Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שנה עם DS3 THP. סקירה אישית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה בדיוק הפכתי להיות בעלים מאושרים של DS3 THP מבציר 2012. סיפור הרכישה ניתן לקרוא כאן

הרכב נרכש ב1.07.2015 עם 41 אלף קילומטר. לפני הרכישה נעשה יישורון קו קטן במסגרת אחריות. כיום אני עומד על 55 אלף קילומטר.

בהתחשב בעובדה שהוא נרכש כרכב לשבת ויום טוב, 14KKM זאת נסועה שנתית לא מבוטלת ואני נוסע עם הרכב הרבה יותר ממה שחשבתי שאני אסע כי זה פשוט כיף. נסועה שנתית שלי היא מעל 40KKM שמתפרסת על 5 רכבים שונים.

עלויות אחזקה:

במליאת 3 שנים לרכב עשיתי טיפול קטן בלובינסקי. מהות הטיפול הייתה החלפת שמן ופילטר שמן יחד עם בדיקת עוד מכלולים. עלות הטיפול - 1068 ש"ח. למה? כי הם יכולים, כנראה. כמו כן באותו הטיפול באוקטובר 15 הלחיצו אותי שצריך להחליף צלחות ורפידות. הן הוחלפו בפברואר 16 כאשר היה עוד מלא בשר על הרפידות וצלחות היו על הגבול התחתון. הצלחות הוחלפו לBrembo MAX יחד עם רפידות קרמיות Jurid White וכן רפידות מאחורה.

עלות החלפים - 325 יורו. עלות עבודה במוסך פרטי - 250 שקל.

ב52500 עשיתי עוד טיפול קטן שכלל החלפת שמן ופילטר שמן. שמן Valvoline ופילטר מקורי עם שייבה - 300 ש"ח . עבודה - עוד 120. הלכתי למוסך כי קצת קשה להגיע לפילטר.

בנוסף לכך הוחלפו נורות ראשיות לPhilips Extreme Vision+130 שעלו כ35 לירות סטרלינג בריטיות.

על הפרק גם החלפת צמיגים שמגיעים במידה נדירה של 205/45R17. כרגע מותקנים מישלן PS3. הם עדיין עם מלא בשר אבל הופיע היגוי יתר מורגש. אני מחכה לגודייר אסימטריק 3 שיעלו 700 ש"ח לצמיג.

ביטוח סטנדרטי לכל נהג מעל 35 - 2500 ש"ח ומקיף 1300. לא משהו מיוחד.

תצרוכת דלק. לפי מחשב 7.9 ליטר ל100 קילומטר שהם כ 12.5 לליטר קצת אופטימיים מול משאבה שמציגה נתון ממוצע של כ11.5 קילומטר לליטר עם סגנון נהיגה לא רגוע במיוחד ורגל כבדה על הדוושה הימנית. מבחינתי זה נתון מצויין.

אני בהתלבטויות רבות האם להיכנס לעניין השיפורים. כי לא הייתי מתנגד לקוויק שיפטר, רבעיית בילשטיין/אייבך וקצת חמוצים על הדרך, אבל לא בטוח עד כמה כל הטוב הזה יהיה לי שימושי ונעים מחוץ לנס הרים, סדום-ערד ועין השופט.

לחיוב:

אני נורא נהנה מהרכב. בתור קניה רגשית הוא עדיין מצליח לספק לי טונות של תענוג בכל פעם. גם מבחוץ וגם מבפנים יש הרבה WOW. הקונסולה המרכזית שיחד עם ידית ההילוכים מגיע בצבע של הגג. הדפנות והדש העליון שמצופות בסוג של בד. מושבים עשויים משילוב של כמה סוגי בד יחד עם עור אלקנטרה. כל אלה ביחד נותנים הרגשה קצת חגיגית של סוכריה.

בגדול, בגלל נדירות יחסית ועיצוב הוא מתקבל יפה בכל מקום. אין לי בעיה לחנות בכיכר המדינה בין אאודי Q5 לפורשה קאיין בלי בושה או רגשי נחיתות.

גם במקומות פחות יוקרתיים פעם בא אלי מישהו וחלק איתי מידע שרכב הראשון שהוא גנב בשנות ה70 היה סיטרואן DS. יחד עם זאת הוא לא גורם לאנשים רצון לפרגן בשריטה עם מפתח כפי שקרה הרבה עם ב.מ.וו.

מנוע טורבו שמגיע כאן בגרסה של 156 כ"ס יחד עם גיר רגיל של 6 הילוכים ארוכים והתנהגות סבירה ביותר מאפשרים ליהנות הן בנסיעה מנהלתית והן בטיולי נהיגה. אומנם בהתחלה חשבתי שהרכב גדול עלי בתור נהג, אבל די מהר הצלחתי לבלוע אותו. הדבר הזה נוסע. יצא לי לשחק בלילה עם כמה רכבים שחזקים ממני על הנייר, אבל הצלחתי להפתיע גם אותם.

הבגאז' מפתיע בנפחו, למרות שזה בכלל לא הקטע שלה.

לשלילה:

קלאץ' קשה מאוד עקב מיסב לחץ מקורי מחוזק. הוצע לי להחליף לקלאץ' של VALEO עם הערה שהוא לא יחזיק הרבה.

איכות הרכבה שהיא סבבה לכשעצמה, אבל בתור רכב שמתיימר להיות פרימיום, הוא קצת רחוק מפרימיום של הגדולים. למרות שדשבורד ודפנות מצופים בסוג של בד מעניין והגה כתום למטה עם אלומיניום, גימורים ויתר חומרים לא ברמה של רכבי פרימיום "אמיתיים" שהיו לנו בבית.

