Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי רכב דיזל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנגו 2010 1.5 dci עשה אצלנו 190 אלף קמ ב5 שנים אצל נהג יחיד ולא הייתה שום תקלה במנוע.(הדבר היחיד שהיה זה קלאץ שנשרף בקמ מוקדם פעם אחת וזהו, 0 תקלות מעבר לזה).

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתם מדברים על חסכון של רכב דיזל,

רוב הרכבים היום מגיעים עם טורבו דיזל, איפה החיסכון שהטורבו מתקלל ? אני שומע כל הזמן על רכבים עם טורבו שהתקלקל, נכנסים למוסך , ומשלמים 4-5 אלף שקל על טורבו משופץ (אפילו לא חדש),

איפה החסכון על משאבת סולר ? אני אישית שילמתי על שיפוץ משאבה 4 אלף שקל (ושוב היא לא חדשה ),

איפה החסכון שצריך להחליף מזרקים בעלות של 2500 שקל לכל מזרק ?

תחשבו על זה , הדברים הנ"ל הולכים לעולמם בערך כל 80-130 אלף ק"מ,

שווה להשקיע ברכב דיזל ? לדעתי לא. (מחזיק אחד, ורק סובל ממנו)

כמה נקודות:

טפל ברכב כמו שצריך, אל תתדלק בתחנות חאפריות, תשתמש במתכלים מקוריים ושמן מנוע לפי תקן יצרן ואתה יכול לבנות על 300-400 אלף ק"מ עם אותו טורבו, אותה משאבת הזרקה ואותם מזרקים.

היום (בעצם כבר למעלה מ 10 שנים) כל הדיזלם בכל המכוניות הפרטיות והמסחריות עם טורבו, אין יותר דיזלים אטמוספריים.

אבל אתה שוכח שהיום גם חלק גדול ממנועי הבנזין מצויידים בטורבו ומשאבות ההרקה לחץ גבוה, עם אותו פוטנציאל תקלות. רק שבתחום הזה אין עדיין את הידע והמומחיות שנצבר בתחום הדיזל. מה שאומר שאם משהו יתקלקל אחרי סיום האחריות, זה כנראה יעלה לך יותר יקר.

פורסם

אגב, יש לכם מושג למה מחירי הסניק הרגילה כל כך נמוכים ? זה אומר שהרכב לא מבוקש כמשומש ובדרך כלל יש לזה סיבה...

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

סניק מאיזו שנה?

לדור הראשון היו תקלות גיר וחשמל. גם בשנתונים הראשונים של הדור השני.

דווקא הסניק דור 3 רכב אמין למדי, אבל התדמית נשארה מדורות הקודמים ( וגם אי שמירת ערך ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

חוץ מצריכת דלק יחסית גבוהה ( 1:8-1:9 קילומטרים לליטר ) הרכב טוב מאוד. נוח, בטיחותי, מרווח. מנוע 2000 סמ"ק וגיר רציף כמו של ניסאן קשקאי.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הסברתי לך - בגלל התדמית הגרועה שעברה בירושה מהדורות הקודמים.

פורסם
אם הכל כל כך טוב אז למה המחירים ברצפה ?

Sent from my A0001 using Tapatalk

בדיוק מאותה סיבה שאמרו לך שרישוי על דיזל יקר יותר, בורות.

כבר כמה שנים שרכבי בנזין הזרקה ישירה עושים שימוש במכלולים לא פחות מסובכים ויקרים ממנועי בנזין והיום לרובם גם יש טורבו. עקב כך האחזקה תהיה לדעתי זהה.

ברר על הדגם הספציפי שאתה מעוניין לרכוש,מחלות ידועות ופידבקים של בעלים/מוסכי יבואן,הם יתנו לך מושג אם הדגם מומלץ או לא.

רנו סניק דיזל הוא דגם יחסית מבוקש כי הוא פונה לפלח ספציפי, עדיין המחירון שלו יצנח כי זאת רנו, לפחות הביטוח יהיה זול יחסית.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

גם אני חשבתי לקנות דיזל(רנו מגאן דיזל).

מאז פרשת דיזלגייט אני חושש. יש סיכוי שיתקינו מסננים בכל רכבי הדיזל שנמכרים היום בישראל,

לפי מה שהבנתי המסננים האלו פוגעים בביצועים ועלולים להסב נזק למנוע.

לצערי כל מי שמוכר רכב דיזל(לא רק VAG) זייף נתוני פליטת מזהמים.

בעיקבות הזיוף של פליטת המזהמים כנראה שיעדכנו את פליטת המזהמים ברכבי הדיזל, וכפי שהבנתי פליטת המזהמים האמיתית ממש גבוהה ברכבי דיזל, ככה שנשלם ישלמו יותר אגרת רישוי.

