Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים כשהתנעתי את הפורד פוקוס 2006 שלי לא יכולתי לעבור למצב דרייב או לכל מהלך אחר.

הרכב נרכש ב-2003 מליסינג של חברה עם נהג אחד, 45K ק"מ ובמצב חדש (כמו שהגדירו אותו במכון הבדיקה)

כרגע הרכב עם כ-80K.

המכונאי מטעם הביטוח הגיע, התכופף וסידר לי משהו שם בשנייה. הוא אמר שיש בעיות עם הגיר לפוקוס ומדובר על תיבת פלסטיק קטנה.

למחרת במוסך המכונאי טען שיש להחליף את כל הכבל שמוביל לתיבת ההילוכים כי הכבל נשבר וריתוך לא יחזיק מעמד יותר מכשלושה חודשים. אין כזה כבל חלופי ולכן רק הכבל יעלה כ- 800 ש"ח.

לאחר כשעה צלצל אלי הטכנאי ואמר שהמוח גיר לא בסדר וצריך לתקן את זה.

התיקון עלה 2,900 ש"ח כולל מע"מ.

הבנתי שיש בעיות של גיר בפורד פוקוס אבל מה שהטריד אותי זה שהרכב עבר טיפול כל שנה באותו מוסך ובשום חשבונית אני לא רואה תזכורת להחלפת/בדיקת שמן גיר.

האם למוסך אין אחריות חלקית להיווצרות התקלה הזו?

אשמח לכל הארה והערה בנושא.

תודה רבה

פורסם

שווה לבדוק שבאמת הוחלף המוח (לפחות להציץ על הברגים שלו, לראות שיש סימנים שנגעו בהם)

כבר היו פה תקדימים בפורום של כאילו החלפת מחשב, אפילו על ידי מוסכים נחשבים ומומלצים.

יום טוב גם לך

פורסם
יש בדיוק אשכול בנושא באותו עמוד:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?539304

חבל, יכלו לצאת צדיקים. למה לדחוף סתם מוח גיר כשרק הכבל לא תקין :evil:

טוב,

תודה על ההפנייה

קראתי את השרשור ואותה תקלה בדיוק מתוארת שם (כולל מה שאמר המכונאי מטעם חברת הביטוח).

סביר להניח שהקופסא היתה פותרת את הבעיה ולא היה צורך בכבל בכלל כל שכן במוח גיר. מרגיז ועצוב מאד במיוחד שאני מטפלת במוסך הזה הרבה שנים.

1. אשמח להמלצה על מוסך באזור תל אביב שאוכל לבדוק אם אכן הוחלף המוח גיר.

2. מה זה בכלל מוח גיר?

3. האם מוח גיר זה בעצם שיפוץ הגיר?

2. האם בכל הטיפולים השנתיים שעבר הרכב לא היתה אמורה להיות בדיקה של שמן גיר והחלפתו?

יש רעש בנסיעה כשהרכב עובר להילוך שני (אני חושבת). אני רוצה לחזור למוסך אבל לא לפני שאבדוק מה קרה פה, כי נראה לי שבקצב הזה יגידו לי לשפץ את כל הגיר ולהחליף מנוע. בכל מקרה, נראה לי שרומן שלי עם המוסך הזה יגמר בקרוב מאד.

פורסם

מוח זה מחשב למעדה שמקבל את כל הנתונים ומעביר הלאה לשאר המחשבים ברכב.

בכל מקרה אם הוא הוחלף את יכולה לבקש את המחשב הישן.

ככה תדעי שהוחלף.

לגבי המחיר אני מניח שלא שמו חדש. להערכתי מחשב כזה מפירוק צריך לעלות כמה מאות שקלים..

דרך אגב עם כל מוסך אפדר לפקש לעבוד בשיטת הסלמי להחליף חלק אחד לבדוק ואז לתת מענה לדבר הבא..

לגבי שיפוץ גיר , לגיר יש מבנה מכאני עם חלקים שמתבלים עם השנים.

החלפת מחשב הינה דבר פשוט יחסית במורכבות שלו

שיפוץ גיר כולל פירוק והחלפת החלקים הבלויים שמונעים מהגיר לעבוד כראוי.

פורסם
מוח זה מחשב למעדה שמקבל את כל הנתונים ומעביר הלאה לשאר המחשבים ברכב.

בכל מקרה אם הוא הוחלף את יכולה לבקש את המחשב הישן.

בגירים פלאנטרים הרבה פעמים קוראים ליחידה ההדראולית בשם "מח גיר". שווה לברר לעומק עם המוסך.

כבר עבר זמן, לא יעזור לבקש עכשיו שום חלקים, הם כבר מזמן לא בידי המוסך (בהנחה ואכן הוחלפו)

יום טוב גם לך

פורסם

לגבי החלקים,

אם מוחלף חלק, החלק הישן הוא בבעלות בעל הרכב..

אני לא רואה שום סיבה שלא לדרוש לראות את החלק המוחלף.