בידוד רעשים לוקה בחסר. מעל 130 אי אפשר לנהל בנחת שיחת טלפון.

מערכת מולטימדיה עם מסך 7" וניווט מובנה גם לא משהו לרוץ לספר לחברה. לבלוטוס אין תמיכה בA2DP.

מושבים לא הכי נוחים ופחות מתאימים למבנה הגוף שלי אם כי לא מעייפים בנהיגה נמרצת מרובת שעות.

הרכב עצמו, למרות ייחוס סיטרואני נוקשה למדי ופחות נעים בנסיעה עירונית. קשיחות זאת יחד עם משקל לא גדול במיוחד מייצרים קופצניות יתר בעת מעבר על קטעי כביש משובשים במהירות תלת ספרתית.

זה בעצם הכל. קצת מעצבן אותי שהתחילו לדחוף אותן חזק וכנראה שיהיו עוד הרבה כאלה על הכביש. אם הרכב יהפוך למיינסטרים זה יבאס אותי.

• אחראי פורום
פורסם

אחלה סיקור. האוטו הזה עמוס בסטייל, אמנם קרוב לגבול הקיטשיות אבל לגמרי הצליח להם.

תחושה עשירה וייחודית. שרק תמשיך ליהנות ממנה.

תהיה לגבי מוסכי לובינסקי, האם אלו עלויות טיפולים סטנדרטיים אצלם או שזה עם תוספת פרימיום?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לדעתי מדובר בעלות טיפול רגילה. בכלל, משני המפגשים שלי עם לובינסקי יצאתי עם טעם מר.

בפעם הראשונה, אחרי שעשו יישור קו במסגרת אחריות, קראו לי למחרת לחזור כי שכחו לעדכן גרסת ניהול מנוע.

בפעם השניה עלות הטיפול, יחד עם העובדה שאילולי הייתי מודע להיסטורית טיפולים ברכב, היו עושים לי טיפול גדול במקום קטן. כלומר אני הייתי בקיא יותר בשגרת הטיפולים. תוסיף לזה חוסר אמינות לגבי מצב הבלמים ואתה מקבל מתכון וודאי איך לשכוח דרך אליהם. לפחות למוסך המרכזי שהיה בבני ברק.

FUSION-X. תמונות הרכב יש בשרשור הקניה שהפנתי אליו בשורה הראשונה.

פורסם
קצת מעצבן אותי שהתחילו לדחוף אותן חזק וכנראה שיהיו עוד הרבה כאלה על הכביש. אם הרכב יהפוך למיינסטרים זה יבאס אותי.

אין מה להתעצבן, במחיר שהם "דוחפים" אותה הסיכוי שתראה עוד הרבה כאלו נמוך, נמוך מאוד. אתה רכשת את הרכב במחיר נפלא (אם זכרוני אינו מטעה אותי, משרשור אחר) תודות לירידת הערך המהוללת של הצרפתיות בישראל. מי שרוכש חדשה צריך להעדיף אותה ע"פ אלטרנטיבות חזקות בהרבה...

נהנתי לקרוא את הסיקור, מה לגבי שיתוף מספר תמונות של הרכב ? :lol:

:mm_yeah: !

ופרגן גם באיזו אחת של הפנים אם אפשר (:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

גם במקומות פחות יוקרתיים פעם בא אלי מישהו וחלק איתי מידע שרכב הראשון שהוא גנב בשנות ה70 היה סיטרואן DS.

:roflmao:

priceless

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כמה כבר קשה הקלאץ?

זה קלאץ חשמלי או הידראולי?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

למיטב הבנתי הוא הידראולי וכל מי שנהג ברכב אמר שהוא קשה ולא בסדר. בגלל זה הלכתי לגבע כדי שיבדקו. נמצא תקין. נכון שמתרגלים לזה, אבל היו לי רכבים ספורטיביים ידניים ולא זכור לי דבר כזה. יש עוד נקודה לשלילה. מנוע לא מאוזן שנותן רעידות לא נעימות בסרק. גם זה תקין. ככה זה בEP6DT.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כייף להיות ייחודי.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

במקרה הזה שווה להחליף למיסב לחץ רגיל?

או שלפי הבנתי המועטה יש סיכוי שהוא לא ילחץ מספיק על הקלאץ?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אחד מהרכבים היפים על כבישי ישראל, לשכן יש אחת בתכלת וגג שחור ואני כל פעם עוצר להסתכל כשאני עובר.

אני מתלבט כשאחליף האם ל DS3 או משהו דומה בסגנון.

מקווה שתמשיך להנות מהרכב בהחלט פנינה.

נ.ב איך עניין האמינות עם המנוע הנ"ל? הבנתי שבמידה ומזניחים טיפולים או עושים אחת ל 20K בערך מתווצרת בהם בוצה או שזה טופל בגרסאות החדשות יותר?

Opel Adam S 2017

פורסם

יש בעיה תכנונית בכל מנועי valvetronic של ב.מ.וו. והיא הצטברות פיח על הנשמים. מנוע THP הוא כאמור פרי פיתוח בווארי. בימר מטפלים בזה על ידי מרווח טיפולים של עד 12k וניקוי פיח בסביבות 70 kkm. פיג'י לא השכילו ולכן הבעיה ואמינות מפוקפקת. כמו כן הייתה בעיית מותני טיימינג הן במיני קופר S והן בTHP והיא טופלה ב 2012 . אני שומר על מרווח טיפולים של 7500 קילומטר להחלפת שמן סינתטי מלא בתקן C2.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

• תוכן חדש...