ממליץ לחכות עם רכישת רכב דיזל.

היום: הונדה גאז' 2016, קיה פיקנטו 2014

בעבר: מאזדה 3 2012

פורסם

רוב הדיזלים גם ככה נמצאים בקבוצות זיהום הגבוהות ביותר. לכן כבר במעמד הרכישה מיבואן הם מקבלים קנס במיסוי. ואלה שנמצאים בקבוצות זיהום נמוכות,כבר הותקנו בהם מסננים או מיכלי אוריה. לכן אין טעם לרשום פחדים נוספים שלא מתבססים על כלום.

פורסם

ליתר דיוק,

אין "קנס על זיהום אוויר". יש הטבות מיסוי על מכוניות פחות מזהמות.

הבוקר בידיעות אחרונות יש כתבה גדולה על הקטנת הטבות המס, ובעקבותיהן ייקור של מכוניות שנהנות היום ממיסוי מופחת.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא מבוססים כן מבוססים זה לגמרי לשיקולכם. אני פשוט מציין את מה שמפרסמים בתקשורת העולמית בנושא ולא רק בישראל.

כפי שנהוג לומר "מה שבטוח אולי"

אני רוצה מאוד רכב דיזל אבל אני לא אקנה עד שיהיה ברור מה הפיתרון.

ובקשר למכוניות דיזל מזהמות, רק שתדעו שהדירוג של מגאן דיזל הוא 4, וזה כנראה מזוייף, חברות רבות ידרשו לעשות ריקול לדיזליות עם הציון ה"ירוק" לשנות את הקידוד במחשב שמזייף נתונים ולההתקין סנן חלקיקים חדש.

ושוב אני מציין רק מה שקראתי בתקשורת העולמית, יקרה לא יקרה.. אני לא מוכן לסכן 100 אלף.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

היום: הונדה גאז' 2016, קיה פיקנטו 2014

בעבר: מאזדה 3 2012

פורסם

אלון, אני עם רכבי דיזל משנת 2000. (דיפנדר, דיסקברים, פאג'רו, טויוטות)

אין לי לרגע חשש קל לרכוש עוד רכב דיזל.

עד היום (טפו טפו טפו, חמסה חמסה חמסה, מלח מים מלח מים מלח מים) לא שיפצתי משאבות הזרקה, טורבו, מזרקים וכיוצב'.

לא היה לי לרגע היסוס או חשש מהזמנת רכב דיזל פרטי קטן עם מנוע שכבר עובד המון שנים ונמבר איתו ניסיון של מאות מיליוני ק"מ במצטבר.

גם כאן באתר עולות טענות כלפי כשלים מכאניים במכוניות מסויימות - גיר רובוטי של פוקוס דור קודם, TSI+DSG וכד'.

אף לא תלונה על מנועי דיזל של רנו או פיג'ו או טויוטה או מיצובישי - אם הטכנולוגיה לא היתה בשלה - היית כבר שומע על זה.

שימוש באוריאה נפוץ כבר לא מעט שנים ברכבי דיזל כבדים. שוב, לא מדובר בטכנולוגיית חלל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אלון, אתה מערבב פה כמה דברים.

כבר כמה שנים יש לכל הדיזלים המודרניים מסנן חליקיקים (DPF). תפקידו ללכוד פיזית חליקיקי פיח מיקרוניים. עם זאת דירוג הזיהום של מנועי דיזל נשאר גבוה (ובצדק) לא בגלל חלקיקים אלא בגלל פליטת תחמוצות חנקן האינהרנטית למנועי דיזל. הדרך לטיפול בתחמוצות חנקן ידועה וקיימת בכלי רכב כבדים כבר שנים - מערכת SCR (הזרקת אוריאה).

כל הסיפור של הדיזלגייט הוא שיצרנים עשו שמיניות באויר כדי להמנע ככל האפשר מהכנסת מערכות SCR, מסיבות ברורות - כסף. התפוצצות הפרשה שמה לכך סוף, ובכך הקיץ הקץ על ניסיונות שכאלה. מעתה יצרנים שעוד לא עשו זאת מיישרים קו ומכניסים מערכות SCR. הדירוג 4 למגאן עם מנוע יורו 6 נובע ישירות מקיומה של מערכת SCR.

מבחינה לוגית, אם אתה חושד שדירוג הזיהום מזויף, עליך להיות עקבי ולהניח גם שדרוגי הזיהום של רכבי בנזין מזוייפים אף הם. מכאן שהמסקנה צריכה להיות - לא לקנות רכב עם מנוע שריפה פנימית בכלל...

חזיר דיזל

• תוכן חדש...