אילו הרכב היה באחריות הייתי יעלה למוסך לשים את החלקים לזיכוי..

פורסם

אם מוחלף חלק, החלק הישן הוא בבעלות בעל הרכב..

בגדול אתה צודק, אלא אם ניתנה הנחה עבור החלק הישן.

העניין הוא שאם לא דרשת את החלק בזמן ביצוע העבודה, אחרי זה לך תמצא אותו.

יום טוב גם לך

פורסם

הבנתי שיש בעיות של גיר בפורד פוקוס אבל מה שהטריד אותי זה שהרכב עבר טיפול כל שנה באותו מוסך ובשום חשבונית אני לא רואה תזכורת להחלפת/בדיקת שמן גיר.

האם למוסך אין אחריות חלקית להיווצרות התקלה הזו?

לא מחליפים שמן בגיר של פוקוס, זאת עפ"י הוראות יצרן/יבואן, לפחות ב-10 שנים הראשונות (לא יודע אם כן אחרי 10 שנים)

פורסם

לכל מי שסובל / יסבול מהבעיה שההילוכים לא משתלבים פתאום בפוקוס.

מסתבר שיש בעיה מוכרת בגיר של הפוקוס - הבוקסה שנועלת את הקצה של כבל הגיר, לגיר עצמו נשברת ואז הכבל משתחרר ולכן ההילוכים לא ישתלבו.

להלן 3 דגשים שיעזרו לכם לאתר האם הרכב שלכם סובל מהבעיה הנ"ל:

1. כאשר מזיזים את ידית ההילוכים, העברת ההילוכים תרגיש חלקה מדי

2. אין חיווי בצג כאשר עוברים בין ההילוכים

3. במידה שסעיפים 1 ו-2 מתקיימים, אז אפשר לבדוק מתחת לרכב באיזור של קרטר הגיר, האם הכבל משוחרר. במידה שהוא משוחרר ניתן לחבר ידנית ולרכוש את הבוקסה הדרושה.

דוגמא (לקחתי את התמונה מסרטון שמסביר כיצד לתקן את הבעיה):

focus-gear.jpg

הפתרון: להזמין את הבוקסה הזאת מאבי חלפים (רחובות) או מ-א. ניסים ובניו מת"א, בעלות של 150 ש"ח

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A7%D7%A6%D7%94-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2-1

פורסם
לכל מי שסובל / יסבול מהבעיה שההילוכים לא משתלבים פתאום בפוקוס.

מסתבר שיש בעיה מוכרת בגיר של הפוקוס - הבוקסה שנועלת את הקצה של כבל הגיר, לגיר עצמו נשברת ואז הכבל משתחרר ולכן ההילוכים לא ישתלבו.

להלן 3 דגשים שיעזרו לכם לאתר האם הרכב שלכם סובל מהבעיה הנ"ל:

1. כאשר מזיזים את ידית ההילוכים, העברת ההילוכים תרגיש חלקה מדי

2. אין חיווי בצג כאשר עוברים בין ההילוכים

3. במידה שסעיפים 1 ו-2 מתקיימים, אז אפשר לבדוק מתחת לרכב באיזור של קרטר הגיר, האם הכבל משוחרר. במידה שהוא משוחרר ניתן לחבר ידנית ולרכוש את הבוקסה הדרושה.

דוגמא (לקחתי את התמונה מסרטון שמסביר כיצד לתקן את הבעיה):

[ATTACH=CONFIG]465828[/ATTACH]

הפתרון: להזמין את הבוקסה הזאת מאבי חלפים (רחובות) או מ-א. ניסים ובניו מת"א, בעלות של 150 ש"ח

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A7%D7%A6%D7%94-%D7%9B%D7%91%D7%9C-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2-1

במקרה שלי סעיף 1 התקיים לעומת זאת סעיף 2 - כשהעברתי לדרייב או רברס היה חיווי על הצג.

האם משתמע מכך שהכבל היה תקין ו/או המחשב גם?

פורסם
לא מחליפים שמן בגיר של פוקוס, זאת עפ"י הוראות יצרן/יבואן, לפחות ב-10 שנים הראשונות (לא יודע אם כן אחרי 10 שנים)

במידה ולא מחליפים - לא היתה אמורה להתבצע בדיקה בטיפולים?

פורסם
במקרה שלי סעיף 1 התקיים לעומת זאת סעיף 2 - כשהעברתי לדרייב או רברס היה חיווי על הצג.

האם משתמע מכך שהכבל היה תקין ו/או המחשב גם?

החיווי של ההילוכים בצג השתנה בהתאם לתזוזה של הידית והרכה פשוט לא זז? זה באמת כבר לא קשור לכבל!

פורסם
החיווי של ההילוכים בצג השתנה בהתאם לתזוזה של הידית והרכה פשוט לא זז? זה באמת כבר לא קשור לכבל!

ממש עצוב לי לשמוע את זה. אני אבדוק אם אכן הוחלף מוח גיר לפני שאפנה למוסך.

• תוכן חדש...