסס).

פורסם

אין לדעת אם הבין או לא.

הנימוקים וההפחדות אולי ועזרו ואולי לא. כל מגיב נקט בגישה זו או אחרת ע"מ להסביר (גם אם אני לא הייתי משתמש בלשון זו או אחרת).

אמת אמר קודמי - האמא היתה כבר מטרפדת את זה (אימהות כמעט תמיד פוחדות ודואגות יותר).

alfa 156 2.5.

פורסם
ברור לכולם שזה כלי מיותר ומסוכן. אבל מניסיון שלי (ולא רק שלי) גישת נו-נו-נו והפחדות לא עובדת. אני דוגל בהנחת העובדות על השולחן ועידוד מנומס ומושכל להמנע מההרגל הפוגעני. אני מדבר על האמא ולא על הילד (שאצלו זה פשוט צריך להיות - "לא!" חד משמעי מלווה בנימוק מבוסס).

אני לא מרצה לזרים, אלא אם הם שואלים את דעתי או שמתפתחת איזו דינמיקה חברית.

אבל אני בטח לא אעזור להם אקטיבית לעשות משהו שאני מתנגד לו.

מה שמעצבן פה זו ההתבטלות בפני הפיטבול.

נו, נתנחם בזה שהוא לא מתעקש להיות סוחר סמים... (אם כי "ממי אפשר לרכוש הרואין למכירה?" עוד לא היה לנו בעופטופיק).

פורסם

תודה רבה חבר'ה

פאלו- אתה מתייחס לשני מישורים שונים וכנראה ששנינו היינו מגיבים אחרת בשניהם.

1. במישור החוקי- אם זה לא חוקי, אז אני לא אעזור לו ושינבח עד מחר.

2. אם זה חוקי אבל מסוכן- זה התפקיד של האמא לשים גבולות לילד שלה, אני לא גננת. כל עוד האמא בסדר עם זה (בסדר= נו שיהיה..) אין לי בעיה לעזור. כנראה שפה אתה לא היית נוהג כמוני וזה בסדר, לא חייבים להסכים על הכל כל עוד זה במסגרת החוק.

• תוכן חדש...